NICOLINI, GIORGIO
 Distribuzione geografica
Continente #
EU - Europa 44.487
NA - Nord America 34.874
AS - Asia 4.600
SA - Sud America 608
AF - Africa 325
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OC - Oceania 153
Totale 85.243
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 34.519
PL - Polonia 18.245
IT - Italia 11.641
DE - Germania 5.346
UA - Ucraina 2.407
CN - Cina 1.968
RU - Federazione Russa 1.461
IE - Irlanda 1.318
SG - Singapore 1.012
SE - Svezia 890
VN - Vietnam 855
FR - Francia 659
GB - Regno Unito 550
FI - Finlandia 455
ES - Italia 282
BR - Brasile 233
JP - Giappone 233
NL - Olanda 228
EU - Europa 193
CA - Canada 174
CZ - Repubblica Ceca 165
CI - Costa d'Avorio 142
IN - India 140
MX - Messico 134
KR - Corea 111
MU - Mauritius 109
CH - Svizzera 106
PT - Portogallo 106
GR - Grecia 103
PE - Perù 94
AU - Australia 93
BE - Belgio 92
RO - Romania 85
TR - Turchia 72
EC - Ecuador 69
CL - Cile 63
NZ - Nuova Zelanda 60
HR - Croazia 54
CO - Colombia 42
AR - Argentina 39
HU - Ungheria 36
AT - Austria 33
SI - Slovenia 32
UY - Uruguay 30
BO - Bolivia 29
HK - Hong Kong 29
BG - Bulgaria 28
LT - Lituania 28
IR - Iran 25
DK - Danimarca 22
ID - Indonesia 20
RS - Serbia 20
ZA - Sudafrica 19
GT - Guatemala 17
NO - Norvegia 16
TH - Thailandia 15
MD - Moldavia 14
SK - Slovacchia (Repubblica Slovacca) 13
IL - Israele 12
MY - Malesia 12
TW - Taiwan 12
LV - Lettonia 11
CR - Costa Rica 10
PA - Panama 10
PH - Filippine 10
PK - Pakistan 10
BA - Bosnia-Erzegovina 9
EG - Egitto 9
SC - Seychelles 9
DZ - Algeria 8
MA - Marocco 8
MK - Macedonia 8
DO - Repubblica Dominicana 7
VE - Venezuela 7
AE - Emirati Arabi Uniti 6
NG - Nigeria 6
TN - Tunisia 6
AZ - Azerbaigian 5
CY - Cipro 5
LU - Lussemburgo 5
MO - Macao, regione amministrativa speciale della Cina 5
UZ - Uzbekistan 5
EE - Estonia 4
GE - Georgia 4
KG - Kirghizistan 4
KH - Cambogia 4
KZ - Kazakistan 4
AL - Albania 3
IQ - Iraq 3
IS - Islanda 3
LK - Sri Lanka 3
SA - Arabia Saudita 3
A2 - ???statistics.table.value.countryCode.A2??? 2
AD - Andorra 2
BD - Bangladesh 2
BY - Bielorussia 2
CD - Congo 2
JO - Giordania 2
ME - Montenegro 2
PY - Paraguay 2
Totale 85.220
Città #
Warsaw 18.133
Jacksonville 4.140
Chandler 2.557
San Michele All'adige 2.487
Fairfield 2.026
Wilmington 1.518
Ashburn 1.426
Woodbridge 1.311
Dublin 1.292
Buffalo 1.290
San Mateo 1.002
Olalla 962
Seattle 938
New York 930
Houston 896
Dearborn 888
Dong Ket 841
Cambridge 717
Ann Arbor 683
Los Angeles 665
Boardman 619
Beijing 610
Moscow 567
Mülheim 481
Singapore 445
Helsinki 440
Milan 393
Redwood City 322
Trento 310
Washington 308
Rome 307
Philadelphia 284
Verona 274
Guangzhou 170
Las Vegas 154
Zhengzhou 151
Padova 144
Mountain View 142
Abidjan 140
Dallas 140
Turin 133
Bolzano 131
Amsterdam 127
Florence 127
Munich 124
Shanghai 123
Tokyo 115
Kitzingen 113
Mezzolombardo 109
Brno 96
Nanjing 89
San Diego 87
Lavis 86
Seoul 83
Hefei 80
London 79
Bologna 78
Rovereto 78
Palermo 67
Falls Church 64
Bari 62
Toronto 62
Vicenza 62
Affi 59
Athens 59
Madrid 58
Lima 57
Ottawa 56
Brussels 53
Naples 49
Torino 48
Parma 47
Redmond 47
Hangzhou 45
Udine 45
Kunming 44
Osaka 44
Jinan 43
Shenyang 41
Adelaide 39
Ariano Irpino 39
São Paulo 39
Brescia 36
Santiago 36
Trieste 36
Falkenstein 34
Frankfurt am Main 34
Phoenix 32
Auckland 31
Modena 30
Quito 30
Augusta 29
Cles 29
Montevideo 29
Chicago 28
Scottsdale 27
Catania 26
Changsha 26
Hanover 26
Hebei 26
Totale 54.735
Nome #
Iperossigenazione dei mosti: conseguenze analitiche e sensoriali su vini della vendemmia 1989 891
Characterisation of authentic Italian extra-virgin olive oils by stable isotope ratios of C, O and H and mineral composition 772
Resistenti bianchi e rossi: primi dati da esperienze trentine sulla concentrazione nei vini di shikimico e flavonoidi 548
Cloni e portinnesti per lo Chardonnay base spumante in Trentino 510
Monitoraggio primaverile di Scaphoideus titanus: aspetti di ottimizzazione 499
Grape composition changes during conversion to organic and biodynamic cultivation 460
Shikimic acid concentration in white wines produced with different processing protocols from fungus-resistant grapes growing in the Alps 429
Analisi dell'urea: nuovo metodo in ph-metria differenziale e sua applicazione agli spumanti 425
Il contributo della Fondazione Mach alla conoscenza spumantistica 405
Importance of polyfunctional thiols on semi-industrial Gewürztraminer wines and the correlation to technological treatments 396
An updating about the performances of Pinot Gris and Traminer vines affected by the GPGV trichovirus-related grapevine disease 380
Abbattimento di fenoli volatili in vini con carattere brett mediante un polimero cellulosico 365
Oxidative vs reductive skin maceration on thiol precursors 349
Isotopic and elemental data for tracing the origin of european olive oils 343
Contenido de vitaminas hidrosolubles en los vinos blancos en función dela cepa de levadura 341
Elemental and isotopic characterisation of typical Italian alpine cheeses 339
Vini bianchi da viticoltura convenzionale più sani con un poco di carbone in fermentazione 335
Ottimizzazione dei protocolli di vinificazione per modulare l'espressione tiolica del Sauvignon blanc 335
Misura dell'azoto prontamente assimilabile dal lievito nei mosti d'uva ed esempi di applicazione 329
Chemical characterization and enological potential of less frequent red grape Uruguayan varieties by study secondary metabolites 315
Food authentication by chemical profiling: consumers booklet TRACE project 314
Tioles derivados de los taninos de la uva: nuevas opciones enológicas 313
Aroma characteristics of wines from the cultivar Manzoni bianco (White Resling x Pinot blanc) 313
Prime osservazioni su grappe sperimentali prodotte in scala micro da uve ibride a bacca bianca 313
Characterisation of the microflora of grapes involved in straw wine production and its use as a biocontrol agent against Botrytis cinerea 312
Prestazioni di cloni di Müller-Thurgau di origine francese e tedesca in Trentino 311
The winemaking protocol affects the residual phosphonate content in wine 311
Pre-fermentative supplementation with grape tannin can give an extra amount of 3-mercatpohexanol and its acetate in wine 310
Oenological tannins as a source of thiol precursors 309
Arsenic in soil and grapes and changes in elemental content during winemaking 307
Indagine sulla concentrazione di ftalati nelle grappe 307
Il potenziale polifenolico delle uve rosse e la sua applicazione in enologia 305
Presenza di fosetil nei vini: approfondimenti sulla neoformazione in relazione a variabili enologiche 303
Invecchiamento atipico dei bianchi: evoluzione dei precursori nelle frazioni di pressatura 303
Impact of the pre-fermentative addition of enological adjuvants on the development of UTA in wines 297
4-Ethylphenol and 4-ethylguaiacol depletion in wine using esterified cellulose 296
Botanical origin identification of food tannins using combined profiles of minor sugars and simple phenols 296
Confronto tra gestione integrata, biologica e biodinamica in vigneto: caratteristiche quali-quantitative delle uve nel periodo 2012-2015 291
Free and glycosylated simple phenol profiling in Apulian Italian wines 290
Detección instrumental de defectos específicos para bebidas destiladas y mieles por Cromatografía de Gases-Olfatometría (GC-O) 289
Indagine sulla rimozione di residui di agrofarmaci dal vino: esperienze con alcuni trattamenti enologici 289
Vitamine dei vini bianchi: concentrazione e variabilità indotta dai lieviti 289
Identification and quantification of 56 targeted phenols in wines, spirits, and vinegars by online solid-phase extraction - ultrahigh-performance liquid chromatography - quadrupole-orbitrap mass spectrometry 288
Comparison of the short-term effects of conventional, organic and biodynamic farming systems on the grape composition 280
The prevention of microbial wine spoliage by using ozone as a sanitising agent 277
Vigneti policlonali ed ottimizzazione delle caratteristiche sensoriali dei vini 276
Isotopic and elemental composition of selected types of Italian honey 276
Clarifying agents and 3-sulfanylhexanol precursors in grape juice 276
Selective use of wine yeast strains having different volatile phenols production 274
Content of 4-ethylcatecol and other volatile phenols in dressings, beverages and spirits 273
Fruity/tropical sulfur aroma precursors in hybrid grapes 273
Effect of juice turbidity on fermentative volatile compounds in white wines 271
Abbattimento di insetticidi e fungicidi durante la fermentazione in bianco da parte di coadiuvanti enologici 269
The young sparkling wine aroma and its variability due to the yeast strain and the amount of assimilable nitrogen in the base-wine 268
Novedades en la caracterizacion y trazabilidad de los taninos enológicos 267
Teroldego: composizione, plasticità enologica e salute 265
L'influenza del clima e delle tecniche di gestione del vigneto sui polifenoli del vino 264
Novel technological strategies to enhance tropical thiol precursors in winemaking by-products 263
First identification of S-3-glutathionylhexanal in Sauvignon blanc grapes using LC-MS/MS experiments 261
Resultados a nivel aromático y fermentativo de cepas de levadura en la producción de espumosos de rápido consumo 261
Ottimizzazione del trattamento contro Scaphoideus titanus grazie al monitoraggio primaverile delle forme giovanili 260
First evidence of ethyl-hydrogen phosphonate (fosetyl) formation in winemaking 259
Influence of certain technological variables on native fermenting microflora activity in biodynamic wine production 258
Il Moscato giallo in Trentino 258
Pre-fermentation addition of grape tannin increases the varietal thiols content in wine 254
I terreni trentini in relazione alla coltivazione della fragola 253
L'iperossigenazione dei mosti come tecnica alternativa nella produzione dei vini bianchi da uve rosse: il caso del Lambrusco a foglia frastagliata 253
Comparison of wine density and alcoholic strength measurement by hydrostatic balance and electronic density-meter 252
Rapid and extensive quantitation of simple phenolic compounds from wood using HPLC coupled with fused coreTM based column and coulometric array electrochemical detector 251
Study of Sangiovese wines pigment profile by UHPLC-MS/MS 251
Washing methods for removal of residues of 44 mineral elements from grapes 251
Anthocyanic profiling of twenty-one different hybrid grape varieties 249
Determination of volatile phenols in wine using high-performance liquid chromatography with a coulometric array detector 249
Survey of the chemical composition of 571 European bottled mineral waters 249
Arsenic in wines: the effect of yeast strain and winemaking practices 248
Oenological tannins are possible suppliers of varietal thiol precursors 248
Performance aromática e fermentativa de estirpes de leveduras na produção de espumantes de consumo rápido 248
Analisi genetica e qualitativa di una popolazione di genotipi di Vitis vinifera L. ottenuti per incrocio 247
Aspetti analitici e sensoriali legati all'uso di enzimi in mosti e vini: esperienze 1990-1992 247
Tirosolo e idrossitirosolo in vini bianchi: variabilità indotta dal lievito 247
Use of enzymes with glucosidase activity in musts and wines mainly from North Italian varieties: a few examples 246
Antimicrobial activity of ozone: effectiveness against the main wine spoilage microorganisms and evaluation of impact on simple phenols in wine 246
I terreni trentini in relazione alla coltivazione dei frutti di bosco 245
Accumulation and distribution pattern of macro- and microelements and trace elements in Vitis vinifera L. cv. Chardonnay berries 244
Aging effects and grape variety dependence on the content of sulfur volatiles in wine 244
FTIR-based multivariate models to forecast the tartaric stability 244
Targeted and untargeted high resolution mass approach for a putative profiling of glycosylated simple phenols in hybrid grapes 243
Modification of wood involved in barrel production to avoid microbial colonisation 242
Evaluation of ethyl carbamate risk in relation to yeast strain and wine ageing conditions 241
Grape traceability based on mineral elements 241
The comparison of organic, biodynamic and conventional farming in Pinot blanc and Rhine Riesling in the 2016 vintage year 241
Influence of oxygen availability during skin-contact maceration on the formation of precursors of 3-mercaptohexan-1-ol in Müller-Thurgau and Sauvignon Blanc grapes 240
Technological variability of wines produced with white and red fruited hybrids cultivated in the Dolomites (Italy) 240
Giuseppe Versini: 40 anni di ricerca per il vino italiano 239
3-Hexen-1-ol isomers in Müller-Thurgau wines: a "varietal" characteristic affected by must sulfiting time 239
Confronto quadriennale tra 10 cloni di Marzemino in Trentino 238
Quantitation of some free amines in grape juices at harvest 237
Determination of 4-ethylcatechol in wine by high-performance liquid chromatography-coulometric electrochemical array detection 237
Macerazione carbonica in fase gassosa su Lambrusco a foglia frastagliata ed altre esperienze 237
Traitement du caractère Brett des vins par des polymères cellulosiques: de nouvelles solutions et opportunites industrielles pour de nouveaux produits oenologiques 237
Totale 30.169
Categoria #
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Totale 299.649


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2019/202010.347 0 0 0 0 0 1.914 1.600 1.713 1.935 1.201 1.194 790
2020/202114.815 1.306 1.546 539 1.646 1.178 1.771 1.463 649 1.436 722 1.351 1.208
2021/20226.388 399 1.561 228 571 286 470 292 833 664 251 631 202
2022/202314.136 416 160 994 1.218 1.697 1.875 557 1.269 2.421 861 1.931 737
2023/20249.269 756 850 1.598 1.201 915 707 280 315 297 569 475 1.306
2024/20253.816 410 581 374 1.403 600 448 0 0 0 0 0 0
Totale 86.775