NICOLINI, GIORGIO
 Distribuzione geografica
Continente #
EU - Europa 40.980
NA - Nord America 34.037
AS - Asia 3.574
SA - Sud America 522
AF - Africa 321
Unknown Continent - ???statistics.table.value.continent.Unknown Continent??? 196
OC - Oceania 116
Totale 79.746
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 33.769
PL - Polonia 18.239
IT - Italia 10.292
DE - Germania 5.054
UA - Ucraina 2.404
CN - Cina 1.690
IE - Irlanda 1.313
SE - Svezia 888
VN - Vietnam 852
FR - Francia 616
GB - Regno Unito 500
SG - Singapore 420
FI - Finlandia 384
ES - Italia 261
JP - Giappone 224
BR - Brasile 205
EU - Europa 193
NL - Olanda 144
CI - Costa d'Avorio 142
IN - India 138
CA - Canada 123
MX - Messico 116
MU - Mauritius 109
RU - Federazione Russa 104
CH - Svizzera 102
PT - Portogallo 99
GR - Grecia 88
AU - Australia 85
PE - Perù 80
RO - Romania 80
BE - Belgio 67
CZ - Repubblica Ceca 63
TR - Turchia 62
EC - Ecuador 58
CL - Cile 56
HR - Croazia 50
CO - Colombia 39
AR - Argentina 35
HU - Ungheria 32
NZ - Nuova Zelanda 31
AT - Austria 29
KR - Corea 29
SI - Slovenia 29
UY - Uruguay 27
BG - Bulgaria 23
IR - Iran 23
DK - Danimarca 20
ID - Indonesia 20
RS - Serbia 20
HK - Hong Kong 19
ZA - Sudafrica 19
BO - Bolivia 15
NO - Norvegia 15
SK - Slovacchia (Repubblica Slovacca) 12
TH - Thailandia 12
MY - Malesia 11
GT - Guatemala 10
TW - Taiwan 10
BA - Bosnia-Erzegovina 9
PK - Pakistan 9
SC - Seychelles 9
DZ - Algeria 8
IL - Israele 8
MA - Marocco 8
MK - Macedonia 8
PH - Filippine 8
LV - Lettonia 7
VE - Venezuela 7
EG - Egitto 6
MD - Moldavia 6
NG - Nigeria 6
PA - Panama 6
CR - Costa Rica 5
CY - Cipro 5
DO - Repubblica Dominicana 5
MO - Macao, regione amministrativa speciale della Cina 5
TN - Tunisia 5
AE - Emirati Arabi Uniti 3
EE - Estonia 3
IQ - Iraq 3
IS - Islanda 3
KG - Kirghizistan 3
LT - Lituania 3
SA - Arabia Saudita 3
A2 - ???statistics.table.value.countryCode.A2??? 2
AD - Andorra 2
AL - Albania 2
AZ - Azerbaigian 2
BY - Bielorussia 2
CD - Congo 2
GE - Georgia 2
JO - Giordania 2
KH - Cambogia 2
LU - Lussemburgo 2
ME - Montenegro 2
RE - Reunion 2
SM - San Marino 2
UZ - Uzbekistan 2
A1 - Anonimo 1
AF - Afghanistan, Repubblica islamica di 1
Totale 79.731
Città #
Warsaw 18.133
Jacksonville 4.140
Chandler 2.557
San Michele All'adige 2.487
Fairfield 2.026
Wilmington 1.518
Ashburn 1.387
Woodbridge 1.311
Dublin 1.289
Buffalo 1.285
San Mateo 1.002
Olalla 962
Seattle 938
New York 929
Houston 896
Dearborn 888
Dong Ket 841
Cambridge 717
Ann Arbor 683
Beijing 598
Boardman 516
Los Angeles 512
Mülheim 481
Helsinki 375
Redwood City 322
Washington 308
Philadelphia 284
Milan 279
Trento 273
Rome 217
Verona 213
Zhengzhou 149
Mountain View 142
Abidjan 140
Dallas 140
Padova 128
Bolzano 119
Shanghai 117
Tokyo 109
Mezzolombardo 107
Amsterdam 105
Turin 103
Guangzhou 102
Florence 91
Nanjing 89
San Diego 87
Hefei 80
Falls Church 64
Affi 59
Palermo 59
Vicenza 57
Bari 56
Bologna 55
Lima 55
London 55
Athens 52
Madrid 50
Torino 48
Redmond 47
Hangzhou 44
Parma 44
Jinan 43
Osaka 43
Kunming 42
Udine 42
Adelaide 39
Ariano Irpino 39
Shenyang 38
Ottawa 36
São Paulo 36
Trieste 36
Naples 35
Falkenstein 34
Santiago 33
Toronto 33
Brussels 32
Augusta 29
Cles 29
Chicago 28
Brescia 27
Montevideo 27
Phoenix 27
Scottsdale 27
Catania 26
Hanover 26
Hebei 26
Quito 26
Modena 24
Wuppertal 24
Berlin 23
Changsha 23
Napoli 23
Rovereto 23
Tappahannock 23
Toledo 23
Bergamo 22
Chengdu 22
Norwalk 22
Cembra 21
Nanchang 21
Totale 52.073
Nome #
Iperossigenazione dei mosti: conseguenze analitiche e sensoriali su vini della vendemmia 1989 763
Characterisation of authentic Italian extra-virgin olive oils by stable isotope ratios of C, O and H and mineral composition 763
Resistenti bianchi e rossi: primi dati da esperienze trentine sulla concentrazione nei vini di shikimico e flavonoidi 518
Cloni e portinnesti per lo Chardonnay base spumante in Trentino 456
Grape composition changes during conversion to organic and biodynamic cultivation 434
Shikimic acid concentration in white wines produced with different processing protocols from fungus-resistant grapes growing in the Alps 402
Analisi dell'urea: nuovo metodo in ph-metria differenziale e sua applicazione agli spumanti 399
Il contributo della Fondazione Mach alla conoscenza spumantistica 389
Importance of polyfunctional thiols on semi-industrial Gewürztraminer wines and the correlation to technological treatments 383
Monitoraggio primaverile di Scaphoideus titanus: aspetti di ottimizzazione 382
An updating about the performances of Pinot Gris and Traminer vines affected by the GPGV trichovirus-related grapevine disease 352
Oxidative vs reductive skin maceration on thiol precursors 332
Elemental and isotopic characterisation of typical Italian alpine cheeses 330
Isotopic and elemental data for tracing the origin of european olive oils 324
Vini bianchi da viticoltura convenzionale più sani con un poco di carbone in fermentazione 321
Food authentication by chemical profiling: consumers booklet TRACE project 307
Chemical characterization and enological potential of less frequent red grape Uruguayan varieties by study secondary metabolites 306
Aroma characteristics of wines from the cultivar Manzoni bianco (White Resling x Pinot blanc) 301
Oenological tannins as a source of thiol precursors 299
Tioles derivados de los taninos de la uva: nuevas opciones enológicas 298
Contenido de vitaminas hidrosolubles en los vinos blancos en función dela cepa de levadura 295
Prestazioni di cloni di Müller-Thurgau di origine francese e tedesca in Trentino 294
Pre-fermentative supplementation with grape tannin can give an extra amount of 3-mercatpohexanol and its acetate in wine 293
Prime osservazioni su grappe sperimentali prodotte in scala micro da uve ibride a bacca bianca 293
Characterisation of the microflora of grapes involved in straw wine production and its use as a biocontrol agent against Botrytis cinerea 291
The winemaking protocol affects the residual phosphonate content in wine 291
Impact of the pre-fermentative addition of enological adjuvants on the development of UTA in wines 290
Arsenic in soil and grapes and changes in elemental content during winemaking 287
Il potenziale polifenolico delle uve rosse e la sua applicazione in enologia 287
Botanical origin identification of food tannins using combined profiles of minor sugars and simple phenols 284
Identification and quantification of 56 targeted phenols in wines, spirits, and vinegars by online solid-phase extraction - ultrahigh-performance liquid chromatography - quadrupole-orbitrap mass spectrometry 281
Indagine sulla concentrazione di ftalati nelle grappe 280
4-Ethylphenol and 4-ethylguaiacol depletion in wine using esterified cellulose 279
Presenza di fosetil nei vini: approfondimenti sulla neoformazione in relazione a variabili enologiche 279
Confronto tra gestione integrata, biologica e biodinamica in vigneto: caratteristiche quali-quantitative delle uve nel periodo 2012-2015 279
Free and glycosylated simple phenol profiling in Apulian Italian wines 277
Detección instrumental de defectos específicos para bebidas destiladas y mieles por Cromatografía de Gases-Olfatometría (GC-O) 275
Abbattimento di fenoli volatili in vini con carattere brett mediante un polimero cellulosico 271
Isotopic and elemental composition of selected types of Italian honey 270
Effect of juice turbidity on fermentative volatile compounds in white wines 268
The prevention of microbial wine spoliage by using ozone as a sanitising agent 266
Content of 4-ethylcatecol and other volatile phenols in dressings, beverages and spirits 264
Fruity/tropical sulfur aroma precursors in hybrid grapes 264
Clarifying agents and 3-sulfanylhexanol precursors in grape juice 263
Invecchiamento atipico dei bianchi: evoluzione dei precursori nelle frazioni di pressatura 263
Selective use of wine yeast strains having different volatile phenols production 262
Comparison of the short-term effects of conventional, organic and biodynamic farming systems on the grape composition 260
Indagine sulla rimozione di residui di agrofarmaci dal vino: esperienze con alcuni trattamenti enologici 260
L'influenza del clima e delle tecniche di gestione del vigneto sui polifenoli del vino 258
Novel technological strategies to enhance tropical thiol precursors in winemaking by-products 257
Vigneti policlonali ed ottimizzazione delle caratteristiche sensoriali dei vini 256
The young sparkling wine aroma and its variability due to the yeast strain and the amount of assimilable nitrogen in the base-wine 256
Teroldego: composizione, plasticità enologica e salute 256
Novedades en la caracterizacion y trazabilidad de los taninos enológicos 256
Resultados a nivel aromático y fermentativo de cepas de levadura en la producción de espumosos de rápido consumo 255
First evidence of ethyl-hydrogen phosphonate (fosetyl) formation in winemaking 255
Influence of certain technological variables on native fermenting microflora activity in biodynamic wine production 250
First identification of S-3-glutathionylhexanal in Sauvignon blanc grapes using LC-MS/MS experiments 250
Abbattimento di insetticidi e fungicidi durante la fermentazione in bianco da parte di coadiuvanti enologici 250
Comparison of wine density and alcoholic strength measurement by hydrostatic balance and electronic density-meter 248
Study of Sangiovese wines pigment profile by UHPLC-MS/MS 248
Ottimizzazione dei protocolli di vinificazione per modulare l'espressione tiolica del Sauvignon blanc 247
Il Moscato giallo in Trentino 244
Survey of the chemical composition of 571 European bottled mineral waters 244
I terreni trentini in relazione alla coltivazione della fragola 243
Anthocyanic profiling of twenty-one different hybrid grape varieties 242
Pre-fermentation addition of grape tannin increases the varietal thiols content in wine 241
Aspetti analitici e sensoriali legati all'uso di enzimi in mosti e vini: esperienze 1990-1992 241
Rapid and extensive quantitation of simple phenolic compounds from wood using HPLC coupled with fused coreTM based column and coulometric array electrochemical detector 241
Use of enzymes with glucosidase activity in musts and wines mainly from North Italian varieties: a few examples 240
L'iperossigenazione dei mosti come tecnica alternativa nella produzione dei vini bianchi da uve rosse: il caso del Lambrusco a foglia frastagliata 240
Arsenic in wines: the effect of yeast strain and winemaking practices 240
Oenological tannins are possible suppliers of varietal thiol precursors 240
Determination of volatile phenols in wine using high-performance liquid chromatography with a coulometric array detector 239
FTIR-based multivariate models to forecast the tartaric stability 239
Analisi genetica e qualitativa di una popolazione di genotipi di Vitis vinifera L. ottenuti per incrocio 237
Tirosolo e idrossitirosolo in vini bianchi: variabilità indotta dal lievito 237
Evaluation of ethyl carbamate risk in relation to yeast strain and wine ageing conditions 236
Grape traceability based on mineral elements 236
Washing methods for removal of residues of 44 mineral elements from grapes 236
I terreni trentini in relazione alla coltivazione dei frutti di bosco 235
Antimicrobial activity of ozone: effectiveness against the main wine spoilage microorganisms and evaluation of impact on simple phenols in wine 234
Determination of 4-ethylcatechol in wine by high-performance liquid chromatography-coulometric electrochemical array detection 232
Influence of oxygen availability during skin-contact maceration on the formation of precursors of 3-mercaptohexan-1-ol in Müller-Thurgau and Sauvignon Blanc grapes 232
Modification of wood involved in barrel production to avoid microbial colonisation 232
The comparison of organic, biodynamic and conventional farming in Pinot blanc and Rhine Riesling in the 2016 vintage year 232
Giuseppe Versini: 40 anni di ricerca per il vino italiano 231
Quantitation of some free amines in grape juices at harvest 231
Misura dell'azoto prontamente assimilabile dal lievito nei mosti d'uva ed esempi di applicazione 231
Performance aromática e fermentativa de estirpes de leveduras na produção de espumantes de consumo rápido 231
Targeted and untargeted high resolution mass approach for a putative profiling of glycosylated simple phenols in hybrid grapes 231
Lieviti ed aromi dei vini: comparazione tra ceppi commerciali di larga diffusione 230
Marzemino: risultanze e problematiche enologiche 229
δ15N from soil to wine in bulk samples and proline 229
Ottimizzazione del trattamento contro Scaphoideus titanus grazie al monitoraggio primaverile delle forme giovanili 228
Elemental and isotopic profiling: a tool for distinguishing the botanical origin of oenological tannins 227
Traceability along the production chain of Italian tomato products 227
Technological variability of wines produced with white and red fruited hybrids cultivated in the Dolomites (Italy) 227
3-Hexen-1-ol isomers in Müller-Thurgau wines: a "varietal" characteristic affected by must sulfiting time 226
Cadmium in the soil-vine-grape system 226
Totale 28.284
Categoria #
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Totale 237.634


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2018/20191.864 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1.121 743
2019/202017.127 700 1.181 1.810 1.770 1.319 1.914 1.600 1.713 1.935 1.201 1.194 790
2020/202114.815 1.306 1.546 539 1.646 1.178 1.771 1.463 649 1.436 722 1.351 1.208
2021/20226.388 399 1.561 228 571 286 470 292 833 664 251 631 202
2022/202314.136 416 160 994 1.218 1.697 1.875 557 1.269 2.421 861 1.931 737
2023/20247.580 756 850 1.598 1.201 915 707 280 315 297 569 92 0
Totale 81.270