NICOLINI, GIORGIO
 Distribuzione geografica
Continente #
EU - Europa 57.350
NA - Nord America 40.630
AS - Asia 14.367
SA - Sud America 1.426
AF - Africa 428
Unknown Continent - ???statistics.table.value.continent.Unknown Continent??? 196
OC - Oceania 181
Totale 114.578
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 39.917
PL - Polonia 18.358
IT - Italia 12.782
RU - Federazione Russa 11.224
SG - Singapore 6.980
DE - Germania 6.027
CN - Cina 3.513
UA - Ucraina 2.415
IE - Irlanda 1.324
VN - Vietnam 1.105
HK - Hong Kong 995
SE - Svezia 948
BR - Brasile 883
FR - Francia 814
GB - Regno Unito 776
FI - Finlandia 699
KR - Corea 598
NL - Olanda 428
ES - Italia 355
CA - Canada 332
JP - Giappone 315
MX - Messico 308
IN - India 287
EU - Europa 193
CZ - Repubblica Ceca 178
CI - Costa d'Avorio 143
CH - Svizzera 124
GR - Grecia 122
TR - Turchia 120
PT - Portogallo 117
AU - Australia 111
MU - Mauritius 109
PE - Perù 105
BE - Belgio 101
AR - Argentina 98
EC - Ecuador 98
RO - Romania 94
ZA - Sudafrica 86
CL - Cile 77
NZ - Nuova Zelanda 68
HR - Croazia 59
BD - Bangladesh 57
AT - Austria 53
LT - Lituania 51
CO - Colombia 48
UY - Uruguay 45
HU - Ungheria 43
ID - Indonesia 41
SI - Slovenia 37
BO - Bolivia 34
BG - Bulgaria 32
IQ - Iraq 30
IR - Iran 29
RS - Serbia 29
PK - Pakistan 28
AE - Emirati Arabi Uniti 26
SA - Arabia Saudita 26
IL - Israele 25
DK - Danimarca 24
EE - Estonia 24
VE - Venezuela 24
MY - Malesia 23
GT - Guatemala 21
PH - Filippine 18
TW - Taiwan 18
MA - Marocco 17
MD - Moldavia 17
NO - Norvegia 17
SK - Slovacchia (Repubblica Slovacca) 17
TH - Thailandia 17
UZ - Uzbekistan 15
LV - Lettonia 14
PA - Panama 14
DZ - Algeria 13
PY - Paraguay 13
CR - Costa Rica 12
EG - Egitto 12
GE - Georgia 12
AZ - Azerbaigian 11
TN - Tunisia 11
BA - Bosnia-Erzegovina 10
DO - Repubblica Dominicana 10
KZ - Kazakistan 10
MK - Macedonia 10
SC - Seychelles 9
JO - Giordania 8
CY - Cipro 7
KG - Kirghizistan 7
LK - Sri Lanka 7
NG - Nigeria 7
AL - Albania 6
LB - Libano 6
LU - Lussemburgo 6
MO - Macao, regione amministrativa speciale della Cina 5
IS - Islanda 4
JM - Giamaica 4
KE - Kenya 4
KH - Cambogia 4
OM - Oman 4
TT - Trinidad e Tobago 4
Totale 114.516
Città #
Warsaw 18.234
Jacksonville 4.144
Moscow 2.709
Ashburn 2.610
Chandler 2.557
San Michele All'adige 2.487
Singapore 2.466
Fairfield 2.026
Buffalo 1.537
Wilmington 1.526
Woodbridge 1.311
Dublin 1.297
Dallas 1.154
New York 1.111
Beijing 1.091
Los Angeles 1.087
San Mateo 1.002
Hong Kong 975
Olalla 962
Seattle 960
Houston 935
Dearborn 888
Dong Ket 841
Cambridge 717
Ann Arbor 683
Munich 632
Boardman 625
Helsinki 572
Seoul 568
Hefei 542
Milan 507
Mülheim 481
Rome 359
Trento 344
Washington 323
Redwood City 322
Verona 305
Philadelphia 285
Tokyo 193
Guangzhou 181
Council Bluffs 175
Amsterdam 162
Las Vegas 160
Zhengzhou 156
Padova 155
Turin 150
Florence 142
Mountain View 142
Abidjan 141
Rovereto 141
São Paulo 136
London 135
Bolzano 132
Shanghai 132
Kitzingen 113
Lavis 110
Mezzolombardo 109
Chicago 107
Mexico City 104
Ho Chi Minh City 101
Brno 97
Bologna 96
Turku 92
Nanjing 91
Toronto 91
San Diego 89
Brooklyn 87
Phoenix 85
Montreal 82
Frankfurt am Main 81
Santa Clara 79
Denver 73
Palermo 73
Bari 70
Naples 70
Vicenza 65
Athens 64
Falls Church 64
Madrid 63
Lima 61
Hanoi 60
Affi 59
Brussels 59
Falkenstein 59
Hangzhou 59
Atlanta 58
Stockholm 58
Ottawa 57
Boston 55
Johannesburg 53
Poplar 53
San Francisco 53
Düsseldorf 50
Parma 50
Torino 48
Redmond 47
Udine 47
Chennai 46
Orem 46
Adelaide 44
Totale 66.886
Nome #
Iperossigenazione dei mosti: conseguenze analitiche e sensoriali su vini della vendemmia 1989 1.051
Characterisation of authentic Italian extra-virgin olive oils by stable isotope ratios of C, O and H and mineral composition 860
Monitoraggio primaverile di Scaphoideus titanus: aspetti di ottimizzazione 646
Resistenti bianchi e rossi: primi dati da esperienze trentine sulla concentrazione nei vini di shikimico e flavonoidi 631
Cloni e portinnesti per lo Chardonnay base spumante in Trentino 624
Abbattimento di fenoli volatili in vini con carattere brett mediante un polimero cellulosico 598
20 anni di ricerca enologica per il Marzemino 574
Grape composition changes during conversion to organic and biodynamic cultivation 540
Shikimic acid concentration in white wines produced with different processing protocols from fungus-resistant grapes growing in the Alps 538
Isotopic and elemental data for tracing the origin of european olive oils 529
Ottimizzazione dei protocolli di vinificazione per modulare l'espressione tiolica del Sauvignon blanc 506
Analisi dell'urea: nuovo metodo in ph-metria differenziale e sua applicazione agli spumanti 485
Il contributo della Fondazione Mach alla conoscenza spumantistica 469
An updating about the performances of Pinot Gris and Traminer vines affected by the GPGV trichovirus-related grapevine disease 450
Aging effects and grape variety dependence on the content of sulfur volatiles in wine 439
Importance of polyfunctional thiols on semi-industrial Gewürztraminer wines and the correlation to technological treatments 435
Vitamine dei vini bianchi: concentrazione e variabilità indotta dai lieviti 418
Misura dell'azoto prontamente assimilabile dal lievito nei mosti d'uva ed esempi di applicazione 410
Contenido de vitaminas hidrosolubles en los vinos blancos en función dela cepa de levadura 407
Invecchiamento atipico dei bianchi: evoluzione dei precursori nelle frazioni di pressatura 407
Oxidative vs reductive skin maceration on thiol precursors 406
Presenza di fosetil nei vini: approfondimenti sulla neoformazione in relazione a variabili enologiche 403
Characterisation of the microflora of grapes involved in straw wine production and its use as a biocontrol agent against Botrytis cinerea 398
Il potenziale polifenolico delle uve rosse e la sua applicazione in enologia 395
Elemental and isotopic characterisation of typical Italian alpine cheeses 391
Oenological tannins as a source of thiol precursors 390
Vini bianchi da viticoltura convenzionale più sani con un poco di carbone in fermentazione 388
Prestazioni di cloni di Müller-Thurgau di origine francese e tedesca in Trentino 387
Chemical characterization and enological potential of less frequent red grape Uruguayan varieties by study secondary metabolites 386
Indagine sulla concentrazione di ftalati nelle grappe 385
4-Ethylphenol and 4-ethylguaiacol depletion in wine using esterified cellulose 381
The winemaking protocol affects the residual phosphonate content in wine 381
Arsenic in soil and grapes and changes in elemental content during winemaking 380
Food authentication by chemical profiling: consumers booklet TRACE project 376
Pre-fermentative supplementation with grape tannin can give an extra amount of 3-mercatpohexanol and its acetate in wine 375
Tioles derivados de los taninos de la uva: nuevas opciones enológicas 369
Indagine sulla rimozione di residui di agrofarmaci dal vino: esperienze con alcuni trattamenti enologici 368
Aroma characteristics of wines from the cultivar Manzoni bianco (White Resling x Pinot blanc) 365
Vigneti policlonali ed ottimizzazione delle caratteristiche sensoriali dei vini 359
Clarifying agents and 3-sulfanylhexanol precursors in grape juice 359
Impact of the pre-fermentative addition of enological adjuvants on the development of UTA in wines 359
Materiali innovativi per la protezione delle botti dalle contaminazioni microbiche 358
Botanical origin identification of food tannins using combined profiles of minor sugars and simple phenols 357
Prime osservazioni su grappe sperimentali prodotte in scala micro da uve ibride a bacca bianca 357
Ottimizzazione del trattamento contro Scaphoideus titanus grazie al monitoraggio primaverile delle forme giovanili 355
Detección instrumental de defectos específicos para bebidas destiladas y mieles por Cromatografía de Gases-Olfatometría (GC-O) 349
Wine, biodiversity, technology and antioxidants 347
Identification and quantification of 56 targeted phenols in wines, spirits, and vinegars by online solid-phase extraction - ultrahigh-performance liquid chromatography - quadrupole-orbitrap mass spectrometry 347
Confronto tra gestione integrata, biologica e biodinamica in vigneto: caratteristiche quali-quantitative delle uve nel periodo 2012-2015 346
Free and glycosylated simple phenol profiling in Apulian Italian wines 342
Accumulation and distribution pattern of macro- and microelements and trace elements in Vitis vinifera L. cv. Chardonnay berries 340
Fruity/tropical sulfur aroma precursors in hybrid grapes 340
L'ozono, uno strumento potente e sostenibile nel controllo microbiologico all'interno delle botti: test di laboratorio ed esperienze pratiche in una cantina italiana 335
Targeted and untargeted high resolution mass approach for a putative profiling of glycosylated simple phenols in hybrid grapes 335
Isotopic and elemental composition of selected types of Italian honey 334
Abbattimento di insetticidi e fungicidi durante la fermentazione in bianco da parte di coadiuvanti enologici 333
Precursori dei tioli varietali durante la maturazione e la pressatura delle uve del Traminer aromatico 333
Comparison of the short-term effects of conventional, organic and biodynamic farming systems on the grape composition 332
Washing methods for removal of residues of 44 mineral elements from grapes 329
The prevention of microbial wine spoliage by using ozone as a sanitising agent 326
I terreni trentini in relazione alla coltivazione della fragola 325
Tirosolo e idrossitirosolo in vini bianchi: variabilità indotta dal lievito 324
First identification of S-3-glutathionylhexanal in Sauvignon blanc grapes using LC-MS/MS experiments 323
First evidence of ethyl-hydrogen phosphonate (fosetyl) formation in winemaking 323
The young sparkling wine aroma and its variability due to the yeast strain and the amount of assimilable nitrogen in the base-wine 322
Effect of juice turbidity on fermentative volatile compounds in white wines 322
Technological variability of wines produced with white and red fruited hybrids cultivated in the Dolomites (Italy) 321
Comparison of European Müller-Thurgau clones grown in Alpine area 318
Novedades en la caracterizacion y trazabilidad de los taninos enológicos 317
Novel technological strategies to enhance tropical thiol precursors in winemaking by-products 316
L'influenza del clima e delle tecniche di gestione del vigneto sui polifenoli del vino 315
Content of 4-ethylcatecol and other volatile phenols in dressings, beverages and spirits 315
Determination of volatile phenols in wine using high-performance liquid chromatography with a coulometric array detector 314
Selective use of wine yeast strains having different volatile phenols production 314
3-Hexen-1-ol isomers in Müller-Thurgau wines: a "varietal" characteristic affected by must sulfiting time 313
The comparison of organic, biodynamic and conventional farming in Pinot blanc and Rhine Riesling in the 2016 vintage year 312
L'iperossigenazione dei mosti come tecnica alternativa nella produzione dei vini bianchi da uve rosse: il caso del Lambrusco a foglia frastagliata 311
Teroldego: composizione, plasticità enologica e salute 311
Performance aromática e fermentativa de estirpes de leveduras na produção de espumantes de consumo rápido 311
Study of Sangiovese wines pigment profile by UHPLC-MS/MS 311
I terreni trentini in relazione alla coltivazione dei frutti di bosco 310
Il Moscato giallo in Trentino 310
Distillati sperimentali da vinacce di ibridi resistenti a bacca bianca: prime valutazioni 310
Influence of certain technological variables on native fermenting microflora activity in biodynamic wine production 309
Oenological tannins are possible suppliers of varietal thiol precursors 309
Survey of the chemical composition of 571 European bottled mineral waters 309
The impact of some clarifying agents on the precursors of the varietal thiols in juice 308
Giuseppe Versini: 40 anni di ricerca per il vino italiano 307
Confronto quadriennale tra 10 cloni di Marzemino in Trentino 306
Compost use in viticulture: effect on heavy metal levels in soil and plants 306
Pre-fermentation addition of grape tannin increases the varietal thiols content in wine 305
The use of commercial grape tannins can increase the 3-mercaptohexanol precursors in juice and affect the tropical fruity characteristics of wine 305
Mono- and di-glucoside anthocyanins extraction during the skin contact fermentation in hybrid grape varieties 305
Macerazione carbonica in fase gassosa su Lambrusco a foglia frastagliata ed altre esperienze 303
Volatile Sulfur Compounds (VSCs) quantification by Head-Space Solid Phase Microextraction Gas Chromatography Tandem Mass Spectrometry (HS-SPMEGC-MS/MS) in wines 302
Evidence of the possible interaction between ultrasound and thiol precursors 302
Antimicrobial activity of ozone: effectiveness against the main wine spoilage microorganisms and evaluation of impact on simple phenols in wine 301
Resultados a nivel aromático y fermentativo de cepas de levadura en la producción de espumosos de rápido consumo 300
Rapid and extensive quantitation of simple phenolic compounds from wood using HPLC coupled with fused coreTM based column and coulometric array electrochemical detector 299
Vides resistentes cultivadas en el Trentino prealpino. Primeros resultados del proyecto VEViR = Resistant vines cultivated in the Trentino pre-Alps. VEViR project first results 298
Totale 37.955
Categoria #
all - tutte 406.353
article - articoli 223.729
book - libri 991
conference - conferenze 165.198
curatela - curatele 679
other - altro 4.495
patent - brevetti 0
selected - selezionate 0
volume - volumi 11.261
Totale 812.706


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2020/20218.600 0 0 0 0 0 1.771 1.463 649 1.436 722 1.351 1.208
2021/20226.388 399 1.561 228 571 286 470 292 833 664 251 631 202
2022/202314.136 416 160 994 1.218 1.697 1.875 557 1.269 2.421 861 1.931 737
2023/20249.269 756 850 1.598 1.201 915 707 280 315 297 569 475 1.306
2024/202519.574 410 581 374 1.403 600 541 1.384 1.085 1.616 488 9.992 1.100
2025/202613.587 2.518 2.581 2.205 2.190 3.568 525 0 0 0 0 0 0
Totale 116.120