NICOLINI, GIORGIO
 Distribuzione geografica
Continente #
EU - Europa 42.568
NA - Nord America 34.512
AS - Asia 4.000
SA - Sud America 552
AF - Africa 322
Unknown Continent - ???statistics.table.value.continent.Unknown Continent??? 196
OC - Oceania 125
Totale 82.275
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 34.234
PL - Polonia 18.241
IT - Italia 10.918
DE - Germania 5.249
UA - Ucraina 2.406
CN - Cina 1.788
IE - Irlanda 1.315
SE - Svezia 888
VN - Vietnam 852
RU - Federazione Russa 684
SG - Singapore 653
FR - Francia 635
GB - Regno Unito 505
FI - Finlandia 404
ES - Italia 267
JP - Giappone 230
BR - Brasile 211
EU - Europa 193
CZ - Repubblica Ceca 164
NL - Olanda 148
CI - Costa d'Avorio 142
IN - India 139
CA - Canada 123
MX - Messico 120
KR - Corea 110
MU - Mauritius 109
CH - Svizzera 102
PT - Portogallo 102
GR - Grecia 93
AU - Australia 88
PE - Perù 83
RO - Romania 80
BE - Belgio 72
EC - Ecuador 64
TR - Turchia 64
CL - Cile 59
HR - Croazia 51
CO - Colombia 42
AR - Argentina 38
NZ - Nuova Zelanda 37
HU - Ungheria 35
AT - Austria 32
SI - Slovenia 29
UY - Uruguay 28
BG - Bulgaria 27
IR - Iran 23
BO - Bolivia 20
DK - Danimarca 20
ID - Indonesia 20
RS - Serbia 20
HK - Hong Kong 19
ZA - Sudafrica 19
NO - Norvegia 16
GT - Guatemala 13
MY - Malesia 12
SK - Slovacchia (Repubblica Slovacca) 12
TH - Thailandia 12
TW - Taiwan 11
BA - Bosnia-Erzegovina 9
PK - Pakistan 9
SC - Seychelles 9
DZ - Algeria 8
IL - Israele 8
MA - Marocco 8
MK - Macedonia 8
PH - Filippine 8
CR - Costa Rica 7
EG - Egitto 7
LV - Lettonia 7
MD - Moldavia 7
PA - Panama 7
VE - Venezuela 7
NG - Nigeria 6
CY - Cipro 5
DO - Repubblica Dominicana 5
MO - Macao, regione amministrativa speciale della Cina 5
TN - Tunisia 5
AE - Emirati Arabi Uniti 3
EE - Estonia 3
IQ - Iraq 3
IS - Islanda 3
KG - Kirghizistan 3
LT - Lituania 3
SA - Arabia Saudita 3
A2 - ???statistics.table.value.countryCode.A2??? 2
AD - Andorra 2
AL - Albania 2
AZ - Azerbaigian 2
BD - Bangladesh 2
BY - Bielorussia 2
CD - Congo 2
GE - Georgia 2
JO - Giordania 2
KH - Cambogia 2
LU - Lussemburgo 2
ME - Montenegro 2
RE - Reunion 2
SM - San Marino 2
UZ - Uzbekistan 2
A1 - Anonimo 1
Totale 82.258
Città #
Warsaw 18.133
Jacksonville 4.140
Chandler 2.557
San Michele All'adige 2.487
Fairfield 2.026
Wilmington 1.518
Ashburn 1.389
Woodbridge 1.311
Dublin 1.289
Buffalo 1.285
San Mateo 1.002
Olalla 962
Seattle 938
New York 929
Houston 896
Dearborn 888
Dong Ket 841
Cambridge 717
Ann Arbor 683
Los Angeles 654
Boardman 619
Beijing 601
Moscow 567
Mülheim 481
Helsinki 395
Redwood City 322
Milan 318
Washington 308
Trento 301
Philadelphia 284
Verona 262
Rome 252
Guangzhou 168
Las Vegas 154
Zhengzhou 149
Mountain View 142
Singapore 142
Abidjan 140
Dallas 140
Padova 131
Bolzano 122
Shanghai 117
Turin 114
Kitzingen 113
Tokyo 113
Amsterdam 109
Mezzolombardo 107
Florence 104
Brno 96
Nanjing 89
San Diego 87
Seoul 83
Hefei 80
Rovereto 78
Bologna 67
Palermo 65
Falls Church 64
Vicenza 62
Affi 59
Munich 59
Lavis 58
Bari 56
London 56
Lima 55
Athens 53
Madrid 50
Torino 48
Redmond 47
Parma 46
Hangzhou 44
Jinan 43
Osaka 43
Kunming 42
Udine 42
Adelaide 39
Ariano Irpino 39
Naples 39
Shenyang 38
Ottawa 36
São Paulo 36
Trieste 36
Brussels 35
Falkenstein 34
Santiago 34
Brescia 33
Toronto 33
Phoenix 31
Modena 30
Quito 30
Augusta 29
Cles 29
Chicago 28
Montevideo 27
Scottsdale 27
Catania 26
Hanover 26
Hebei 26
Berlin 25
Cembra 24
Wuppertal 24
Totale 53.806
Nome #
Iperossigenazione dei mosti: conseguenze analitiche e sensoriali su vini della vendemmia 1989 804
Characterisation of authentic Italian extra-virgin olive oils by stable isotope ratios of C, O and H and mineral composition 766
Resistenti bianchi e rossi: primi dati da esperienze trentine sulla concentrazione nei vini di shikimico e flavonoidi 530
Cloni e portinnesti per lo Chardonnay base spumante in Trentino 483
Monitoraggio primaverile di Scaphoideus titanus: aspetti di ottimizzazione 459
Grape composition changes during conversion to organic and biodynamic cultivation 445
Analisi dell'urea: nuovo metodo in ph-metria differenziale e sua applicazione agli spumanti 410
Shikimic acid concentration in white wines produced with different processing protocols from fungus-resistant grapes growing in the Alps 410
Il contributo della Fondazione Mach alla conoscenza spumantistica 391
Importance of polyfunctional thiols on semi-industrial Gewürztraminer wines and the correlation to technological treatments 389
An updating about the performances of Pinot Gris and Traminer vines affected by the GPGV trichovirus-related grapevine disease 368
Elemental and isotopic characterisation of typical Italian alpine cheeses 335
Oxidative vs reductive skin maceration on thiol precursors 334
Vini bianchi da viticoltura convenzionale più sani con un poco di carbone in fermentazione 331
Isotopic and elemental data for tracing the origin of european olive oils 326
Contenido de vitaminas hidrosolubles en los vinos blancos en función dela cepa de levadura 322
Chemical characterization and enological potential of less frequent red grape Uruguayan varieties by study secondary metabolites 312
Food authentication by chemical profiling: consumers booklet TRACE project 311
Aroma characteristics of wines from the cultivar Manzoni bianco (White Resling x Pinot blanc) 307
Abbattimento di fenoli volatili in vini con carattere brett mediante un polimero cellulosico 305
Oenological tannins as a source of thiol precursors 304
Tioles derivados de los taninos de la uva: nuevas opciones enológicas 303
Pre-fermentative supplementation with grape tannin can give an extra amount of 3-mercatpohexanol and its acetate in wine 302
Prestazioni di cloni di Müller-Thurgau di origine francese e tedesca in Trentino 301
Prime osservazioni su grappe sperimentali prodotte in scala micro da uve ibride a bacca bianca 301
Characterisation of the microflora of grapes involved in straw wine production and its use as a biocontrol agent against Botrytis cinerea 297
The winemaking protocol affects the residual phosphonate content in wine 297
Impact of the pre-fermentative addition of enological adjuvants on the development of UTA in wines 295
Arsenic in soil and grapes and changes in elemental content during winemaking 294
Il potenziale polifenolico delle uve rosse e la sua applicazione in enologia 294
Presenza di fosetil nei vini: approfondimenti sulla neoformazione in relazione a variabili enologiche 290
Ottimizzazione dei protocolli di vinificazione per modulare l'espressione tiolica del Sauvignon blanc 289
Confronto tra gestione integrata, biologica e biodinamica in vigneto: caratteristiche quali-quantitative delle uve nel periodo 2012-2015 288
Indagine sulla concentrazione di ftalati nelle grappe 287
4-Ethylphenol and 4-ethylguaiacol depletion in wine using esterified cellulose 286
Botanical origin identification of food tannins using combined profiles of minor sugars and simple phenols 286
Free and glycosylated simple phenol profiling in Apulian Italian wines 284
Identification and quantification of 56 targeted phenols in wines, spirits, and vinegars by online solid-phase extraction - ultrahigh-performance liquid chromatography - quadrupole-orbitrap mass spectrometry 283
Invecchiamento atipico dei bianchi: evoluzione dei precursori nelle frazioni di pressatura 279
Indagine sulla rimozione di residui di agrofarmaci dal vino: esperienze con alcuni trattamenti enologici 278
Detección instrumental de defectos específicos para bebidas destiladas y mieles por Cromatografía de Gases-Olfatometría (GC-O) 277
Misura dell'azoto prontamente assimilabile dal lievito nei mosti d'uva ed esempi di applicazione 275
Isotopic and elemental composition of selected types of Italian honey 272
Clarifying agents and 3-sulfanylhexanol precursors in grape juice 270
Content of 4-ethylcatecol and other volatile phenols in dressings, beverages and spirits 269
The prevention of microbial wine spoliage by using ozone as a sanitising agent 269
Effect of juice turbidity on fermentative volatile compounds in white wines 269
Vigneti policlonali ed ottimizzazione delle caratteristiche sensoriali dei vini 268
Comparison of the short-term effects of conventional, organic and biodynamic farming systems on the grape composition 268
Fruity/tropical sulfur aroma precursors in hybrid grapes 266
Selective use of wine yeast strains having different volatile phenols production 266
The young sparkling wine aroma and its variability due to the yeast strain and the amount of assimilable nitrogen in the base-wine 263
Teroldego: composizione, plasticità enologica e salute 262
Novel technological strategies to enhance tropical thiol precursors in winemaking by-products 261
L'influenza del clima e delle tecniche di gestione del vigneto sui polifenoli del vino 259
Novedades en la caracterizacion y trazabilidad de los taninos enológicos 259
Abbattimento di insetticidi e fungicidi durante la fermentazione in bianco da parte di coadiuvanti enologici 259
First evidence of ethyl-hydrogen phosphonate (fosetyl) formation in winemaking 258
Resultados a nivel aromático y fermentativo de cepas de levadura en la producción de espumosos de rápido consumo 256
First identification of S-3-glutathionylhexanal in Sauvignon blanc grapes using LC-MS/MS experiments 254
Influence of certain technological variables on native fermenting microflora activity in biodynamic wine production 253
Il Moscato giallo in Trentino 251
Study of Sangiovese wines pigment profile by UHPLC-MS/MS 250
Comparison of wine density and alcoholic strength measurement by hydrostatic balance and electronic density-meter 249
L'iperossigenazione dei mosti come tecnica alternativa nella produzione dei vini bianchi da uve rosse: il caso del Lambrusco a foglia frastagliata 248
I terreni trentini in relazione alla coltivazione della fragola 247
Survey of the chemical composition of 571 European bottled mineral waters 247
Anthocyanic profiling of twenty-one different hybrid grape varieties 246
Pre-fermentation addition of grape tannin increases the varietal thiols content in wine 246
Rapid and extensive quantitation of simple phenolic compounds from wood using HPLC coupled with fused coreTM based column and coulometric array electrochemical detector 246
Oenological tannins are possible suppliers of varietal thiol precursors 245
Determination of volatile phenols in wine using high-performance liquid chromatography with a coulometric array detector 244
Aspetti analitici e sensoriali legati all'uso di enzimi in mosti e vini: esperienze 1990-1992 244
Ottimizzazione del trattamento contro Scaphoideus titanus grazie al monitoraggio primaverile delle forme giovanili 244
Use of enzymes with glucosidase activity in musts and wines mainly from North Italian varieties: a few examples 242
Arsenic in wines: the effect of yeast strain and winemaking practices 242
FTIR-based multivariate models to forecast the tartaric stability 242
Analisi genetica e qualitativa di una popolazione di genotipi di Vitis vinifera L. ottenuti per incrocio 241
Tirosolo e idrossitirosolo in vini bianchi: variabilità indotta dal lievito 241
Evaluation of ethyl carbamate risk in relation to yeast strain and wine ageing conditions 240
Antimicrobial activity of ozone: effectiveness against the main wine spoilage microorganisms and evaluation of impact on simple phenols in wine 239
The comparison of organic, biodynamic and conventional farming in Pinot blanc and Rhine Riesling in the 2016 vintage year 239
I terreni trentini in relazione alla coltivazione dei frutti di bosco 238
Grape traceability based on mineral elements 238
Washing methods for removal of residues of 44 mineral elements from grapes 238
Giuseppe Versini: 40 anni di ricerca per il vino italiano 237
Modification of wood involved in barrel production to avoid microbial colonisation 237
Targeted and untargeted high resolution mass approach for a putative profiling of glycosylated simple phenols in hybrid grapes 237
Determination of 4-ethylcatechol in wine by high-performance liquid chromatography-coulometric electrochemical array detection 235
Influence of oxygen availability during skin-contact maceration on the formation of precursors of 3-mercaptohexan-1-ol in Müller-Thurgau and Sauvignon Blanc grapes 235
Technological variability of wines produced with white and red fruited hybrids cultivated in the Dolomites (Italy) 235
Accumulation and distribution pattern of macro- and microelements and trace elements in Vitis vinifera L. cv. Chardonnay berries 234
Performance aromática e fermentativa de estirpes de leveduras na produção de espumantes de consumo rápido 234
Confronto quadriennale tra 10 cloni di Marzemino in Trentino 234
Traceability along the production chain of Italian tomato products 234
Quantitation of some free amines in grape juices at harvest 232
3-Hexen-1-ol isomers in Müller-Thurgau wines: a "varietal" characteristic affected by must sulfiting time 232
Lieviti ed aromi dei vini: comparazione tra ceppi commerciali di larga diffusione 232
δ15N from soil to wine in bulk samples and proline 232
Traitement du caractère Brett des vins par des polymères cellulosiques: de nouvelles solutions et opportunites industrielles pour de nouveaux produits oenologiques 231
Totale 29.087
Categoria #
all - tutte 261.253
article - articoli 0
book - libri 0
conference - conferenze 0
curatela - curatele 0
other - altro 0
patent - brevetti 0
selected - selezionate 0
volume - volumi 0
Totale 261.253


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2019/202016.427 0 1.181 1.810 1.770 1.319 1.914 1.600 1.713 1.935 1.201 1.194 790
2020/202114.815 1.306 1.546 539 1.646 1.178 1.771 1.463 649 1.436 722 1.351 1.208
2021/20226.388 399 1.561 228 571 286 470 292 833 664 251 631 202
2022/202314.136 416 160 994 1.218 1.697 1.875 557 1.269 2.421 861 1.931 737
2023/20249.269 756 850 1.598 1.201 915 707 280 315 297 569 475 1.306
2024/2025840 410 430 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Totale 83.799