NICOLINI, GIORGIO

NICOLINI, GIORGIO  

CTT [2018-01 - 2023-12]: INNOVATION IN PLANT PRODUCTIONS DEPARTMENT  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 482 (tempo di esecuzione: 0.021 secondi).
Data di pubblicazione Titolo Autore(i) Tipo File
1-gen-2012 20 anni di ricerca enologica per il Marzemino Nicolini, G.; Larcher, R.; Malacarne, M. Contributo in volume (Capitolo o Saggio)
1-gen-2019 2018 updates on the agronomic performances of fungus resistant wine grapes in Trentino (Italy) Gelmetti, A.; Bottura, M.; Roman, T.; Stefanini, M.; Nicolini, G. Abstract in Atti di convegno
1-gen-1996 3-Hexen-1-ol isomers in Müller-Thurgau wines: a "varietal" characteristic affected by must sulfiting time Nicolini, G.; Versini, G.; Amadei, E.; Marchio, M. Articolo in rivista
1-gen-2011 4-ethylcatecol in Italian wines, vinegars and spirits Larcher, R.; Nardin, T.; Bertoldi, D.; Puecher, C.; Nicolini, G. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2012 4-Ethylphenol and 4-ethylguaiacol depletion in wine using esterified cellulose Larcher, R.; Puecher, C.; Rohregger, S.; Malacarne, M.; Nicolini, G. Articolo in rivista
1-gen-2016 A cheap winemaking option to deplete fungicide residue and improve white wine healthiness Nicolini, G.; Moser, S.; Roman, T.; Larcher, R.; Tonidandel, L. Poster
1-gen-2013 A new approach for tracing the botanical origin of commercial tannins based on the combined use of sugars and simple phenols Malacarne, M.; Nardin, T.; Bertoldi, D.; Nicolini, G.; Larcher, R. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2015 A new comprehensive method for simple phenols in wine, vinegar and spirit using SPE/UHPLC/high resolution tandem mass spectrometry Barnaba, C.; Nardin, T.; Malacarne, M.; Dellacassa, E.; Nicolini, G.; Larcher, R. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2015 A new comprehensive method for the characterisation of simple phenols in alcoholic beverages by high resolution mass spectrometry Nardin, T.; Barnaba, C.; Nicolini, G.; Malacarne, M.; Larcher, R. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2009 A new HPLC method with pulsed amperometric detection for gluconic acid Larcher, R.; Nicolini, G.; Roman, T.; Bertoldi, D.; Puecher, C. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2020 A novel LC-HRMS method reveals cysteinyl and glutathionyl polysulfides in wine van Leeuwen, K.A.; Nardin, T.; Barker, D.; Fedrizzi, B.; Nicolini, G.; Larcher, R. Articolo in rivista
1-gen-2009 A statistical-mathematical approach to wine traceability based on elemental composition: interference of oenological treatments Larcher, R.; Bertoldi, D.; Nicolini, G.; Bontempo, L.; Roman, T. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2012 Abbattimento di fenoli volatili in vini con carattere brett mediante un polimero cellulosico Larcher, R.; Nardin, T.; Marchesini, R.; Malacarne, M.; Nicolini, G. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2017 Abbattimento di insetticidi e fungicidi durante la fermentazione in bianco da parte di coadiuvanti enologici Nicolini, G.; Roman, T.; Tonidandel, L.; Sboner, M.; Volpini, A.; Manara, M. Articolo in rivista
1-gen-2011 Accumulation and distribution pattern of macro- and microelements and trace elements in Vitis vinifera L. cv. Chardonnay berries Bertoldi, D.; Larcher, R.; Bertamini, M.; Otto, S.; Concheri, G.; Nicolini, G. Articolo in rivista
1-gen-1993 Adaptability of Chardonnay clones at different altitudes. Note 2: organoleptic characteristics of wines Iacono, F.; Stefanini, M.; Porro, D.; Nicolini, G. Articolo in rivista
1-gen-2019 Aggiornamenti chimico-compositivi ed enologici sul Traminer aromatico Roman, T.; Tonidandel, L.; Larcher, R.; Nicolini, G. Other
1-gen-2002 Aggiornamenti e nuove omologazioni di Traminer aromatico Malossini, U.; Nicolini, G.; Versini, G.; Roncador, I.; Vindimian, M.E.; Carlin, S. Articolo in rivista
1-gen-2019 Aggiornamenti su cloni di varietà terpeniche Nicolini, G.; Malossini, U.; Roman, T.; Paolini, M.; Tonidandel, L. Other
1-gen-2007 Aging effects and grape variety dependence on the content of sulfur volatiles in wine Fedrizzi, B.; Magno, F.; Badocco, D.; Nicolini, G.; Versini, G. Articolo in rivista