NICOLINI, GIORGIO
NICOLINI, GIORGIO
CTT [2018-01 - 2023-12]: INNOVATION IN PLANT PRODUCTIONS DEPARTMENT
Technologies for enhancing the aromatic potential of Malvasia grapes
2023-01-01 Celotti, E.; Damijanic, K.; Staver, M.; Moscarda, M.; Nicolini, G.; Roman Villegas, T.; Gallo, A.; Natolino, A.
Evaluation of antioxidant supplementation in must on the development and potential reduction of different compounds involved in atypical ageing of wine using HPLC-HRMS
2022-01-01 Nardin, T.; Roman, T.; Dekker, S.; Nicolini, G.; Thei, F.; Masina, B.; Larcher, R.
Peso del ceppo di lievito sulla presenza di molecole correlate all'invecchiamento atipico
2021-01-01 Roman Villegas, T.; Nardin, T.; Pace, J.M.; Cappello, N.; Larcher, R.; Nicolini, G.
Innovation in red winemaking process by ultrasound technology
2021-01-01 Natolino, A.; Roman Villegas, T.; Nicolini, G.; Celotti, E.
Innovazioni con la tecnologia degli ultrasuoni
2021-01-01 Natolino, A.; Roman Villegas, T.; Nicolini, G.; Celotti, E.
High-power ultrasound on the protein stability of white wines: Preliminary study of amplitude and sonication time
2021-01-01 Celotti, E.; Osorio Barahona, M.S.; Bellantuono, E.; Cardona, J.; Roman, T.; Nicolini, G.; Natolino, A.
Selezione clonale e sanitaria di Moscato giallo in Trentino
2021-01-01 Malossini, U.; Nicolini, G.; Moscon, R.; Roman Villegas, T.
Valutazione fenologica, produttiva e fitosanitaria di vitigni resistenti coltivati in Trentino
2021-01-01 Bottura, M.; Margoni, M.; Matte', B.; Mattedi, F.; Porro, D.; Pedo', S.; Roman Villegas, T.; Gelmetti, A.; Nicolini, G.
Caratteristiche di 7 cloni italiani di Müller Thurgau
2021-01-01 Malossini, U.; Nicolini, G.; Moscon, R.; Roman Villegas, T.
Monitoraggio primaverile di Scaphoideus titanus: aspetti di ottimizzazione
2020-01-01 Gelmetti, A.; Ghidoni, F.; Bottura, M.; Nicolini, G.
Indagini sugli effetti del trattamento con ultrasuoni sui precursori tiolici delle uve
2020-01-01 Roman, T.; Tonidandel, L.; Nicolini, G.; Larcher, R.; Celotti, E.
Precursori dei tioli varietali durante la maturazione e la pressatura delle uve del Traminer aromatico
2020-01-01 Nicolini, G.; Roman, T.; Bottura, M.; Paolini, M.; Barbero, A.; Gasperi, C.A.; Celotti, E.
Ottimizzazione dei protocolli di vinificazione per modulare l'espressione tiolica del Sauvignon blanc
2020-01-01 Roman, T.; Moser, S.; Crimi, S.; Cappello, N.; Tonidandel, L.; Nicolini, G.
L'etil leucato nei vini: indagine sulla molecola responsabile della nota da mora fresca
2020-01-01 Nicolini, G.; Paolini, M.; Bottura, M.; Roman, T.; Bianchin, V.
Press fractioning of grape juice: a first step to manage potential atypical aging development during winemaking
2020-01-01 Roman, T.; Nardin, T.; Trenti, G.; Barnaba, C.; Nicolini, G.; Larcher, R.
Experiencias del manejo ecológico y biodinámico de Riesling y Pinot Blanco en Trentino (Italia)
2020-01-01 Nicolini, G.; Zanzotti, R.; Malacarne, M.; Roman, T.
High power ultrasound treatments of red young wines: effect on anthocyanins and phenolic stability indices
2020-01-01 Celotti, E.; Stante, S.; Ferraretto, P.; Roman, T.; Nicolini, G.; Natolino, A.
Thiol precursors in Vitis mould-tolerant hybrid varieties
2020-01-01 Nicolini, G.; Roman, T.; Flamini, R.; Tonidandel, L.; Gardiman, M.; Larcher, R.
A novel LC-HRMS method reveals cysteinyl and glutathionyl polysulfides in wine
2020-01-01 van Leeuwen, K.A.; Nardin, T.; Barker, D.; Fedrizzi, B.; Nicolini, G.; Larcher, R.
Evidence of the possible interaction between ultrasound and thiol precursors
2020-01-01 Roman, T.; Tonidandel, L.; Nicolini, G.; Bellantuono, E.; Barp, L.; Larcher, R.; Celotti, E.
Data di pubblicazione | Titolo | Autore(i) | Tipo | File |
---|---|---|---|---|
1-gen-2023 | Technologies for enhancing the aromatic potential of Malvasia grapes | Celotti, E.; Damijanic, K.; Staver, M.; Moscarda, M.; Nicolini, G.; Roman Villegas, T.; Gallo, A.; Natolino, A. | - | |
1-gen-2022 | Evaluation of antioxidant supplementation in must on the development and potential reduction of different compounds involved in atypical ageing of wine using HPLC-HRMS | Nardin, T.; Roman, T.; Dekker, S.; Nicolini, G.; Thei, F.; Masina, B.; Larcher, R. | - | |
1-gen-2021 | Peso del ceppo di lievito sulla presenza di molecole correlate all'invecchiamento atipico | Roman Villegas, T.; Nardin, T.; Pace, J.M.; Cappello, N.; Larcher, R.; Nicolini, G. | Articolo in rivista | |
1-gen-2021 | Innovation in red winemaking process by ultrasound technology | Natolino, A.; Roman Villegas, T.; Nicolini, G.; Celotti, E. | Articolo in rivista | |
1-gen-2021 | Innovazioni con la tecnologia degli ultrasuoni | Natolino, A.; Roman Villegas, T.; Nicolini, G.; Celotti, E. | Articolo in rivista | |
1-gen-2021 | High-power ultrasound on the protein stability of white wines: Preliminary study of amplitude and sonication time | Celotti, E.; Osorio Barahona, M.S.; Bellantuono, E.; Cardona, J.; Roman, T.; Nicolini, G.; Natolino, A. | Articolo in rivista | |
1-gen-2021 | Selezione clonale e sanitaria di Moscato giallo in Trentino | Malossini, U.; Nicolini, G.; Moscon, R.; Roman Villegas, T. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2021 | Valutazione fenologica, produttiva e fitosanitaria di vitigni resistenti coltivati in Trentino | Bottura, M.; Margoni, M.; Matte', B.; Mattedi, F.; Porro, D.; Pedo', S.; Roman Villegas, T.; Gelmetti, A.; Nicolini, G. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2021 | Caratteristiche di 7 cloni italiani di Müller Thurgau | Malossini, U.; Nicolini, G.; Moscon, R.; Roman Villegas, T. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2020 | Monitoraggio primaverile di Scaphoideus titanus: aspetti di ottimizzazione | Gelmetti, A.; Ghidoni, F.; Bottura, M.; Nicolini, G. | Articolo in rivista | |
1-gen-2020 | Indagini sugli effetti del trattamento con ultrasuoni sui precursori tiolici delle uve | Roman, T.; Tonidandel, L.; Nicolini, G.; Larcher, R.; Celotti, E. | Articolo in rivista | |
1-gen-2020 | Precursori dei tioli varietali durante la maturazione e la pressatura delle uve del Traminer aromatico | Nicolini, G.; Roman, T.; Bottura, M.; Paolini, M.; Barbero, A.; Gasperi, C.A.; Celotti, E. | Articolo in rivista | |
1-gen-2020 | Ottimizzazione dei protocolli di vinificazione per modulare l'espressione tiolica del Sauvignon blanc | Roman, T.; Moser, S.; Crimi, S.; Cappello, N.; Tonidandel, L.; Nicolini, G. | Articolo in rivista | |
1-gen-2020 | L'etil leucato nei vini: indagine sulla molecola responsabile della nota da mora fresca | Nicolini, G.; Paolini, M.; Bottura, M.; Roman, T.; Bianchin, V. | Articolo in rivista | |
1-gen-2020 | Press fractioning of grape juice: a first step to manage potential atypical aging development during winemaking | Roman, T.; Nardin, T.; Trenti, G.; Barnaba, C.; Nicolini, G.; Larcher, R. | Articolo in rivista | |
1-gen-2020 | Experiencias del manejo ecológico y biodinámico de Riesling y Pinot Blanco en Trentino (Italia) | Nicolini, G.; Zanzotti, R.; Malacarne, M.; Roman, T. | Articolo in rivista | |
1-gen-2020 | High power ultrasound treatments of red young wines: effect on anthocyanins and phenolic stability indices | Celotti, E.; Stante, S.; Ferraretto, P.; Roman, T.; Nicolini, G.; Natolino, A. | Articolo in rivista | |
1-gen-2020 | Thiol precursors in Vitis mould-tolerant hybrid varieties | Nicolini, G.; Roman, T.; Flamini, R.; Tonidandel, L.; Gardiman, M.; Larcher, R. | Articolo in rivista | |
1-gen-2020 | A novel LC-HRMS method reveals cysteinyl and glutathionyl polysulfides in wine | van Leeuwen, K.A.; Nardin, T.; Barker, D.; Fedrizzi, B.; Nicolini, G.; Larcher, R. | Articolo in rivista | |
1-gen-2020 | Evidence of the possible interaction between ultrasound and thiol precursors | Roman, T.; Tonidandel, L.; Nicolini, G.; Bellantuono, E.; Barp, L.; Larcher, R.; Celotti, E. | Articolo in rivista |