MOSER, SERGIO
 Distribuzione geografica
Continente #
EU - Europa 19.949
NA - Nord America 13.297
AS - Asia 5.278
SA - Sud America 574
AF - Africa 162
OC - Oceania 77
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Totale 39.395
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 13.009
PL - Polonia 5.655
IT - Italia 4.901
RU - Federazione Russa 4.145
SG - Singapore 2.554
DE - Germania 2.006
CN - Cina 1.331
UA - Ucraina 761
IE - Irlanda 426
HK - Hong Kong 387
BR - Brasile 384
VN - Vietnam 348
FR - Francia 346
GB - Regno Unito 324
SE - Svezia 304
FI - Finlandia 268
KR - Corea 217
NL - Olanda 171
CA - Canada 130
ES - Italia 127
IN - India 111
MX - Messico 110
BE - Belgio 99
JP - Giappone 93
CZ - Repubblica Ceca 80
PT - Portogallo 58
EU - Europa 57
CH - Svizzera 53
AR - Argentina 50
AU - Australia 47
ZA - Sudafrica 45
CI - Costa d'Avorio 41
AT - Austria 36
TR - Turchia 35
MU - Mauritius 33
UY - Uruguay 31
BD - Bangladesh 30
NZ - Nuova Zelanda 29
HU - Ungheria 28
RO - Romania 28
CL - Cile 24
GR - Grecia 24
ID - Indonesia 24
EC - Ecuador 23
PE - Perù 23
CO - Colombia 20
TW - Taiwan 20
LT - Lituania 19
CR - Costa Rica 18
PK - Pakistan 17
TH - Thailandia 17
BS - Bahamas 16
IL - Israele 16
EE - Estonia 14
HR - Croazia 11
BO - Bolivia 10
MD - Moldavia 10
IR - Iran 9
TN - Tunisia 9
LV - Lettonia 8
NO - Norvegia 8
UZ - Uzbekistan 8
SA - Arabia Saudita 7
SC - Seychelles 7
SI - Slovenia 7
ET - Etiopia 6
MY - Malesia 6
VE - Venezuela 6
BA - Bosnia-Erzegovina 5
IQ - Iraq 5
KG - Kirghizistan 5
MA - Marocco 5
AM - Armenia 4
BG - Bulgaria 4
EG - Egitto 4
GE - Georgia 4
JO - Giordania 4
LK - Sri Lanka 4
PH - Filippine 4
RS - Serbia 4
SK - Slovacchia (Repubblica Slovacca) 4
AE - Emirati Arabi Uniti 3
AL - Albania 3
DK - Danimarca 3
KE - Kenya 3
PA - Panama 3
PY - Paraguay 3
AD - Andorra 2
AO - Angola 2
AZ - Azerbaigian 2
CY - Cipro 2
DM - Dominica 2
DZ - Algeria 2
JM - Giamaica 2
KZ - Kazakistan 2
LB - Libano 2
LU - Lussemburgo 2
MK - Macedonia 2
NI - Nicaragua 2
NP - Nepal 2
Totale 39.375
Città #
Warsaw 5.627
Jacksonville 1.257
Moscow 983
Singapore 983
San Michele All'adige 895
Ashburn 857
Chandler 826
Dallas 611
Fairfield 478
New York 454
Buffalo 448
Dublin 417
Beijing 413
Los Angeles 406
Wilmington 398
Hong Kong 367
Woodbridge 351
Ann Arbor 341
San Mateo 305
Olalla 304
Milan 284
Dearborn 269
Seattle 256
Houston 235
Munich 235
Dong Ket 228
Boardman 208
Seoul 197
Helsinki 191
Hefei 180
Cambridge 176
Mülheim 154
Rome 153
Trento 121
Redwood City 108
Verona 108
Washington 102
Guangzhou 97
Philadelphia 93
Shanghai 75
Turin 71
Tokyo 67
Amsterdam 65
Brussels 63
Zhengzhou 59
Turku 56
Las Vegas 53
Mezzolombardo 52
Mexico City 50
London 49
São Paulo 48
Council Bluffs 46
Ho Chi Minh City 45
Bologna 43
Bolzano 43
Florence 43
Brno 42
Toronto 42
Abidjan 40
Frankfurt am Main 40
Rovereto 40
Mountain View 39
Padova 39
Santa Clara 39
Naples 38
Palermo 37
Chicago 36
Parma 33
Brooklyn 32
Johannesburg 32
Lavis 32
Denver 31
Montreal 31
Phoenix 31
San Diego 31
Hanoi 29
Stockholm 29
Hangzhou 28
Nanjing 28
Vicenza 28
Atlanta 27
Falkenstein 26
Kitzingen 25
Orem 25
Montevideo 23
Poplar 23
Trieste 23
Bari 22
Düsseldorf 22
Federal 22
Genoa 21
Liège 21
San Francisco 21
Shenyang 21
Cles 20
Catania 19
Chennai 19
Zurich 19
Del Norte 18
San José 18
Totale 22.306
Nome #
L'odore di cimice in mosto e vino: prime evidenze dell'evoluzione della trans-2-decenale 1.075
The 1-deoxy-d -xylulose 5-phosphate synthase gene co-localizes with a major QTL affecting monoterpene content in grapevine 668
Identification of causal genes of mQTLs associated to grape and wine flavor 613
Phthalates determination in wine and spirits using GC-MS and LC-MS/MS 549
Ottimizzazione dei protocolli di vinificazione per modulare l'espressione tiolica del Sauvignon blanc 506
Induction of terpene biosynthesis in berries of microvine transformed with VvDXS1 alleles 488
Il contributo della Fondazione Mach alla conoscenza spumantistica 469
Characterisation of apple distillates from native varieties of Sardinia island and comparison with other Italian products 456
Rapid analysis of 27 volatile sulfur compounds in wine by headspace Solid-Phase Microextraction Gas Chromatography Tandem Mass Spectrometry 456
Together is better: experience of simultaneous fermentation of yeast and bacteria as a possible strategy to prevent stuck fermentation in difficult wines 451
Development of a gas chromatography tandem mass spectrometry method for multiple flavours quantification 389
Vini bianchi da viticoltura convenzionale più sani con un poco di carbone in fermentazione 388
Prestazioni di cloni di Müller-Thurgau di origine francese e tedesca in Trentino 386
Indagine sulla concentrazione di ftalati nelle grappe 384
Identification of causal mutations of metabolic QTLs associated to grape and wine flavor 383
Indagine sulla rimozione di residui di agrofarmaci dal vino: esperienze con alcuni trattamenti enologici 368
High-Throughput LC-MS/MS method to evaluate the presence of exogenous glycerol in wines 367
Aroma characteristics of wines from the cultivar Manzoni bianco (White Resling x Pinot blanc) 365
Metabolic and transcriptional profiling of transgenic microvine plants and fruit overexpressing VvDXS1 365
Clarifying agents and 3-sulfanylhexanol precursors in grape juice 359
Prime osservazioni su grappe sperimentali prodotte in scala micro da uve ibride a bacca bianca 357
Exploitation of simultaneous alcoholic and malolactic fermentation of incrocio Manzoni, a traditional Italian white wine 354
Detección instrumental de defectos específicos para bebidas destiladas y mieles por Cromatografía de Gases-Olfatometría (GC-O) 349
Characterisation of strawberry tree distillate (Arbutus unedo L.) producted in Sardinia 331
The young sparkling wine aroma and its variability due to the yeast strain and the amount of assimilable nitrogen in the base-wine 322
Effect of juice turbidity on fermentative volatile compounds in white wines 322
Comparison of European Müller-Thurgau clones grown in Alpine area 318
Varietà autoctone venete: profilo aromatico in forma libera e glicosidica, anche in relazione ad una vinificazione tramite macerazione carbonica 317
Determination of volatile phenols in wine using high-performance liquid chromatography with a coulometric array detector 314
Performance aromatico-fermentative di ceppi di lievito nella produzione di spumanti di pronta beva 311
Performance aromática e fermentativa de estirpes de leveduras na produção de espumantes de consumo rápido 311
Il Moscato giallo in Trentino 310
The impact of some clarifying agents on the precursors of the varietal thiols in juice 308
Distillati sperimentali da vinacce di ibridi resistenti a bacca bianca: prime valutazioni 308
Giuseppe Versini: 40 anni di ricerca per il vino italiano 307
Application of ozone during grape drying for the production of straw wine: effects on the microbiota and compositive profile of grapes 306
Methyl salicylate as a remarkable almost bound compound in some renowned Italian varietal wines 305
Volatile Sulfur Compounds (VSCs) quantification by Head-Space Solid Phase Microextraction Gas Chromatography Tandem Mass Spectrometry (HS-SPMEGC-MS/MS) in wines 302
Resultados a nivel aromático y fermentativo de cepas de levadura en la producción de espumosos de rápido consumo 300
Variabilità indotta da lieviti commerciali nella composizione di vini bianchi sperimentali 296
Gli aromi del Moscato giallo nelle sue interpretazioni in Trentino e nei Colli Euganei 295
Monoterpenes characterization in grape spirits using fast gas chromatography tandem mass spectrometry 292
Characterisation of pear distillates from wild and cultivated varieties in Sardinia 289
Efficacia di alcuni tannini di uva nell'esaltazione della nota fruttato tropicale agrumata dei bianchi 287
Dossier Müller-Thurgau: caratterizzazione enologica e variabilità 286
Metodo HS-SPME/GC-MS per l'analisi di solforati volatili leggeri e pesanti finalizzato al controllo di qualità e di processo dei vini 284
Müller Thurgau: confronto tra cloni omologati europei e nuovi materiali in corso di selezione 284
Evaluation of ethyl carbamate risk in relation to yeast strain and wine ageing conditions 282
Lieviti ed aromi dei vini: comparazione tra ceppi commerciali di larga diffusione 282
The use of Hanseniaspora vineae on the production of base sparkling wine 281
Characterization and oenological application of an high-performing strain of Oenococcus oeni to drive malolactic fermentation: a review about 15 years of research and winemaking 280
Development of a fast gas chromatography-tandem mass spectrometry method for volatile aromatic compound analysis in oenological products 279
Ethyl carbamate formation in sub-optimal wine storage conditions and influence of the yeast starter 276
A cheap winemaking option to deplete fungicide residue and improve white wine healthiness 273
Frazionamento degli aromi durante la pressatura del Traminer aromatico 272
The aroma potential of semi-industrial distillates obtained from mold resistant varieties 272
Caratteristiche fermentative ed aromatiche dei ceppi di lievito La ClaireTM 270
Ruolo del ceppo di lievito e dell'azoto assimilabile del vino base sui composti aromatici di spumanti di pronta beva 269
Uso del carbone in fermentazione: effetti su fungicidi residui, composizione aromatica e colore dei vini bianchi 264
Giuseppe Versini, ovvero la chimica per il miglioramento della qualità dei vini e dei distillati 262
Application of ozone at the microbial control through the vitienological chain 262
Concurrent quantification of light and heavy sulphur volatiles in wine by headspace solid-phase microextraction coupled with gas chromatography/mass spectrometry 261
Müller Thurgau: nuovi cloni italiani di una varietà mittel-europea 261
Caratterizzazione della Malvasia aromatica di Candia coltivata sulle colline parmensi 256
La grappa: aspetti di miglioramento per l'esaltazione del carattere 255
LC-MS/MS method to evaluate the presence of exogenous glycerol in wines 255
Small amounts of charcoal during fermentation reduce fungicide residues without penalising white wine aroma compounds and colour 252
The aromatic potential of marc distillates obtained from "resistant" cultivars 249
Are aroma precursors a discriminant factor to characterize non-aromatic red grape varieties? 246
Distillatore innovativo sottovuoto a bagnomaria con colonna di arricchimento senza piatti a riflusso regolabile 244
I fosfiti in viticoltura: un problema o un’opportunità? 244
Prestazioni fermentative ed aromatiche di lieviti sudafricani di recente immissione in Italia 241
Interannual variability of varietal aromatic compounds in distillates obtained from resistant cultivars 237
Characterization and differentiation of monovarietal grape pomace distillate from native varieties of Galicia 235
Omologati nuovi cloni di Müller Thurgau 234
Caracterisation et valorisation de la variete Peverella dans le Trentino = Caratterizzazione e valorizzazione della varietà Peverella in Trentino 233
Una diversa gestione delle flemme negli impianti a bagnomaria per il miglioramento aromatico delle grappe 232
Esperienze di abbattimento di pesticidi nel vino; focus sul fosetyl e la sua formazione durante le fasi di vinificazione 231
Incidenza di ceppi di lievito sulla composizione dei vini: esperienze della vendemmia 2003 229
Quanto pesa la torbidità dei mosti sull'aroma dei vini bianchi giovani 229
Base wines for sparkling wine from resistant varieties: effect of the altitude on the aromatic profile 229
Il distillato di pera Spadona del Trentino e il suo aroma 228
Differentiation of less frequent red grape Vitis vinifera varieties by characterization of the aroma precursors 228
Lieviti e batteri insieme 225
Agronomical and enological performances of heat-treated vs. GFLV-infected Gewürztraminer clones in Trentino (N-East Italy) 224
Aroma and fermentation performance of yeast strains in ready to drink sparkling wine production 223
Fast GC-MS/MS method for volatile flavour compounds analysis in oenological products: a promising tool to support the technological choices 219
Genetic transformation and characterization of microvines overexpressing VvDXS1 alleles 218
Changes in agronomical and oenological performances of clones of the grapevine cv Gewürztraminer after GFLV elimination by heat therapy 214
Caratteristiche viticolo-agronomiche ed aromatiche del Manzoni bianco in Trentino 213
Aroma characterization of mold resistant basewines for sparkling wine produced in a warm-temperate area at two different altitudes 210
Mapping candidate genes and QTLs for aroma content in grape 209
Impact of must acidification with cation exchange resins on the aroma of Gewürztraminer wines 209
Valorizzazione delle produzioni minori della Sardegna: l'acquavite di mele Appiu e Miali raffrontate ad altri tipi ottenuti in Trentino 206
Fast GC-MS/MS method for volatile flavour compounds analysis in oenological products: a promising tool to support the technological choices 205
Les esters méthyliques et éthyliques de poire Bartlett présents dans le distillat de marc de Pinot blanc (grappa) 203
La presenza di fosfiti in vinificazione: aggiornamenti tecnici 201
Gestire il vigneto al meglio in funzione del meteo 194
Distillati di vinaccia da ibridi a bacca bianca 193
Gli aromi primari del vino nella realtà del nord Italia 192
Totale 30.541
Categoria #
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volume - volumi 2.703
Totale 263.050


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2020/20212.570 0 0 0 0 0 523 425 193 448 218 428 335
2021/20222.169 124 457 133 191 161 162 105 299 189 100 180 68
2022/20234.771 127 68 359 414 545 638 207 428 833 270 615 267
2023/20243.741 250 307 560 423 368 372 171 123 140 248 224 555
2024/20257.445 184 224 172 547 249 173 524 479 559 204 3.690 440
2025/20265.546 950 966 955 1.011 1.487 177 0 0 0 0 0 0
Totale 39.967