MOSER, SERGIO
 Distribuzione geografica
Continente #
EU - Europa 14.446
NA - Nord America 10.674
AS - Asia 1.464
SA - Sud America 246
AF - Africa 103
OC - Oceania 71
Unknown Continent - ???statistics.table.value.continent.Unknown Continent??? 58
Totale 27.062
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 10.571
PL - Polonia 5.601
IT - Italia 4.191
DE - Germania 1.720
UA - Ucraina 750
CN - Cina 671
IE - Irlanda 421
RU - Federazione Russa 337
SE - Svezia 274
SG - Singapore 263
FR - Francia 256
VN - Vietnam 234
GB - Regno Unito 215
FI - Finlandia 150
BR - Brasile 122
ES - Italia 94
CZ - Repubblica Ceca 73
NL - Olanda 66
EU - Europa 57
IN - India 56
JP - Giappone 56
BE - Belgio 54
KR - Corea 54
PT - Portogallo 54
CH - Svizzera 46
AU - Australia 44
CI - Costa d'Avorio 40
CA - Canada 36
MU - Mauritius 33
MX - Messico 32
AR - Argentina 27
NZ - Nuova Zelanda 27
HU - Ungheria 26
AT - Austria 24
HK - Hong Kong 23
GR - Grecia 22
UY - Uruguay 21
CL - Cile 18
CR - Costa Rica 18
RO - Romania 18
TH - Thailandia 17
TR - Turchia 17
BS - Bahamas 16
CO - Colombia 16
EC - Ecuador 16
PE - Perù 16
TW - Taiwan 15
ID - Indonesia 11
HR - Croazia 9
IL - Israele 9
IR - Iran 9
MD - Moldavia 8
ZA - Sudafrica 8
SC - Seychelles 7
TN - Tunisia 7
NO - Norvegia 6
PK - Pakistan 6
SI - Slovenia 6
BO - Bolivia 5
ET - Etiopia 5
MY - Malesia 4
RS - Serbia 4
SK - Slovacchia (Repubblica Slovacca) 4
VE - Venezuela 4
BG - Bulgaria 3
DK - Danimarca 3
GE - Georgia 3
PH - Filippine 3
AD - Andorra 2
AL - Albania 2
KG - Kirghizistan 2
LV - Lettonia 2
MK - Macedonia 2
UG - Uganda 2
A2 - ???statistics.table.value.countryCode.A2??? 1
AE - Emirati Arabi Uniti 1
AM - Armenia 1
AZ - Azerbaigian 1
BA - Bosnia-Erzegovina 1
BD - Bangladesh 1
CY - Cipro 1
DZ - Algeria 1
IS - Islanda 1
KH - Cambogia 1
KZ - Kazakistan 1
LB - Libano 1
LK - Sri Lanka 1
LU - Lussemburgo 1
PA - Panama 1
PY - Paraguay 1
SA - Arabia Saudita 1
TJ - Tagikistan 1
Totale 27.062
Città #
Warsaw 5.581
Jacksonville 1.257
San Michele All'adige 895
Chandler 826
Fairfield 478
Dublin 412
Wilmington 398
Ashburn 367
New York 367
Buffalo 362
Woodbridge 351
Ann Arbor 341
San Mateo 305
Olalla 304
Dearborn 269
Seattle 249
Dong Ket 228
Houston 220
Beijing 214
Los Angeles 210
Boardman 208
Moscow 206
Milan 197
Cambridge 176
Mülheim 154
Helsinki 140
Rome 111
Redwood City 108
Trento 107
Washington 98
Philadelphia 93
Guangzhou 89
Verona 89
Singapore 79
Shanghai 67
Turin 65
Zhengzhou 56
Dallas 55
Mezzolombardo 52
Las Vegas 51
Brussels 47
Brno 42
Abidjan 39
Mountain View 39
Munich 38
Florence 36
Seoul 36
Palermo 35
Bolzano 34
Padova 33
Tokyo 32
San Diego 31
Bologna 28
Nanjing 28
Hefei 27
Parma 27
Vicenza 27
Kitzingen 25
Hangzhou 24
Naples 23
Trieste 23
Federal 22
London 22
Rovereto 22
Amsterdam 21
Shenyang 21
Cles 20
Bari 18
Del Norte 18
Lavis 18
San José 18
Lasino 17
Redmond 17
Zurich 17
Budapest 16
Cirié 16
Falkenstein 16
Madrid 16
Nassau 16
Affi 15
Catania 15
Darmstadt 15
Erlangen 15
Montevideo 15
Phoenix 15
Torino 15
Scottsdale 14
Wiesbaden 14
Genoa 13
Chicago 12
Falls Church 12
Lima 12
Jinan 11
Kunming 11
Montello 11
Stuttgart 11
Treviso 11
Wuppertal 11
Adelaide 10
Central 10
Totale 17.108
Nome #
L'odore di cimice in mosto e vino: prime evidenze dell'evoluzione della trans-2-decenale 751
Identification of causal genes of mQTLs associated to grape and wine flavor 526
Phthalates determination in wine and spirits using GC-MS and LC-MS/MS 430
Il contributo della Fondazione Mach alla conoscenza spumantistica 394
Induction of terpene biosynthesis in berries of microvine transformed with VvDXS1 alleles 394
Together is better: experience of simultaneous fermentation of yeast and bacteria as a possible strategy to prevent stuck fermentation in difficult wines 390
Vini bianchi da viticoltura convenzionale più sani con un poco di carbone in fermentazione 333
Rapid analysis of 27 volatile sulfur compounds in wine by headspace Solid-Phase Microextraction Gas Chromatography Tandem Mass Spectrometry 328
Ottimizzazione dei protocolli di vinificazione per modulare l'espressione tiolica del Sauvignon blanc 316
Aroma characteristics of wines from the cultivar Manzoni bianco (White Resling x Pinot blanc) 308
The 1-deoxy-d -xylulose 5-phosphate synthase gene co-localizes with a major QTL affecting monoterpene content in grapevine 308
Prime osservazioni su grappe sperimentali prodotte in scala micro da uve ibride a bacca bianca 306
Prestazioni di cloni di Müller-Thurgau di origine francese e tedesca in Trentino 304
Identification of causal mutations of metabolic QTLs associated to grape and wine flavor 301
Development of a gas chromatography tandem mass spectrometry method for multiple flavours quantification 296
Indagine sulla concentrazione di ftalati nelle grappe 291
Exploitation of simultaneous alcoholic and malolactic fermentation of incrocio Manzoni, a traditional Italian white wine 284
Detección instrumental de defectos específicos para bebidas destiladas y mieles por Cromatografía de Gases-Olfatometría (GC-O) 281
Indagine sulla rimozione di residui di agrofarmaci dal vino: esperienze con alcuni trattamenti enologici 278
Metabolic and transcriptional profiling of transgenic microvine plants and fruit overexpressing VvDXS1 277
High-Throughput LC-MS/MS method to evaluate the presence of exogenous glycerol in wines 274
Clarifying agents and 3-sulfanylhexanol precursors in grape juice 272
Effect of juice turbidity on fermentative volatile compounds in white wines 270
The young sparkling wine aroma and its variability due to the yeast strain and the amount of assimilable nitrogen in the base-wine 264
Methyl salicylate as a remarkable almost bound compound in some renowned Italian varietal wines 256
Resultados a nivel aromático y fermentativo de cepas de levadura en la producción de espumosos de rápido consumo 256
Il Moscato giallo in Trentino 254
Varietà autoctone venete: profilo aromatico in forma libera e glicosidica, anche in relazione ad una vinificazione tramite macerazione carbonica 249
Determination of volatile phenols in wine using high-performance liquid chromatography with a coulometric array detector 244
Evaluation of ethyl carbamate risk in relation to yeast strain and wine ageing conditions 240
Performance aromática e fermentativa de estirpes de leveduras na produção de espumantes de consumo rápido 238
Monoterpenes characterization in grape spirits using fast gas chromatography tandem mass spectrometry 238
Giuseppe Versini: 40 anni di ricerca per il vino italiano 237
Lieviti ed aromi dei vini: comparazione tra ceppi commerciali di larga diffusione 232
Performance aromatico-fermentative di ceppi di lievito nella produzione di spumanti di pronta beva 230
Distillati sperimentali da vinacce di ibridi resistenti a bacca bianca: prime valutazioni 229
Characterization and oenological application of an high-performing strain of Oenococcus oeni to drive malolactic fermentation: a review about 15 years of research and winemaking 226
Characterisation of apple distillates from native varieties of Sardinia island and comparison with other Italian products 225
Comparison of European Müller-Thurgau clones grown in Alpine area 225
Characterisation of strawberry tree distillate (Arbutus unedo L.) producted in Sardinia 224
Metodo HS-SPME/GC-MS per l'analisi di solforati volatili leggeri e pesanti finalizzato al controllo di qualità e di processo dei vini 223
The impact of some clarifying agents on the precursors of the varietal thiols in juice 222
Development of a fast gas chromatography-tandem mass spectrometry method for volatile aromatic compound analysis in oenological products 221
Frazionamento degli aromi durante la pressatura del Traminer aromatico 219
Efficacia di alcuni tannini di uva nell'esaltazione della nota fruttato tropicale agrumata dei bianchi 218
Variabilità indotta da lieviti commerciali nella composizione di vini bianchi sperimentali 216
Ethyl carbamate formation in sub-optimal wine storage conditions and influence of the yeast starter 216
Volatile Sulfur Compounds (VSCs) quantification by Head-Space Solid Phase Microextraction Gas Chromatography Tandem Mass Spectrometry (HS-SPMEGC-MS/MS) in wines 215
Uso del carbone in fermentazione: effetti su fungicidi residui, composizione aromatica e colore dei vini bianchi 214
Dossier Müller-Thurgau: caratterizzazione enologica e variabilità 212
Müller Thurgau: confronto tra cloni omologati europei e nuovi materiali in corso di selezione 212
Application of ozone during grape drying for the production of straw wine: effects on the microbiota and compositive profile of grapes 212
Caratteristiche fermentative ed aromatiche dei ceppi di lievito La ClaireTM 203
Gli aromi del Moscato giallo nelle sue interpretazioni in Trentino e nei Colli Euganei 200
Small amounts of charcoal during fermentation reduce fungicide residues without penalising white wine aroma compounds and colour 197
Giuseppe Versini, ovvero la chimica per il miglioramento della qualità dei vini e dei distillati 196
Characterisation of pear distillates from wild and cultivated varieties in Sardinia 196
Are aroma precursors a discriminant factor to characterize non-aromatic red grape varieties? 194
The aroma potential of semi-industrial distillates obtained from mold resistant varieties 194
Prestazioni fermentative ed aromatiche di lieviti sudafricani di recente immissione in Italia 190
Concurrent quantification of light and heavy sulphur volatiles in wine by headspace solid-phase microextraction coupled with gas chromatography/mass spectrometry 190
A cheap winemaking option to deplete fungicide residue and improve white wine healthiness 190
Characterization and differentiation of monovarietal grape pomace distillate from native varieties of Galicia 187
Application of ozone at the microbial control through the vitienological chain 187
Differentiation of less frequent red grape Vitis vinifera varieties by characterization of the aroma precursors 185
I fosfiti in viticoltura: un problema o un’opportunità? 185
The aromatic potential of marc distillates obtained from "resistant" cultivars 184
La grappa: aspetti di miglioramento per l'esaltazione del carattere 182
Incidenza di ceppi di lievito sulla composizione dei vini: esperienze della vendemmia 2003 181
Ruolo del ceppo di lievito e dell'azoto assimilabile del vino base sui composti aromatici di spumanti di pronta beva 179
Caratterizzazione della Malvasia aromatica di Candia coltivata sulle colline parmensi 176
Lieviti e batteri insieme 175
LC-MS/MS method to evaluate the presence of exogenous glycerol in wines 175
Müller Thurgau: nuovi cloni italiani di una varietà mittel-europea 174
Quanto pesa la torbidità dei mosti sull'aroma dei vini bianchi giovani 173
Distillatore innovativo sottovuoto a bagnomaria con colonna di arricchimento senza piatti a riflusso regolabile 166
Una diversa gestione delle flemme negli impianti a bagnomaria per il miglioramento aromatico delle grappe 165
Aroma and fermentation performance of yeast strains in ready to drink sparkling wine production 164
The use of Hanseniaspora vineae on the production of base sparkling wine 163
Mapping candidate genes and QTLs for aroma content in grape 157
Interannual variability of varietal aromatic compounds in distillates obtained from resistant cultivars 157
Genetic transformation and characterization of microvines overexpressing VvDXS1 alleles 156
Fast GC-MS/MS method for volatile flavour compounds analysis in oenological products: a promising tool to support the technological choices 154
Impact of must acidification with cation exchange resins on the aroma of Gewürztraminer wines 153
Esperienze di abbattimento di pesticidi nel vino; focus sul fosetyl e la sua formazione durante le fasi di vinificazione 150
Caracterisation et valorisation de la variete Peverella dans le Trentino = Caratterizzazione e valorizzazione della varietà Peverella in Trentino 148
Fast GC-MS/MS method for volatile flavour compounds analysis in oenological products: a promising tool to support the technological choices 141
Omologati nuovi cloni di Müller Thurgau 140
Il distillato di pera Spadona del Trentino e il suo aroma 135
Caratteristiche viticolo-agronomiche ed aromatiche del Manzoni bianco in Trentino 133
Electrophysiological responses of two different species of apple gall midges (Diptera: Cecidomyiidae) to host plant volatiles 132
Agronomical and enological performances of heat-treated vs. GFLV-infected Gewürztraminer clones in Trentino (N-East Italy) 128
Valorizzazione delle produzioni minori della Sardegna: l'acquavite di mele Appiu e Miali raffrontate ad altri tipi ottenuti in Trentino 127
Changes in agronomical and oenological performances of clones of the grapevine cv Gewürztraminer after GFLV elimination by heat therapy 122
Dal controllo dell'origine alla ricerca delle aromatizzazioni fraudolente: mezzi e metodi analitici per misurare la qualità della grappa 121
Composition peculiarities of Manzoni bianco (IM 6.0.13): an emergent Rhine-Riesling x Pinot blanc Italian cross 120
La presenza di fosfiti in vinificazione: aggiornamenti tecnici 119
QTLS and candidate genes for berry quality and ripening traits in grape 116
Distillati di vinaccia da ibridi a bacca bianca 113
Goldtraminer: un nuovo "vitigno" per vini da vendemmia tardiva 112
Totale 22.364
Categoria #
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Totale 85.553


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2019/20204.250 0 0 0 570 445 607 493 569 603 339 382 242
2020/20214.370 356 463 160 465 356 523 425 193 448 218 428 335
2021/20222.169 124 457 133 191 161 162 105 299 189 100 180 68
2022/20234.771 127 68 359 414 545 638 207 428 833 270 615 267
2023/20243.741 250 307 560 423 368 372 171 123 140 248 224 555
2024/2025658 184 224 172 78 0 0 0 0 0 0 0 0
Totale 27.634