ROMAN VILLEGAS, TOMAS
 Distribuzione geografica
Continente #
EU - Europa 19.852
NA - Nord America 13.659
AS - Asia 1.956
SA - Sud America 354
AF - Africa 167
OC - Oceania 139
Unknown Continent - ???statistics.table.value.continent.Unknown Continent??? 62
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 3
Totale 36.192
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 13.490
PL - Polonia 7.027
IT - Italia 6.849
DE - Germania 1.874
UA - Ucraina 821
CN - Cina 806
IE - Irlanda 659
FR - Francia 441
RU - Federazione Russa 424
SE - Svezia 372
SG - Singapore 369
VN - Vietnam 346
ES - Italia 253
FI - Finlandia 205
GB - Regno Unito 194
CZ - Repubblica Ceca 156
BR - Brasile 125
JP - Giappone 120
CI - Costa d'Avorio 94
AU - Australia 90
KR - Corea 80
CA - Canada 76
BE - Belgio 75
PT - Portogallo 73
NL - Olanda 69
PE - Perù 69
GR - Grecia 68
MX - Messico 65
CH - Svizzera 63
EU - Europa 59
IN - India 59
NZ - Nuova Zelanda 49
RO - Romania 49
CL - Cile 38
HK - Hong Kong 36
AT - Austria 32
TR - Turchia 32
EC - Ecuador 31
MU - Mauritius 30
UY - Uruguay 27
SI - Slovenia 24
AR - Argentina 23
CO - Colombia 22
RS - Serbia 22
BO - Bolivia 16
ZA - Sudafrica 16
HU - Ungheria 15
IL - Israele 14
IR - Iran 14
SK - Slovacchia (Repubblica Slovacca) 14
TW - Taiwan 14
GT - Guatemala 13
HR - Croazia 10
BA - Bosnia-Erzegovina 9
BG - Bulgaria 9
DK - Danimarca 9
ID - Indonesia 9
NO - Norvegia 9
TH - Thailandia 9
PK - Pakistan 8
LV - Lettonia 7
PA - Panama 7
PH - Filippine 7
MY - Malesia 5
TN - Tunisia 5
BD - Bangladesh 4
MD - Moldavia 4
SA - Arabia Saudita 4
AL - Albania 3
AZ - Azerbaigian 3
CR - Costa Rica 3
CY - Cipro 3
DZ - Algeria 3
EE - Estonia 3
EG - Egitto 3
KG - Kirghizistan 3
MA - Marocco 3
MK - Macedonia 3
MO - Macao, regione amministrativa speciale della Cina 3
RE - Reunion 3
SC - Seychelles 3
VE - Venezuela 3
XK - ???statistics.table.value.countryCode.XK??? 3
A2 - ???statistics.table.value.countryCode.A2??? 2
AD - Andorra 2
BY - Bielorussia 2
CD - Congo 2
DO - Repubblica Dominicana 2
KZ - Kazakistan 2
LU - Lussemburgo 2
NG - Nigeria 2
A1 - Anonimo 1
AF - Afghanistan, Repubblica islamica di 1
BF - Burkina Faso 1
CM - Camerun 1
CU - Cuba 1
HN - Honduras 1
IQ - Iraq 1
IS - Islanda 1
KH - Cambogia 1
Totale 36.187
Città #
Warsaw 6.958
San Michele All'adige 1.587
Jacksonville 1.312
Chandler 1.038
Ashburn 785
Fairfield 706
Dublin 623
Wilmington 521
New York 496
Olalla 419
Woodbridge 381
San Mateo 358
Boardman 343
Moscow 339
Dong Ket 338
Houston 321
Los Angeles 316
Ann Arbor 315
Dearborn 310
Milan 304
Seattle 296
Cambridge 240
Trento 229
Beijing 221
Mülheim 216
Mezzolombardo 191
Buffalo 190
Helsinki 189
Redwood City 173
Rome 146
Verona 135
Philadelphia 131
Turin 118
Washington 115
Guangzhou 104
Brno 94
Abidjan 93
Shanghai 93
Singapore 88
Padova 86
Dallas 79
Las Vegas 78
Tokyo 77
Florence 71
Bolzano 69
Bologna 62
Seoul 62
Madrid 59
Mountain View 58
Palermo 56
Munich 54
Rovereto 53
Lima 50
Amsterdam 48
Athens 47
Adelaide 42
Brussels 42
Frankfurt am Main 42
Zhengzhou 42
Vicenza 41
Naples 40
Bari 39
San Diego 38
Kitzingen 37
Massimeno 36
Trieste 35
Cles 34
London 34
Parma 33
Nanjing 31
Redmond 31
Toledo 30
Hefei 28
Falkenstein 27
Modena 27
Udine 27
Falls Church 26
Lavis 25
Hong Kong 24
Jinan 24
Torino 22
Montevideo 21
Olomouc 21
Auckland 20
Chicago 20
Hanover 20
Stuttgart 20
Cattolica 19
Darmstadt 19
Genoa 19
Hangzhou 19
Kunming 19
Pisa 19
Shenyang 19
Ottawa 18
Treviso 18
Santiago 17
Wiesbaden 17
Catania 16
Dijon 16
Totale 23.055
Nome #
L'odore di cimice in mosto e vino: prime evidenze dell'evoluzione della trans-2-decenale 686
Resistenti bianchi e rossi: primi dati da esperienze trentine sulla concentrazione nei vini di shikimico e flavonoidi 530
Grape composition changes during conversion to organic and biodynamic cultivation 445
Shikimic acid concentration in white wines produced with different processing protocols from fungus-resistant grapes growing in the Alps 410
Il contributo della Fondazione Mach alla conoscenza spumantistica 391
Importance of polyfunctional thiols on semi-industrial Gewürztraminer wines and the correlation to technological treatments 389
The use of stable isotopes and elemental profiles in the botanical and geographical characterization of the arabic gum 382
An updating about the performances of Pinot Gris and Traminer vines affected by the GPGV trichovirus-related grapevine disease 368
Oxidative vs reductive skin maceration on thiol precursors 334
Drosophila suzukii e marciume acido: un ruolo attivo nella diffusione? 334
Vini bianchi da viticoltura convenzionale più sani con un poco di carbone in fermentazione 331
Studio del comportamento della "patina bianca" su mele in conservazione 329
Rapid analysis of 27 volatile sulfur compounds in wine by headspace Solid-Phase Microextraction Gas Chromatography Tandem Mass Spectrometry 325
Contenido de vitaminas hidrosolubles en los vinos blancos en función dela cepa de levadura 322
Pre-fermentative supplementation with grape tannin can give an extra amount of 3-mercatpohexanol and its acetate in wine 302
Prestazioni di cloni di Müller-Thurgau di origine francese e tedesca in Trentino 301
Prime osservazioni su grappe sperimentali prodotte in scala micro da uve ibride a bacca bianca 301
The winemaking protocol affects the residual phosphonate content in wine 297
Impact of the pre-fermentative addition of enological adjuvants on the development of UTA in wines 295
Arsenic in soil and grapes and changes in elemental content during winemaking 294
Presenza di fosetil nei vini: approfondimenti sulla neoformazione in relazione a variabili enologiche 290
Ottimizzazione dei protocolli di vinificazione per modulare l'espressione tiolica del Sauvignon blanc 289
Confronto tra gestione integrata, biologica e biodinamica in vigneto: caratteristiche quali-quantitative delle uve nel periodo 2012-2015 288
Exploitation of simultaneous alcoholic and malolactic fermentation of incrocio Manzoni, a traditional Italian white wine 283
Invecchiamento atipico dei bianchi: evoluzione dei precursori nelle frazioni di pressatura 279
Indagine sulla rimozione di residui di agrofarmaci dal vino: esperienze con alcuni trattamenti enologici 278
Clarifying agents and 3-sulfanylhexanol precursors in grape juice 270
Effect of juice turbidity on fermentative volatile compounds in white wines 269
Comparison of the short-term effects of conventional, organic and biodynamic farming systems on the grape composition 268
Fruity/tropical sulfur aroma precursors in hybrid grapes 266
The young sparkling wine aroma and its variability due to the yeast strain and the amount of assimilable nitrogen in the base-wine 263
Novel technological strategies to enhance tropical thiol precursors in winemaking by-products 261
Abbattimento di insetticidi e fungicidi durante la fermentazione in bianco da parte di coadiuvanti enologici 259
First evidence of ethyl-hydrogen phosphonate (fosetyl) formation in winemaking 258
Resultados a nivel aromático y fermentativo de cepas de levadura en la producción de espumosos de rápido consumo 256
Pre-fermentation addition of grape tannin increases the varietal thiols content in wine 246
Arsenic in wines: the effect of yeast strain and winemaking practices 242
FTIR-based multivariate models to forecast the tartaric stability 242
Tirosolo e idrossitirosolo in vini bianchi: variabilità indotta dal lievito 241
The comparison of organic, biodynamic and conventional farming in Pinot blanc and Rhine Riesling in the 2016 vintage year 239
Targeted and untargeted high resolution mass approach for a putative profiling of glycosylated simple phenols in hybrid grapes 237
Oenological characterisation of indigenous strains of S. cerevisiae isolated in a biodynamic winery in the Cortona DOC area 237
Botanical and commercial characterisation of gum arabic and its detection in wine using non-targeted high resolution mass spectrometry 236
Microbial diversity and sensorial properties of malga cheese from Trentino (Italy) after long-term ageing period 236
Influence of oxygen availability during skin-contact maceration on the formation of precursors of 3-mercaptohexan-1-ol in Müller-Thurgau and Sauvignon Blanc grapes 235
Technological variability of wines produced with white and red fruited hybrids cultivated in the Dolomites (Italy) 235
Performance aromática e fermentativa de estirpes de leveduras na produção de espumantes de consumo rápido 234
Confronto quadriennale tra 10 cloni di Marzemino in Trentino 234
Performance aromatico-fermentative di ceppi di lievito nella produzione di spumanti di pronta beva 229
The deposition of a permeable silica membrane on barrel wood as a tool to prevent microbiological contamination 228
Distillati sperimentali da vinacce di ibridi resistenti a bacca bianca: prime valutazioni 227
Characterization and oenological application of an high-performing strain of Oenococcus oeni to drive malolactic fermentation: a review about 15 years of research and winemaking 226
The impact of some clarifying agents on the precursors of the varietal thiols in juice 222
The use of commercial grape tannins can increase the 3-mercaptohexanol precursors in juice and affect the tropical fruity characteristics of wine 221
Comparison of European Müller-Thurgau clones grown in Alpine area 221
La selezione clonale per la tutela della variabilità: il caso del Marzemino 221
Vitality and detoxification ability of yeasts in naturally As-rich musts 220
Frazionamento degli aromi durante la pressatura del Traminer aromatico 218
Efficacia di alcuni tannini di uva nell'esaltazione della nota fruttato tropicale agrumata dei bianchi 216
Vides resistentes cultivadas en el Trentino prealpino. Primeros resultados del proyecto VEViR = Resistant vines cultivated in the Trentino pre-Alps. VEViR project first results 213
Mono- and di-glucoside anthocyanins extraction during the skin contact fermentation in hybrid grape varieties 213
Vitamine dei vini bianchi: concentrazione e variabilità indotta dai lieviti 213
Müller Thurgau: confronto tra cloni omologati europei e nuovi materiali in corso di selezione 212
Characterisation of single-variety still ciders produced with dessert apples in the Italian Alps 212
Ultrasounds application during prefermentative maceration to optimize the extraction of aromatic precursors in white grapes 211
Lavado de la uva y eliminación de minerales en trazas y ultratrazas 210
Simultaneous yeast–bacteria inoculum: a feasible solution for the management of oenological fermentation in red must with low nitrogen content 208
Arsenic present in the soil-vine-wine chain in vineyards situated in an old mining area in Trentino, Italy 206
Evoluzione dei fosfiti in relazione alla tecnica di vinificazione e al ceppo di lievito 206
Antiradicalic must supplementation for preventing the atypical aging of white wines 201
Inesperada riqueza de precursores de tioles polifuncionales en hollejos de Gewürztraminer 200
La selezione clonale del Traminer aromatico: storia e nuove acquisizioni 199
Small amounts of charcoal during fermentation reduce fungicide residues without penalising white wine aroma compounds and colour 197
Press fractioning of grape juice: a first step to manage potential atypical aging development during winemaking 197
Gli aromi del Moscato giallo nelle sue interpretazioni in Trentino e nei Colli Euganei 196
Distribution of potential precursors of 2-aminoacetophenone in grapes (skins, pulps and seeds) of hybrid and Vitis vinifera L. varieties 196
Performance agronomiche di viti resistenti: primi risultati di un progetto poliennale 196
L'inoculo simultaneo di lieviti e batteri: una promettente alternativa in mosti con gravi carenze azotate 194
The aroma potential of semi-industrial distillates obtained from mold resistant varieties 194
The commercial yeast strain as a significant source of variance for tyrosol and hydroxytyrosol in white wine 192
The clonal selection of terpenic varieties to protect natural variability developed in a mountain area: the case of Trentino (Italy) 191
A cheap winemaking option to deplete fungicide residue and improve white wine healthiness 190
Tutela dei formaggi alpini a latte crudo mediante valorizzazione tecnologica di batteri lattici autoctoni 189
Improvement of traditional alpine cheeses made from raw cow's milk in Trento Province (Italy) by exploitation of native lactic acid bacteria as starters of fermentation 189
Evidence of the possible interaction between ultrasound and thiol precursors 189
L'arsenico nella filiera vitienologica trentina 188
Biologico e biodinamico in sperimentazione pluriennale: aggiornamenti su Pinot bianco e Riesling in Trentino 188
Impact of several 2017 commercial yeasts in the aroma volatiles profile of white wines 185
Precursori dei tioli varietali durante la maturazione e la pressatura delle uve del Traminer aromatico 185
Differenze clonali nella dotazione di precursori dei tioli varietali in Gewürztraminer 184
I fosfiti in viticoltura: un problema o un’opportunità? 184
The aromatic potential of marc distillates obtained from "resistant" cultivars 184
Mono- and di-glucoside anthocyanins extraction in mould resistant varieties 183
Application of ozone at the microbial control through the vitienological chain 183
Determination of gluconic acid in wine using high pressure liquid chromatography with pulsed amperometric detection 182
2018 updates on the agronomic performances of fungus resistant wine grapes in Trentino (Italy) 182
La maturazione delle mele: i processi che la caratterizzano e le metodiche di monitoraggio 181
Does Drosophila suzukii represent an additional factor of risk of sour rot disease development in wine grape? 181
Microelementi nel sistema suolo-vite-vino e applicazioni alla tracciabilità geografica 180
Ruolo del ceppo di lievito e dell'azoto assimilabile del vino base sui composti aromatici di spumanti di pronta beva 178
Totale 24.948
Categoria #
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Totale 112.043


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2019/20206.582 0 440 645 730 537 701 754 701 830 445 535 264
2020/20216.498 537 631 210 673 508 842 639 361 560 422 554 561
2021/20223.448 227 605 172 289 255 257 204 452 332 143 306 206
2022/20237.093 190 193 526 563 770 914 344 659 1.121 417 996 400
2023/20246.724 370 546 871 711 627 604 373 517 283 369 375 1.078
2024/2025601 346 255 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Totale 37.840