VERSINI, GIUSEPPE

VERSINI, GIUSEPPE  

CS [2005-01 - 2008-12]: AGRIFOOD QUALITY DEPARTMENT  

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Data di pubblicazione Titolo Autore(i) Tipo File
1-gen-2012 Characterisation of pear distillates from wild and cultivated varieties in Sardinia Versini, G.; Franco, M.A.; Moser, S.; Manca, G. Articolo in rivista
1-gen-2011 Una diversa gestione delle flemme negli impianti a bagnomaria per il miglioramento aromatico delle grappe Moser, S.; Nicolini, G.; Iachemet, S.; Scarabello, M.; Larcher, R.; Versini, G. Articolo in rivista
1-gen-2011 Characterisation of strawberry tree distillate (Arbutus unedo L.) producted in Sardinia Versini, G.; Moser, S.; Franco, M.A.; Manca, G. Articolo in rivista
1-gen-2010 Il distillato di pera Spadona del Trentino e il suo aroma Versini, G.; Moser, S.; Carlin, S.; Pilzer, B. Articolo in rivista
1-gen-2010 Gli aromi caratterizzanti i distillati di frutta: mele e pere di Sardegna Versini, G.; Moser, S.; Franco, M.A.; Manca, G. Articolo in rivista
1-gen-2010 Characterisation of authentic Italian extra-virgin olive oils by stable isotope ratios of C, O and H and mineral composition Camin, F.; Larcher, R.; Perini, M.; Bontempo, L.; Bertoldi, D.; Gagliano, G.; Nicolini, G.; Versini, G. Articolo in rivista
1-gen-2010 Variation of some fermentative sulfur compounds in Italian "Millesime" classic sparkling wines during aging and storage on lees Fedrizzi, B.; Magno, F.; Finato, F.; Versini, G. Articolo in rivista
1-gen-2009 Caratterizzazione della Malvasia aromatica di Candia coltivata sulle colline parmensi Nicolini, G.; Moser, S.; Larcher, R.; Versini, G. Articolo in rivista
1-gen-2009 The 1-deoxy-d -xylulose 5-phosphate synthase gene co-localizes with a major QTL affecting monoterpene content in grapevine Battilana, J.; Costantini, L.; Emanuelli, F.; Sevini, F.; Segala, C.; Moser, S.; Velasco, R.; Versini, G.; Grando, M.S. Articolo in rivista
1-gen-2009 Effectiveness of isotopically labelled and non-isotopically labelled internal standards in the gas chromatography/mass spectrometry analysis of sulfur compounds in wines: use of a statistically based matrix comprehensive approach Lavagnini, I.; Fedrizzi, B.; Versini, G.; Magno, F. Articolo in rivista
1-gen-2009 The effect of bacterial strain and aging on the secondary volatile metabolites produced during malolactic fermentation of Tannat red wine Boido, E.; Medina, F.; Medina, K.; Farina, L.; Carrau, F.; Versini, G.; Dellacassa, E. Articolo in rivista
1-gen-2009 Characterisation of apple distillates from native varieties of Sardinia island and comparison with other Italian products Versini, G.; Franco, M.A.; Moser, S.; Barchetti, P.; Manca, M.G. Articolo in rivista
1-gen-2009 HS-SPME/GC-MS quantification of 14 fermentative sulfur compounds in Italian sparkling wines. Influence of yeasts, lees contact and aging Fedrizzi, B.; Magno, F.; Nicolini, G.; Versini, G. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2009 Technological characterization of Malvasia colli di Parma doc juice and wine Nicolini, G.; Moser, S.; Larcher, R.; Versini, G.; Fedrizzi, B. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2008 Hyphenated gas chromatography-mass spectrometry analysis of 3-mercaptohexan-1-ol and 3-mercaptohexyl acetate in wine: comparison with results of other sampling procedures via a robust regression Fedrizzi, B.; Versini, G.; Lavagnini, I.; Badocco, D.; Nicolini, G.; Magno, F. Articolo in rivista
1-gen-2008 Influence of dietary composition on the carbon, nitrogen, oxygen and hydrogen stable isotope ratios of milk Camin, F.; Perini, M.; Colombari, G.; Bontempo, L.; Versini, G. Articolo in rivista
1-gen-2008 Analysis of aroma compounds in wine Versini, G.; Dellacassa, E.; Carlin, S.; Fedrizzi, B.; Magno, F. Contributo in volume (Capitolo o Saggio)
1-gen-2008 Caractérisation de distillats de marcs espagnols "Orujo de Galice" par analyse d'isotopes stables Versini, G.; Orriols, I.; Camin, F.; Perini, M.; Barchetti, P.; Simoni, M.C.; Ziller, L. Contributo in volume (Capitolo o Saggio)
1-gen-2008 Les esters méthyliques et éthyliques de poire Bartlett présents dans le distillat de marc de Pinot blanc (grappa) Versini, G.; Carlin, S.; Moser, S. Contributo in volume (Capitolo o Saggio)
1-gen-2008 Isotopic ratio of oxygen to characterise natural tomato passata Bontempo, L.; Camin, F.; Perini, M.; Versini, G.; Trifirò, A.; Gagliano, G. Contributo in Atti di convegno