VERSINI, GIUSEPPE
VERSINI, GIUSEPPE
CS [2005-01 - 2008-12]: AGRIFOOD QUALITY DEPARTMENT
2-Aminoacetophenon: verursachende Komponente der "untypischen Alterungsnote" ("Naphthalinton", "Hybridton") bei Wein
1993-01-01 Rapp, A.; Versini, G.; Ullemeyer, H.
2-exo-Hydroxy-1,8-cineole: a new component from grape var. Sauvignon
1990-01-01 Bitteur, S.M.; Baumes, R.L.; Bayonove, C.L.; Versini, G.; Martin, C.A.; Dalla Serra, A.
3-Hexen-1-ol isomers in Müller-Thurgau wines: a "varietal" characteristic affected by must sulfiting time
1996-01-01 Nicolini, G.; Versini, G.; Amadei, E.; Marchio, M.
A new 1,1,6-trimethyl-1,2-dihydronaphtalene (TDN) precursor isolated from Riesling grape products: partial structure elucidation and possible reaction mechanism
1996-01-01 Versini, G.; Rapp, A.; Marais, J.; Mattivi, F.; Spraul, M.
Accertamenti innovativi per la caratterizzazione e tutela delle produzioni tipiche di montagna: l'analisi chimica isotopica e dell'aroma
2000-01-01 Versini, G.; Camin, F.; Carlin, S.; Depentori, D.; Gasperi, F.; Ziller, L.
Aggiornamenti e nuove omologazioni di Traminer aromatico
2002-01-01 Malossini, U.; Nicolini, G.; Versini, G.; Roncador, I.; Vindimian, M.E.; Carlin, S.
Aggiornamenti sull'applicazione delle analisi degli isotopi stabili di bioelementi nel settore del controllo della genuinità e dell'origine nell'agroalimentare
2004-01-01 Versini, G.; Camin, F.
Aging effects and grape variety dependence on the content of sulfur volatiles in wine
2007-01-01 Fedrizzi, B.; Magno, F.; Badocco, D.; Nicolini, G.; Versini, G.
Agronomical and enological performances of heat-treated vs. GFLV-infected Gewürztraminer clones in Trentino (N-East Italy)
2006-01-01 Malossini, U.; Zulini, L.; Moser, S.; Versini, G.; Carlin, S.; Nicolini, G.; Bianchedi, P.; Dalla Serra, A.
Analisi chimico merceologica delle bacche di mirto, dei semilavorati e dei liquori al commercio
1998-01-01 Franco, M.A.; Versini, G.; Mattivi, F.; Dalla Serra, A.; Vacca, V.; Manca, M.G.
Analisi dei prodotti di cessione durante l'invecchiamento dei distillati: problematiche relative all'analisi degli acidi e delle aldeidi feniliche e dei principali indicatori della permanenza in legno
1987-01-01 Mattivi, F.; Versini, G.; Sarti, S.
Analisi di base e profili aromatici di alcuni tipi di miele del Trentino
2003-01-01 Versini, G.; Carlin, S.; Bontempo, L.; Camin, F.; Larcher, R.
Analisi innovative per marcare i prodotti lattiero-caseari di montagna
2001-01-01 Camin, F.; Versini, G.
Analysis of aroma compounds in wine
2008-01-01 Versini, G.; Dellacassa, E.; Carlin, S.; Fedrizzi, B.; Magno, F.
Analytical and statistical characterization of grappa fom different Italian regions
1991-01-01 Versini, G.; Monetti, A.; Dalla Serra, A.; Inama, S.
Analytical characterisation of myrtle berries, partially processed products and commercially available liqueurs
2002-01-01 Franco, M.A.; Versini, G.; Mattivi, F.; Dalla Serra, A.; Vacca, V.; Manca, M.G.
Antennal and behavioral responses of grapevine moth Lobesia botrana females to volatiles from grapevine
2005-01-01 Tasin, M.; Anfora, G.; Ioriatti, C.; Carlin, S.; De Cristofaro, A.; Schmidt, S.; Bengtsson, M.J.; Versini, G.; Witzgall, P.
Application of 18O water analysis on the study of hydrological renewal in an alpine lake (Lago della Serraia, Trentino, Italy)
2002-01-01 Camin, F.; Corradini, F.; Tonon, A.; Flaim, G.; Versini, G.
Application of mineral elements and stable isotopes analyses to identify geographical and botanical origin of italian honeys
2007-01-01 Persano Oddo, L.; Camin, F.; Nicolini, G.; Larcher, R.; Bontempo, L.; Versini, G.
Application of multi-isotopic stable isotope ratio analysis to the geographical characterisation of North Italian cheeses
2003-01-01 Camin, F.; Hölzl, S.; Horn, P.; Nicolai, R.; Rossmann, A.; Versini, G.
Data di pubblicazione | Titolo | Autore(i) | Tipo | File |
---|---|---|---|---|
1-gen-1993 | 2-Aminoacetophenon: verursachende Komponente der "untypischen Alterungsnote" ("Naphthalinton", "Hybridton") bei Wein | Rapp, A.; Versini, G.; Ullemeyer, H. | Articolo in rivista | |
1-gen-1990 | 2-exo-Hydroxy-1,8-cineole: a new component from grape var. Sauvignon | Bitteur, S.M.; Baumes, R.L.; Bayonove, C.L.; Versini, G.; Martin, C.A.; Dalla Serra, A. | Articolo in rivista | |
1-gen-1996 | 3-Hexen-1-ol isomers in Müller-Thurgau wines: a "varietal" characteristic affected by must sulfiting time | Nicolini, G.; Versini, G.; Amadei, E.; Marchio, M. | Articolo in rivista | |
1-gen-1996 | A new 1,1,6-trimethyl-1,2-dihydronaphtalene (TDN) precursor isolated from Riesling grape products: partial structure elucidation and possible reaction mechanism | Versini, G.; Rapp, A.; Marais, J.; Mattivi, F.; Spraul, M. | Articolo in rivista | |
1-gen-2000 | Accertamenti innovativi per la caratterizzazione e tutela delle produzioni tipiche di montagna: l'analisi chimica isotopica e dell'aroma | Versini, G.; Camin, F.; Carlin, S.; Depentori, D.; Gasperi, F.; Ziller, L. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2002 | Aggiornamenti e nuove omologazioni di Traminer aromatico | Malossini, U.; Nicolini, G.; Versini, G.; Roncador, I.; Vindimian, M.E.; Carlin, S. | Articolo in rivista | |
1-gen-2004 | Aggiornamenti sull'applicazione delle analisi degli isotopi stabili di bioelementi nel settore del controllo della genuinità e dell'origine nell'agroalimentare | Versini, G.; Camin, F. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2007 | Aging effects and grape variety dependence on the content of sulfur volatiles in wine | Fedrizzi, B.; Magno, F.; Badocco, D.; Nicolini, G.; Versini, G. | Articolo in rivista | |
1-gen-2006 | Agronomical and enological performances of heat-treated vs. GFLV-infected Gewürztraminer clones in Trentino (N-East Italy) | Malossini, U.; Zulini, L.; Moser, S.; Versini, G.; Carlin, S.; Nicolini, G.; Bianchedi, P.; Dalla Serra, A. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-1998 | Analisi chimico merceologica delle bacche di mirto, dei semilavorati e dei liquori al commercio | Franco, M.A.; Versini, G.; Mattivi, F.; Dalla Serra, A.; Vacca, V.; Manca, M.G. | Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | |
1-gen-1987 | Analisi dei prodotti di cessione durante l'invecchiamento dei distillati: problematiche relative all'analisi degli acidi e delle aldeidi feniliche e dei principali indicatori della permanenza in legno | Mattivi, F.; Versini, G.; Sarti, S. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2003 | Analisi di base e profili aromatici di alcuni tipi di miele del Trentino | Versini, G.; Carlin, S.; Bontempo, L.; Camin, F.; Larcher, R. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2001 | Analisi innovative per marcare i prodotti lattiero-caseari di montagna | Camin, F.; Versini, G. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2008 | Analysis of aroma compounds in wine | Versini, G.; Dellacassa, E.; Carlin, S.; Fedrizzi, B.; Magno, F. | Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | |
1-gen-1991 | Analytical and statistical characterization of grappa fom different Italian regions | Versini, G.; Monetti, A.; Dalla Serra, A.; Inama, S. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2002 | Analytical characterisation of myrtle berries, partially processed products and commercially available liqueurs | Franco, M.A.; Versini, G.; Mattivi, F.; Dalla Serra, A.; Vacca, V.; Manca, M.G. | Articolo in rivista | |
1-gen-2005 | Antennal and behavioral responses of grapevine moth Lobesia botrana females to volatiles from grapevine | Tasin, M.; Anfora, G.; Ioriatti, C.; Carlin, S.; De Cristofaro, A.; Schmidt, S.; Bengtsson, M.J.; Versini, G.; Witzgall, P. | Articolo in rivista | |
1-gen-2002 | Application of 18O water analysis on the study of hydrological renewal in an alpine lake (Lago della Serraia, Trentino, Italy) | Camin, F.; Corradini, F.; Tonon, A.; Flaim, G.; Versini, G. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2007 | Application of mineral elements and stable isotopes analyses to identify geographical and botanical origin of italian honeys | Persano Oddo, L.; Camin, F.; Nicolini, G.; Larcher, R.; Bontempo, L.; Versini, G. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2003 | Application of multi-isotopic stable isotope ratio analysis to the geographical characterisation of North Italian cheeses | Camin, F.; Hölzl, S.; Horn, P.; Nicolai, R.; Rossmann, A.; Versini, G. | Contributo in Atti di convegno |