VERSINI, GIUSEPPE
VERSINI, GIUSEPPE
CS [2005-01 - 2008-12]: AGRIFOOD QUALITY DEPARTMENT
Technological characterization of Malvasia colli di Parma doc juice and wine
2009-01-01 Nicolini, G.; Moser, S.; Larcher, R.; Versini, G.; Fedrizzi, B.
HS-SPME/GC-MS quantification of 14 fermentative sulfur compounds in Italian sparkling wines. Influence of yeasts, lees contact and aging
2009-01-01 Fedrizzi, B.; Magno, F.; Nicolini, G.; Versini, G.
Caratterizzazione compositiva del miele di rododendro
2008-01-01 Bontempo, L.; Camin, F.; Larcher, R.; Perini, M.; Carlin, S.; Nicolini, G.; Persano Oddo, L.; Versini, G.
Isotopic ratio of oxygen to characterise natural tomato passata
2008-01-01 Bontempo, L.; Camin, F.; Perini, M.; Versini, G.; Trifirò, A.; Gagliano, G.
Bartlett pear esters present in Pinot blanc wines and marc distillates (grappa)
2007-01-01 Versini, G.; Carlin, S.; Moser, S.
Application of mineral elements and stable isotopes analyses to identify geographical and botanical origin of italian honeys
2007-01-01 Persano Oddo, L.; Camin, F.; Nicolini, G.; Larcher, R.; Bontempo, L.; Versini, G.
Influence of botanical origin of Italian honeys on the mineral and stable isotope composition
2007-01-01 Nicolini, G.; Larcher, R.; Camin, F.; Bontempo, L.; Perini, M.; Bertoldi, D.; Persano Oddo, L.; Versini, G.
Metodo HS-SPME/GC-MS per l'analisi di solforati volatili leggeri e pesanti finalizzato al controllo di qualità e di processo dei vini
2007-01-01 Versini, G.; Moser, S.; Nicolini, G.; Fedrizzi, B.; Magno, F.
GC-EIMS quantification of 3-mercaptohexan-1-ol and 3-mercaptohexyl acetate in wine coupled with a Purge & Trap method: comparison with results obtained using HS-SPME and SPR approaches
2007-01-01 Fedrizzi, B.; Versini, G.; Lavagnini, I.; Nicolini, G.; Magno, F.
Il contributo della genetica al chiarimento della composizione aromatica dell'uva
2007-01-01 Costantini, L.; Battilana, J.; Emanuelli, F.; Madini, A.; Segala, C.; Moser, S.; Versini, G.; Grando, M.S.
Evidence of possible ageing and variety effects on the contents of sulphur volatiles in red wines
2007-01-01 Fedrizzi, B.; Nicolini, G.; Magno, F.; Moser, S.; Versini, G.
Pluriannual investigation on italian Grappa and Spanish Orujo de Galicia marc distillates by stable isotopes analysis
2007-01-01 Versini, G.; Orriols, I.; Camin, F.; Perini, M.; Simoni, M.C.; Ziller, L.
QTLS and candidate genes associated with terpene content of grape berries
2007-01-01 Costantini, L.; Battilana, J.; Emanuelli, F.; Moser, S.; Versini, G.; Grando, M.S.
The influence of grape varieties, altitude and cultivation practices on the H, C and O stable isotope ratios of wine
2007-01-01 Camin, F.; Versini, G.; Simoni, M.C.; Tonon, A.; Ziller, L.
Assessing truffle origin by PTR-MS fingerprinting and comparison with GC-MS for the headspace analysis
2007-01-01 Aprea, E.; Carlin, S.; Versini, G.; Märk, T.D.; Gasperi, F.
Influence of diet composition on the carbon, nitrogen and oxygen stable isotope ratios of animal feed and milk
2007-01-01 Camin, F.; Perini, M.; Colombari, G.; Versini, G.
Multi-element stable isotope (HCO) characterisation of olive oils
2007-01-01 Camin, F.; Perini, M.; Versini, G.; Bontempo, L.; Schlicht, C.; Thomas, F.
Stable isotopes characterisation of Spanish marc distillate Orujo de Galicia
2007-01-01 Versini, G.; Orriols, I.; Camin, F.; Perini, M.; Barchetti, P.; Simoni, M.C.; Ziller, L.
Agronomical and enological performances of heat-treated vs. GFLV-infected Gewürztraminer clones in Trentino (N-East Italy)
2006-01-01 Malossini, U.; Zulini, L.; Moser, S.; Versini, G.; Carlin, S.; Nicolini, G.; Bianchedi, P.; Dalla Serra, A.
Caratterizzazione rapida e non distruttiva dello spazio di testa dei tartufi tramite PTR-MS ed SPME/GC-MS
2006-01-01 Aprea, E.; Carlin, S.; Versini, G.; Gasperi, F.
Data di pubblicazione | Titolo | Autore(i) | Tipo | File |
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1-gen-2009 | Technological characterization of Malvasia colli di Parma doc juice and wine | Nicolini, G.; Moser, S.; Larcher, R.; Versini, G.; Fedrizzi, B. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2009 | HS-SPME/GC-MS quantification of 14 fermentative sulfur compounds in Italian sparkling wines. Influence of yeasts, lees contact and aging | Fedrizzi, B.; Magno, F.; Nicolini, G.; Versini, G. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2008 | Caratterizzazione compositiva del miele di rododendro | Bontempo, L.; Camin, F.; Larcher, R.; Perini, M.; Carlin, S.; Nicolini, G.; Persano Oddo, L.; Versini, G. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2008 | Isotopic ratio of oxygen to characterise natural tomato passata | Bontempo, L.; Camin, F.; Perini, M.; Versini, G.; Trifirò, A.; Gagliano, G. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2007 | Bartlett pear esters present in Pinot blanc wines and marc distillates (grappa) | Versini, G.; Carlin, S.; Moser, S. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2007 | Application of mineral elements and stable isotopes analyses to identify geographical and botanical origin of italian honeys | Persano Oddo, L.; Camin, F.; Nicolini, G.; Larcher, R.; Bontempo, L.; Versini, G. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2007 | Influence of botanical origin of Italian honeys on the mineral and stable isotope composition | Nicolini, G.; Larcher, R.; Camin, F.; Bontempo, L.; Perini, M.; Bertoldi, D.; Persano Oddo, L.; Versini, G. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2007 | Metodo HS-SPME/GC-MS per l'analisi di solforati volatili leggeri e pesanti finalizzato al controllo di qualità e di processo dei vini | Versini, G.; Moser, S.; Nicolini, G.; Fedrizzi, B.; Magno, F. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2007 | GC-EIMS quantification of 3-mercaptohexan-1-ol and 3-mercaptohexyl acetate in wine coupled with a Purge & Trap method: comparison with results obtained using HS-SPME and SPR approaches | Fedrizzi, B.; Versini, G.; Lavagnini, I.; Nicolini, G.; Magno, F. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2007 | Il contributo della genetica al chiarimento della composizione aromatica dell'uva | Costantini, L.; Battilana, J.; Emanuelli, F.; Madini, A.; Segala, C.; Moser, S.; Versini, G.; Grando, M.S. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2007 | Evidence of possible ageing and variety effects on the contents of sulphur volatiles in red wines | Fedrizzi, B.; Nicolini, G.; Magno, F.; Moser, S.; Versini, G. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2007 | Pluriannual investigation on italian Grappa and Spanish Orujo de Galicia marc distillates by stable isotopes analysis | Versini, G.; Orriols, I.; Camin, F.; Perini, M.; Simoni, M.C.; Ziller, L. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2007 | QTLS and candidate genes associated with terpene content of grape berries | Costantini, L.; Battilana, J.; Emanuelli, F.; Moser, S.; Versini, G.; Grando, M.S. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2007 | The influence of grape varieties, altitude and cultivation practices on the H, C and O stable isotope ratios of wine | Camin, F.; Versini, G.; Simoni, M.C.; Tonon, A.; Ziller, L. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2007 | Assessing truffle origin by PTR-MS fingerprinting and comparison with GC-MS for the headspace analysis | Aprea, E.; Carlin, S.; Versini, G.; Märk, T.D.; Gasperi, F. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2007 | Influence of diet composition on the carbon, nitrogen and oxygen stable isotope ratios of animal feed and milk | Camin, F.; Perini, M.; Colombari, G.; Versini, G. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2007 | Multi-element stable isotope (HCO) characterisation of olive oils | Camin, F.; Perini, M.; Versini, G.; Bontempo, L.; Schlicht, C.; Thomas, F. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2007 | Stable isotopes characterisation of Spanish marc distillate Orujo de Galicia | Versini, G.; Orriols, I.; Camin, F.; Perini, M.; Barchetti, P.; Simoni, M.C.; Ziller, L. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2006 | Agronomical and enological performances of heat-treated vs. GFLV-infected Gewürztraminer clones in Trentino (N-East Italy) | Malossini, U.; Zulini, L.; Moser, S.; Versini, G.; Carlin, S.; Nicolini, G.; Bianchedi, P.; Dalla Serra, A. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2006 | Caratterizzazione rapida e non distruttiva dello spazio di testa dei tartufi tramite PTR-MS ed SPME/GC-MS | Aprea, E.; Carlin, S.; Versini, G.; Gasperi, F. | Contributo in Atti di convegno |