VERSINI, GIUSEPPE

VERSINI, GIUSEPPE  

CS [2005-01 - 2008-12]: AGRIFOOD QUALITY DEPARTMENT  

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Data di pubblicazione Titolo Autore(i) Tipo File
1-gen-2009 Technological characterization of Malvasia colli di Parma doc juice and wine Nicolini, G.; Moser, S.; Larcher, R.; Versini, G.; Fedrizzi, B. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2009 HS-SPME/GC-MS quantification of 14 fermentative sulfur compounds in Italian sparkling wines. Influence of yeasts, lees contact and aging Fedrizzi, B.; Magno, F.; Nicolini, G.; Versini, G. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2008 Caratterizzazione compositiva del miele di rododendro Bontempo, L.; Camin, F.; Larcher, R.; Perini, M.; Carlin, S.; Nicolini, G.; Persano Oddo, L.; Versini, G. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2008 Isotopic ratio of oxygen to characterise natural tomato passata Bontempo, L.; Camin, F.; Perini, M.; Versini, G.; Trifirò, A.; Gagliano, G. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2007 Bartlett pear esters present in Pinot blanc wines and marc distillates (grappa) Versini, G.; Carlin, S.; Moser, S. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2007 Application of mineral elements and stable isotopes analyses to identify geographical and botanical origin of italian honeys Persano Oddo, L.; Camin, F.; Nicolini, G.; Larcher, R.; Bontempo, L.; Versini, G. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2007 Influence of botanical origin of Italian honeys on the mineral and stable isotope composition Nicolini, G.; Larcher, R.; Camin, F.; Bontempo, L.; Perini, M.; Bertoldi, D.; Persano Oddo, L.; Versini, G. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2007 Metodo HS-SPME/GC-MS per l'analisi di solforati volatili leggeri e pesanti finalizzato al controllo di qualità e di processo dei vini Versini, G.; Moser, S.; Nicolini, G.; Fedrizzi, B.; Magno, F. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2007 GC-EIMS quantification of 3-mercaptohexan-1-ol and 3-mercaptohexyl acetate in wine coupled with a Purge & Trap method: comparison with results obtained using HS-SPME and SPR approaches Fedrizzi, B.; Versini, G.; Lavagnini, I.; Nicolini, G.; Magno, F. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2007 Il contributo della genetica al chiarimento della composizione aromatica dell'uva Costantini, L.; Battilana, J.; Emanuelli, F.; Madini, A.; Segala, C.; Moser, S.; Versini, G.; Grando, M.S. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2007 Evidence of possible ageing and variety effects on the contents of sulphur volatiles in red wines Fedrizzi, B.; Nicolini, G.; Magno, F.; Moser, S.; Versini, G. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2007 Pluriannual investigation on italian Grappa and Spanish Orujo de Galicia marc distillates by stable isotopes analysis Versini, G.; Orriols, I.; Camin, F.; Perini, M.; Simoni, M.C.; Ziller, L. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2007 QTLS and candidate genes associated with terpene content of grape berries Costantini, L.; Battilana, J.; Emanuelli, F.; Moser, S.; Versini, G.; Grando, M.S. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2007 The influence of grape varieties, altitude and cultivation practices on the H, C and O stable isotope ratios of wine Camin, F.; Versini, G.; Simoni, M.C.; Tonon, A.; Ziller, L. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2007 Assessing truffle origin by PTR-MS fingerprinting and comparison with GC-MS for the headspace analysis Aprea, E.; Carlin, S.; Versini, G.; Märk, T.D.; Gasperi, F. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2007 Influence of diet composition on the carbon, nitrogen and oxygen stable isotope ratios of animal feed and milk Camin, F.; Perini, M.; Colombari, G.; Versini, G. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2007 Multi-element stable isotope (HCO) characterisation of olive oils Camin, F.; Perini, M.; Versini, G.; Bontempo, L.; Schlicht, C.; Thomas, F. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2007 Stable isotopes characterisation of Spanish marc distillate Orujo de Galicia Versini, G.; Orriols, I.; Camin, F.; Perini, M.; Barchetti, P.; Simoni, M.C.; Ziller, L. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2006 Agronomical and enological performances of heat-treated vs. GFLV-infected Gewürztraminer clones in Trentino (N-East Italy) Malossini, U.; Zulini, L.; Moser, S.; Versini, G.; Carlin, S.; Nicolini, G.; Bianchedi, P.; Dalla Serra, A. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2006 Caratterizzazione rapida e non distruttiva dello spazio di testa dei tartufi tramite PTR-MS ed SPME/GC-MS Aprea, E.; Carlin, S.; Versini, G.; Gasperi, F. Contributo in Atti di convegno