GUZZON, RAFFAELE
GUZZON, RAFFAELE
CTT [2018-01 - today]: FOOD CHARACTERIZATION AND PROCESSING DEPARTMENT
Influence of diet and growth conditions on the carbon and nitrogen stable isotopic composition of Aspergillus niger Mycelium: insights for fungal chitosan characterization
2025-01-01 Perini, M.; Guzzon, R.; Pianezze, S.; Violardo, F.; Larcher, R.
Meno alcol, e non solo, coi non-Sacch.
2025-01-01 Guzzon, R.
Acido fumarico e fermentazione alcolica
2025-01-01 Guzzon, R.
La selezione dei batteri lattici per l’enologia
2025-01-01 Guzzon, R.
Origine e tracciabilità dei chitosani, nuovi strumenti dalla ricerca
2025-01-01 Guzzon, R.; Perini, M.
Il controllo microbiologico dei processi enologici
2025-01-01 Guzzon, R.
Evolution of Brettanomyces bruxellensis during secondary fermentation of sparkling wines and counteraction strategies
2025-01-01 Guzzon, R.; Sicher, F.; Nardin, T.; Malacarne, M.; Paolini, M.; Larcher, R.
Il Kokumi: alla scoperta della “complessità” del vino
2025-01-01 Piombino, P.; Pittari, E.; Perenzoni, D.; Vrhovsek, U.; Guzzon, R.; Dellafiora, L.; Perugino, F.; Galaverna, G.; Moio, G.; Mattivi, F.
Exploring the diversity of native Lachancea thermotolerans strains isolated by sugary extracts from manna ash to modulate the flavour of sour beers
2025-01-01 Pirrone, A.; Naselli, V.; Prestianni, R.; Gugino, I.M.; Viola, E.; Amato, F.; Porrello, A.; Todaro, A.; Maggio, A.; Bruno, M.; Settanni, L.; Radici, C.; Guzzon, R.; Schicchi, R.; Moschetti, G.; Francesca, N.; Alfonzo, A.
Influence of yeast adaptation with bio-activators on the process of wine alcoholic fermentation
2025-12-01 Viola, E.; Naselli, V.; Craparo, V.; Amato, F.; Savastano, R.; Pirrone, A.; Vella, A.; Dolce, I.; Seminerio, V.; Carusi, M.; Arena, R.; Gaglio, R.; Guarrasi, V.; Guzzon, R.; Settanni, L.; Moschetti, G.; Messina, C.M.; Francesca, N.; Alfonzo, A.; Manuguerra, S.
Impact of post-harvest apple scab on peel microbiota, fermentation dynamics, and the volatile/non-volatile composition of cider
2025-05-26 Gualandri, V.; Larcher, R.; Franciosi, E.; Paolini, M.; Nardin, T.; Pertot, I.; Guzzon, R.
Use of non-conventional yeasts for enhancing the sensory quality of craft beer
2025-05-01 Pirrone, A.; Naselli, V.; Gugino, I.M.; Porrello, A.; Viola, E.; Craparo, V.; Vella, A.; Alongi, D.; Seminerio, V.; Carusi, M.; Radici, C.; Amato, F.; Guzzon, R.; Todaro, A.; Gaglio, R.; Settanni, L.; Maggio, A.; Moschetti, G.; Francesca, N.; Alfonzo, A.
Lieviti e alcol da problema a soluzione?
2024-01-01 Guzzon, R.
Una specie minore alla conquista del vino
2024-01-01 Guzzon, R.
Un naufrago in bottiglia
2024-01-01 Guzzon, R.
Gestione microbiologica delle botti: strategie tradizionali e innovative
2024-01-01 Guzzon, R.
Gli acidi organici e i microrganismi dei mosti e dei vini: un rapporto complesso
2024-01-01 Guzzon, R.
Nuovi lieviti per nuovi vini: dalla selezione al miglioramento dei lieviti enologici tra passato e futuro
2024-01-01 Guzzon, R.
Lieviti non-Saccharomyces, opportunità e limiti nella filiera enologica
2024-01-01 Guzzon, R.
Terroir microbico del vigneto, tra pratiche agronomiche e variabili ambientali
2024-01-01 Guzzon, R.
| Data di pubblicazione | Titolo | Autore(i) | Tipo | File |
|---|---|---|---|---|
| 1-gen-2025 | Influence of diet and growth conditions on the carbon and nitrogen stable isotopic composition of Aspergillus niger Mycelium: insights for fungal chitosan characterization | Perini, M.; Guzzon, R.; Pianezze, S.; Violardo, F.; Larcher, R. | - | |
| 1-gen-2025 | Meno alcol, e non solo, coi non-Sacch. | Guzzon, R. | - | |
| 1-gen-2025 | Acido fumarico e fermentazione alcolica | Guzzon, R. | - | |
| 1-gen-2025 | La selezione dei batteri lattici per l’enologia | Guzzon, R. | - | |
| 1-gen-2025 | Origine e tracciabilità dei chitosani, nuovi strumenti dalla ricerca | Guzzon, R.; Perini, M. | - | |
| 1-gen-2025 | Il controllo microbiologico dei processi enologici | Guzzon, R. | - | |
| 1-gen-2025 | Evolution of Brettanomyces bruxellensis during secondary fermentation of sparkling wines and counteraction strategies | Guzzon, R.; Sicher, F.; Nardin, T.; Malacarne, M.; Paolini, M.; Larcher, R. | - | |
| 1-gen-2025 | Il Kokumi: alla scoperta della “complessità” del vino | Piombino, P.; Pittari, E.; Perenzoni, D.; Vrhovsek, U.; Guzzon, R.; Dellafiora, L.; Perugino, F.; Galaverna, G.; Moio, G.; Mattivi, F. | - | |
| 1-gen-2025 | Exploring the diversity of native Lachancea thermotolerans strains isolated by sugary extracts from manna ash to modulate the flavour of sour beers | Pirrone, A.; Naselli, V.; Prestianni, R.; Gugino, I.M.; Viola, E.; Amato, F.; Porrello, A.; Todaro, A.; Maggio, A.; Bruno, M.; Settanni, L.; Radici, C.; Guzzon, R.; Schicchi, R.; Moschetti, G.; Francesca, N.; Alfonzo, A. | - | |
| 1-dic-2025 | Influence of yeast adaptation with bio-activators on the process of wine alcoholic fermentation | Viola, E.; Naselli, V.; Craparo, V.; Amato, F.; Savastano, R.; Pirrone, A.; Vella, A.; Dolce, I.; Seminerio, V.; Carusi, M.; Arena, R.; Gaglio, R.; Guarrasi, V.; Guzzon, R.; Settanni, L.; Moschetti, G.; Messina, C.M.; Francesca, N.; Alfonzo, A.; Manuguerra, S. | - | |
| 26-mag-2025 | Impact of post-harvest apple scab on peel microbiota, fermentation dynamics, and the volatile/non-volatile composition of cider | Gualandri, V.; Larcher, R.; Franciosi, E.; Paolini, M.; Nardin, T.; Pertot, I.; Guzzon, R. | - | |
| 1-mag-2025 | Use of non-conventional yeasts for enhancing the sensory quality of craft beer | Pirrone, A.; Naselli, V.; Gugino, I.M.; Porrello, A.; Viola, E.; Craparo, V.; Vella, A.; Alongi, D.; Seminerio, V.; Carusi, M.; Radici, C.; Amato, F.; Guzzon, R.; Todaro, A.; Gaglio, R.; Settanni, L.; Maggio, A.; Moschetti, G.; Francesca, N.; Alfonzo, A. | - | |
| 1-gen-2024 | Lieviti e alcol da problema a soluzione? | Guzzon, R. | - | |
| 1-gen-2024 | Una specie minore alla conquista del vino | Guzzon, R. | - | |
| 1-gen-2024 | Un naufrago in bottiglia | Guzzon, R. | - | |
| 1-gen-2024 | Gestione microbiologica delle botti: strategie tradizionali e innovative | Guzzon, R. | - | |
| 1-gen-2024 | Gli acidi organici e i microrganismi dei mosti e dei vini: un rapporto complesso | Guzzon, R. | - | |
| 1-gen-2024 | Nuovi lieviti per nuovi vini: dalla selezione al miglioramento dei lieviti enologici tra passato e futuro | Guzzon, R. | - | |
| 1-gen-2024 | Lieviti non-Saccharomyces, opportunità e limiti nella filiera enologica | Guzzon, R. | - | |
| 1-gen-2024 | Terroir microbico del vigneto, tra pratiche agronomiche e variabili ambientali | Guzzon, R. | - |