GUZZON, RAFFAELE

GUZZON, RAFFAELE  

CTT [2018-01 - today]: FOOD CHARACTERIZATION AND PROCESSING DEPARTMENT  

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Data di pubblicazione Titolo Autore(i) Tipo File
1-gen-2025 Influence of diet and growth conditions on the carbon and nitrogen stable isotopic composition of Aspergillus niger Mycelium: insights for fungal chitosan characterization Perini, M.; Guzzon, R.; Pianezze, S.; Violardo, F.; Larcher, R. -
1-gen-2025 Meno alcol, e non solo, coi non-Sacch. Guzzon, R. -
1-gen-2025 Acido fumarico e fermentazione alcolica Guzzon, R. -
1-gen-2025 La selezione dei batteri lattici per l’enologia Guzzon, R. -
1-gen-2025 Origine e tracciabilità dei chitosani, nuovi strumenti dalla ricerca Guzzon, R.; Perini, M. -
1-gen-2025 Il controllo microbiologico dei processi enologici Guzzon, R. -
1-gen-2025 Evolution of Brettanomyces bruxellensis during secondary fermentation of sparkling wines and counteraction strategies Guzzon, R.; Sicher, F.; Nardin, T.; Malacarne, M.; Paolini, M.; Larcher, R. -
1-gen-2025 Il Kokumi: alla scoperta della “complessità” del vino Piombino, P.; Pittari, E.; Perenzoni, D.; Vrhovsek, U.; Guzzon, R.; Dellafiora, L.; Perugino, F.; Galaverna, G.; Moio, G.; Mattivi, F. -
1-gen-2025 Exploring the diversity of native Lachancea thermotolerans strains isolated by sugary extracts from manna ash to modulate the flavour of sour beers Pirrone, A.; Naselli, V.; Prestianni, R.; Gugino, I.M.; Viola, E.; Amato, F.; Porrello, A.; Todaro, A.; Maggio, A.; Bruno, M.; Settanni, L.; Radici, C.; Guzzon, R.; Schicchi, R.; Moschetti, G.; Francesca, N.; Alfonzo, A. -
1-dic-2025 Influence of yeast adaptation with bio-activators on the process of wine alcoholic fermentation Viola, E.; Naselli, V.; Craparo, V.; Amato, F.; Savastano, R.; Pirrone, A.; Vella, A.; Dolce, I.; Seminerio, V.; Carusi, M.; Arena, R.; Gaglio, R.; Guarrasi, V.; Guzzon, R.; Settanni, L.; Moschetti, G.; Messina, C.M.; Francesca, N.; Alfonzo, A.; Manuguerra, S. -
26-mag-2025 Impact of post-harvest apple scab on peel microbiota, fermentation dynamics, and the volatile/non-volatile composition of cider Gualandri, V.; Larcher, R.; Franciosi, E.; Paolini, M.; Nardin, T.; Pertot, I.; Guzzon, R. -
1-mag-2025 Use of non-conventional yeasts for enhancing the sensory quality of craft beer Pirrone, A.; Naselli, V.; Gugino, I.M.; Porrello, A.; Viola, E.; Craparo, V.; Vella, A.; Alongi, D.; Seminerio, V.; Carusi, M.; Radici, C.; Amato, F.; Guzzon, R.; Todaro, A.; Gaglio, R.; Settanni, L.; Maggio, A.; Moschetti, G.; Francesca, N.; Alfonzo, A. -
1-gen-2024 Lieviti e alcol da problema a soluzione? Guzzon, R. -
1-gen-2024 Una specie minore alla conquista del vino Guzzon, R. -
1-gen-2024 Un naufrago in bottiglia Guzzon, R. -
1-gen-2024 Gestione microbiologica delle botti: strategie tradizionali e innovative Guzzon, R. -
1-gen-2024 Gli acidi organici e i microrganismi dei mosti e dei vini: un rapporto complesso Guzzon, R. -
1-gen-2024 Nuovi lieviti per nuovi vini: dalla selezione al miglioramento dei lieviti enologici tra passato e futuro Guzzon, R. -
1-gen-2024 Lieviti non-Saccharomyces, opportunità e limiti nella filiera enologica Guzzon, R. -
1-gen-2024 Terroir microbico del vigneto, tra pratiche agronomiche e variabili ambientali Guzzon, R. -