GUZZON, RAFFAELE

GUZZON, RAFFAELE  

CTT [2018-01 - today]: FOOD CHARACTERIZATION AND PROCESSING DEPARTMENT  

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Data di pubblicazione Titolo Autore(i) Tipo File
1-gen-2025 Il Kokumi: alla scoperta della “complessità” del vino Piombino, P.; Pittari, E.; Perenzoni, D.; Vrhovsek, U.; Guzzon, R.; Dellafiora, L.; Perugino, F.; Galaverna, G.; Moio, G.; Mattivi, F. -
1-gen-2024 Un naufrago in bottiglia Guzzon, R. -
1-gen-2024 Lieviti e alcol da problema a soluzione? Guzzon, R. -
1-gen-2024 Una specie minore alla conquista del vino Guzzon, R. -
1-gen-2024 Gli acidi organici e i microrganismi dei mosti e dei vini: un rapporto complesso Guzzon, R. -
1-gen-2024 Gestione microbiologica delle botti: strategie tradizionali e innovative Guzzon, R. -
1-gen-2024 I batteriofagi in enologia Guzzon, R. -
1-gen-2024 Lieviti non-Saccharomyces, opportunità e limiti nella filiera enologica Guzzon, R. -
1-gen-2024 Terroir microbico del vigneto, tra pratiche agronomiche e variabili ambientali Guzzon, R. -
1-gen-2024 Soluzioni efficaci per una corretta fermentazione malolattica Guzzon, R.; Facchinelli, G.; Paolini, M.; Roman Villegas, T.; Larcher, R. -
1-gen-2024 Use of non-Saccharomyces yeasts in the pris de mousse of Lambrusco: microbial evolution through alcoholic fermentation and effect on wine volatile profile Guzzon, R.; Paolini, M.; Malacarne, M.; Roman, T.; Naselli, V.; Francesca, N.; Larcher, R. -
1-gen-2024 Aroma features of Hanseniaspora vineae Hv205 wines in sequential and co-inoculation strategies Gallo, A.; Roman, T.; Paolini, M.; Cappello, N.; Guzzon, R.; Carrau, F.; Schneider, R.; Larcher, R. -
1-gen-2024 The co-inoculation ratio of Hanseniaspora vineae-to-Saccharomyces cerevisiae correlates with aroma metabolic features in wine Gallo, A.; Roman, T.; Paolini, M.; Cappello, N.; Castello, D.; Schiavon, S.; Guzzon, R.; Carrau, F.; Schneider, R.; Larcher, R. -
1-gen-2024 Exploring putative kokumi oligopeptides in classic sparkling wines with a UHPLC-ESI-MS/MS targeted protocol Perenzoni, D.; Dellafiora, L.; Perugino, F.; Vrhovsek, U.; Piombino, P.; Pittari, E.; Guzzon, R.; Moio, L.; Galaverna, G.; Mattivi, F. -
27-lug-2024 Technological affinity index for interaction between lactic acid bacteria and Saccharomyces cerevisiae strains to modulate the fruity and floreal aroma of Catarratto wines Naselli, V.; Pirrone, A.; Viola, E.; Craparo, V.; Porrello, A.; Maggio, A.; Seminerio, V.; Rocca, G.; Notarbartolo, G.; Krieger-Weber, S.; Vagnoli, P.; Weidmann, S.; Guzzon, R.; Settanni, L.; Moschetti, G.; Francesca, N.; Alfonzo, A. -
1-gen-2024 Impact of two new non-conventional yeasts, Candida oleophila and Starmerella lactis-condensi, isolated from sugar-rich substrates, on Frappato wine aroma Francesca, N.; Naselli, V.; Prestianni, R.; Pirrone, A.; Viola, E.; Guzzon, R.; Settanni, L.; Maggio, A.; Vaglica, A.; Bruno, M.; Gristina, L.; Oliva, D.; Ferranti, G.; Notarbartolo, G.; Alfonzo, A.; Moschetti, G. -
1-gen-2024 Oenological capabilities of yeasts isolated from high-sugar matrices (manna and honey) as potential starters and co-starters for winemaking Craparo, V.; Viola, E.; Vella, A.; Prestianni, R.; Pirrone, A.; Naselli, V.; Amato, F.; Oliva, D.; Notarbartolo, G.; Guzzon, R.; Settanni, L.; Moschetti, G.; Francesca, N.; Alfonzo, A. -
1-gen-2023 Fermentazioni e macerazione, quale relazione? Guzzon, R. -
1-gen-2023 Lieviti per la presa di spuma: caratteri essenziali e proprietà di interesse enologico Guzzon, R. -
1-gen-2023 Lachancea thermotolerans, un lievito innovativo contro i cambiamenti climatici Guzzon, R. -