DALLA SERRA, ANITA
DALLA SERRA, ANITA
FEM: N. D.
Giuseppe Versini: 40 anni di ricerca per il vino italiano
2011-01-01 Nicolini, G.; Moser, S.; Camin, F.; Dalla Serra, A.
Valorizzazione vitienologica delle peculiarità dei vitigni minori del Trentino
2006-01-01 Stefanini, M.; Dalla Serra, A.; Mattivi, F.; Nicolini, G.
Agronomical and enological performances of heat-treated vs. GFLV-infected Gewürztraminer clones in Trentino (N-East Italy)
2006-01-01 Malossini, U.; Zulini, L.; Moser, S.; Versini, G.; Carlin, S.; Nicolini, G.; Bianchedi, P.; Dalla Serra, A.
Considerazioni sulle potenziali qualità enologiche e sensoriali delle vecchie varietà venete a bacca nera
2005-01-01 Soligo, S.; Coletti, M.; Stocco, A.; Michelet, E.; Versini, G.; Mattivi, F.; Dalla Serra, A.; Celotti, E.
Tenori e rapporti relativi degli etilfenoli in vini di diversa origine varietale
2005-01-01 Versini, G.; Sicurelli, A.; Moser, S.; Carlin, S.; Dalla Serra, A.; Barchetti, P.
Varietal characteristics of the commercial marc distillates Orujo de Galicia of Spain
2005-01-01 Versini, G.; Orriols, I.; Dalla Serra, A.; Barchetti, P.
Valorizzazione delle produzioni minori della Sardegna: l'acquavite di mele Appiu e Miali raffrontate ad altri tipi ottenuti in Trentino
2004-01-01 Versini, G.; Franco, M.A.; Manca, M.G.; Dalla Serra, A.; Moser, S.; Barchetti, P.; Pilzer, B.
Varietà autoctone venete: profilo aromatico in forma libera e glicosidica, anche in relazione ad una vinificazione tramite macerazione carbonica
2004-01-01 Dalla Serra, A.; Versini, G.; Carlin, S.; Moser, S.
Classificazione delle varietà di uva a bacca nera del Veneto in base al contenuto di polifenoli
2004-01-01 Mattivi, F.; Cova, G.; Dalla Serra, A.; Soligo, S.
Aroma compounds and elemental analysis applied to wines for supporting variety and/or peculiar grape treatment control and geo-origin assessment
2004-01-01 Versini, G.; Nicolini, G.; Larcher, R.; Dalla Serra, A.
Characterisation of Italian (Trentino) and Spanish (Galicia) marc distillates on the basis of volatile and stable isotope parameters
2004-01-01 Versini, G.; Orriols, I.; Dalla Serra, A.; Camin, F.; Barchetti, P.
QTL mapping for disease resistance and fruit quality in grape
2003-01-01 Marino, R.; Sevini, F.; Madini, A.; Vecchione, A.; Pertot, I.; Dalla Serra, A.; Versini, G.; Velasco, R.; Grando, S.
Formation of 1,1,6-trimethyl-1,2-dihydronaphthalene and other norisoprenoids in wine: consideration on the kinetics
2002-01-01 Versini, G.; Carlin, S.; Dalla Serra, A.; Nicolini, G.; Rapp, A.
Composition peculiarities of Manzoni bianco (IM 6.0.13): an emergent Rhine-Riesling x Pinot blanc Italian cross
2001-01-01 Versini, G.; Nicolini, G.; Roncador, I.; Carlin, S.; Malossini, U.; Dalla Serra, A.; Moser, S.
Flavour development in Chardonnay and Müller-Thurgau in the vineyard and during wine ageing
2000-01-01 Versini, G.; Nicolini, G.; Dalla Serra, A.; Schneider, R.; Rapp, A.
Aromatic performances of South African commercial yeasts with native grapes from Trentino (North Italy)
2000-01-01 Nicolini, G.; Larcher, R.; Dalla Serra, A.; Moser, S.
La caratterizzazione di aromi varietali in vini da cultivar istriane e ungheresi (Malvasia istriana, Laenika, Harslevelu, Furmint e Juhfark)
2000-01-01 Dalla Serra, A.; Versini, G.; Barchetti, P.; Kallay, M.; Straub, Z.; Radeka, S.
Fermentation kinetics and wine aroma production of nine Saccharomyces cerevisiae strains fermenting white juices from Trentino (North Italy)
2000-01-01 Nicolini, G.; Dalla Serra, A.; Larcher, R.; Moser, S.
Characterisation of some Northern Italian passiti-wines through aroma and stable isotope analyses
1999-01-01 Versini, G.; Schneider, R.; Carlin, S.; Depentori, D.; Nicolini, G.; Dalla Serra, A.
Topics on aroma compounds of northern italian Müller-Thurgau wines
1995-01-01 Versini, G.; Nicolini, G.; Rapp, A.; Dalla Serra, A.; Amadei, E.
Data di pubblicazione | Titolo | Autore(i) | Tipo | File |
---|---|---|---|---|
1-gen-2011 | Giuseppe Versini: 40 anni di ricerca per il vino italiano | Nicolini, G.; Moser, S.; Camin, F.; Dalla Serra, A. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2006 | Valorizzazione vitienologica delle peculiarità dei vitigni minori del Trentino | Stefanini, M.; Dalla Serra, A.; Mattivi, F.; Nicolini, G. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2006 | Agronomical and enological performances of heat-treated vs. GFLV-infected Gewürztraminer clones in Trentino (N-East Italy) | Malossini, U.; Zulini, L.; Moser, S.; Versini, G.; Carlin, S.; Nicolini, G.; Bianchedi, P.; Dalla Serra, A. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2005 | Considerazioni sulle potenziali qualità enologiche e sensoriali delle vecchie varietà venete a bacca nera | Soligo, S.; Coletti, M.; Stocco, A.; Michelet, E.; Versini, G.; Mattivi, F.; Dalla Serra, A.; Celotti, E. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2005 | Tenori e rapporti relativi degli etilfenoli in vini di diversa origine varietale | Versini, G.; Sicurelli, A.; Moser, S.; Carlin, S.; Dalla Serra, A.; Barchetti, P. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2005 | Varietal characteristics of the commercial marc distillates Orujo de Galicia of Spain | Versini, G.; Orriols, I.; Dalla Serra, A.; Barchetti, P. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2004 | Valorizzazione delle produzioni minori della Sardegna: l'acquavite di mele Appiu e Miali raffrontate ad altri tipi ottenuti in Trentino | Versini, G.; Franco, M.A.; Manca, M.G.; Dalla Serra, A.; Moser, S.; Barchetti, P.; Pilzer, B. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2004 | Varietà autoctone venete: profilo aromatico in forma libera e glicosidica, anche in relazione ad una vinificazione tramite macerazione carbonica | Dalla Serra, A.; Versini, G.; Carlin, S.; Moser, S. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2004 | Classificazione delle varietà di uva a bacca nera del Veneto in base al contenuto di polifenoli | Mattivi, F.; Cova, G.; Dalla Serra, A.; Soligo, S. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2004 | Aroma compounds and elemental analysis applied to wines for supporting variety and/or peculiar grape treatment control and geo-origin assessment | Versini, G.; Nicolini, G.; Larcher, R.; Dalla Serra, A. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2004 | Characterisation of Italian (Trentino) and Spanish (Galicia) marc distillates on the basis of volatile and stable isotope parameters | Versini, G.; Orriols, I.; Dalla Serra, A.; Camin, F.; Barchetti, P. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2003 | QTL mapping for disease resistance and fruit quality in grape | Marino, R.; Sevini, F.; Madini, A.; Vecchione, A.; Pertot, I.; Dalla Serra, A.; Versini, G.; Velasco, R.; Grando, S. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2002 | Formation of 1,1,6-trimethyl-1,2-dihydronaphthalene and other norisoprenoids in wine: consideration on the kinetics | Versini, G.; Carlin, S.; Dalla Serra, A.; Nicolini, G.; Rapp, A. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2001 | Composition peculiarities of Manzoni bianco (IM 6.0.13): an emergent Rhine-Riesling x Pinot blanc Italian cross | Versini, G.; Nicolini, G.; Roncador, I.; Carlin, S.; Malossini, U.; Dalla Serra, A.; Moser, S. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2000 | Flavour development in Chardonnay and Müller-Thurgau in the vineyard and during wine ageing | Versini, G.; Nicolini, G.; Dalla Serra, A.; Schneider, R.; Rapp, A. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2000 | Aromatic performances of South African commercial yeasts with native grapes from Trentino (North Italy) | Nicolini, G.; Larcher, R.; Dalla Serra, A.; Moser, S. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2000 | La caratterizzazione di aromi varietali in vini da cultivar istriane e ungheresi (Malvasia istriana, Laenika, Harslevelu, Furmint e Juhfark) | Dalla Serra, A.; Versini, G.; Barchetti, P.; Kallay, M.; Straub, Z.; Radeka, S. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2000 | Fermentation kinetics and wine aroma production of nine Saccharomyces cerevisiae strains fermenting white juices from Trentino (North Italy) | Nicolini, G.; Dalla Serra, A.; Larcher, R.; Moser, S. | Poster | |
1-gen-1999 | Characterisation of some Northern Italian passiti-wines through aroma and stable isotope analyses | Versini, G.; Schneider, R.; Carlin, S.; Depentori, D.; Nicolini, G.; Dalla Serra, A. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-1995 | Topics on aroma compounds of northern italian Müller-Thurgau wines | Versini, G.; Nicolini, G.; Rapp, A.; Dalla Serra, A.; Amadei, E. | Contributo in Atti di convegno |