SCHIAVON, SILVIA
SCHIAVON, SILVIA
CTT [2018-01 - today]: FOOD CHARACTERIZATION AND PROCESSING DEPARTMENT
Concorsi formaggi di malga: i concorsi dei formaggi di malga, un volano per la valorizzazione di prodotto e la crescita della professionalità in malga
2024-01-01 Schiavon, S.; Mazzucchi, M.; Iussig, G.; Roman Villegas, T.
The co-inoculation ratio of Hanseniaspora vineae-to-Saccharomyces cerevisiae correlates with aroma metabolic features in wine
2024-01-01 Gallo, A.; Roman, T.; Paolini, M.; Cappello, N.; Castello, D.; Schiavon, S.; Guzzon, R.; Carrau, F.; Schneider, R.; Larcher, R.
Effect of varied Kluyveromyces marxianus-to-Saccharomyces cerevisiae coinoculum ratio on the aroma composition of Gewürztraminer wines
2024-01-01 Cappello, N.; Savastano, R.; Paolini, M.; Amato, F.; Fouquet, E.; Vivas, N.; Francesca, N.; Schiavon, S.; Guzzon, R.; Larcher, R.; Roman Villegas, T.
Burro di malga: una specialità di oggi con profonde radici nel passato
2022-01-01 Schiavon, S.
Tradizione, tecnologia e scienza nel burro di malga
2022-01-01 Schiavon, S.; Roman Villegas, T.
Che storia, il burro
2022-01-01 Schiavon, S.; Paolini, M.; Guzzon, R.; Franciosi, E.; Mancini, A.; Larcher, R.; Roman Villegas, T.
Bacterial complexity of traditional mountain butter is affected by the malga-farm of production
2022-01-01 Schiavon, S.; Paolini, M.; Guzzon, R.; Mancini, A.; Larcher, R.; Villegas, T.R.; Franciosi, E.
Utilizzo del ceppo HV-205 di Hanseniaspora vineae in Chardonnay base spumante
2022-01-01 Roman Villegas, T.; Cappello, N.; Gallo, A.; Schiavon, S.; Versari, A.; Larcher, R.
Bacterial complexity of Italian Alpine butter and effect of the Malga-farm procedure on microbiota and diacetyl/acetoin accumulation
2022-01-01 Guzzon, R.; Paolini, M.; Schiavon, S.; Mancini, A.; Roman Villegas, T.; Larcher, R.; Franciosi, E.
Biodiversità microbica e caratteristiche organolettiche dei Formaggi di Malga trentini, ruolo delle popolazioni batteriche e del tempo di stagionatura
2021-01-01 Schiavon, S.; Guzzon, R.; Roman Villegas, T.
Stagione di malga 2020: la proposta di consulenza FEM
2020-01-01 Mazzucchi, M.; Iussig, G.; Partel, E.; Schiavon, S.
Tutela dei formaggi alpini a latte crudo mediante valorizzazione tecnologica di batteri lattici autoctoni
2019-01-01 Schiavon, S.; Guzzon, R.; Gubert, F.; Roman, T.; Pecile, A.; Larcher, R.
Microbial diversity and sensorial properties of malga cheese from Trentino (Italy) after long-term ageing period
2019-01-01 Guzzon, R.; Schiavon, S.; Roman, T.
Trentino di Malga fra tipicità e innovazione
2018-01-01 Schiavon, S.; Gubert, F.; Pecile, A.
Progetto fermalga
2018-01-01 Schiavon, S.
Improvement of traditional alpine cheeses made from raw cow's milk in Trento Province (Italy) by exploitation of native lactic acid bacteria as starters of fermentation
2018-01-01 Schiavon, S.; Guber, F.; Guzzon, R.; Roman, T.; Larcher, R.
Protection of traditional pastures cheeses made in Trento Province (Italy) through the native lactic acid bacteria selection
2018-01-01 Schiavon, S.
Biodiversity and γ-aminobutyric acid production by lactic acid bacteria isolated from traditional Alpine raw cow’s milk cheeses
2015-01-01 Franciosi, E.; Carafa, I.; Nardin, T.; Schiavon, S.; Poznanski, E.; Cavazza, A.; Larcher, R.; Tuohy, K.
Il manuale delle casere: la malga, un'azienda alimentare soggetta ad una serie di obblighi
2012-01-01 Pecile, A.; Schiavon, S.
FERMALGA: la biodiversità microbica come valore aggiunto alla tipicità dei formaggi di malga
2012-01-01 Franciosi, E.; Schiavon, S.; Carafa, I.; Gubert, F.; Tuohy, K.M.; Pecile, A.