GALLO, ADELAIDE

GALLO, ADELAIDE  

CTT [2018-01 - today]: FOOD CHARACTERIZATION AND PROCESSING DEPARTMENT  

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Data di pubblicazione Titolo Autore(i) Tipo File
1-gen-2022 Acidificazione biologica del Vin Santo mediante l'impiego di Lachancea Thermotolerans Gallo, A.; Guzzon, R.; Malacarne, M.; Ongaro, M.; Roman Villegas, T. Articolo in rivista
1-gen-2023 Aromatic and fermentative performances of Hanseniaspora vineae in different coinoculation protocols with Saccharomyces cerevisiae for white winemaking Gallo, A.; Paolini, M.; Castello, D.; Carrau, F.; Schneider, R.; Cappello, N.; Larcher, R.; Roman Villegas, T. -
1-gen-2023 Aromatic and fermentative performances of hanseniaspora vineae in different sequential inoculation protocols with saccharomyces cerevisiae for white winemaking Gallo, A.; Paolini, M.; Cappello, N.; Carrau, F.; Schneider, R.; Larcher, R.; Roman Villegas, T. -
1-gen-2023 Biological acidification of “Vino Santo di Gambellara” by mixed fermentation of L. thermotolerans and S. cerevisiae: role of nitrogen in the evolution of fermentation and aroma profile Gallo, A.; Guzzon, R.; Ongaro, M.; Paolini, M.; Nardin, T.; Malacarne, M.; Roman Villegas, T.; Larcher, R. -
1-gen-2022 Brown Marmorated Stink Bug taint in grape must and wine: time evolution of trans-2-decenal Paolini, M.; Tonidandel, L.; Roman Villegas, T.; Gallo, A.; Larcher, R. -
1-gen-2022 Environmental sustainability in the production of grappa with the use of mould-resistant grape varieties: the aroma characterisation of distillates Gallo, A.; Moser, S.; Roman Villegas, T.; Tonidandel, L.; Paolini, M.; Larcher, R. -
1-gen-2023 Evidence of the interaction of ultrasound and aspergillopepsins I on unstable grape proteins Gallo, A.; Roman Villegas, T.; Natolino, A.; Curioni, A.; Marangon, M.; Celotti, E. -
1-gen-2022 First application of Lachancea thermotolerans in the fermentation of "Vino Santo" as biological acidifier Guzzon, R.; Roman Villegas, T.; Gallo, A.; Malacarne, M. -
1-gen-2023 High power ultrasound treatment of crushed grapes: beyond the extraction phenomena Celotti, E.; Roman Villegas, T.; Gallo, A.; Natolino, A. -
1-gen-2022 Influence of protein stabilization with aspergillopepsin I on wine aroma composition Gallo, A.; Paolini, M.; Tonidandel, L.; Leonardelli, A.; Barbero, A.; Celotti, E.; Natolino, A.; Schneider, R.; Larcher, R.; Roman Villegas, T. -
1-gen-2023 Insights into the grape must composition effect on Hanseniaspora vineae performance and metabolic aroma compounds in Chardonnay base wine for sparkling wine production Gallo, A.; Larcher, R.; Cappello, N.; Paolini, M.; Moser, S.; Carrau, F.; Schneider, R.; Nardin, T.; Roman, T. -
1-gen-2023 Interaction between nutrient supplementation and yeast strain on the aroma of Glera base wine for sparkling production Roman Villegas, T.; Cisilotto, B.; Cappello, N.; Paolini, M.; Echeverrigaray, S.; Bernardi, P.; Gallo, A.; Larcher, R. -
1-gen-2020 L'odore di cimice in mosto e vino: prime evidenze dell'evoluzione della trans-2-decenale Paolini, M.; Tonidandel, L.; Roman Villegas, T.; Moser, S.; Gallo, A.; Larcher, R. Contributo in volume (Capitolo o Saggio)
1-gen-2022 L'utilizzo di proteasi nel mosto per la stabilizzazione proteica dei vini Roman Villegas, T.; Gallo, A.; Leonardelli, A.; Cappello, N.; Schneider, R.; Bogianchini, M.; Larcher, R. Articolo in rivista
1-gen-2021 Management of varietal thiols in white and rosé wines using biotechnical tools Gallo, A.; Barbero, A.; Tonidandel, L.; Schneider, R.; Larcher, R.; Roman Villegas, T. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2023 Modulation of yeast-derived aroma compounds in Chardonnay wines using encapsulated diammonium phosphate to control nutrient release Roman Villegas, T.; Paolini, M.; Gallo, A.; Barp, L.; Bortolotto, L.; Cappello, N.; Larcher, R. -
1-gen-2022 Oenological potential of the Hanseniaspora vineae strain Hv205 Gallo, A.; Roman Villegas, T.; Paolini, M.; Cappello, N.; Nardin, T.; Larcher, R. -
1-gen-2023 Preliminary studies on the combined effect of ultrasound and aspergillopepsins I on the protein instability indices of Gewürztraminer wine Roman Villegas, T.; Natolino, A.; Gallo, A.; Celotti, E. -
1-gen-2023 Sostenibilità nel trattamento dei vini: possibilità offerte dagli estratti proteici di lievito (EPL) e dagli ultrasuoni di potenza (HPUS) Celotti, E.; Natolino, A.; Roman Villegas, T.; Gallo, A. -
1-gen-2023 Technologies for enhancing the aromatic potential of Malvasia grapes Celotti, E.; Damijanic, K.; Staver, M.; Moscarda, M.; Nicolini, G.; Roman Villegas, T.; Gallo, A.; Natolino, A. -