NICOLINI, GIORGIO

NICOLINI, GIORGIO  

CTT [2018-01 - 2023-12]: INNOVATION IN PLANT PRODUCTIONS DEPARTMENT  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 220 (tempo di esecuzione: 0.018 secondi).
Data di pubblicazione Titolo Autore(i) Tipo File
1-gen-2023 Technologies for enhancing the aromatic potential of Malvasia grapes Celotti, E.; Damijanic, K.; Staver, M.; Moscarda, M.; Nicolini, G.; Roman Villegas, T.; Gallo, A.; Natolino, A. -
1-gen-2021 Selezione clonale e sanitaria di Moscato giallo in Trentino Malossini, U.; Nicolini, G.; Moscon, R.; Roman Villegas, T. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2021 Valutazione fenologica, produttiva e fitosanitaria di vitigni resistenti coltivati in Trentino Bottura, M.; Margoni, M.; Matte', B.; Mattedi, F.; Porro, D.; Pedo', S.; Roman Villegas, T.; Gelmetti, A.; Nicolini, G. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2021 Caratteristiche di 7 cloni italiani di Müller Thurgau Malossini, U.; Nicolini, G.; Moscon, R.; Roman Villegas, T. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2020 Investigations of the effects of ultrasound on thiol precursors of grapes Roman Villegas, T.; Tonidandel, L.; Nicolini, G.; Larcher, R.; Celotti, E. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2019 The clonal selection of terpenic varieties to protect natural variability developed in a mountain area: the case of Trentino (Italy) Nicolini, G.; Malossini, U.; Román, T.; Paolini, M.; Malacarne, M. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2019 Impact of several 2017 commercial yeasts in the aroma volatiles profile of white wines Nicolini, G.; Paolini, M.; Román, T.; Tonidandel, L.; Larcher, R. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2019 In-berry distribution of 2-aminoacetophenone precursors and its implications in press fractioning Roman, T.; Nardin, T.; Cappello, N.; Dellacassa, E.; Larcher, R.; Nicolini, G. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2019 Impact of must acidification with cation exchange resins on the aroma of Gewürztraminer wines Roman, T.; Paolini, M.; Tonidandel, L.; Cappello, N.; Moser, S.; Nicolini, G.; Larcher, R. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2019 Agronomic indexes and must quality according to the type of vineyard management: experience of harvest 2017 Zanzotti, R.; Roman, T.; Gugole, S.; Malacarne, M.; Nicolini, G. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2019 Impact of the pre-fermentative addition of enological adjuvants on the development of UTA in wines Nardin, T.; Roman, T.; Nicolini, G.; Malacarne, M.; Guzzon, R.; Larcher, R. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2019 Enological characterization of mold resistant varieties grown in the Trentino alpine region Roman, T.; Moser, S.; Barp, L.; Bottura, M.; Tonidandel, L.; Malacarne, M.; Larcher, R.; Nicolini, G. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2019 Interannual variability of varietal aromatic compounds in distillates obtained from resistant cultivars Moser, S.; Larcher, R.; Tonidandel, L.; Barchetti, P.; Paolini, M.; Nicolini, G.; Bottura, M.; Roman, T. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2019 Evaluation of the eficacy of power ultrasounds on the prefermentative extraction in white grapes Roman, T.; Bellantuono, E.; Tonidandel, L.; Nicolini, G.; Porro, D.; Guzzon, R.; Larcher, R.; Celotti, E. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2019 Alkaloid profiling of food tannins using high resolution mass spectrometry Larcher, R.; Apostoli, P.; Nicolini, G.; Nardin, T. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2019 2018 updates on the agronomic performances of fungus resistant wine grapes in Trentino (Italy) Gelmetti, A.; Bottura, M.; Roman, T.; Stefanini, M.; Nicolini, G. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2019 Qualitative and quantitative determination of ethyl-2-hydroxy-4-methylpentanoate (ethyl leucate) in wine Paolini, M.; Bianchin, V.; Nicolini, G.; Roman, T.; Tonidandel, L.; Larcher, R. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2019 I fosfiti in viticoltura: un problema o un’opportunità? Roman, T.; Nicolini, G.; Moser, S.; Larcher, R.; Tonidandel, L. Contributo in volume (Capitolo o Saggio)
1-gen-2018 Vides resistentes cultivadas en el Trentino prealpino. Primeros resultados del proyecto VEViR = Resistant vines cultivated in the Trentino pre-Alps. VEViR project first results Nicolini, G.; Roman, T.; Bottura, M.; Gelmetti, A.; Stefanini, M.; Malacarne, M.; Barp, L. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2018 Chemical characterization and enological potential of less frequent red grape Uruguayan varieties by study secondary metabolites Boido, E.; Fariña, L.; Barnaba, C.; Arrieta, Y.; Larcher, R.; Nicolini, G.; Carrau, F.; Dellacassa, E. Contributo in Atti di convegno