NICOLINI, GIORGIO

NICOLINI, GIORGIO  

CTT [2018-01 - 2023-12]: INNOVATION IN PLANT PRODUCTIONS DEPARTMENT  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 241 (tempo di esecuzione: 0.014 secondi).
Data di pubblicazione Titolo Autore(i) Tipo File
1-gen-2022 Evaluation of antioxidant supplementation in must on the development and potential reduction of different compounds involved in atypical ageing of wine using HPLC-HRMS Nardin, T.; Roman, T.; Dekker, S.; Nicolini, G.; Thei, F.; Masina, B.; Larcher, R. -
1-gen-2021 High-power ultrasound on the protein stability of white wines: Preliminary study of amplitude and sonication time Celotti, E.; Osorio Barahona, M.S.; Bellantuono, E.; Cardona, J.; Roman, T.; Nicolini, G.; Natolino, A. Articolo in rivista
1-gen-2021 Innovazioni con la tecnologia degli ultrasuoni Natolino, A.; Roman Villegas, T.; Nicolini, G.; Celotti, E. Articolo in rivista
1-gen-2021 Peso del ceppo di lievito sulla presenza di molecole correlate all'invecchiamento atipico Roman Villegas, T.; Nardin, T.; Pace, J.M.; Cappello, N.; Larcher, R.; Nicolini, G. Articolo in rivista
1-gen-2021 Innovation in red winemaking process by ultrasound technology Natolino, A.; Roman Villegas, T.; Nicolini, G.; Celotti, E. Articolo in rivista
1-gen-2020 Ottimizzazione dei protocolli di vinificazione per modulare l'espressione tiolica del Sauvignon blanc Roman, T.; Moser, S.; Crimi, S.; Cappello, N.; Tonidandel, L.; Nicolini, G. Articolo in rivista
1-gen-2020 Experiencias del manejo ecológico y biodinámico de Riesling y Pinot Blanco en Trentino (Italia) Nicolini, G.; Zanzotti, R.; Malacarne, M.; Roman, T. Articolo in rivista
1-gen-2020 High power ultrasound treatments of red young wines: effect on anthocyanins and phenolic stability indices Celotti, E.; Stante, S.; Ferraretto, P.; Roman, T.; Nicolini, G.; Natolino, A. Articolo in rivista
1-gen-2020 Evidence of the possible interaction between ultrasound and thiol precursors Roman, T.; Tonidandel, L.; Nicolini, G.; Bellantuono, E.; Barp, L.; Larcher, R.; Celotti, E. Articolo in rivista
1-gen-2020 Ripening effect on the concentration of polyfunctional thiol precursors in 'Gewürztraminer' Nicolini, G.; Tonidandel, L.; Barbero, A.; Paolini, M.; Celotti, E.; Bottura, M.; Roman, T. Articolo in rivista
1-gen-2020 Press fractioning of grape juice: a first step to manage potential atypical aging development during winemaking Roman, T.; Nardin, T.; Trenti, G.; Barnaba, C.; Nicolini, G.; Larcher, R. Articolo in rivista
1-gen-2020 Thiol precursors in Vitis mould-tolerant hybrid varieties Nicolini, G.; Roman, T.; Flamini, R.; Tonidandel, L.; Gardiman, M.; Larcher, R. Articolo in rivista
1-gen-2020 La tecnologia ad ultrasuoni per il trattamento del pigiato di uve bianche Celotti, E.; Ferraretto, P.; Bellantuono, E.; Nicolini, G.; Roman, T. Articolo in rivista
1-gen-2020 A novel LC-HRMS method reveals cysteinyl and glutathionyl polysulfides in wine van Leeuwen, K.A.; Nardin, T.; Barker, D.; Fedrizzi, B.; Nicolini, G.; Larcher, R. Articolo in rivista
1-gen-2020 Precursori dei tioli varietali durante la maturazione e la pressatura delle uve del Traminer aromatico Nicolini, G.; Roman, T.; Bottura, M.; Paolini, M.; Barbero, A.; Gasperi, C.A.; Celotti, E. Articolo in rivista
1-gen-2020 Monitoraggio primaverile di Scaphoideus titanus: aspetti di ottimizzazione Gelmetti, A.; Ghidoni, F.; Bottura, M.; Nicolini, G. Articolo in rivista
1-gen-2020 Indagini sugli effetti del trattamento con ultrasuoni sui precursori tiolici delle uve Roman, T.; Tonidandel, L.; Nicolini, G.; Larcher, R.; Celotti, E. Articolo in rivista
1-gen-2020 L'etil leucato nei vini: indagine sulla molecola responsabile della nota da mora fresca Nicolini, G.; Paolini, M.; Bottura, M.; Roman, T.; Bianchin, V. Articolo in rivista
1-gen-2019 Mono- and di-glucoside anthocyanins extraction during the skin contact fermentation in hybrid grape varieties Roman, T.; Barp, L.; Malacarne, M.; Nardin, T.; Nicolini, G.; Larcher, R. Articolo in rivista
1-gen-2019 Chemical characterization and enological potential of less frequent red grape Uruguayan varieties by study secondary metabolites Boido, E.; Fariña, L.; Barnaba, C.; Arrieta, Y.; Larcher, R.; Nicolini, G.; Carrau, F.; Dellacassa, E. Articolo in rivista