NICOLINI, GIORGIO
NICOLINI, GIORGIO
CTT [2018-01 - 2023-12]: INNOVATION IN PLANT PRODUCTIONS DEPARTMENT
Evaluation of antioxidant supplementation in must on the development and potential reduction of different compounds involved in atypical ageing of wine using HPLC-HRMS
2022-01-01 Nardin, T.; Roman, T.; Dekker, S.; Nicolini, G.; Thei, F.; Masina, B.; Larcher, R.
High-power ultrasound on the protein stability of white wines: Preliminary study of amplitude and sonication time
2021-01-01 Celotti, E.; Osorio Barahona, M.S.; Bellantuono, E.; Cardona, J.; Roman, T.; Nicolini, G.; Natolino, A.
Innovazioni con la tecnologia degli ultrasuoni
2021-01-01 Natolino, A.; Roman Villegas, T.; Nicolini, G.; Celotti, E.
Peso del ceppo di lievito sulla presenza di molecole correlate all'invecchiamento atipico
2021-01-01 Roman Villegas, T.; Nardin, T.; Pace, J.M.; Cappello, N.; Larcher, R.; Nicolini, G.
Innovation in red winemaking process by ultrasound technology
2021-01-01 Natolino, A.; Roman Villegas, T.; Nicolini, G.; Celotti, E.
Ottimizzazione dei protocolli di vinificazione per modulare l'espressione tiolica del Sauvignon blanc
2020-01-01 Roman, T.; Moser, S.; Crimi, S.; Cappello, N.; Tonidandel, L.; Nicolini, G.
Experiencias del manejo ecológico y biodinámico de Riesling y Pinot Blanco en Trentino (Italia)
2020-01-01 Nicolini, G.; Zanzotti, R.; Malacarne, M.; Roman, T.
High power ultrasound treatments of red young wines: effect on anthocyanins and phenolic stability indices
2020-01-01 Celotti, E.; Stante, S.; Ferraretto, P.; Roman, T.; Nicolini, G.; Natolino, A.
Evidence of the possible interaction between ultrasound and thiol precursors
2020-01-01 Roman, T.; Tonidandel, L.; Nicolini, G.; Bellantuono, E.; Barp, L.; Larcher, R.; Celotti, E.
Ripening effect on the concentration of polyfunctional thiol precursors in 'Gewürztraminer'
2020-01-01 Nicolini, G.; Tonidandel, L.; Barbero, A.; Paolini, M.; Celotti, E.; Bottura, M.; Roman, T.
Press fractioning of grape juice: a first step to manage potential atypical aging development during winemaking
2020-01-01 Roman, T.; Nardin, T.; Trenti, G.; Barnaba, C.; Nicolini, G.; Larcher, R.
Thiol precursors in Vitis mould-tolerant hybrid varieties
2020-01-01 Nicolini, G.; Roman, T.; Flamini, R.; Tonidandel, L.; Gardiman, M.; Larcher, R.
La tecnologia ad ultrasuoni per il trattamento del pigiato di uve bianche
2020-01-01 Celotti, E.; Ferraretto, P.; Bellantuono, E.; Nicolini, G.; Roman, T.
A novel LC-HRMS method reveals cysteinyl and glutathionyl polysulfides in wine
2020-01-01 van Leeuwen, K.A.; Nardin, T.; Barker, D.; Fedrizzi, B.; Nicolini, G.; Larcher, R.
Precursori dei tioli varietali durante la maturazione e la pressatura delle uve del Traminer aromatico
2020-01-01 Nicolini, G.; Roman, T.; Bottura, M.; Paolini, M.; Barbero, A.; Gasperi, C.A.; Celotti, E.
Monitoraggio primaverile di Scaphoideus titanus: aspetti di ottimizzazione
2020-01-01 Gelmetti, A.; Ghidoni, F.; Bottura, M.; Nicolini, G.
Indagini sugli effetti del trattamento con ultrasuoni sui precursori tiolici delle uve
2020-01-01 Roman, T.; Tonidandel, L.; Nicolini, G.; Larcher, R.; Celotti, E.
L'etil leucato nei vini: indagine sulla molecola responsabile della nota da mora fresca
2020-01-01 Nicolini, G.; Paolini, M.; Bottura, M.; Roman, T.; Bianchin, V.
Mono- and di-glucoside anthocyanins extraction during the skin contact fermentation in hybrid grape varieties
2019-01-01 Roman, T.; Barp, L.; Malacarne, M.; Nardin, T.; Nicolini, G.; Larcher, R.
Chemical characterization and enological potential of less frequent red grape Uruguayan varieties by study secondary metabolites
2019-01-01 Boido, E.; Fariña, L.; Barnaba, C.; Arrieta, Y.; Larcher, R.; Nicolini, G.; Carrau, F.; Dellacassa, E.
Data di pubblicazione | Titolo | Autore(i) | Tipo | File |
---|---|---|---|---|
1-gen-2022 | Evaluation of antioxidant supplementation in must on the development and potential reduction of different compounds involved in atypical ageing of wine using HPLC-HRMS | Nardin, T.; Roman, T.; Dekker, S.; Nicolini, G.; Thei, F.; Masina, B.; Larcher, R. | - | |
1-gen-2021 | High-power ultrasound on the protein stability of white wines: Preliminary study of amplitude and sonication time | Celotti, E.; Osorio Barahona, M.S.; Bellantuono, E.; Cardona, J.; Roman, T.; Nicolini, G.; Natolino, A. | Articolo in rivista | |
1-gen-2021 | Innovazioni con la tecnologia degli ultrasuoni | Natolino, A.; Roman Villegas, T.; Nicolini, G.; Celotti, E. | Articolo in rivista | |
1-gen-2021 | Peso del ceppo di lievito sulla presenza di molecole correlate all'invecchiamento atipico | Roman Villegas, T.; Nardin, T.; Pace, J.M.; Cappello, N.; Larcher, R.; Nicolini, G. | Articolo in rivista | |
1-gen-2021 | Innovation in red winemaking process by ultrasound technology | Natolino, A.; Roman Villegas, T.; Nicolini, G.; Celotti, E. | Articolo in rivista | |
1-gen-2020 | Ottimizzazione dei protocolli di vinificazione per modulare l'espressione tiolica del Sauvignon blanc | Roman, T.; Moser, S.; Crimi, S.; Cappello, N.; Tonidandel, L.; Nicolini, G. | Articolo in rivista | |
1-gen-2020 | Experiencias del manejo ecológico y biodinámico de Riesling y Pinot Blanco en Trentino (Italia) | Nicolini, G.; Zanzotti, R.; Malacarne, M.; Roman, T. | Articolo in rivista | |
1-gen-2020 | High power ultrasound treatments of red young wines: effect on anthocyanins and phenolic stability indices | Celotti, E.; Stante, S.; Ferraretto, P.; Roman, T.; Nicolini, G.; Natolino, A. | Articolo in rivista | |
1-gen-2020 | Evidence of the possible interaction between ultrasound and thiol precursors | Roman, T.; Tonidandel, L.; Nicolini, G.; Bellantuono, E.; Barp, L.; Larcher, R.; Celotti, E. | Articolo in rivista | |
1-gen-2020 | Ripening effect on the concentration of polyfunctional thiol precursors in 'Gewürztraminer' | Nicolini, G.; Tonidandel, L.; Barbero, A.; Paolini, M.; Celotti, E.; Bottura, M.; Roman, T. | Articolo in rivista | |
1-gen-2020 | Press fractioning of grape juice: a first step to manage potential atypical aging development during winemaking | Roman, T.; Nardin, T.; Trenti, G.; Barnaba, C.; Nicolini, G.; Larcher, R. | Articolo in rivista | |
1-gen-2020 | Thiol precursors in Vitis mould-tolerant hybrid varieties | Nicolini, G.; Roman, T.; Flamini, R.; Tonidandel, L.; Gardiman, M.; Larcher, R. | Articolo in rivista | |
1-gen-2020 | La tecnologia ad ultrasuoni per il trattamento del pigiato di uve bianche | Celotti, E.; Ferraretto, P.; Bellantuono, E.; Nicolini, G.; Roman, T. | Articolo in rivista | |
1-gen-2020 | A novel LC-HRMS method reveals cysteinyl and glutathionyl polysulfides in wine | van Leeuwen, K.A.; Nardin, T.; Barker, D.; Fedrizzi, B.; Nicolini, G.; Larcher, R. | Articolo in rivista | |
1-gen-2020 | Precursori dei tioli varietali durante la maturazione e la pressatura delle uve del Traminer aromatico | Nicolini, G.; Roman, T.; Bottura, M.; Paolini, M.; Barbero, A.; Gasperi, C.A.; Celotti, E. | Articolo in rivista | |
1-gen-2020 | Monitoraggio primaverile di Scaphoideus titanus: aspetti di ottimizzazione | Gelmetti, A.; Ghidoni, F.; Bottura, M.; Nicolini, G. | Articolo in rivista | |
1-gen-2020 | Indagini sugli effetti del trattamento con ultrasuoni sui precursori tiolici delle uve | Roman, T.; Tonidandel, L.; Nicolini, G.; Larcher, R.; Celotti, E. | Articolo in rivista | |
1-gen-2020 | L'etil leucato nei vini: indagine sulla molecola responsabile della nota da mora fresca | Nicolini, G.; Paolini, M.; Bottura, M.; Roman, T.; Bianchin, V. | Articolo in rivista | |
1-gen-2019 | Mono- and di-glucoside anthocyanins extraction during the skin contact fermentation in hybrid grape varieties | Roman, T.; Barp, L.; Malacarne, M.; Nardin, T.; Nicolini, G.; Larcher, R. | Articolo in rivista | |
1-gen-2019 | Chemical characterization and enological potential of less frequent red grape Uruguayan varieties by study secondary metabolites | Boido, E.; Fariña, L.; Barnaba, C.; Arrieta, Y.; Larcher, R.; Nicolini, G.; Carrau, F.; Dellacassa, E. | Articolo in rivista |