MATTIVI, FULVIO

MATTIVI, FULVIO  

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Data di pubblicazione Titolo Autore(i) Tipo File
1-gen-2024 The wine is “naked”: flint glass bottles cause wine aroma identity degradation Carlin, S.; Mattivi, F.; Durantini, V.; Dalledonne, S.; Arapitsas, P. -
1-gen-2024 Evolution of volatile compounds after natural vs accelerated aging in classic sparkling wines produced in different climatic areas Carlin, S.; Arapitsas, P.; Reale, F.; Saderi, S.; Mattivi, F.; Vrhovsek, U. -
1-gen-2023 The wine is “naked”: flint glass bottles cause wine aroma identity degradation Carlin, S.; Mattivi, F.; Durantini, V.; Dalledonne, S.; Arapitsas, P. -
1-gen-2023 What did we learn the last years about the sulfonation of the proanthocyanidins in wine? Arapitsas, P.; Guella, G.; Mattivi, F. -
1-gen-2023 Influences of SO2 addition and storage conditions in the determination of mean degree of polymerization of proanthocyanidins in aged red wines Perenzoni, D.; Moro, L.; Ugliano, M.; Rolle, L.; Piombino, P.; Versari, A.; Marangon, M.; Mattivi, F.; Vrhovsek, U.; Arapitsas, P. -
1-gen-2022 La nota speziata nei vini italiani: il caso dello Syrah Carlin, S.; Tiefenthaler, S.; Mattivi, F. -
1-gen-2022 Kinetic investigations of the Gewürztraminer volatile organic compounds and color at different temperatures and pHs Carlin, S.; Lotti, C.; Rapaccioli, A.; Mattivi, F.; Trenti, G.; Vrhovsek, U.; Arapitsas, P. -
1-gen-2021 A mechanistic investigation of H/D scrambling processes in flavonoids Guella, G.; Bonaldo, F.; Catorci, D.; Mattivi, F.; Arapitsas, P. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2021 Kinetic investigations of the sulfite addition on flavanols Arapitsas, P.; Bonaldo, F.; Mattivi, F.; Guella, G. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2021 White wine light-strike fault: a comparison between flint and green bottles under the typical supermarket conditions Arapitsas, P.; Carlin, S.; Dalledonne, S.; Scholz, M.; Catapano, A.; Mattivi, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2021 A new approach for sensory characterization of grape: relationship with chemical composition Saenz Navajas, M.P.; Ferrero del Teso, S.; Suárez, A.; Ferreira, C.; Arapitsas, P.; Perenzoni, D.; Mattivi, F.; Ferreira, V.; Fernández Zurbano, P. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2020 Caratterizzazione del castagno (Castanea sativa Mill.) come potenziale nutraceutico contro l’infiammazione gastrica Sangiovanni, E.; Piazza, S.; Vrhovsek, U.; Fumagalli, M.; Khalilpour, S.; Masuero, D.; Di Lorenzo, C.; Colombo, L.; Mattivi, F.; De Fabiani, E.; Dell’Agli, M. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2020 Introduction to FAIR principles about data, metadata and protocols in metabolomics Arapitsas, P.; Mattivi, F.; Franceschi, P. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2019 Phenolic parameters explaining different astringency properties in res wines Gambuti, A.; Piombino, P.; Pittari, E.; Rinaldi, A.; Curioni, A.; Giacosa, S.; Mattivi, F.; Parpinello, G.P.; Perenzoni, D.; Slaghenaufi, D.; Moio, L. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2019 Discovering chemical processes driving wine reductive problems using a UPLC‐QTOF‐Based metabolomic approach Ontañón, I.; Sánchez, D.; Mattivi, F.; Ferreira, V.; Arapitsas, P. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2019 D-wines: use of LC-MS metabolomic space to discriminate Italian mono-varietal red wines Arapitsas, P.; Ugliano, U.; Marangon, M.; Moio, L.; Rolle, L.; Versari, A.; Mattivi, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2019 LC-MS based metabolomics and target analysis to study the chemical evolution of wines stored under different redox conditions Ontañón, I.; Sánchez, D.; Mattivi, F.; Ferreira, V.; Arapitsas, P. Abstract in Atti di convegno
1-giu-2019 Methyl salicylate glycosides in some Italian varietal wines Carlin, S.; Masuero, D.; Guella, G.; Vrhovsek, U.; Mattivi, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2019 Methyl jasmonate as a tool to improve anthocyanins on grapes grown on subtropical climate Moro, L.; Da Ros, A.; Vieira da Mota, R.; Purgatto, E.; Mattivi, F.; Arapitsas, P. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2019 Aromatic complexity in Verdicchio wines. An overview of volatile compounds. Carlin, S.; Masuero, D.; Vrhovsek, U.; Lonardi, A.; Landi, L.; Mattivi, F. Abstract in Atti di convegno