MENGHI, LEONARDO

MENGHI, LEONARDO  

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Data di pubblicazione Titolo Autore(i) Tipo File
1-gen-2024 Interpersonal differences in taste and flavor perception mirror gut microbial ecology and influence dietary habits Menghi, L.; Cliceri, D.; Fava, F.; Pindo, M.; Gaudioso, G.; Giacalone, D.; Gasperi, F. -
1-gen-2023 Real time MS nose space monitoring allows to get insights into biological and behavioral factors affecting the inter-individual variability on flavor release Menghi, L.; Khomenko, I.; Pedrotti, M.; Cliceri, D.; Aprea, E.; Endrizzi, I.; Biasioli, F.; Gasperi, F. -
1-gen-2023 Sensory acuity for alarming oral sensations associates with specific networks of salivary bacteria and dietary intakes Menghi, L.; Cliceri, D.; Fava, F.; Pindo, M.; Gaudioso, G.; Giacalone, D.; Gasperi, F. -
1-gen-2022 A sensory-based approach to valorize local foods with experts and communities: the case study of polyfloral honey Cliceri, D.; Menghi, L.; Endrizzi, I.; Marcazzan, G.L.; Gasperi, F. -
1-gen-2022 Validazione dell’Adult Picky Eating Questionnaire per il contesto italiano Menghi, L.; Endrizzi, I.; Cliceri, D.; Zampini, M.; Giacalone, D.; Gasperi, F. -
1-gen-2022 Valorizzazione sensoriale a supporto della sostenibilita’: il caso studio del miele millefiori trentino Cliceri, D.; Menghi, L.; Endrizzi, I.; Marcazzan, G.; Gasperi, F. -
1-gen-2022 La performance dei giudici nel controllo della qualità sensoriale del formaggio Trentingrana Santoro, E.; Endrizzi, I.; Menghi, L.; Cliceri, D.; Zambanini, J.; Aprea, E.; Gasperi, F. -
1-gen-2022 What's behind the differences in sensory responsiveness to oral stimuli in real foods? A possible link with oral and gut microbiota Menghi, L.; Cliceri, D.; Gaudioso, G.; Stefani, E.; Fava, F.; Pindo, M.; Giacalone, D.; Gasperi, F. -
1-gen-2022 Food neophobia is associated with scarce olfactory performances and specific signatures on oral microbiota Menghi, L.; Khomenko, I.; Valentino, V.; Biasioli, F.; Ercolini, D.; Giacalone, D.; Gasperi, F. -
1-gen-2022 A bootstrap-based approach for sample size calculation when traditional estimations are not possible Menghi, L.; Franceschi, P.; Giacalone, D.; Gasperi, F. -
1-gen-2020 Individual variability in the perception of extra-virgin olive oil: relations between critical oral sensations and flavor determinants Cliceri, D.; Aprea, E.; Khomenko, I.; Menghi, L.; Endrizzi, I.; Biasioli, F.; Gasperi, F. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2020 Inter-individual variability in extra-virgin olive oil perception: the role of critical oral sensations and aroma release Aprea, E.; Cliceri, D.; Khomenko, I.; Menghi, L.; Endrizzi, I.; Gasperi, F.; Biasioli, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2019 Exploring the inter-individual variability in flavor release: preliminary results Menghi, L.; Khomenko, I.; Pedrotti, M.; Cliceri, D.; Aprea, E.; Caretta, A.; Cavazzana, A.; Hummel, T.; Biasioli, F.; Gasperi, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2019 How is the smell of a picky eater? Menghi, L.; Penza, F.; Zambanini, J.; Endrizzi, I.; Cavazzana, A.; Hummel, T.; Gasperi, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2019 A screening tool for sustainability: a preliminary study on an Italian consumer sample Endrizzi, I.; Aprea, E.; Menghi, L.; Cliceri, D.; Gasperi, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2019 Variabilità individuale nella percezione dell’olio extravergine di oliva: sensazioni critiche e flavor Cliceri, D.; Aprea, E.; Menghi, L.; Endrizzi, I.; Gasperi, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2019 Individual sensitivity to critical oral sensations and effect on dynamic sensory perception: a case study on extra virgin olive oil Cliceri, D.; Aprea, E.; Menghi, L.; Endrizzi, I.; Gasperi, F. Poster
1-gen-2018 Acceptability of a new olive pomace enriched biscuits (PreBiÒ®) in a dietary intervention with mildly hypercholesterolemic volunteers Menghi, L.; Endrizzi, I.; Aprea, E.; Zambanini, J.; Betta, E.; Conterno, L.; Gasperi, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2018 Image analysis as support for sensory evaluation of food Aprea, E.; Granitto, P.; Endrizzi, I.; Larese, M.; Menghi, L.; Zambanini, J.; Gasperi, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2018 Exploring inter-individual differences in in-vivo flavour release by SIFT-MS Pedrotti, M.; Menghi, L.; Khomenko, I.; Carretta, A.; Aprea, E.; Cavazzana, A.; Hummel, T.; Gasperi, F.; Biasioli, F. Abstract in Atti di convegno