ZANZOTTI, ROBERTO
 Distribuzione geografica
Continente #
EU - Europa 5.936
NA - Nord America 3.578
AS - Asia 793
AF - Africa 122
SA - Sud America 68
OC - Oceania 58
Unknown Continent - ???statistics.table.value.continent.Unknown Continent??? 11
Totale 10.566
Nazione #
IT - Italia 3.582
US - Stati Uniti d'America 3.541
PL - Polonia 558
DE - Germania 410
CN - Cina 229
IE - Irlanda 213
UA - Ucraina 160
FR - Francia 154
SG - Singapore 147
RU - Federazione Russa 141
SE - Svezia 94
FI - Finlandia 88
GB - Regno Unito 84
KR - Corea 76
NL - Olanda 63
IR - Iran 57
VN - Vietnam 57
CZ - Repubblica Ceca 55
ES - Italia 50
HU - Ungheria 50
DK - Danimarca 48
BR - Brasile 44
HK - Hong Kong 44
CI - Costa d'Avorio 39
AU - Australia 38
IN - India 36
JP - Giappone 36
CA - Canada 29
BE - Belgio 27
TW - Taiwan 26
CH - Svizzera 25
TR - Turchia 25
PT - Portogallo 23
RO - Romania 21
MU - Mauritius 20
NZ - Nuova Zelanda 20
PK - Pakistan 20
GR - Grecia 18
HR - Croazia 14
MA - Marocco 14
PH - Filippine 12
AT - Austria 11
EU - Europa 11
AR - Argentina 10
KE - Kenya 10
SI - Slovenia 10
TN - Tunisia 10
RS - Serbia 9
EG - Egitto 7
IL - Israele 6
ZA - Sudafrica 6
CL - Cile 5
LT - Lituania 5
MX - Messico 5
NO - Norvegia 5
PE - Perù 5
BG - Bulgaria 4
EC - Ecuador 4
IQ - Iraq 4
SA - Arabia Saudita 4
BA - Bosnia-Erzegovina 3
DZ - Algeria 3
GH - Ghana 3
NG - Nigeria 3
SK - Slovacchia (Repubblica Slovacca) 3
TH - Thailandia 3
AD - Andorra 2
AZ - Azerbaigian 2
BD - Bangladesh 2
BF - Burkina Faso 2
KZ - Kazakistan 2
MD - Moldavia 2
MK - Macedonia 2
MY - Malesia 2
NA - Namibia 2
PA - Panama 2
UG - Uganda 2
AE - Emirati Arabi Uniti 1
AL - Albania 1
HN - Honduras 1
ID - Indonesia 1
MN - Mongolia 1
SM - San Marino 1
ZM - Zambia 1
Totale 10.566
Città #
San Michele All'adige 600
Warsaw 552
Chandler 286
Jacksonville 224
Trento 201
Dublin 199
New York 198
Fairfield 186
Mezzolombardo 184
Milan 165
Ashburn 154
Wilmington 122
Boardman 120
Moscow 119
Olalla 117
Los Angeles 106
Rome 106
Woodbridge 98
Ann Arbor 94
San Mateo 81
Seattle 81
Helsinki 78
Houston 77
Bologna 71
Shanghai 65
Mülheim 63
Singapore 58
Beijing 57
Dong Ket 57
Cambridge 56
Cles 54
Turin 54
Verona 53
Massimeno 49
Budapest 45
Dearborn 43
Seoul 43
Florence 40
Abidjan 39
Aarhus 34
Padova 34
Philadelphia 33
Mountain View 31
Brno 30
Bolzano 28
Las Vegas 28
Bari 27
Borgomanero 27
Parma 26
Naples 25
Washington 25
Qazvin 24
Guangzhou 23
Miami 23
Palermo 20
Rovereto 20
Dallas 19
Hong Kong 19
Redwood City 19
Udine 19
London 18
Munich 18
Salerno 18
Tehran 18
Amsterdam 17
Brussels 17
Buffalo 17
Falkenstein 17
Tokyo 17
Brescia 16
Genoa 16
Ferrara 15
Paris 15
Venice 15
Olomouc 14
Frankfurt am Main 13
Jeonju 13
Lavis 12
Mariglianella 12
Nanjing 12
Pisa 12
Rivoli 12
Catania 11
Grijó 11
Højbjerg 11
Jaguaquara 11
Tolentino 11
Viterbo 11
Wageningen 11
Brisbane 10
Montreal 10
New Taipei 10
Piacenza 10
Porto Alegre 10
San Giorgio di Nogaro 10
San Jose 10
Seville 10
Ancona 9
Bucharest 9
Bussolengo 9
Totale 6.047
Nome #
Soil fertility and agronomic performance of green manure in vineyard 404
Efficacy of reduced copper dosages against Plasmopara viticola in organic agriculture 368
Frutticoltura biologica: guida pratica alla coltivazione biologica del melo 353
La sostanza organica nei suoli vitati trentini: evoluzione e sostenibilità 330
Nitrogen in apple orchards under integrated and organic farming 322
Confronto tra gestione integrata, biologica e biodinamica in vigneto: caratteristiche quali-quantitative delle uve nel periodo 2012-2015 288
Sovescio in viticoltura, una fonte di sostanza organica 287
Presentazione prove sperimentali in viticoltura biologica 2019: San Michele all’Adige, 7 agosto 2019 280
Progetto PEI 2022-2024: SMS Green: bioeconomia circolare, sostenibilità melo-suolo 265
Soil microbiota respond to green manure in organic vineyards 258
Evaluation of the oenological suitability of grapes grown using biodynamic agriculture: the case of a bad vintage 257
Checking the distribution quality of agrochemicals in the vineyard through the use of field monitoring 255
Sovescio in vigneto: evoluzioni e tendenze 252
Green manure effects on inorganic nitrogen dynamics in soil and its accumulation in grape must 250
The comparison of organic, biodynamic and conventional farming in Pinot blanc and Rhine Riesling in the 2016 vintage year 239
Dynamics of nitrogen stable isotope ratio in soil, plant and fruit in an apple orchard of Trentino: conventional vs organic farming 238
Microbiome of vineyard soils is shaped by geography and management. 229
Gestione biologica e integrata a confronto: valutazione vegeto-produttiva in cinque anni di sperimentazione in meleto 224
From apple pomace to soil fertility; the SMS Green project approach for understanding the contribution of digestate, compost, and hydrochar to orchards fertility 216
Più sostanza organica stabile con il sovescio nel vigneto 200
Biologico e biodinamico in sperimentazione pluriennale: aggiornamenti su Pinot bianco e Riesling in Trentino 188
Letame e compost validi surrogati nella concimazione viticola 178
Bioeconomia per l’agricoltura di montagna: impiego di fertilizzanti organici per la gestione della sostanza organica e dei nutrienti in frutticoltura 177
Confronto tra gestione integrata, biologica e biodinamica in viticoltura 167
Does green manure improve soil quality in a dry vineyard of Lake Garda? 164
Frutticoltura biologica: guida pratica alla coltivazione biologica del melo 162
Agronomic indexes and must quality according to the type of vineyard management: experience of harvest 2017 158
Accumulo di rame su foglie e grappoli: il rame apportato con i trattamenti raggiunge l’interno del grappolo? 156
Green manure as sustainable tool to microbial diversity in organic vineyards 156
Produzione aziendale di ammendanti di qualità ottenuti con processi di maturazione controllata di letame e tralci di potatura in cumulo 152
Frutticoltura biologica: guida pratica alla coltivazione biologica del melo 147
Study to optimize the effectiveness of Copper treatments for a low impact viticulture 140
Biodiversità e composizione della comunità edafica di un meleto trentino in conversione 138
Cimatura della vite, c'è chi dice no 130
Residual copper quantification on grapevine's organs 115
Curetage e mal dell’esca: buoni risultati ma serve metodo 115
Nutrients and heavy metals in a vineyard soil under organic, biodynamic and conventional management 112
Labile, recalcitrant and stable soil organic carbon: comparison of agronomic management in a vineyard of Trentino (Italy) 108
Gestione del suolo in viticoltura 105
Distinct and temporally stable assembly mechanisms shape bacterial and fungal communities in vineyard soils 103
Fertilità del suolo in vigneto 101
Spatial and seasonal structure of bacterial communities within Alpine vineyards: Trentino as a case study 98
Experiencias del manejo ecológico y biodinámico de Riesling y Pinot Blanco en Trentino (Italia) 94
Conversion of an apple orchard: yield and quality 94
Soil communities: who responds and how quickly to a change in agricultural system? 94
Qualità biologica del suolo: confronto gestioni del vigneto 93
Atypical ageing defect in Pinot Blanc wines: a comparison between organic and conventional production management systems 90
Qualità del carbonio organico del suolo: gestioni a confronto in vigneto 88
Riduzione dei dosaggi rameici e distribuzione: esperienze applicative in vigneto 87
Influence of the agronomic management on the aroma of Riesling wines 87
A non-destructive method for quantifying Cu, monitoring its residues, and downy mildew incidence on grapevine leaves after the application of copper-based antifungals 86
Frutticoltura biologica: guida pratica alla coltivazione biologica del melo 86
La biodiversità dell’entomofauna migliora il suolo in vigneto 84
Can comparable vine and grape quality be achieved between organic and integrated management in a warm-temperate area? 83
Atypical ageing defect in Pinot blanc wines: a comparison between organic and conventional production management systems 81
Presentazione prove sperimentali in viticoltura biologica 2020: San Michele all’Adige, 6 agosto 2020 81
Soil biological activity in an organic vineyard managed with green manure in Northern Italy 80
Gestione della peronospora: risultati della sperimentazione 2021 80
Bees and vines, apiculture and viticulture 79
Bassi dosaggi di rame in viticoltura per il controllo della peronospora: efficacia e stabilità 79
Nutrienti e attività biologica del suolo in un meleto a gestione biologica e integrata 77
Presentazione prove sperimentali in viticoltura biologica 2021: San Michele all’Adige, 5 agosto 2021 75
Atypical ageing defect in Pinot Blanc wines: influence of the grapevine production management 71
Progetto CHAOS: approcci multidisciplinari in viticoltura per sfide globali 70
Controlli e situazione fitosanitaria 2021 nelle aziende biologiche in Trentino 65
Maintaining canopy density under summer stress conditions retains PSII efficiency and modulates must quality in Cabernet Franc 60
Rapporto tra strategie di fertilizzazione e invecchiamento atipico (ATA) di vini bianchi trentini 57
Sustainability evaluation of organic vs. integrated management in Italian vineyards with a multi footprint approach 55
Behavior of phosphonic acid residue in the organic vineyard 54
A multi-indicator approach to compare the sustainability of organic vs. integrated management of grape production 53
La sostenibilità dell’ecosistema vigneto aumenta col sovescio 46
Frutticoltura biologica: guida pratica alla coltivazione biologica del melo 36
Melo in conversione a biologico, valutazioni vegeto-produttive 36
Nitrogen in apple orchard: organic fertilisation strategies in a circular economy approach 35
Matured manure and compost from the organic fraction of solid waste digestate application in intensive apple orchards 32
Riduzione del dosaggio rameico possibile ed efficace 27
Study for the development of a rapid and non-destructive method for copper analysis in vineyards towards a precision fungal defense strategy 27
Nutrition of apple orchard with livestock-derived fertilisers: dynamics and losses of soil mineral nitrogen 25
Fertilizzazione dell’erbaio da sovescio: una strategia per ottimizzare la nutrizione del vigneto 15
Esperienza pluriennale di confronto tra gestioni agronomiche in vigneto 13
Totale 11.060
Categoria #
all - tutte 32.835
article - articoli 0
book - libri 0
conference - conferenze 0
curatela - curatele 0
other - altro 0
patent - brevetti 0
selected - selezionate 0
volume - volumi 0
Totale 32.835


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2019/20201.416 0 69 108 156 136 156 160 178 159 108 114 72
2020/20211.169 86 84 41 127 83 139 152 65 111 66 109 106
2021/2022998 45 161 58 97 56 73 28 195 104 73 59 49
2022/20232.214 55 36 187 141 225 279 109 201 352 171 310 148
2023/20243.928 214 209 359 395 471 386 289 266 247 269 312 511
2024/2025284 187 97 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Totale 11.060