ZANZOTTI, ROBERTO
 Distribuzione geografica
Continente #
EU - Europa 12.131
NA - Nord America 5.527
AS - Asia 3.612
SA - Sud America 399
AF - Africa 287
OC - Oceania 145
Unknown Continent - ???statistics.table.value.continent.Unknown Continent??? 11
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 2
Totale 22.114
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 5.299
IT - Italia 5.068
RU - Federazione Russa 2.440
FR - Francia 1.630
SG - Singapore 1.535
CN - Cina 672
DE - Germania 643
PL - Polonia 599
BR - Brasile 276
HK - Hong Kong 276
IE - Irlanda 226
VN - Vietnam 198
NL - Olanda 188
GB - Regno Unito 186
KR - Corea 177
UA - Ucraina 174
FI - Finlandia 168
IN - India 154
CA - Canada 139
SE - Svezia 124
ES - Italia 107
PK - Pakistan 91
AU - Australia 89
JP - Giappone 88
IR - Iran 84
DK - Danimarca 82
TR - Turchia 80
ZA - Sudafrica 80
MX - Messico 69
CZ - Repubblica Ceca 63
HU - Ungheria 57
NZ - Nuova Zelanda 50
AT - Austria 48
TW - Taiwan 46
CH - Svizzera 42
CI - Costa d'Avorio 42
GR - Grecia 42
BE - Belgio 39
AR - Argentina 38
PT - Portogallo 36
MA - Marocco 35
PH - Filippine 32
RO - Romania 32
BD - Bangladesh 29
CL - Cile 29
EC - Ecuador 24
HR - Croazia 23
ID - Indonesia 23
LT - Lituania 23
MY - Malesia 22
EG - Egitto 21
MU - Mauritius 20
IQ - Iraq 19
KE - Kenya 19
TN - Tunisia 19
NG - Nigeria 17
SI - Slovenia 17
RS - Serbia 16
TH - Thailandia 16
PE - Perù 13
BO - Bolivia 11
EU - Europa 11
NO - Norvegia 11
IL - Israele 10
DZ - Algeria 9
SA - Arabia Saudita 9
SK - Slovacchia (Repubblica Slovacca) 9
AE - Emirati Arabi Uniti 8
EE - Estonia 8
KZ - Kazakistan 8
BA - Bosnia-Erzegovina 6
IS - Islanda 6
WS - Samoa 6
BG - Bulgaria 5
KG - Kirghizistan 5
PA - Panama 5
CR - Costa Rica 4
ET - Etiopia 4
NP - Nepal 4
CO - Colombia 3
CY - Cipro 3
DO - Repubblica Dominicana 3
GH - Ghana 3
HN - Honduras 3
JO - Giordania 3
LB - Libano 3
NA - Namibia 3
UG - Uganda 3
UY - Uruguay 3
ZW - Zimbabwe 3
AD - Andorra 2
AL - Albania 2
AM - Armenia 2
AZ - Azerbaigian 2
BF - Burkina Faso 2
JM - Giamaica 2
KH - Cambogia 2
LA - Repubblica Popolare Democratica del Laos 2
LK - Sri Lanka 2
LU - Lussemburgo 2
Totale 22.086
Città #
Singapore 641
San Michele All'adige 600
Moscow 597
Warsaw 585
Ashburn 502
Dallas 300
Milan 296
Chandler 286
Los Angeles 262
New York 253
Trento 249
Hong Kong 237
Jacksonville 225
Rome 217
Dublin 211
Beijing 203
Mezzolombardo 190
Fairfield 186
Rovereto 182
Seoul 127
Wilmington 125
Boardman 123
Munich 122
Olalla 117
Bologna 109
Woodbridge 98
Ann Arbor 94
Seattle 94
Houston 88
Hefei 87
Helsinki 87
Turin 87
Lavis 86
San Mateo 81
Verona 75
Buffalo 69
Florence 68
Shanghai 68
Mülheim 63
Dong Ket 57
Tokyo 57
Cambridge 56
Naples 55
Cles 54
Bolzano 52
Massimeno 49
Turku 49
Ho Chi Minh City 48
Budapest 47
Aarhus 43
Dearborn 43
London 43
Abidjan 42
Bari 42
Montreal 42
Assago 40
Frankfurt am Main 39
Padova 38
São Paulo 37
Parma 36
Amsterdam 35
Brno 35
Chicago 35
Philadelphia 35
Wageningen 35
Athens 33
Hanoi 33
Falkenstein 32
Las Vegas 32
Palermo 32
Mountain View 31
Brescia 30
Mexico City 30
Santa Clara 29
Ankara 28
Lappeenranta 28
Borgomanero 27
Denver 27
Guangzhou 27
Miami 27
Venice 27
Washington 27
Hamilton 26
Council Bluffs 25
Genoa 25
Nuremberg 25
Brussels 24
Qazvin 24
Tehran 24
Chennai 23
Vienna 23
Catania 22
Stockholm 22
Atlanta 21
Copenhagen 20
Orem 20
Phoenix 20
Toronto 20
Udine 20
Paris 19
Totale 10.137
Nome #
Confronto tra gestione integrata, biologica e biodinamica in viticoltura 1.614
Soil fertility and agronomic performance of green manure in vineyard 1.083
Nitrogen in apple orchards under integrated and organic farming 788
Frutticoltura biologica: guida pratica alla coltivazione biologica del melo 522
Progetto PEI 2022-2024: SMS Green: bioeconomia circolare, sostenibilità melo-suolo 512
Efficacy of reduced copper dosages against Plasmopara viticola in organic agriculture 507
From apple pomace to soil fertility; the SMS Green project approach for understanding the contribution of digestate, compost, and hydrochar to orchards fertility 503
Gestione biologica e integrata a confronto: valutazione vegeto-produttiva in cinque anni di sperimentazione in meleto 440
La sostanza organica nei suoli vitati trentini: evoluzione e sostenibilità 414
Sovescio in viticoltura, una fonte di sostanza organica 406
Does green manure improve soil quality in a dry vineyard of Lake Garda? 395
Soil microbiota respond to green manure in organic vineyards 371
Bioeconomia per l’agricoltura di montagna: impiego di fertilizzanti organici per la gestione della sostanza organica e dei nutrienti in frutticoltura 356
Evaluation of the oenological suitability of grapes grown using biodynamic agriculture: the case of a bad vintage 354
Checking the distribution quality of agrochemicals in the vineyard through the use of field monitoring 353
Microbiome of vineyard soils is shaped by geography and management. 349
Confronto tra gestione integrata, biologica e biodinamica in vigneto: caratteristiche quali-quantitative delle uve nel periodo 2012-2015 348
Presentazione prove sperimentali in viticoltura biologica 2019: San Michele all’Adige, 7 agosto 2019 342
Green manure effects on inorganic nitrogen dynamics in soil and its accumulation in grape must 340
Più sostanza organica stabile con il sovescio nel vigneto 337
Dynamics of nitrogen stable isotope ratio in soil, plant and fruit in an apple orchard of Trentino: conventional vs organic farming 330
The comparison of organic, biodynamic and conventional farming in Pinot blanc and Rhine Riesling in the 2016 vintage year 314
Sovescio in vigneto: evoluzioni e tendenze 311
Viticoltura 2025: Guida pratica alla coltivazione integrata e biologica della vite 289
Biologico e biodinamico in sperimentazione pluriennale: aggiornamenti su Pinot bianco e Riesling in Trentino 274
Frutticoltura biologica: guida pratica alla coltivazione biologica del melo 271
Letame e compost validi surrogati nella concimazione viticola 253
Accumulo di rame su foglie e grappoli: il rame apportato con i trattamenti raggiunge l’interno del grappolo? 251
Study to optimize the effectiveness of Copper treatments for a low impact viticulture 250
Agronomic indexes and must quality according to the type of vineyard management: experience of harvest 2017 247
Nutrienti e attività biologica del suolo in un meleto a gestione biologica e integrata 244
Biodiversità e composizione della comunità edafica di un meleto trentino in conversione 244
Atypical ageing defect in Pinot Blanc wines: a comparison between organic and conventional production management systems 243
Frutticoltura biologica: guida pratica alla coltivazione biologica del melo 238
Curetage e mal dell’esca: buoni risultati ma serve metodo 238
Green manure as sustainable tool to microbial diversity in organic vineyards 235
Comparative rainfastness assessment of different copper-based fungicides 232
Distinct and temporally stable assembly mechanisms shape bacterial and fungal communities in vineyard soils 230
Atypical ageing defect in Pinot blanc wines: a comparison between organic and conventional production management systems 228
Produzione aziendale di ammendanti di qualità ottenuti con processi di maturazione controllata di letame e tralci di potatura in cumulo 212
Soil communities: who responds and how quickly to a change in agricultural system? 210
Gestione del suolo in viticoltura 208
Cimatura della vite, c'è chi dice no 206
Labile, recalcitrant and stable soil organic carbon: comparison of agronomic management in a vineyard of Trentino (Italy) 203
Spatial and seasonal structure of bacterial communities within Alpine vineyards: Trentino as a case study 197
A non-destructive method for quantifying Cu, monitoring its residues, and downy mildew incidence on grapevine leaves after the application of copper-based antifungals 194
Frutticoltura biologica: guida pratica alla coltivazione biologica del melo 194
A multi-indicator approach to compare the sustainability of organic vs. integrated management of grape production 192
Sustainability evaluation of organic vs. integrated management in Italian vineyards with a multi footprint approach 190
Residual copper quantification on grapevine's organs 190
Riduzione dei dosaggi rameici e distribuzione: esperienze applicative in vigneto 189
Nutrients and heavy metals in a vineyard soil under organic, biodynamic and conventional management 189
Bassi dosaggi di rame in viticoltura per il controllo della peronospora: efficacia e stabilità 187
Frutticoltura biologica: guida pratica alla coltivazione biologica del melo 180
Qualità del carbonio organico del suolo: gestioni a confronto in vigneto 178
Experiencias del manejo ecológico y biodinámico de Riesling y Pinot Blanco en Trentino (Italia) 175
Conversion of an apple orchard: yield and quality 174
Influence of the agronomic management on the aroma of Riesling wines 173
La sostenibilità dell’ecosistema vigneto aumenta col sovescio 172
Qualità biologica del suolo: confronto gestioni del vigneto 166
Nutrition of apple orchard with livestock-derived fertilisers: dynamics and losses of soil mineral nitrogen 165
Progetto CHAOS: approcci multidisciplinari in viticoltura per sfide globali 163
Maintaining canopy density under summer stress conditions retains PSII efficiency and modulates must quality in Cabernet Franc 162
Fertilità del suolo in vigneto 162
Soil biological activity in an organic vineyard managed with green manure in Northern Italy 159
Presentazione prove sperimentali in viticoltura biologica 2021: San Michele all’Adige, 5 agosto 2021 158
Can comparable vine and grape quality be achieved between organic and integrated management in a warm-temperate area? 156
Gestione della peronospora: risultati della sperimentazione 2021 155
La biodiversità dell’entomofauna migliora il suolo in vigneto 154
Matured manure and compost from the organic fraction of solid waste digestate application in intensive apple orchards 150
Riduzione del dosaggio rameico possibile ed efficace 142
Atypical ageing defect in Pinot Blanc wines: influence of the grapevine production management 142
Nitrogen in apple orchard: organic fertilisation strategies in a circular economy approach 141
Presentazione prove sperimentali in viticoltura biologica 2020: San Michele all’Adige, 6 agosto 2020 141
Controlli e situazione fitosanitaria 2021 nelle aziende biologiche in Trentino 141
Bees and vines, apiculture and viticulture 139
Rapporto tra strategie di fertilizzazione e invecchiamento atipico (ATA) di vini bianchi trentini 135
Fertilizzazione dell’erbaio da sovescio: una strategia per ottimizzare la nutrizione del vigneto 132
Behavior of phosphonic acid residue in the organic vineyard 129
Melo in conversione a biologico, valutazioni vegeto-produttive 126
Esperienza pluriennale di confronto tra gestioni agronomiche in vigneto 117
Pedological origin and edaphic factors drive biota in vineyard soils of Northeast Italy 113
Study for the development of a rapid and non-destructive method for copper analysis in vineyards towards a precision fungal defense strategy 107
Frutticoltura biologica : guida pratica alla coltivazione biologica del melo 88
Reshaping grapevine canopy management under climate change scenarios: the role of conservative summer pruning on leaf physiology, berry microclimate, wine aromatic and sensory profile 25
Totale 22.637
Categoria #
all - tutte 66.775
article - articoli 30.249
book - libri 5.316
conference - conferenze 28.990
curatela - curatele 0
other - altro 2.220
patent - brevetti 0
selected - selezionate 0
volume - volumi 0
Totale 133.550


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2020/2021748 0 0 0 0 0 139 152 65 111 66 109 106
2021/2022998 45 161 58 97 56 73 28 195 104 73 59 49
2022/20232.214 55 36 187 141 225 279 109 201 352 171 310 148
2023/20243.928 214 209 359 395 471 386 289 266 247 269 312 511
2024/20256.168 187 187 198 429 331 257 460 416 509 205 2.468 521
2025/20265.693 740 706 660 847 1.736 1.004 0 0 0 0 0 0
Totale 22.637