ZANZOTTI, ROBERTO
 Distribuzione geografica
Continente #
EU - Europa 6.525
NA - Nord America 3.726
AS - Asia 974
AF - Africa 162
SA - Sud America 89
OC - Oceania 64
Unknown Continent - ???statistics.table.value.continent.Unknown Continent??? 11
Totale 11.551
Nazione #
IT - Italia 3.860
US - Stati Uniti d'America 3.638
PL - Polonia 558
DE - Germania 425
RU - Federazione Russa 302
CN - Cina 260
IE - Irlanda 217
SG - Singapore 214
FR - Francia 181
UA - Ucraina 161
GB - Regno Unito 98
SE - Svezia 98
FI - Finlandia 96
NL - Olanda 84
CA - Canada 79
KR - Corea 78
IR - Iran 63
ES - Italia 62
DK - Danimarca 60
VN - Vietnam 59
CZ - Repubblica Ceca 56
BR - Brasile 51
HU - Ungheria 50
HK - Hong Kong 49
IN - India 49
AU - Australia 42
CI - Costa d'Avorio 39
JP - Giappone 37
ZA - Sudafrica 36
BE - Belgio 33
PK - Pakistan 32
TR - Turchia 32
TW - Taiwan 32
CH - Svizzera 28
PT - Portogallo 27
RO - Romania 24
NZ - Nuova Zelanda 22
GR - Grecia 21
MU - Mauritius 20
MA - Marocco 19
PH - Filippine 18
HR - Croazia 16
SI - Slovenia 15
AR - Argentina 12
KE - Kenya 12
AT - Austria 11
EU - Europa 11
MY - Malesia 11
RS - Serbia 11
TN - Tunisia 10
BD - Bangladesh 9
CL - Cile 8
EG - Egitto 8
EC - Ecuador 7
PE - Perù 7
IL - Israele 6
LT - Lituania 6
NO - Norvegia 6
DZ - Algeria 5
MX - Messico 5
BG - Bulgaria 4
BO - Bolivia 4
IQ - Iraq 4
SA - Arabia Saudita 4
BA - Bosnia-Erzegovina 3
GH - Ghana 3
KZ - Kazakistan 3
NG - Nigeria 3
PA - Panama 3
SK - Slovacchia (Repubblica Slovacca) 3
TH - Thailandia 3
AD - Andorra 2
AE - Emirati Arabi Uniti 2
AZ - Azerbaigian 2
BF - Burkina Faso 2
ID - Indonesia 2
MD - Moldavia 2
MK - Macedonia 2
NA - Namibia 2
UG - Uganda 2
AL - Albania 1
AM - Armenia 1
HN - Honduras 1
KG - Kirghizistan 1
LA - Repubblica Popolare Democratica del Laos 1
LU - Lussemburgo 1
MN - Mongolia 1
QA - Qatar 1
SM - San Marino 1
ZM - Zambia 1
Totale 11.551
Città #
San Michele All'adige 600
Warsaw 552
Chandler 286
Jacksonville 224
Trento 222
New York 203
Dublin 202
Mezzolombardo 190
Milan 189
Fairfield 186
Ashburn 157
Wilmington 122
Boardman 121
Moscow 120
Singapore 118
Olalla 117
Rome 115
Los Angeles 113
Woodbridge 98
Ann Arbor 94
Seattle 82
San Mateo 81
Helsinki 80
Bologna 79
Houston 77
Shanghai 67
Mülheim 63
Beijing 62
Dong Ket 57
Cambridge 56
Lavis 55
Turin 55
Cles 54
Verona 54
Massimeno 49
Budapest 45
Florence 45
Dearborn 43
Seoul 43
Aarhus 39
Abidjan 39
Padova 36
Naples 35
Philadelphia 33
Mountain View 31
Brno 30
Bolzano 29
Las Vegas 28
Bari 27
Borgomanero 27
Munich 27
Hamilton 26
Parma 26
Washington 25
Qazvin 24
Guangzhou 23
Miami 23
Brussels 21
Rovereto 21
Amsterdam 20
Brescia 20
Hong Kong 20
Palermo 20
Dallas 19
Redwood City 19
Tehran 19
Udine 19
London 18
Salerno 18
Tokyo 18
Wageningen 18
Buffalo 17
Falkenstein 17
Ferrara 17
Genoa 16
Montreal 16
Venice 16
Frankfurt am Main 15
Paris 15
Pisa 15
Olomouc 14
Jeonju 13
Lappeenranta 13
Rivoli 13
Catania 12
Mariglianella 12
Nanjing 12
Brisbane 11
Grijó 11
Højbjerg 11
Jaguaquara 11
Nairobi 11
San Jose 11
Tolentino 11
Viterbo 11
New Taipei 10
Perugia 10
Piacenza 10
Porto Alegre 10
San Giorgio di Nogaro 10
Totale 6.345
Nome #
Soil fertility and agronomic performance of green manure in vineyard 551
Nitrogen in apple orchards under integrated and organic farming 418
Efficacy of reduced copper dosages against Plasmopara viticola in organic agriculture 390
Frutticoltura biologica: guida pratica alla coltivazione biologica del melo 373
La sostanza organica nei suoli vitati trentini: evoluzione e sostenibilità 334
Progetto PEI 2022-2024: SMS Green: bioeconomia circolare, sostenibilità melo-suolo 307
Sovescio in viticoltura, una fonte di sostanza organica 307
Confronto tra gestione integrata, biologica e biodinamica in vigneto: caratteristiche quali-quantitative delle uve nel periodo 2012-2015 291
Presentazione prove sperimentali in viticoltura biologica 2019: San Michele all’Adige, 7 agosto 2019 287
From apple pomace to soil fertility; the SMS Green project approach for understanding the contribution of digestate, compost, and hydrochar to orchards fertility 276
Soil microbiota respond to green manure in organic vineyards 265
Checking the distribution quality of agrochemicals in the vineyard through the use of field monitoring 260
Evaluation of the oenological suitability of grapes grown using biodynamic agriculture: the case of a bad vintage 260
Gestione biologica e integrata a confronto: valutazione vegeto-produttiva in cinque anni di sperimentazione in meleto 255
Sovescio in vigneto: evoluzioni e tendenze 255
Green manure effects on inorganic nitrogen dynamics in soil and its accumulation in grape must 252
Dynamics of nitrogen stable isotope ratio in soil, plant and fruit in an apple orchard of Trentino: conventional vs organic farming 241
The comparison of organic, biodynamic and conventional farming in Pinot blanc and Rhine Riesling in the 2016 vintage year 241
Microbiome of vineyard soils is shaped by geography and management. 236
Più sostanza organica stabile con il sovescio nel vigneto 222
Bioeconomia per l’agricoltura di montagna: impiego di fertilizzanti organici per la gestione della sostanza organica e dei nutrienti in frutticoltura 206
Does green manure improve soil quality in a dry vineyard of Lake Garda? 205
Biologico e biodinamico in sperimentazione pluriennale: aggiornamenti su Pinot bianco e Riesling in Trentino 191
Letame e compost validi surrogati nella concimazione viticola 181
Frutticoltura biologica: guida pratica alla coltivazione biologica del melo 175
Confronto tra gestione integrata, biologica e biodinamica in viticoltura 169
Accumulo di rame su foglie e grappoli: il rame apportato con i trattamenti raggiunge l’interno del grappolo? 165
Agronomic indexes and must quality according to the type of vineyard management: experience of harvest 2017 165
Green manure as sustainable tool to microbial diversity in organic vineyards 162
Produzione aziendale di ammendanti di qualità ottenuti con processi di maturazione controllata di letame e tralci di potatura in cumulo 158
Frutticoltura biologica: guida pratica alla coltivazione biologica del melo 150
Study to optimize the effectiveness of Copper treatments for a low impact viticulture 147
Biodiversità e composizione della comunità edafica di un meleto trentino in conversione 146
Cimatura della vite, c'è chi dice no 133
Curetage e mal dell’esca: buoni risultati ma serve metodo 129
Distinct and temporally stable assembly mechanisms shape bacterial and fungal communities in vineyard soils 118
Residual copper quantification on grapevine's organs 117
Nutrients and heavy metals in a vineyard soil under organic, biodynamic and conventional management 114
Labile, recalcitrant and stable soil organic carbon: comparison of agronomic management in a vineyard of Trentino (Italy) 114
Gestione del suolo in viticoltura 111
Fertilità del suolo in vigneto 105
Atypical ageing defect in Pinot Blanc wines: a comparison between organic and conventional production management systems 104
Spatial and seasonal structure of bacterial communities within Alpine vineyards: Trentino as a case study 102
Qualità biologica del suolo: confronto gestioni del vigneto 101
Nutrienti e attività biologica del suolo in un meleto a gestione biologica e integrata 100
Soil communities: who responds and how quickly to a change in agricultural system? 97
Experiencias del manejo ecológico y biodinámico de Riesling y Pinot Blanco en Trentino (Italia) 96
Conversion of an apple orchard: yield and quality 96
Riduzione dei dosaggi rameici e distribuzione: esperienze applicative in vigneto 95
Frutticoltura biologica: guida pratica alla coltivazione biologica del melo 95
Atypical ageing defect in Pinot blanc wines: a comparison between organic and conventional production management systems 94
Influence of the agronomic management on the aroma of Riesling wines 93
A non-destructive method for quantifying Cu, monitoring its residues, and downy mildew incidence on grapevine leaves after the application of copper-based antifungals 92
Qualità del carbonio organico del suolo: gestioni a confronto in vigneto 90
Bassi dosaggi di rame in viticoltura per il controllo della peronospora: efficacia e stabilità 88
Can comparable vine and grape quality be achieved between organic and integrated management in a warm-temperate area? 88
La biodiversità dell’entomofauna migliora il suolo in vigneto 86
Presentazione prove sperimentali in viticoltura biologica 2020: San Michele all’Adige, 6 agosto 2020 85
Soil biological activity in an organic vineyard managed with green manure in Northern Italy 83
Presentazione prove sperimentali in viticoltura biologica 2021: San Michele all’Adige, 5 agosto 2021 83
Bees and vines, apiculture and viticulture 82
Gestione della peronospora: risultati della sperimentazione 2021 80
Atypical ageing defect in Pinot Blanc wines: influence of the grapevine production management 75
Progetto CHAOS: approcci multidisciplinari in viticoltura per sfide globali 72
Controlli e situazione fitosanitaria 2021 nelle aziende biologiche in Trentino 72
Maintaining canopy density under summer stress conditions retains PSII efficiency and modulates must quality in Cabernet Franc 67
A multi-indicator approach to compare the sustainability of organic vs. integrated management of grape production 66
Rapporto tra strategie di fertilizzazione e invecchiamento atipico (ATA) di vini bianchi trentini 60
Sustainability evaluation of organic vs. integrated management in Italian vineyards with a multi footprint approach 59
Behavior of phosphonic acid residue in the organic vineyard 57
La sostenibilità dell’ecosistema vigneto aumenta col sovescio 53
Frutticoltura biologica: guida pratica alla coltivazione biologica del melo 53
Nitrogen in apple orchard: organic fertilisation strategies in a circular economy approach 41
Melo in conversione a biologico, valutazioni vegeto-produttive 40
Riduzione del dosaggio rameico possibile ed efficace 37
Matured manure and compost from the organic fraction of solid waste digestate application in intensive apple orchards 36
Comparative rainfastness assessment of different copper-based fungicides 34
Study for the development of a rapid and non-destructive method for copper analysis in vineyards towards a precision fungal defense strategy 32
Nutrition of apple orchard with livestock-derived fertilisers: dynamics and losses of soil mineral nitrogen 31
Fertilizzazione dell’erbaio da sovescio: una strategia per ottimizzare la nutrizione del vigneto 28
Esperienza pluriennale di confronto tra gestioni agronomiche in vigneto 25
Totale 12.050
Categoria #
all - tutte 38.679
article - articoli 0
book - libri 0
conference - conferenze 0
curatela - curatele 0
other - altro 0
patent - brevetti 0
selected - selezionate 0
volume - volumi 0
Totale 38.679


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2019/20201.083 0 0 0 0 136 156 160 178 159 108 114 72
2020/20211.169 86 84 41 127 83 139 152 65 111 66 109 106
2021/2022998 45 161 58 97 56 73 28 195 104 73 59 49
2022/20232.214 55 36 187 141 225 279 109 201 352 171 310 148
2023/20243.928 214 209 359 395 471 386 289 266 247 269 312 511
2024/20251.274 187 187 198 429 273 0 0 0 0 0 0 0
Totale 12.050