ZANZOTTI, ROBERTO
ZANZOTTI, ROBERTO
CTT [2024-01 - today]: DIPARTIMENTO SPERIMENTAZIONE AGRARIA FORESTALE E AMBIENTALE
A multi-indicator approach to compare the sustainability of organic vs. integrated management of grape production
2024-01-01 Castaldi, S.; Formicola, N.; Mastrocicco, M.; Rodriguez Morales, C.; Morelli, R.; Prodorutti, D.; Vannini, A.; Zanzotti, R.
A non-destructive method for quantifying Cu, monitoring its residues, and downy mildew incidence on grapevine leaves after the application of copper-based antifungals
2022-01-01 Sadeghian, F.; Mian, G.; Comuzzo, P.; Iacumin, L.; Zanzotti, R.; Giovannini, O.; Trioli, G.; Torraco, N.P.; Celotti, E.
Accumulo di rame su foglie e grappoli: il rame apportato con i trattamenti raggiunge l’interno del grappolo?
2018-01-01 Gugole, S.; Zanzotti, R.; Mescalchin, E.; Bertoldi, D.; Aldrighetti, C.
Agronomic indexes and must quality according to the type of vineyard management: experience of harvest 2017
2019-01-01 Zanzotti, R.; Roman, T.; Gugole, S.; Malacarne, M.; Nicolini, G.
Atypical ageing defect in Pinot Blanc wines: a comparison between organic and conventional production management systems
2023-01-15 Delaiti, S.; Nardin, T.; Roman, T.; Pedo, S.; Zanzotti, R.; Larcher, R.
Atypical ageing defect in Pinot blanc wines: a comparison between organic and conventional production management systems
2023-01-01 Larcher, R.; Delaiti, S.; Nardin, T.; Pedo', S.; Roman, T.; Zanzotti, R.
Atypical ageing defect in Pinot Blanc wines: influence of the grapevine production management
2022-01-01 Delaiti, S.; Nardin, T.; Roman Villegas, T.; Pedo', S.; Zanzotti, R.; Larcher, R.
Bassi dosaggi di rame in viticoltura per il controllo della peronospora: efficacia e stabilità
2022-11-25 Zanzotti, R.; Giovannini, O.
Bees and vines, apiculture and viticulture
2022-01-01 Malagnini, V.; Fontana, P.; Zanotelli, L.; Bertola, N.; Bertola, N.; Zanzotti, R.
Behavior of phosphonic acid residue in the organic vineyard
2022-01-01 Tonidandel, L.; Zanzotti, R.; Barbero, A.; Larcher, R.
Biodiversità e composizione della comunità edafica di un meleto trentino in conversione
2021-01-01 Morelli, R.; Coller, E.; Cersosimo Ippolito, M.C.; Zanoni, S.; Cappelletti, C.; Ciutti, F.; Longa, C.M.; Zanzotti, R.
Bioeconomia per l’agricoltura di montagna: impiego di fertilizzanti organici per la gestione della sostanza organica e dei nutrienti in frutticoltura
2023-01-01 Bona, D.; Cristoforetti, A.; Morelli, R.; Zanzotti, R.; Zanoni, S.; Tambone, F.; Pedo', S.; Fornasier, F.; Silvestri, S.
Biologico e biodinamico in sperimentazione pluriennale: aggiornamenti su Pinot bianco e Riesling in Trentino
2019-01-01 Zanzotti, R.; Mescalchin, E.; Bertoldi, D.; Roman, T.; Malacarne, M.; Nicolini, G.
Can comparable vine and grape quality be achieved between organic and integrated management in a warm-temperate area?
2022-01-01 Morelli, R.; Roman, T.; Bertoldi, D.; Zanzotti, R.
Checking the distribution quality of agrochemicals in the vineyard through the use of field monitoring
2012-01-01 Mescalchin, E.; Agabiti, B.; Bertoldi, D.; Larcher, R.; Gobber, M.; Guerra, A.; Zanzotti, R.; Tonini, M.
Cimatura della vite, c'è chi dice no
2020-01-01 Pedo, S.; Zanzotti, R.; Haas, F.; Pettarin, P.S.; Demattè, S.
Comparative rainfastness assessment of different copper-based fungicides
2024-01-01 Slaviero, A.; Zanzotti, R.; Giovannini, O.; Prodorutti, D.
Confronto tra gestione integrata, biologica e biodinamica in vigneto: caratteristiche quali-quantitative delle uve nel periodo 2012-2015
2016-01-01 Zanzotti, R.; Mescalchin, E.; Nicolini, G.; Roman, T.; Malacarne, M.
Confronto tra gestione integrata, biologica e biodinamica in viticoltura
2015-01-01 Boscheri, G.; Devigili, L.; Forno, F.; Maines, R.; Mattedi, L.; Mescalchin, E.; Zanzotti, R.
Controlli e situazione fitosanitaria 2021 nelle aziende biologiche in Trentino
2021-01-01 Chiusole, M.; Lucin, R.; Gobber, M.; Zanzotti, R.
Data di pubblicazione | Titolo | Autore(i) | Tipo | File |
---|---|---|---|---|
1-gen-2024 | A multi-indicator approach to compare the sustainability of organic vs. integrated management of grape production | Castaldi, S.; Formicola, N.; Mastrocicco, M.; Rodriguez Morales, C.; Morelli, R.; Prodorutti, D.; Vannini, A.; Zanzotti, R. | - | |
1-gen-2022 | A non-destructive method for quantifying Cu, monitoring its residues, and downy mildew incidence on grapevine leaves after the application of copper-based antifungals | Sadeghian, F.; Mian, G.; Comuzzo, P.; Iacumin, L.; Zanzotti, R.; Giovannini, O.; Trioli, G.; Torraco, N.P.; Celotti, E. | - | |
1-gen-2018 | Accumulo di rame su foglie e grappoli: il rame apportato con i trattamenti raggiunge l’interno del grappolo? | Gugole, S.; Zanzotti, R.; Mescalchin, E.; Bertoldi, D.; Aldrighetti, C. | Articolo in rivista | |
1-gen-2019 | Agronomic indexes and must quality according to the type of vineyard management: experience of harvest 2017 | Zanzotti, R.; Roman, T.; Gugole, S.; Malacarne, M.; Nicolini, G. | Contributo in Atti di convegno | |
15-gen-2023 | Atypical ageing defect in Pinot Blanc wines: a comparison between organic and conventional production management systems | Delaiti, S.; Nardin, T.; Roman, T.; Pedo, S.; Zanzotti, R.; Larcher, R. | - | |
1-gen-2023 | Atypical ageing defect in Pinot blanc wines: a comparison between organic and conventional production management systems | Larcher, R.; Delaiti, S.; Nardin, T.; Pedo', S.; Roman, T.; Zanzotti, R. | - | |
1-gen-2022 | Atypical ageing defect in Pinot Blanc wines: influence of the grapevine production management | Delaiti, S.; Nardin, T.; Roman Villegas, T.; Pedo', S.; Zanzotti, R.; Larcher, R. | - | |
25-nov-2022 | Bassi dosaggi di rame in viticoltura per il controllo della peronospora: efficacia e stabilità | Zanzotti, R.; Giovannini, O. | - | |
1-gen-2022 | Bees and vines, apiculture and viticulture | Malagnini, V.; Fontana, P.; Zanotelli, L.; Bertola, N.; Bertola, N.; Zanzotti, R. | - | |
1-gen-2022 | Behavior of phosphonic acid residue in the organic vineyard | Tonidandel, L.; Zanzotti, R.; Barbero, A.; Larcher, R. | - | |
1-gen-2021 | Biodiversità e composizione della comunità edafica di un meleto trentino in conversione | Morelli, R.; Coller, E.; Cersosimo Ippolito, M.C.; Zanoni, S.; Cappelletti, C.; Ciutti, F.; Longa, C.M.; Zanzotti, R. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2023 | Bioeconomia per l’agricoltura di montagna: impiego di fertilizzanti organici per la gestione della sostanza organica e dei nutrienti in frutticoltura | Bona, D.; Cristoforetti, A.; Morelli, R.; Zanzotti, R.; Zanoni, S.; Tambone, F.; Pedo', S.; Fornasier, F.; Silvestri, S. | - | |
1-gen-2019 | Biologico e biodinamico in sperimentazione pluriennale: aggiornamenti su Pinot bianco e Riesling in Trentino | Zanzotti, R.; Mescalchin, E.; Bertoldi, D.; Roman, T.; Malacarne, M.; Nicolini, G. | Articolo in rivista | |
1-gen-2022 | Can comparable vine and grape quality be achieved between organic and integrated management in a warm-temperate area? | Morelli, R.; Roman, T.; Bertoldi, D.; Zanzotti, R. | - | |
1-gen-2012 | Checking the distribution quality of agrochemicals in the vineyard through the use of field monitoring | Mescalchin, E.; Agabiti, B.; Bertoldi, D.; Larcher, R.; Gobber, M.; Guerra, A.; Zanzotti, R.; Tonini, M. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2020 | Cimatura della vite, c'è chi dice no | Pedo, S.; Zanzotti, R.; Haas, F.; Pettarin, P.S.; Demattè, S. | Articolo in rivista | |
1-gen-2024 | Comparative rainfastness assessment of different copper-based fungicides | Slaviero, A.; Zanzotti, R.; Giovannini, O.; Prodorutti, D. | - | |
1-gen-2016 | Confronto tra gestione integrata, biologica e biodinamica in vigneto: caratteristiche quali-quantitative delle uve nel periodo 2012-2015 | Zanzotti, R.; Mescalchin, E.; Nicolini, G.; Roman, T.; Malacarne, M. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2015 | Confronto tra gestione integrata, biologica e biodinamica in viticoltura | Boscheri, G.; Devigili, L.; Forno, F.; Maines, R.; Mattedi, L.; Mescalchin, E.; Zanzotti, R. | Articolo in rivista | |
1-gen-2021 | Controlli e situazione fitosanitaria 2021 nelle aziende biologiche in Trentino | Chiusole, M.; Lucin, R.; Gobber, M.; Zanzotti, R. | Contributo in volume (Capitolo o Saggio) |