ZANZOTTI, ROBERTO
ZANZOTTI, ROBERTO
CTT [2018-01 - today]: ENVIRONMENT AND MOUNTAIN AGRICULTURE DEPARTMENT
A non-destructive method for quantifying Cu, monitoring its residues, and downy mildew incidence on grapevine leaves after the application of copper-based antifungals
2022-01-01 Sadeghian, F.; Mian, G.; Comuzzo, P.; Iacumin, L.; Zanzotti, R.; Giovannini, O.; Trioli, G.; Torraco, N.P.; Celotti, E.
Accumulo di rame su foglie e grappoli: il rame apportato con i trattamenti raggiunge l’interno del grappolo?
2018-01-01 Gugole, S.; Zanzotti, R.; Mescalchin, E.; Bertoldi, D.; Aldrighetti, C.
Agronomic indexes and must quality according to the type of vineyard management: experience of harvest 2017
2019-01-01 Zanzotti, R.; Roman, T.; Gugole, S.; Malacarne, M.; Nicolini, G.
Atypical ageing defect in Pinot Blanc wines: a comparison between organic and conventional production management systems
2023-01-15 Delaiti, S.; Nardin, T.; Roman, T.; Pedo, S.; Zanzotti, R.; Larcher, R.
Atypical ageing defect in Pinot Blanc wines: influence of the grapevine production management
2022-01-01 Delaiti, S.; Nardin, T.; Roman Villegas, T.; Pedo', S.; Zanzotti, R.; Larcher, R.
Bassi dosaggi di rame in viticoltura per il controllo della peronospora: efficacia e stabilità
2022-11-25 Zanzotti, R.; Giovannini, O.
Bees and vines, apiculture and viticulture
2022-01-01 Malagnini, V.; Fontana, P.; Zanotelli, L.; Bertola, N.; Bertola, N.; Zanzotti, R.
Behavior of phosphonic acid residue in the organic vineyard
2022-01-01 Tonidandel, L.; Zanzotti, R.; Barbero, A.; Larcher, R.
Biodiversità e composizione della comunità edafica di un meleto trentino in conversione
2021-01-01 Morelli, R.; Coller, E.; Cersosimo Ippolito, M.C.; Zanoni, S.; Cappelletti, C.; Ciutti, F.; Longa, C.M.; Zanzotti, R.
Biologico e biodinamico in sperimentazione pluriennale: aggiornamenti su Pinot bianco e Riesling in Trentino
2019-01-01 Zanzotti, R.; Mescalchin, E.; Bertoldi, D.; Roman, T.; Malacarne, M.; Nicolini, G.
Can comparable vine and grape quality be achieved between organic and integrated management in a warm-temperate area?
2022-01-01 Morelli, R.; Roman, T.; Bertoldi, D.; Zanzotti, R.
Checking the distribution quality of agrochemicals in the vineyard through the use of field monitoring
2012-01-01 Mescalchin, E.; Agabiti, B.; Bertoldi, D.; Larcher, R.; Gobber, M.; Guerra, A.; Zanzotti, R.; Tonini, M.
Cimatura della vite, c'è chi dice no
2020-01-01 Pedo, S.; Zanzotti, R.; Haas, F.; Pettarin, P.S.; Demattè, S.
Confronto tra gestione integrata, biologica e biodinamica in vigneto: caratteristiche quali-quantitative delle uve nel periodo 2012-2015
2016-01-01 Zanzotti, R.; Mescalchin, E.; Nicolini, G.; Roman, T.; Malacarne, M.
Confronto tra gestione integrata, biologica e biodinamica in viticoltura
2015-01-01 Boscheri, G.; Devigili, L.; Forno, F.; Maines, R.; Mattedi, L.; Mescalchin, E.; Zanzotti, R.
Controlli e situazione fitosanitaria 2021 nelle aziende biologiche in Trentino
2021-01-01 Chiusole, M.; Lucin, R.; Gobber, M.; Zanzotti, R.
Conversion of an apple orchard: yield and quality
2021-01-01 Zanoni, S.; Morelli, R.; Maines, R.; Zanzotti, R.
Curetage e mal dell’esca: buoni risultati ma serve metodo
2021-01-01 Lucin, R.; Gobber, M.; Zanzotti, R.
Distinct and temporally stable assembly mechanisms shape bacterial and fungal communities in vineyard soils
In corso di stampa Larsen, S.; Albanese, D.; Stegen, J.; Franceschi, P.; Coller, E.; Zanzotti, R.; Ioriatti, C.; Stefani, E.; Pindo, M.; Cestaro, A.; Donati, C.
Dynamics of nitrogen stable isotope ratio in soil, plant and fruit in an apple orchard of Trentino: conventional vs organic farming
2018-01-01 Morelli, R.; Camin, F.; Zanzotti, R.; Mescalchin, E.
Data di pubblicazione | Titolo | Autore(i) | Tipo | File |
---|---|---|---|---|
1-gen-2022 | A non-destructive method for quantifying Cu, monitoring its residues, and downy mildew incidence on grapevine leaves after the application of copper-based antifungals | Sadeghian, F.; Mian, G.; Comuzzo, P.; Iacumin, L.; Zanzotti, R.; Giovannini, O.; Trioli, G.; Torraco, N.P.; Celotti, E. | - | |
1-gen-2018 | Accumulo di rame su foglie e grappoli: il rame apportato con i trattamenti raggiunge l’interno del grappolo? | Gugole, S.; Zanzotti, R.; Mescalchin, E.; Bertoldi, D.; Aldrighetti, C. | Articolo in rivista | |
1-gen-2019 | Agronomic indexes and must quality according to the type of vineyard management: experience of harvest 2017 | Zanzotti, R.; Roman, T.; Gugole, S.; Malacarne, M.; Nicolini, G. | Contributo in Atti di convegno | |
15-gen-2023 | Atypical ageing defect in Pinot Blanc wines: a comparison between organic and conventional production management systems | Delaiti, S.; Nardin, T.; Roman, T.; Pedo, S.; Zanzotti, R.; Larcher, R. | - | |
1-gen-2022 | Atypical ageing defect in Pinot Blanc wines: influence of the grapevine production management | Delaiti, S.; Nardin, T.; Roman Villegas, T.; Pedo', S.; Zanzotti, R.; Larcher, R. | - | |
25-nov-2022 | Bassi dosaggi di rame in viticoltura per il controllo della peronospora: efficacia e stabilità | Zanzotti, R.; Giovannini, O. | - | |
1-gen-2022 | Bees and vines, apiculture and viticulture | Malagnini, V.; Fontana, P.; Zanotelli, L.; Bertola, N.; Bertola, N.; Zanzotti, R. | - | |
1-gen-2022 | Behavior of phosphonic acid residue in the organic vineyard | Tonidandel, L.; Zanzotti, R.; Barbero, A.; Larcher, R. | - | |
1-gen-2021 | Biodiversità e composizione della comunità edafica di un meleto trentino in conversione | Morelli, R.; Coller, E.; Cersosimo Ippolito, M.C.; Zanoni, S.; Cappelletti, C.; Ciutti, F.; Longa, C.M.; Zanzotti, R. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2019 | Biologico e biodinamico in sperimentazione pluriennale: aggiornamenti su Pinot bianco e Riesling in Trentino | Zanzotti, R.; Mescalchin, E.; Bertoldi, D.; Roman, T.; Malacarne, M.; Nicolini, G. | Articolo in rivista | |
1-gen-2022 | Can comparable vine and grape quality be achieved between organic and integrated management in a warm-temperate area? | Morelli, R.; Roman, T.; Bertoldi, D.; Zanzotti, R. | - | |
1-gen-2012 | Checking the distribution quality of agrochemicals in the vineyard through the use of field monitoring | Mescalchin, E.; Agabiti, B.; Bertoldi, D.; Larcher, R.; Gobber, M.; Guerra, A.; Zanzotti, R.; Tonini, M. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2020 | Cimatura della vite, c'è chi dice no | Pedo, S.; Zanzotti, R.; Haas, F.; Pettarin, P.S.; Demattè, S. | Articolo in rivista | |
1-gen-2016 | Confronto tra gestione integrata, biologica e biodinamica in vigneto: caratteristiche quali-quantitative delle uve nel periodo 2012-2015 | Zanzotti, R.; Mescalchin, E.; Nicolini, G.; Roman, T.; Malacarne, M. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2015 | Confronto tra gestione integrata, biologica e biodinamica in viticoltura | Boscheri, G.; Devigili, L.; Forno, F.; Maines, R.; Mattedi, L.; Mescalchin, E.; Zanzotti, R. | Articolo in rivista | |
1-gen-2021 | Controlli e situazione fitosanitaria 2021 nelle aziende biologiche in Trentino | Chiusole, M.; Lucin, R.; Gobber, M.; Zanzotti, R. | Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | |
1-gen-2021 | Conversion of an apple orchard: yield and quality | Zanoni, S.; Morelli, R.; Maines, R.; Zanzotti, R. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2021 | Curetage e mal dell’esca: buoni risultati ma serve metodo | Lucin, R.; Gobber, M.; Zanzotti, R. | Articolo in rivista | |
In corso di stampa | Distinct and temporally stable assembly mechanisms shape bacterial and fungal communities in vineyard soils | Larsen, S.; Albanese, D.; Stegen, J.; Franceschi, P.; Coller, E.; Zanzotti, R.; Ioriatti, C.; Stefani, E.; Pindo, M.; Cestaro, A.; Donati, C. | - | |
1-gen-2018 | Dynamics of nitrogen stable isotope ratio in soil, plant and fruit in an apple orchard of Trentino: conventional vs organic farming | Morelli, R.; Camin, F.; Zanzotti, R.; Mescalchin, E. | Abstract in Atti di convegno |