MALACARNE, MARIO
MALACARNE, MARIO
CTT [2018-01 - today]: FOOD CHARACTERIZATION AND PROCESSING DEPARTMENT
Use of non-Saccharomyces yeasts in the pris de mousse of Lambrusco: microbial evolution through alcoholic fermentation and effect on wine volatile profile
2024-01-01 Guzzon, R.; Paolini, M.; Malacarne, M.; Roman, T.; Naselli, V.; Francesca, N.; Larcher, R.
Biological acidification of “Vino Santo di Gambellara” by mixed fermentation of L. thermotolerans and S. cerevisiae: role of nitrogen in the evolution of fermentation and aroma profile
2023-01-01 Gallo, A.; Guzzon, R.; Ongaro, M.; Paolini, M.; Nardin, T.; Malacarne, M.; Roman Villegas, T.; Larcher, R.
Acidificazione biologica del Vin Santo mediante l'impiego di Lachancea Thermotolerans
2022-01-01 Gallo, A.; Guzzon, R.; Malacarne, M.; Ongaro, M.; Roman Villegas, T.
Gestire il vigneto al meglio in funzione del meteo
2021-01-01 Bottura, M.; Groff, L.; Gelmetti, A.; Malacarne, M.; Zottele, F.; Moser, S.; Roman Villegas, T.
Experiencias del manejo ecológico y biodinámico de Riesling y Pinot Blanco en Trentino (Italia)
2020-01-01 Nicolini, G.; Zanzotti, R.; Malacarne, M.; Roman, T.
Effect of antioxidant supplementation on the polysulfides of white wines
2020-01-01 Nardin, T.; Larcher, R.; van Leeuwen, K.A.; Pilkington, L.I.; Roman, T.; Malacarne, M.; Fedrizzi, B.
The impact of grape processing and carbonic maceration on the microbiota of early stages of winemaking
2020-01-01 Guzzon, R.; Malacarne, M.; Larcher, R.; Franciosi, E.; Toffanin, A.
Omologati nuovi cloni di Müller Thurgau
2019-01-01 Nicolini, G.; Malossini, U.; Roman, T.; Malacarne, M.; Moser, S.
Invecchiamento atipico dei bianchi: evoluzione dei precursori nelle frazioni di pressatura
2019-01-01 Nicolini, G.; Roman, T.; Azzolini, P.; Nardin, T.; Malacarne, M.; Larcher, R.
Biologico e biodinamico in sperimentazione pluriennale: aggiornamenti su Pinot bianco e Riesling in Trentino
2019-01-01 Zanzotti, R.; Mescalchin, E.; Bertoldi, D.; Roman, T.; Malacarne, M.; Nicolini, G.
Mono- and di-glucoside anthocyanins extraction during the skin contact fermentation in hybrid grape varieties
2019-01-01 Roman, T.; Barp, L.; Malacarne, M.; Nardin, T.; Nicolini, G.; Larcher, R.
Botanical and commercial characterisation of gum arabic and its detection in wine using non-targeted high resolution mass spectrometry
2019-01-01 Nardin, T.; Ferrari, G.; Romàn, T.; Malacarne, M.; Larcher, R.
Resistenti bianchi e rossi: primi dati da esperienze trentine sulla concentrazione nei vini di shikimico e flavonoidi
2018-01-01 Nicolini, G.; Barp, L.; Roman, T.; Larcher, R.; Malacarne, M.; Bottura, M.; Tait, F.; Battisti, F.; Stedile Mereles, M.; Battistella, R.
Metodo ELISA automatizzato per una rapida valutazione della presenza/assenza di lisozima nel vino
2018-01-01 Barp, L.; Carlà, A.; Malacarne, M.; Larcher, R.
Botanical origin characterisation of tannins using infrared spectroscopy
2018-01-01 Malacarne, M.; Antoniolli, G.; Bertoldi, D.; Nardin, T.; Larcher, R.
Characterisation of single-variety still ciders produced with dessert apples in the Italian Alps
2018-01-01 Nicolini, G.; Román, T.; Carlin, S.; Malacarne, M.; Nardin, T.; Bertoldi, D.; Larcher, R.
Shikimic acid concentration in white wines produced with different processing protocols from fungus-resistant grapes growing in the Alps
2018-01-01 Roman, T.; Nicolini, G.; Barp, L.; Malacarne, M.; Tait, F.; Larcher, R.
Combination of sugar and stable isotopes analyses to detect the use of nongrape sugars in balsamic vinegar must
2018-01-01 Perini, M.; Nardin, T.; Camin, F.; Malacarne, M.; Larcher, R.
Fast analysis of quaternary ammonium pesticides in food and beverages using cation-exchange chromatography coupled with isotope-dilution high-resolution mass spectrometry
2017-01-01 Nardin, T.; Barnaba, C.; Abballe, F.; Trenti, G.; Malacarne, M.; Larcher, R.
Targeted and untargeted characterisation of free and glycosylated simple phenols in cocoa beans using high resolution-tandem mass spectrometry (Q-Orbitrap)
2017-01-01 Barnaba, C.; Nardin, T.; Pierotti, A.; Malacarne, M.; Larcher, R.
Data di pubblicazione | Titolo | Autore(i) | Tipo | File |
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1-gen-2024 | Use of non-Saccharomyces yeasts in the pris de mousse of Lambrusco: microbial evolution through alcoholic fermentation and effect on wine volatile profile | Guzzon, R.; Paolini, M.; Malacarne, M.; Roman, T.; Naselli, V.; Francesca, N.; Larcher, R. | - | |
1-gen-2023 | Biological acidification of “Vino Santo di Gambellara” by mixed fermentation of L. thermotolerans and S. cerevisiae: role of nitrogen in the evolution of fermentation and aroma profile | Gallo, A.; Guzzon, R.; Ongaro, M.; Paolini, M.; Nardin, T.; Malacarne, M.; Roman Villegas, T.; Larcher, R. | - | |
1-gen-2022 | Acidificazione biologica del Vin Santo mediante l'impiego di Lachancea Thermotolerans | Gallo, A.; Guzzon, R.; Malacarne, M.; Ongaro, M.; Roman Villegas, T. | Articolo in rivista | |
1-gen-2021 | Gestire il vigneto al meglio in funzione del meteo | Bottura, M.; Groff, L.; Gelmetti, A.; Malacarne, M.; Zottele, F.; Moser, S.; Roman Villegas, T. | Articolo in rivista | |
1-gen-2020 | Experiencias del manejo ecológico y biodinámico de Riesling y Pinot Blanco en Trentino (Italia) | Nicolini, G.; Zanzotti, R.; Malacarne, M.; Roman, T. | Articolo in rivista | |
1-gen-2020 | Effect of antioxidant supplementation on the polysulfides of white wines | Nardin, T.; Larcher, R.; van Leeuwen, K.A.; Pilkington, L.I.; Roman, T.; Malacarne, M.; Fedrizzi, B. | Articolo in rivista | |
1-gen-2020 | The impact of grape processing and carbonic maceration on the microbiota of early stages of winemaking | Guzzon, R.; Malacarne, M.; Larcher, R.; Franciosi, E.; Toffanin, A. | Articolo in rivista | |
1-gen-2019 | Omologati nuovi cloni di Müller Thurgau | Nicolini, G.; Malossini, U.; Roman, T.; Malacarne, M.; Moser, S. | Articolo in rivista | |
1-gen-2019 | Invecchiamento atipico dei bianchi: evoluzione dei precursori nelle frazioni di pressatura | Nicolini, G.; Roman, T.; Azzolini, P.; Nardin, T.; Malacarne, M.; Larcher, R. | Articolo in rivista | |
1-gen-2019 | Biologico e biodinamico in sperimentazione pluriennale: aggiornamenti su Pinot bianco e Riesling in Trentino | Zanzotti, R.; Mescalchin, E.; Bertoldi, D.; Roman, T.; Malacarne, M.; Nicolini, G. | Articolo in rivista | |
1-gen-2019 | Mono- and di-glucoside anthocyanins extraction during the skin contact fermentation in hybrid grape varieties | Roman, T.; Barp, L.; Malacarne, M.; Nardin, T.; Nicolini, G.; Larcher, R. | Articolo in rivista | |
1-gen-2019 | Botanical and commercial characterisation of gum arabic and its detection in wine using non-targeted high resolution mass spectrometry | Nardin, T.; Ferrari, G.; Romàn, T.; Malacarne, M.; Larcher, R. | Articolo in rivista | |
1-gen-2018 | Resistenti bianchi e rossi: primi dati da esperienze trentine sulla concentrazione nei vini di shikimico e flavonoidi | Nicolini, G.; Barp, L.; Roman, T.; Larcher, R.; Malacarne, M.; Bottura, M.; Tait, F.; Battisti, F.; Stedile Mereles, M.; Battistella, R. | Articolo in rivista | |
1-gen-2018 | Metodo ELISA automatizzato per una rapida valutazione della presenza/assenza di lisozima nel vino | Barp, L.; Carlà, A.; Malacarne, M.; Larcher, R. | Articolo in rivista | |
1-gen-2018 | Botanical origin characterisation of tannins using infrared spectroscopy | Malacarne, M.; Antoniolli, G.; Bertoldi, D.; Nardin, T.; Larcher, R. | Articolo in rivista | |
1-gen-2018 | Characterisation of single-variety still ciders produced with dessert apples in the Italian Alps | Nicolini, G.; Román, T.; Carlin, S.; Malacarne, M.; Nardin, T.; Bertoldi, D.; Larcher, R. | Articolo in rivista | |
1-gen-2018 | Shikimic acid concentration in white wines produced with different processing protocols from fungus-resistant grapes growing in the Alps | Roman, T.; Nicolini, G.; Barp, L.; Malacarne, M.; Tait, F.; Larcher, R. | Articolo in rivista | |
1-gen-2018 | Combination of sugar and stable isotopes analyses to detect the use of nongrape sugars in balsamic vinegar must | Perini, M.; Nardin, T.; Camin, F.; Malacarne, M.; Larcher, R. | Articolo in rivista | |
1-gen-2017 | Fast analysis of quaternary ammonium pesticides in food and beverages using cation-exchange chromatography coupled with isotope-dilution high-resolution mass spectrometry | Nardin, T.; Barnaba, C.; Abballe, F.; Trenti, G.; Malacarne, M.; Larcher, R. | Articolo in rivista | |
1-gen-2017 | Targeted and untargeted characterisation of free and glycosylated simple phenols in cocoa beans using high resolution-tandem mass spectrometry (Q-Orbitrap) | Barnaba, C.; Nardin, T.; Pierotti, A.; Malacarne, M.; Larcher, R. | Articolo in rivista |