MALACARNE, MARIO

MALACARNE, MARIO  

CTT [2018-01 - today]: FOOD CHARACTERIZATION AND PROCESSING DEPARTMENT  

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Data di pubblicazione Titolo Autore(i) Tipo File
1-gen-2024 Use of non-Saccharomyces yeasts in the pris de mousse of Lambrusco: microbial evolution through alcoholic fermentation and effect on wine volatile profile Guzzon, R.; Paolini, M.; Malacarne, M.; Roman, T.; Naselli, V.; Francesca, N.; Larcher, R. -
1-gen-2024 Preservation of acidity in traditional wine Application of L. thermotolerans at the production of “Vino Santo” Guzzon, R.; Gallo, A.; Ongaro, M.; Paolini, M.; Nardin, T.; Malacarne, M.; Roman Villegas, T.; Larcher, R. -
1-gen-2023 Biological acidification of “Vino Santo di Gambellara” by mixed fermentation of L. thermotolerans and S. cerevisiae: role of nitrogen in the evolution of fermentation and aroma profile Gallo, A.; Guzzon, R.; Ongaro, M.; Paolini, M.; Nardin, T.; Malacarne, M.; Roman Villegas, T.; Larcher, R. -
1-gen-2023 Ripening behaviour and grape must quality of eleven white resistant varieties in Trentino Roman Villegas, T.; Cappello, N.; Bottura, M.; Moser, S.; Stefanini, M.; Malacarne, M. -
1-gen-2022 Acidificazione biologica del Vin Santo mediante l'impiego di Lachancea Thermotolerans Gallo, A.; Guzzon, R.; Malacarne, M.; Ongaro, M.; Roman Villegas, T. Articolo in rivista
1-gen-2022 First application of Lachancea thermotolerans in the fermentation of "Vino Santo" as biological acidifier Guzzon, R.; Roman Villegas, T.; Gallo, A.; Malacarne, M. -
1-gen-2021 Gestire il vigneto al meglio in funzione del meteo Bottura, M.; Groff, L.; Gelmetti, A.; Malacarne, M.; Zottele, F.; Moser, S.; Roman Villegas, T. Articolo in rivista
1-gen-2021 Las nuevas variedades de vides resistentes a las enfermedades fúngicas Roman Villegas, T.; Bottura, M.; Malacarne, M.; Stefanini, M.; Moser, S. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2021 La vendemmia 2021: valutazioni e prospettive Groff, L.; Malacarne, M. -
1-gen-2021 Influence of the agronomic management on the aroma of Riesling wines Zanzotti, R.; Roman Villegas, T.; Paolini, M.; Coller, E.; Cappello, N.; Moser, S.; Malacarne, M.; Larcher, R. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2021 Macerazione carbonica nel vino e biodiversità microbica, quale relazione? Guzzon, R.; Malacarne, M.; Larcher, R.; Franciosi, E.; Toffanin, A. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2020 Experiencias del manejo ecológico y biodinámico de Riesling y Pinot Blanco en Trentino (Italia) Nicolini, G.; Zanzotti, R.; Malacarne, M.; Roman, T. Articolo in rivista
1-gen-2020 Effect of antioxidant supplementation on the polysulfides of white wines Nardin, T.; Larcher, R.; van Leeuwen, K.A.; Pilkington, L.I.; Roman, T.; Malacarne, M.; Fedrizzi, B. Articolo in rivista
1-gen-2020 The impact of grape processing and carbonic maceration on the microbiota of early stages of winemaking Guzzon, R.; Malacarne, M.; Larcher, R.; Franciosi, E.; Toffanin, A. Articolo in rivista
1-gen-2020 La vendemmia 2020: valutazioni e prospettive Groff, L.; Malacarne, M. Contributo in volume (Capitolo o Saggio)
1-gen-2019 Omologati nuovi cloni di Müller Thurgau Nicolini, G.; Malossini, U.; Roman, T.; Malacarne, M.; Moser, S. Articolo in rivista
1-gen-2019 Invecchiamento atipico dei bianchi: evoluzione dei precursori nelle frazioni di pressatura Nicolini, G.; Roman, T.; Azzolini, P.; Nardin, T.; Malacarne, M.; Larcher, R. Articolo in rivista
1-gen-2019 Biologico e biodinamico in sperimentazione pluriennale: aggiornamenti su Pinot bianco e Riesling in Trentino Zanzotti, R.; Mescalchin, E.; Bertoldi, D.; Roman, T.; Malacarne, M.; Nicolini, G. Articolo in rivista
1-gen-2019 Mono- and di-glucoside anthocyanins extraction during the skin contact fermentation in hybrid grape varieties Roman, T.; Barp, L.; Malacarne, M.; Nardin, T.; Nicolini, G.; Larcher, R. Articolo in rivista
1-gen-2019 Botanical and commercial characterisation of gum arabic and its detection in wine using non-targeted high resolution mass spectrometry Nardin, T.; Ferrari, G.; Romàn, T.; Malacarne, M.; Larcher, R. Articolo in rivista