MALACARNE, MARIO

MALACARNE, MARIO  

CTT [2018-01 - today]: FOOD CHARACTERIZATION AND PROCESSING DEPARTMENT  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 136 (tempo di esecuzione: 0.158 secondi).
Data di pubblicazione Titolo Autore(i) Tipo File
1-gen-2012 20 anni di ricerca enologica per il Marzemino Nicolini, G.; Larcher, R.; Malacarne, M. Contributo in volume (Capitolo o Saggio)
1-gen-2012 4-Ethylphenol and 4-ethylguaiacol depletion in wine using esterified cellulose Larcher, R.; Puecher, C.; Rohregger, S.; Malacarne, M.; Nicolini, G. Articolo in rivista
1-gen-2013 A new approach for tracing the botanical origin of commercial tannins based on the combined use of sugars and simple phenols Malacarne, M.; Nardin, T.; Bertoldi, D.; Nicolini, G.; Larcher, R. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2015 A new comprehensive method for simple phenols in wine, vinegar and spirit using SPE/UHPLC/high resolution tandem mass spectrometry Barnaba, C.; Nardin, T.; Malacarne, M.; Dellacassa, E.; Nicolini, G.; Larcher, R. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2015 A new comprehensive method for the characterisation of simple phenols in alcoholic beverages by high resolution mass spectrometry Nardin, T.; Barnaba, C.; Nicolini, G.; Malacarne, M.; Larcher, R. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2018 A rapid botanical authentication of gum arabic by Fourier transform infrared spectroscopy (FT-IR) Malacarne, M.; Barp, L.; Román, T.; Ferrari, G.; Bertoldi, D.; Larcher, R. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2012 Abbattimento di fenoli volatili in vini con carattere brett mediante un polimero cellulosico Larcher, R.; Nardin, T.; Marchesini, R.; Malacarne, M.; Nicolini, G. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2022 Acidificazione biologica del Vin Santo mediante l'impiego di Lachancea Thermotolerans Gallo, A.; Guzzon, R.; Malacarne, M.; Ongaro, M.; Roman Villegas, T. Articolo in rivista
1-gen-2019 Agronomic indexes and must quality according to the type of vineyard management: experience of harvest 2017 Zanzotti, R.; Roman, T.; Gugole, S.; Malacarne, M.; Nicolini, G. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2012 Analisi della composizione di acque minerali europee Bertoldi, D.; Bontempo, L.; Nicolini, G.; Larcher, R.; Malacarne, M.; Lorenz, G.; Voerkelius, S.; Ueckermann, H.; Froeschl, H.; Baxter, M.J.; Hoogewerff, J.; Brereton, P. Contributo in volume (Capitolo o Saggio)
1-gen-2019 Analisi prevendemmiali e confronto con la serie storica delle scorse annate Malacarne, M.; Roman, T.; Larcher, R. Other
1-gen-2018 Automated ELISA approach for a rapid evaluation of the presence/absence of lysozyme in wine Barp, L.; Carlà, A.; Roman, T.; Malacarne, M.; Larcher, R. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2023 Biological acidification of “Vino Santo di Gambellara” by mixed fermentation of L. thermotolerans and S. cerevisiae: role of nitrogen in the evolution of fermentation and aroma profile Gallo, A.; Guzzon, R.; Ongaro, M.; Paolini, M.; Nardin, T.; Malacarne, M.; Roman Villegas, T.; Larcher, R. -
1-gen-2019 Biologico e biodinamico in sperimentazione pluriennale: aggiornamenti su Pinot bianco e Riesling in Trentino Zanzotti, R.; Mescalchin, E.; Bertoldi, D.; Roman, T.; Malacarne, M.; Nicolini, G. Articolo in rivista
1-gen-2019 Botanical and commercial characterisation of gum arabic and its detection in wine using non-targeted high resolution mass spectrometry Nardin, T.; Ferrari, G.; Romàn, T.; Malacarne, M.; Larcher, R. Articolo in rivista
1-gen-2018 Botanical origin characterisation of tannins using infrared spectroscopy Malacarne, M.; Antoniolli, G.; Bertoldi, D.; Nardin, T.; Larcher, R. Articolo in rivista
1-gen-2014 Botanical origin identification of food tannins using combined profiles of minor sugars and simple phenols Nardin, T.; Malacarne, M.; Bertoldi, D.; Nicolini, G.; Larcher, R. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2011 Brettanomyces e botti: esperienze di monitoraggio e sanificazione Guzzon, R.; Nardin, T.; Malacarne, M.; Widmann, G.; Nicolini, G.; Larcher, R. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2009 Cessioni di composti fenolici da tappi di sughero commerciali Amaldi, L.; Larcher, R.; Nicolini, G.; Malacarne, M.; Nardin, T. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2018 Characterisation of single-variety still ciders produced with dessert apples in the Italian Alps Nicolini, G.; Román, T.; Carlin, S.; Malacarne, M.; Nardin, T.; Bertoldi, D.; Larcher, R. Articolo in rivista