MALACARNE, MARIO
MALACARNE, MARIO
CTT [2018-01 - today]: FOOD CHARACTERIZATION AND PROCESSING DEPARTMENT
20 anni di ricerca enologica per il Marzemino
2012-01-01 Nicolini, G.; Larcher, R.; Malacarne, M.
4-Ethylphenol and 4-ethylguaiacol depletion in wine using esterified cellulose
2012-01-01 Larcher, R.; Puecher, C.; Rohregger, S.; Malacarne, M.; Nicolini, G.
A new approach for tracing the botanical origin of commercial tannins based on the combined use of sugars and simple phenols
2013-01-01 Malacarne, M.; Nardin, T.; Bertoldi, D.; Nicolini, G.; Larcher, R.
A new comprehensive method for simple phenols in wine, vinegar and spirit using SPE/UHPLC/high resolution tandem mass spectrometry
2015-01-01 Barnaba, C.; Nardin, T.; Malacarne, M.; Dellacassa, E.; Nicolini, G.; Larcher, R.
A new comprehensive method for the characterisation of simple phenols in alcoholic beverages by high resolution mass spectrometry
2015-01-01 Nardin, T.; Barnaba, C.; Nicolini, G.; Malacarne, M.; Larcher, R.
A rapid botanical authentication of gum arabic by Fourier transform infrared spectroscopy (FT-IR)
2018-01-01 Malacarne, M.; Barp, L.; Román, T.; Ferrari, G.; Bertoldi, D.; Larcher, R.
Abbattimento di fenoli volatili in vini con carattere brett mediante un polimero cellulosico
2012-01-01 Larcher, R.; Nardin, T.; Marchesini, R.; Malacarne, M.; Nicolini, G.
Acidificazione biologica del Vin Santo mediante l'impiego di Lachancea Thermotolerans
2022-01-01 Gallo, A.; Guzzon, R.; Malacarne, M.; Ongaro, M.; Roman Villegas, T.
Agronomic indexes and must quality according to the type of vineyard management: experience of harvest 2017
2019-01-01 Zanzotti, R.; Roman, T.; Gugole, S.; Malacarne, M.; Nicolini, G.
Analisi della composizione di acque minerali europee
2012-01-01 Bertoldi, D.; Bontempo, L.; Nicolini, G.; Larcher, R.; Malacarne, M.; Lorenz, G.; Voerkelius, S.; Ueckermann, H.; Froeschl, H.; Baxter, M.J.; Hoogewerff, J.; Brereton, P.
Analisi prevendemmiali e confronto con la serie storica delle scorse annate
2019-01-01 Malacarne, M.; Roman, T.; Larcher, R.
Automated ELISA approach for a rapid evaluation of the presence/absence of lysozyme in wine
2018-01-01 Barp, L.; Carlà, A.; Roman, T.; Malacarne, M.; Larcher, R.
Biological acidification of “Vino Santo di Gambellara” by mixed fermentation of L. thermotolerans and S. cerevisiae: role of nitrogen in the evolution of fermentation and aroma profile
2023-01-01 Gallo, A.; Guzzon, R.; Ongaro, M.; Paolini, M.; Nardin, T.; Malacarne, M.; Roman Villegas, T.; Larcher, R.
Biologico e biodinamico in sperimentazione pluriennale: aggiornamenti su Pinot bianco e Riesling in Trentino
2019-01-01 Zanzotti, R.; Mescalchin, E.; Bertoldi, D.; Roman, T.; Malacarne, M.; Nicolini, G.
Botanical and commercial characterisation of gum arabic and its detection in wine using non-targeted high resolution mass spectrometry
2019-01-01 Nardin, T.; Ferrari, G.; Romàn, T.; Malacarne, M.; Larcher, R.
Botanical origin characterisation of tannins using infrared spectroscopy
2018-01-01 Malacarne, M.; Antoniolli, G.; Bertoldi, D.; Nardin, T.; Larcher, R.
Botanical origin identification of food tannins using combined profiles of minor sugars and simple phenols
2014-01-01 Nardin, T.; Malacarne, M.; Bertoldi, D.; Nicolini, G.; Larcher, R.
Brettanomyces e botti: esperienze di monitoraggio e sanificazione
2011-01-01 Guzzon, R.; Nardin, T.; Malacarne, M.; Widmann, G.; Nicolini, G.; Larcher, R.
Cessioni di composti fenolici da tappi di sughero commerciali
2009-01-01 Amaldi, L.; Larcher, R.; Nicolini, G.; Malacarne, M.; Nardin, T.
Characterisation of single-variety still ciders produced with dessert apples in the Italian Alps
2018-01-01 Nicolini, G.; Román, T.; Carlin, S.; Malacarne, M.; Nardin, T.; Bertoldi, D.; Larcher, R.
Data di pubblicazione | Titolo | Autore(i) | Tipo | File |
---|---|---|---|---|
1-gen-2012 | 20 anni di ricerca enologica per il Marzemino | Nicolini, G.; Larcher, R.; Malacarne, M. | Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | |
1-gen-2012 | 4-Ethylphenol and 4-ethylguaiacol depletion in wine using esterified cellulose | Larcher, R.; Puecher, C.; Rohregger, S.; Malacarne, M.; Nicolini, G. | Articolo in rivista | |
1-gen-2013 | A new approach for tracing the botanical origin of commercial tannins based on the combined use of sugars and simple phenols | Malacarne, M.; Nardin, T.; Bertoldi, D.; Nicolini, G.; Larcher, R. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2015 | A new comprehensive method for simple phenols in wine, vinegar and spirit using SPE/UHPLC/high resolution tandem mass spectrometry | Barnaba, C.; Nardin, T.; Malacarne, M.; Dellacassa, E.; Nicolini, G.; Larcher, R. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2015 | A new comprehensive method for the characterisation of simple phenols in alcoholic beverages by high resolution mass spectrometry | Nardin, T.; Barnaba, C.; Nicolini, G.; Malacarne, M.; Larcher, R. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2018 | A rapid botanical authentication of gum arabic by Fourier transform infrared spectroscopy (FT-IR) | Malacarne, M.; Barp, L.; Román, T.; Ferrari, G.; Bertoldi, D.; Larcher, R. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2012 | Abbattimento di fenoli volatili in vini con carattere brett mediante un polimero cellulosico | Larcher, R.; Nardin, T.; Marchesini, R.; Malacarne, M.; Nicolini, G. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2022 | Acidificazione biologica del Vin Santo mediante l'impiego di Lachancea Thermotolerans | Gallo, A.; Guzzon, R.; Malacarne, M.; Ongaro, M.; Roman Villegas, T. | Articolo in rivista | |
1-gen-2019 | Agronomic indexes and must quality according to the type of vineyard management: experience of harvest 2017 | Zanzotti, R.; Roman, T.; Gugole, S.; Malacarne, M.; Nicolini, G. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2012 | Analisi della composizione di acque minerali europee | Bertoldi, D.; Bontempo, L.; Nicolini, G.; Larcher, R.; Malacarne, M.; Lorenz, G.; Voerkelius, S.; Ueckermann, H.; Froeschl, H.; Baxter, M.J.; Hoogewerff, J.; Brereton, P. | Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | |
1-gen-2019 | Analisi prevendemmiali e confronto con la serie storica delle scorse annate | Malacarne, M.; Roman, T.; Larcher, R. | Other | |
1-gen-2018 | Automated ELISA approach for a rapid evaluation of the presence/absence of lysozyme in wine | Barp, L.; Carlà, A.; Roman, T.; Malacarne, M.; Larcher, R. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2023 | Biological acidification of “Vino Santo di Gambellara” by mixed fermentation of L. thermotolerans and S. cerevisiae: role of nitrogen in the evolution of fermentation and aroma profile | Gallo, A.; Guzzon, R.; Ongaro, M.; Paolini, M.; Nardin, T.; Malacarne, M.; Roman Villegas, T.; Larcher, R. | - | |
1-gen-2019 | Biologico e biodinamico in sperimentazione pluriennale: aggiornamenti su Pinot bianco e Riesling in Trentino | Zanzotti, R.; Mescalchin, E.; Bertoldi, D.; Roman, T.; Malacarne, M.; Nicolini, G. | Articolo in rivista | |
1-gen-2019 | Botanical and commercial characterisation of gum arabic and its detection in wine using non-targeted high resolution mass spectrometry | Nardin, T.; Ferrari, G.; Romàn, T.; Malacarne, M.; Larcher, R. | Articolo in rivista | |
1-gen-2018 | Botanical origin characterisation of tannins using infrared spectroscopy | Malacarne, M.; Antoniolli, G.; Bertoldi, D.; Nardin, T.; Larcher, R. | Articolo in rivista | |
1-gen-2014 | Botanical origin identification of food tannins using combined profiles of minor sugars and simple phenols | Nardin, T.; Malacarne, M.; Bertoldi, D.; Nicolini, G.; Larcher, R. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2011 | Brettanomyces e botti: esperienze di monitoraggio e sanificazione | Guzzon, R.; Nardin, T.; Malacarne, M.; Widmann, G.; Nicolini, G.; Larcher, R. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2009 | Cessioni di composti fenolici da tappi di sughero commerciali | Amaldi, L.; Larcher, R.; Nicolini, G.; Malacarne, M.; Nardin, T. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2018 | Characterisation of single-variety still ciders produced with dessert apples in the Italian Alps | Nicolini, G.; Román, T.; Carlin, S.; Malacarne, M.; Nardin, T.; Bertoldi, D.; Larcher, R. | Articolo in rivista |