MALACARNE, MARIO

MALACARNE, MARIO  

CTT [2018-01 - today]: FOOD CHARACTERIZATION AND PROCESSING DEPARTMENT  

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Data di pubblicazione Titolo Autore(i) Tipo File
1-gen-2024 Preservation of acidity in traditional wine Application of L. thermotolerans at the production of “Vino Santo” Guzzon, R.; Gallo, A.; Ongaro, M.; Paolini, M.; Nardin, T.; Malacarne, M.; Roman Villegas, T.; Larcher, R. -
1-gen-2024 Use of non-Saccharomyces yeasts in the pris de mousse of Lambrusco: microbial evolution through alcoholic fermentation and effect on wine volatile profile Guzzon, R.; Paolini, M.; Malacarne, M.; Roman, T.; Naselli, V.; Francesca, N.; Larcher, R. -
1-gen-2023 Ripening behaviour and grape must quality of eleven white resistant varieties in Trentino Roman Villegas, T.; Cappello, N.; Bottura, M.; Moser, S.; Stefanini, M.; Malacarne, M. -
1-gen-2023 Biological acidification of “Vino Santo di Gambellara” by mixed fermentation of L. thermotolerans and S. cerevisiae: role of nitrogen in the evolution of fermentation and aroma profile Gallo, A.; Guzzon, R.; Ongaro, M.; Paolini, M.; Nardin, T.; Malacarne, M.; Roman Villegas, T.; Larcher, R. -
1-gen-2022 First application of Lachancea thermotolerans in the fermentation of "Vino Santo" as biological acidifier Guzzon, R.; Roman Villegas, T.; Gallo, A.; Malacarne, M. -
1-gen-2022 Acidificazione biologica del Vin Santo mediante l'impiego di Lachancea Thermotolerans Gallo, A.; Guzzon, R.; Malacarne, M.; Ongaro, M.; Roman Villegas, T. Articolo in rivista
1-gen-2021 La vendemmia 2021: valutazioni e prospettive Groff, L.; Malacarne, M. -
1-gen-2021 Gestire il vigneto al meglio in funzione del meteo Bottura, M.; Groff, L.; Gelmetti, A.; Malacarne, M.; Zottele, F.; Moser, S.; Roman Villegas, T. Articolo in rivista
1-gen-2021 Influence of the agronomic management on the aroma of Riesling wines Zanzotti, R.; Roman Villegas, T.; Paolini, M.; Coller, E.; Cappello, N.; Moser, S.; Malacarne, M.; Larcher, R. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2021 Las nuevas variedades de vides resistentes a las enfermedades fúngicas Roman Villegas, T.; Bottura, M.; Malacarne, M.; Stefanini, M.; Moser, S. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2021 Macerazione carbonica nel vino e biodiversità microbica, quale relazione? Guzzon, R.; Malacarne, M.; Larcher, R.; Franciosi, E.; Toffanin, A. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2020 La vendemmia 2020: valutazioni e prospettive Groff, L.; Malacarne, M. Contributo in volume (Capitolo o Saggio)
1-gen-2020 Experiencias del manejo ecológico y biodinámico de Riesling y Pinot Blanco en Trentino (Italia) Nicolini, G.; Zanzotti, R.; Malacarne, M.; Roman, T. Articolo in rivista
1-gen-2020 Effect of antioxidant supplementation on the polysulfides of white wines Nardin, T.; Larcher, R.; van Leeuwen, K.A.; Pilkington, L.I.; Roman, T.; Malacarne, M.; Fedrizzi, B. Articolo in rivista
1-gen-2020 The impact of grape processing and carbonic maceration on the microbiota of early stages of winemaking Guzzon, R.; Malacarne, M.; Larcher, R.; Franciosi, E.; Toffanin, A. Articolo in rivista
1-gen-2019 Analisi prevendemmiali e confronto con la serie storica delle scorse annate Malacarne, M.; Roman, T.; Larcher, R. Other
1-gen-2019 La vendemmia 2019: valutazioni e prospettive Groff, L.; Malacarne, M. Contributo in volume (Capitolo o Saggio)
1-gen-2019 Use of Fourier Transform Infrared Spectroscopy (FT-IR) to rapidly verify the botanical authenticity of gum arabic Malacarne, M.; Barp, L.; Bertoldi, D.; Nardin, T.; Larcher, R. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2019 The clonal selection of terpenic varieties to protect natural variability developed in a mountain area: the case of Trentino (Italy) Nicolini, G.; Malossini, U.; Román, T.; Paolini, M.; Malacarne, M. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2019 Omologati nuovi cloni di Müller Thurgau Nicolini, G.; Malossini, U.; Roman, T.; Malacarne, M.; Moser, S. Articolo in rivista