CAVAZZA, AGOSTINO

CAVAZZA, AGOSTINO  

FEM: N. D.  

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Data di pubblicazione Titolo Autore(i) Tipo File
1-gen-2016 Dynamic changes in microbiota and mycobiota during spontaneous 'Vino Santo Trentino' fermentation Stefanini, I.; Albanese, D.; Cavazza, A.; Franciosi, E.; De Filippo, C.; Donati, C.; Cavalieri, D. Articolo in rivista
1-gen-2015 Biodiversity and γ-aminobutyric acid production by lactic acid bacteria isolated from traditional Alpine raw cow’s milk cheeses Franciosi, E.; Carafa, I.; Nardin, T.; Schiavon, S.; Poznanski, E.; Cavazza, A.; Larcher, R.; Tuohy, K. Articolo in rivista
1-gen-2015 The microbial dynamics of the fermentation of Vino Santo, a typical sweet wine Trentinian production Stefanini, I.; Albanese, D.; Cavazza, A.; Franciosi, E.; De Filippo, C.; Donati, C.; Cavalieri, D. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2013 The influence of the copper content in grape must on alcoholic fermentation kinetics and wine quality: a survey on the performance of 50 commercial active dry yeasts Cavazza, A.; Guzzon, R.; Malacarne, M.; Larcher, R. Articolo in rivista
1-gen-2012 The spatial distribution of bacteria in Grana-cheese during ripening Monfredini, L.; Settanni, L.; Poznanski, E.; Cavazza, A.; Franciosi, E. Articolo in rivista
1-gen-2012 Use of organo-silica immobilized bacteria produced in a pilot scale plant to induce malolactic fermentation in wines that contain lysozyme Guzzon, R.; Carturan, G.; Krieger Weber, S.; Cavazza, A. Articolo in rivista
1-gen-2012 The effect of milk collection and storage conditions on the final quality of Trentingrana cheese: sensory and instrumental evaluation Endrizzi, I.; Fabris, A.; Biasioli, F.; Aprea, E.; Franciosi, E.; Poznanski, E.; Cavazza, A.; Gasperi, F. Articolo in rivista
1-gen-2012 Does milk treatment before cheese-making affect microbial and chemical traits of ripened cheese? Grana Trentino as a case study Franciosi, E.; Gardini, F.; Monfredini, L.; Tabanelli, G.; Fabris, A.; Endrizzi, I.; Poznanski, E.; Gasperi, F.; Cavazza, A. Articolo in rivista
1-gen-2011 Mantenere la tipicità in un mondo che cambia Cavazza, A.; Franciosi, E.; Settanni, L.; Monfredini, L.; Poznanski, E. Articolo in rivista
1-gen-2011 Microbial analysis of raw cows’ milk used for cheese-making: influence of storage treatments on microbial composition and other technological traits Franciosi, E.; Settanni, L.; Cologna, N.; Cavazza, A.; Poznanski, E. Articolo in rivista
1-gen-2011 Must treatments and wild yeast growth before and during alcoholic fermentation Cavazza, A.; Poznanski, E.; Guzzon, R. Articolo in rivista
1-gen-2011 Extension of Tosela cheese shelf-life using non-starter lactic acid bacteria Settanni, L.; Franciosi, E.; Cavazza, A.; Cocconcelli, P.S.; Poznanski, E. Articolo in rivista
1-gen-2011 Changes in psychrotrophic microbial populations during milk creaming to produce Grana Trentino cheese Franciosi, E.; De Sabbata, G.; Cavazza, A.; Poznanski, E. Articolo in rivista
1-gen-2011 Temperatura e modalità di conferimento del latte al caseificio: effetti sulla tecnologia della lavorazione Cavazza, A.; Franciosi, E.; Cologna, N.; Settanni, L.; Poznanski, E. Contributo in volume (Capitolo o Saggio)
1-gen-2011 Come le diverse modalità di raccolta del latte influenzano la qualità finale del formaggio Gasperi, F.; Endrizzi, I.; Fabris, A.; Biasioli, F.; Aprea, E.; Franciosi, E.; Poznanski, E.; Cavazza, A. Contributo in volume (Capitolo o Saggio)
1-gen-2011 Monitoraggio microbiologico del latte alla stalla nella zona di produzione del Trentingrana Franciosi, E.; Pecile, A.; Mazzucchi, M.; Cavazza, A. Contributo in volume (Capitolo o Saggio)
1-gen-2011 L'evoluzione del microbioma durante la caseificazione e la stagionatura: il caso del Grana Trentino Franciosi, E.; Monfredini, L.; Poznanski, E.; Settanni, L.; Gardini, F.; Cavazza, A. Contributo in volume (Capitolo o Saggio)
1-gen-2011 Temperatura e modalità di conferimento del latte al caseificio: effetti sulla carica psicotrofa e non solo Poznanski, E.; Franciosi, E.; Cologna, N.; Settanni, L.; De Sabbata, G.; Gardini, F.; Cavazza, A. Contributo in volume (Capitolo o Saggio)
1-gen-2011 Malolactic bacteria from Trentino and their use in immobilized form Cavazza, A.; Guzzon, R. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2011 Nuovi approcci all'uso del lisozima per la prevenzione delle contaminazioni microbiche Guzzon, R.; Cavazza, A.; Malacarne, M. Abstract in Atti di convegno