ARAPITSAS, PANAGIOTIS

ARAPITSAS, PANAGIOTIS  

CRI [2022-01 - today]: METABOLOMICS  

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Data di pubblicazione Titolo Autore(i) Tipo File
1-gen-2012 A comprehensive LC-MS/MS study of pigment profile evolution during ageing of Brunello di Montalcino wines Arapitsas, P.; Perenzoni, D.; Mattivi, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2014 A facile database search engine for metabolite identification and biomarker discovery in metabolomics Arapitsas, P.; Langridge, J.; Mattivi, F.; Astarita, G. Altro
1-gen-2021 A mechanistic investigation of H/D scrambling processes in flavonoids Guella, G.; Bonaldo, F.; Catorci, D.; Mattivi, F.; Arapitsas, P. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2012 A metabolomic approach to the study of wine micro-oxygenation Arapitsas, P.; Scholz, M.U.; Vrhovsek, U.; Di Blasi, S.; Biondi Bartolini, A.; Masuero, D.; Perenzoni, D.; Rigo, A.; Mattivi, F. Articolo in rivista
1-gen-2021 A new approach for sensory characterization of grape: relationship with chemical composition Saenz Navajas, M.P.; Ferrero del Teso, S.; Suárez, A.; Ferreira, C.; Arapitsas, P.; Perenzoni, D.; Mattivi, F.; Ferreira, V.; Fernández Zurbano, P. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2013 Advanced knowledge of three important classes of grape phenolics: Anthocyanins, Stilbenes and Flavonols Flamini, R.; Mattivi, F.; De Rosso, M.; Arapitsas, P.; Bavaresco, L. Articolo in rivista
1-gen-2011 An untargeted metabolomics approach to wine micro-oxygenation Arapitsas, P.; Scholz, M.U.; Masuero, D.; Biondi Bartolini, A.; Di Blasi, S.; Perenzoni, D.; Vrhovsek, U.; Mattivi, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2018 An update on wine ageing and sulfonation Arapitsas, P.; Guella, G.; Mattivi, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2012 An updated view of the formation of pigments in Brunello di Montalcino wines Arapitsas, P.; Perenzoni, D.; Roman, T.; Nicolini, G.; Mattivi, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2013 An updated view of the formation of pigments in Brunello di Montalcino wines Arapitsas, P.; Perenzoni, D.; Angeli, A.; Mattivi, F. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2011 Analysis of grape composition through MS-based metabolomics: solvent extraction protocol optimisation Mattivi, F.; Theodoridis, G.; Gika, H.; Franceschi, P.; Caputi, L.; Arapitsas, P.; Scholz, M.U.; Masuero, D.; Wehrens, R.; Vrhovsek, U. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2014 Analysis of the phenolic composition of fungus-resistant grape varieties cultivated in Italy and Germany using UHPLC-MS/MS Ehrhardt, C.; Arapitsas, P.; Stefanini, M.; Flick, G.; Mattivi, F. Articolo in rivista
1-gen-2023 Analysis of the volatile organic compound fingerprint of Greek grape marc spirits of various origins and traditional production styles Marinaki, M.; Sampsonidis, I.; Nakas, A.; Arapitsas, P.; Assimopoulou, A.N.; Theodoridis, G. -
1-gen-2015 Anthocyanins in grapes and wines: old, new and recurring chemical problems Mattivi, F.; Arapitsas, P.; Ruocco, S.; Stefanini, M.; Perenzoni, D.; Vrhovsek, U. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2013 Bioinformatic solutions for addressing the grape metabolome Wehrens, H.R.M.J.; Franceschi, P.; Shahaf, N.; Scholz, M.U.; Arapitsas, P.; Weingart, G.; Carvalho, E.; Vrhovsek, U.; Mattivi, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2019 Cambio climatico e profilo polifenolico Mattivi, F.; Arapitsas, P. Contributo in volume (Capitolo o Saggio)
1-gen-2024 Chemical stability of thiol and flavanol sulfonation products during wine aging conditions Tachtalidou, S.; Arapitsas, P.; Penouilh, M.J.; Denat, F.; Schmitt-Kopplin, P.; D. Gougeon, R.D.; Nikolantonaki, M. -
1-gen-2021 Cluster thinning and vineyard site modulate the metabolomic profile of Ribolla Gialla base and sparkling wines Škrab, D.; Sivilott, I.P.; Comuzzo, P.; Voce, S.; Degano, F.; Carlin, S.; Arapitsas, P.; Masuero, D.; Vrhovsek, U. Articolo in rivista
1-gen-2021 Comparative metabolite and gene expression analyses in combination with gene characterization revealed the patterns of flavonoid accumulation during Cistus creticus subsp. creticus fruit development Aničić, N.; Patelou, E.; Papanikolaou, A.; Kanioura, A.; Valdesturli, C.; Arapitsas, P.; Skorić, M.; Dragićević, M.; Gašić, U.; Koukounaras, A.; Kostas, S.; Sarrou, E.; Martens, S.; Mišić, D.; Kanellis, A. Articolo in rivista
1-gen-2017 Comprehensive two-dimensional gas chromatography coupled with TOF-MS, a powerful tool for the analysis of wine and olive oil volatile profile Carlin, S.; Vrhovsek, U.; Arapitsas, P.; Lukic, I.; Suklje, K.; Horvat, I.; Mattivi, F. Abstract in Atti di convegno