CAPPELLO, NICOLA

CAPPELLO, NICOLA  

CTT [2018-01 - today]: FOOD CHARACTERIZATION AND PROCESSING DEPARTMENT  

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Data di pubblicazione Titolo Autore(i) Tipo File
1-gen-2023 Aroma characterisation of mold resistant sparkling wines produced in a warm-temperate area Roman Villegas, T.; Cisilotto, B.; Paolini, M.; Moser, S.; Cappello, N.; Larcher, R. -
1-gen-2023 Aroma characterization of mold resistant basewines for sparkling wine produced in a warm-temperate area at two different altitudes Paolini, M.; Roman Villegas, T.; Cisilotto, B.; Moser, S.; Cappello, N.; Larcher, R. -
1-gen-2023 Aromatic and fermentative performances of Hanseniaspora vineae in different coinoculation protocols with Saccharomyces cerevisiae for white winemaking Gallo, A.; Paolini, M.; Castello, D.; Carrau, F.; Schneider, R.; Cappello, N.; Larcher, R.; Roman Villegas, T. -
1-gen-2023 Aromatic and fermentative performances of hanseniaspora vineae in different sequential inoculation protocols with saccharomyces cerevisiae for white winemaking Gallo, A.; Paolini, M.; Cappello, N.; Carrau, F.; Schneider, R.; Larcher, R.; Roman Villegas, T. -
1-gen-2021 Influence of the agronomic management on the aroma of Riesling wines Zanzotti, R.; Roman Villegas, T.; Paolini, M.; Coller, E.; Cappello, N.; Moser, S.; Malacarne, M.; Larcher, R. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2023 Insights into the grape must composition effect on Hanseniaspora vineae performance and metabolic aroma compounds in Chardonnay base wine for sparkling wine production Gallo, A.; Larcher, R.; Cappello, N.; Paolini, M.; Moser, S.; Carrau, F.; Schneider, R.; Nardin, T.; Roman, T. -
1-gen-2023 Interaction between nutrient supplementation and yeast strain on the aroma of Glera base wine for sparkling production Roman Villegas, T.; Cisilotto, B.; Cappello, N.; Paolini, M.; Echeverrigaray, S.; Bernardi, P.; Gallo, A.; Larcher, R. -
1-gen-2022 L'utilizzo di proteasi nel mosto per la stabilizzazione proteica dei vini Roman Villegas, T.; Gallo, A.; Leonardelli, A.; Cappello, N.; Schneider, R.; Bogianchini, M.; Larcher, R. Articolo in rivista
1-gen-2023 Modulation of yeast-derived aroma compounds in Chardonnay wines using encapsulated diammonium phosphate to control nutrient release Roman Villegas, T.; Paolini, M.; Gallo, A.; Barp, L.; Bortolotto, L.; Cappello, N.; Larcher, R. -
1-gen-2022 Oenological potential of the Hanseniaspora vineae strain Hv205 Gallo, A.; Roman Villegas, T.; Paolini, M.; Cappello, N.; Nardin, T.; Larcher, R. -
1-gen-2021 Peso del ceppo di lievito sulla presenza di molecole correlate all'invecchiamento atipico Roman Villegas, T.; Nardin, T.; Pace, J.M.; Cappello, N.; Larcher, R.; Nicolini, G. Articolo in rivista
1-gen-2023 Ripening behaviour and grape must quality of eleven white resistant varieties in Trentino Roman Villegas, T.; Cappello, N.; Bottura, M.; Moser, S.; Stefanini, M.; Malacarne, M. -
1-gen-2021 The use of Hanseniaspora vineae on the production of base sparkling wine Roman Villegas, T.; Cappello, N.; Gallo, A.; Paolini, M.; Nardin, T.; Moser, S.; Carrau, F.; Schneider, R.; Larcher, R. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2022 Utilizzo del ceppo HV-205 di Hanseniaspora vineae in Chardonnay base spumante Roman Villegas, T.; Cappello, N.; Gallo, A.; Schiavon, S.; Versari, A.; Larcher, R. Articolo in rivista