CAPPELLO, NICOLA
CAPPELLO, NICOLA
CTT [2018-01 - today]: FOOD CHARACTERIZATION AND PROCESSING DEPARTMENT
Exploring the relationship between field available water capacity (AWC) and atypical aging (ATA) development in base wines
2024-01-01 Delaiti, S.; Nardin, T.; Roman Villegas, T.; Cappello, N.; Larcher, R.; Pedo', S.
Aroma features of Hanseniaspora vineae Hv205 wines in sequential and co-inoculation strategies
2024-01-01 Gallo, A.; Roman, T.; Paolini, M.; Cappello, N.; Guzzon, R.; Carrau, F.; Schneider, R.; Larcher, R.
The co-inoculation ratio of Hanseniaspora vineae-to-Saccharomyces cerevisiae correlates with aroma metabolic features in wine
2024-01-01 Gallo, A.; Roman, T.; Paolini, M.; Cappello, N.; Castello, D.; Schiavon, S.; Guzzon, R.; Carrau, F.; Schneider, R.; Larcher, R.
Impact of using yeast derivatives on the development of atypical aging in wines
2024-01-01 Delaiti, S.; Nardin, T.; Pedo', S.; Larcher, R.; Gallo, A.; Cappello, N.; Roman, T.
Influence of flash heating and aspergillopepsin I supplementation on must and wine attributes of aromatic varieties
2024-01-01 Gallo, A.; Roman, T.; Paolini, M.; Tonidandel, L.; Leonardelli, A.; Celotti, E.; Nardin, T.; Natolino, A.; Cappello, N.; Larcher, R.
Insights into the grape must composition effect on Hanseniaspora vineae performance and metabolic aroma compounds in Chardonnay base wine for sparkling wine production
2023-01-01 Gallo, A.; Larcher, R.; Cappello, N.; Paolini, M.; Moser, S.; Carrau, F.; Schneider, R.; Nardin, T.; Roman, T.
L'utilizzo di proteasi nel mosto per la stabilizzazione proteica dei vini
2022-01-01 Roman Villegas, T.; Gallo, A.; Leonardelli, A.; Cappello, N.; Schneider, R.; Bogianchini, M.; Larcher, R.
Utilizzo del ceppo HV-205 di Hanseniaspora vineae in Chardonnay base spumante
2022-01-01 Roman Villegas, T.; Cappello, N.; Gallo, A.; Schiavon, S.; Versari, A.; Larcher, R.
Peso del ceppo di lievito sulla presenza di molecole correlate all'invecchiamento atipico
2021-01-01 Roman Villegas, T.; Nardin, T.; Pace, J.M.; Cappello, N.; Larcher, R.; Nicolini, G.
Data di pubblicazione | Titolo | Autore(i) | Tipo | File |
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1-gen-2024 | Exploring the relationship between field available water capacity (AWC) and atypical aging (ATA) development in base wines | Delaiti, S.; Nardin, T.; Roman Villegas, T.; Cappello, N.; Larcher, R.; Pedo', S. | - | |
1-gen-2024 | Aroma features of Hanseniaspora vineae Hv205 wines in sequential and co-inoculation strategies | Gallo, A.; Roman, T.; Paolini, M.; Cappello, N.; Guzzon, R.; Carrau, F.; Schneider, R.; Larcher, R. | - | |
1-gen-2024 | The co-inoculation ratio of Hanseniaspora vineae-to-Saccharomyces cerevisiae correlates with aroma metabolic features in wine | Gallo, A.; Roman, T.; Paolini, M.; Cappello, N.; Castello, D.; Schiavon, S.; Guzzon, R.; Carrau, F.; Schneider, R.; Larcher, R. | - | |
1-gen-2024 | Impact of using yeast derivatives on the development of atypical aging in wines | Delaiti, S.; Nardin, T.; Pedo', S.; Larcher, R.; Gallo, A.; Cappello, N.; Roman, T. | - | |
1-gen-2024 | Influence of flash heating and aspergillopepsin I supplementation on must and wine attributes of aromatic varieties | Gallo, A.; Roman, T.; Paolini, M.; Tonidandel, L.; Leonardelli, A.; Celotti, E.; Nardin, T.; Natolino, A.; Cappello, N.; Larcher, R. | - | |
1-gen-2023 | Insights into the grape must composition effect on Hanseniaspora vineae performance and metabolic aroma compounds in Chardonnay base wine for sparkling wine production | Gallo, A.; Larcher, R.; Cappello, N.; Paolini, M.; Moser, S.; Carrau, F.; Schneider, R.; Nardin, T.; Roman, T. | - | |
1-gen-2022 | L'utilizzo di proteasi nel mosto per la stabilizzazione proteica dei vini | Roman Villegas, T.; Gallo, A.; Leonardelli, A.; Cappello, N.; Schneider, R.; Bogianchini, M.; Larcher, R. | Articolo in rivista | |
1-gen-2022 | Utilizzo del ceppo HV-205 di Hanseniaspora vineae in Chardonnay base spumante | Roman Villegas, T.; Cappello, N.; Gallo, A.; Schiavon, S.; Versari, A.; Larcher, R. | Articolo in rivista | |
1-gen-2021 | Peso del ceppo di lievito sulla presenza di molecole correlate all'invecchiamento atipico | Roman Villegas, T.; Nardin, T.; Pace, J.M.; Cappello, N.; Larcher, R.; Nicolini, G. | Articolo in rivista |