Sfoglia per SSD
Lo stato dell'arte sulla fermentazione malolattica
2021-01-01 Guzzon, R.
Lysobacter
2020-01-01 Brescia, F.; Pertot, I.; Puopolo, G.
L’alimentazione di vacche da latte in alpeggio migliora il microbiota di latte e formaggio
2018-01-01 Carafa, I.; Castro Navarro, I.; Saha, S.; Bittante, G.; Tuohy, K.; Franciosi, E.
L’efficacia dei chitosani varia con le specie microbiche
2021-01-01 Guzzon, R.; Nardin, T.; Larcher, R.
Macerazione carbonica nel vino e biodiversità microbica, quale relazione?
2021-01-01 Guzzon, R.; Malacarne, M.; Larcher, R.; Franciosi, E.; Toffanin, A.
Marciume acido: quale ruolo dei microrganismi?
2020-01-01 Guzzon, R.
Massive survey on bacterial–bacteriophages biodiversity and quality of natural whey starter cultures in Trentingrana cheese production
2021-01-01 Mancini, A.; Cid Rodriguez, M.; Zago, M.; Cologna, M.; Goss, A.; Carafa, I.; Tuohy, K.; Merz, A.; Franciosi, E.
Meta-analysis of microbiomes in soils affected by Apple Replant Disease
2016-01-01 Nicola, L.; Insam, H.; Pertot, I.; Stres, B.
Metagenomic analysis of bacterial endophytic communities associated with grapevine (Vitis vinifera L.)
2012-01-01 Yousaf, S.; Pancher, M.; Campisano, A.
Microbial community dynamics in phyto‑thermotherapy baths viewed through next generation sequencing and metabolomics approach
2020-01-01 Franciosi, E.; Narduzzi, L.; Paradiso, A.; Carlin, S.; Tuohy, K.; Beretta, A.; Mattivi, F.
Microbial diversity and sensorial properties of malga cheese from Trentino (Italy) after long-term ageing period
2019-01-01 Guzzon, R.; Schiavon, S.; Roman, T.
Microbiological analysis and metagenomic profiling of the bacterial community of an anthropogenic soil modified from typic haploxererts
2022-01-01 Barbaccia, P.; Dazzi, C.; Franciosi, E.; Di Gerlando, R.; Settanni, L.; Lo Papa, G.
Microbiological and biochemical investigations on the aetiology of apple replant disease
2017-07-20 Nicola, L.
Microbiome of vineyard soils is shaped by geography and management.
2019-01-01 Coller, E.; Cestaro, A.; Zanzotti, R.; Bertoldi, D.; Pindo, M.; Larger, S.; Albanese, D.; Mescalchin, E.; Donati, C.
Microbiomi e prodotti fermentati: qualità e salute
2024-01-01 Fragasso, M.; Perrone, G.; Russo, M.M.; Biasioli, F.; Spano, G.; Russo, P.; Capozzi, V.
Microbiota and Hepatic Encephalopathy: microbial dynamics and metabolism upon prebiotic, antibiotic and probiotic treatment
2016-01-01 Mancini, A.; Campagna, F.; Amodio, P.; Pravadelli, C.; Tuohy, K.
Microbiota modulation in human health and disease: focus on the gut:liver:brain axis
2017-03-24 Mancini, A.
Microbiota, terroir e vino: una complessa interazione
2023-01-01 Guzzon, R.
Microrganismi e colore del vino, quale relazione?
2021-01-01 Guzzon, R.
Microrganismi e terroir: quale legame?
2020-01-01 Guzzon, R.
Data di pubblicazione | Titolo | Autore(i) | Tipo | File |
---|---|---|---|---|
1-gen-2021 | Lo stato dell'arte sulla fermentazione malolattica | Guzzon, R. | Articolo in rivista | |
1-gen-2020 | Lysobacter | Brescia, F.; Pertot, I.; Puopolo, G. | Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | |
1-gen-2018 | L’alimentazione di vacche da latte in alpeggio migliora il microbiota di latte e formaggio | Carafa, I.; Castro Navarro, I.; Saha, S.; Bittante, G.; Tuohy, K.; Franciosi, E. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2021 | L’efficacia dei chitosani varia con le specie microbiche | Guzzon, R.; Nardin, T.; Larcher, R. | Articolo in rivista | |
1-gen-2021 | Macerazione carbonica nel vino e biodiversità microbica, quale relazione? | Guzzon, R.; Malacarne, M.; Larcher, R.; Franciosi, E.; Toffanin, A. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2020 | Marciume acido: quale ruolo dei microrganismi? | Guzzon, R. | Articolo in rivista | |
1-gen-2021 | Massive survey on bacterial–bacteriophages biodiversity and quality of natural whey starter cultures in Trentingrana cheese production | Mancini, A.; Cid Rodriguez, M.; Zago, M.; Cologna, M.; Goss, A.; Carafa, I.; Tuohy, K.; Merz, A.; Franciosi, E. | Articolo in rivista | |
1-gen-2016 | Meta-analysis of microbiomes in soils affected by Apple Replant Disease | Nicola, L.; Insam, H.; Pertot, I.; Stres, B. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2012 | Metagenomic analysis of bacterial endophytic communities associated with grapevine (Vitis vinifera L.) | Yousaf, S.; Pancher, M.; Campisano, A. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2020 | Microbial community dynamics in phyto‑thermotherapy baths viewed through next generation sequencing and metabolomics approach | Franciosi, E.; Narduzzi, L.; Paradiso, A.; Carlin, S.; Tuohy, K.; Beretta, A.; Mattivi, F. | Articolo in rivista | |
1-gen-2019 | Microbial diversity and sensorial properties of malga cheese from Trentino (Italy) after long-term ageing period | Guzzon, R.; Schiavon, S.; Roman, T. | Articolo in rivista | |
1-gen-2022 | Microbiological analysis and metagenomic profiling of the bacterial community of an anthropogenic soil modified from typic haploxererts | Barbaccia, P.; Dazzi, C.; Franciosi, E.; Di Gerlando, R.; Settanni, L.; Lo Papa, G. | Articolo in rivista | |
20-lug-2017 | Microbiological and biochemical investigations on the aetiology of apple replant disease | Nicola, L. | Doctoral Thesis | |
1-gen-2019 | Microbiome of vineyard soils is shaped by geography and management. | Coller, E.; Cestaro, A.; Zanzotti, R.; Bertoldi, D.; Pindo, M.; Larger, S.; Albanese, D.; Mescalchin, E.; Donati, C. | Articolo in rivista | |
1-gen-2024 | Microbiomi e prodotti fermentati: qualità e salute | Fragasso, M.; Perrone, G.; Russo, M.M.; Biasioli, F.; Spano, G.; Russo, P.; Capozzi, V. | - | |
1-gen-2016 | Microbiota and Hepatic Encephalopathy: microbial dynamics and metabolism upon prebiotic, antibiotic and probiotic treatment | Mancini, A.; Campagna, F.; Amodio, P.; Pravadelli, C.; Tuohy, K. | Poster | |
24-mar-2017 | Microbiota modulation in human health and disease: focus on the gut:liver:brain axis | Mancini, A. | Doctoral Thesis | |
1-gen-2023 | Microbiota, terroir e vino: una complessa interazione | Guzzon, R. | - | |
1-gen-2021 | Microrganismi e colore del vino, quale relazione? | Guzzon, R. | Articolo in rivista | |
1-gen-2020 | Microrganismi e terroir: quale legame? | Guzzon, R. | Articolo in rivista |
Legenda icone
- file ad accesso aperto file disponibili agli utenti autorizzati
- file disponibili solo agli amministratori
- file sotto embargo
- nessun file disponibile