MORELLI, RAFFAELLA
MORELLI, RAFFAELLA
CTT [2024-01 - today]: DIPARTIMENTO SPERIMENTAZIONE AGRARIA FORESTALE E AMBIENTALE
A multi-indicator approach to compare the sustainability of organic vs. integrated management of grape production
2024-01-01 Castaldi, S.; Formicola, N.; Mastrocicco, M.; Rodriguez Morales, C.; Morelli, R.; Prodorutti, D.; Vannini, A.; Zanzotti, R.
Riduzione del dosaggio rameico possibile ed efficace
2024-01-01 Zanzotti, R.; Chiusole, M.; Bertoldi, D.; Maines, R.; Morelli, R.; Prodorutti, D.
Fertilizzazione dell’erbaio da sovescio: una strategia per ottimizzare la nutrizione del vigneto
2024-01-01 Morelli, R.; Bertoldi, D.; Chiusole, M.; Maines, R.; Prodorutti, D.; Zanzotti, R.
Esperienza pluriennale di confronto tra gestioni agronomiche in vigneto
2024-01-01 Zanzotti, R.; Roman Villegas, T.; Prodorutti, D.; Bertoldi, D.; Morelli, R.
Nutrition of apple orchard with livestock-derived fertilisers: dynamics and losses of soil mineral nitrogen
2024-01-01 Morelli, R.; Zanoni, S.; Bona, D.; Prodorutti, D.; Bertoldi, D.; Cristoforetti, A.; Pedo', S.; Zanzotti, R.
Melo in conversione a biologico, valutazioni vegeto-produttive
2023-01-01 Zanoni, S.; Zanzotti, R.; Morelli, R.
La sostenibilità dell’ecosistema vigneto aumenta col sovescio
2023-01-01 Morelli, R.; Zanzotti, R.; Chiusole, M.; Maines, R.; Bertoldi, D.; Coller, E.; Prodorutti, D.
Indicatori algali dei suoli in vigneti a diversa gestione agronomica
2023-01-01 Ciutti, F.; Coller, E.; Morelli, R.; Cappelletti, C.
Progetto PEI 2022-2024: SMS Green: bioeconomia circolare, sostenibilità melo-suolo
2023-01-01 Morelli, R.; Bona, D.; Cristoforetti, A.; Zanoni, S.; Bertoldi, D.; Pindo, M.; Zanzotti, R.; Silvestri, S.
Nitrogen in apple orchard: organic fertilisation strategies in a circular economy approach
2023-01-01 Morelli, R.; Zanoni, S.; Bona, D.; Pedo', S.; Bertoldi, D.; Porro, D.; Cristoforetti, A.; Zanzotti, R.
Soil fertility and agronomic performance of green manure in vineyard
2023-01-01 Zanzotti, R.; Bertoldi, D.; Baldantoni, D.; Morelli, R.
From apple pomace to soil fertility; the SMS Green project approach for understanding the contribution of digestate, compost, and hydrochar to orchards fertility
2023-01-01 Bona, D.; Bertolini, S.; Morelli, R.; Zanzotti, R.; Bertoldi, D.; Pindo, M.; Donati, C.; Silvestri, S.
Nitrogen in apple orchards under integrated and organic farming
2023-01-01 Morelli, R.; Zanzotti, R.; Bertoldi, D.; Zanoni, S.
Gestione biologica e integrata a confronto: valutazione vegeto-produttiva in cinque anni di sperimentazione in meleto
2023-01-01 Zanoni, S.; Morelli, R.; Maines, R.; Coller, E.; Zanzotti, R.
Nutrienti e attività biologica del suolo in un meleto a gestione biologica e integrata
2023-01-01 Morelli, R.; Coller, E.; Zanoni, S.; Zanzotti, R.; Maines, R.; Bertoldi, D.; Prodorutti, D.
Does green manure improve soil quality in a dry vineyard of Lake Garda?
2023-01-01 Coller, E.; Morelli, R.; Zanzotti, R.; Bertola, N.; Bertola, N.; Bertoldi, D.; Chiusole, M.; Prodorutti, D.
Bioeconomia per l’agricoltura di montagna: impiego di fertilizzanti organici per la gestione della sostanza organica e dei nutrienti in frutticoltura
2023-01-01 Bona, D.; Cristoforetti, A.; Morelli, R.; Zanzotti, R.; Zanoni, S.; Tambone, F.; Pedo', S.; Fornasier, F.; Silvestri, S.
Sustainability evaluation of organic vs. integrated management in Italian vineyards with a multi footprint approach
2023-01-01 Castaldi, S.; Formicola, N.; Mastrocicco, M.; Morales Rodríguez, C.; Morelli, R.; Prodorutti, D.; Vannini, A.; Zanzotti, R.
Can comparable vine and grape quality be achieved between organic and integrated management in a warm-temperate area?
2022-01-01 Morelli, R.; Roman, T.; Bertoldi, D.; Zanzotti, R.
Soil communities: who responds and how quickly to a change in agricultural system?
2022-01-01 Coller, E.; Longa, C.; Morelli, R.; Zanoni, S.; Cersosimo Ippolito, M.C.; Pindo, M.; Cappelletti, C.; Ciutti, F.; Menta, C.; Zanzotti, R.; Ioriatti, C.
Data di pubblicazione | Titolo | Autore(i) | Tipo | File |
---|---|---|---|---|
1-gen-2024 | A multi-indicator approach to compare the sustainability of organic vs. integrated management of grape production | Castaldi, S.; Formicola, N.; Mastrocicco, M.; Rodriguez Morales, C.; Morelli, R.; Prodorutti, D.; Vannini, A.; Zanzotti, R. | - | |
1-gen-2024 | Riduzione del dosaggio rameico possibile ed efficace | Zanzotti, R.; Chiusole, M.; Bertoldi, D.; Maines, R.; Morelli, R.; Prodorutti, D. | - | |
1-gen-2024 | Fertilizzazione dell’erbaio da sovescio: una strategia per ottimizzare la nutrizione del vigneto | Morelli, R.; Bertoldi, D.; Chiusole, M.; Maines, R.; Prodorutti, D.; Zanzotti, R. | - | |
1-gen-2024 | Esperienza pluriennale di confronto tra gestioni agronomiche in vigneto | Zanzotti, R.; Roman Villegas, T.; Prodorutti, D.; Bertoldi, D.; Morelli, R. | - | |
1-gen-2024 | Nutrition of apple orchard with livestock-derived fertilisers: dynamics and losses of soil mineral nitrogen | Morelli, R.; Zanoni, S.; Bona, D.; Prodorutti, D.; Bertoldi, D.; Cristoforetti, A.; Pedo', S.; Zanzotti, R. | - | |
1-gen-2023 | Melo in conversione a biologico, valutazioni vegeto-produttive | Zanoni, S.; Zanzotti, R.; Morelli, R. | - | |
1-gen-2023 | La sostenibilità dell’ecosistema vigneto aumenta col sovescio | Morelli, R.; Zanzotti, R.; Chiusole, M.; Maines, R.; Bertoldi, D.; Coller, E.; Prodorutti, D. | - | |
1-gen-2023 | Indicatori algali dei suoli in vigneti a diversa gestione agronomica | Ciutti, F.; Coller, E.; Morelli, R.; Cappelletti, C. | - | |
1-gen-2023 | Progetto PEI 2022-2024: SMS Green: bioeconomia circolare, sostenibilità melo-suolo | Morelli, R.; Bona, D.; Cristoforetti, A.; Zanoni, S.; Bertoldi, D.; Pindo, M.; Zanzotti, R.; Silvestri, S. | - | |
1-gen-2023 | Nitrogen in apple orchard: organic fertilisation strategies in a circular economy approach | Morelli, R.; Zanoni, S.; Bona, D.; Pedo', S.; Bertoldi, D.; Porro, D.; Cristoforetti, A.; Zanzotti, R. | - | |
1-gen-2023 | Soil fertility and agronomic performance of green manure in vineyard | Zanzotti, R.; Bertoldi, D.; Baldantoni, D.; Morelli, R. | - | |
1-gen-2023 | From apple pomace to soil fertility; the SMS Green project approach for understanding the contribution of digestate, compost, and hydrochar to orchards fertility | Bona, D.; Bertolini, S.; Morelli, R.; Zanzotti, R.; Bertoldi, D.; Pindo, M.; Donati, C.; Silvestri, S. | - | |
1-gen-2023 | Nitrogen in apple orchards under integrated and organic farming | Morelli, R.; Zanzotti, R.; Bertoldi, D.; Zanoni, S. | - | |
1-gen-2023 | Gestione biologica e integrata a confronto: valutazione vegeto-produttiva in cinque anni di sperimentazione in meleto | Zanoni, S.; Morelli, R.; Maines, R.; Coller, E.; Zanzotti, R. | - | |
1-gen-2023 | Nutrienti e attività biologica del suolo in un meleto a gestione biologica e integrata | Morelli, R.; Coller, E.; Zanoni, S.; Zanzotti, R.; Maines, R.; Bertoldi, D.; Prodorutti, D. | - | |
1-gen-2023 | Does green manure improve soil quality in a dry vineyard of Lake Garda? | Coller, E.; Morelli, R.; Zanzotti, R.; Bertola, N.; Bertola, N.; Bertoldi, D.; Chiusole, M.; Prodorutti, D. | - | |
1-gen-2023 | Bioeconomia per l’agricoltura di montagna: impiego di fertilizzanti organici per la gestione della sostanza organica e dei nutrienti in frutticoltura | Bona, D.; Cristoforetti, A.; Morelli, R.; Zanzotti, R.; Zanoni, S.; Tambone, F.; Pedo', S.; Fornasier, F.; Silvestri, S. | - | |
1-gen-2023 | Sustainability evaluation of organic vs. integrated management in Italian vineyards with a multi footprint approach | Castaldi, S.; Formicola, N.; Mastrocicco, M.; Morales Rodríguez, C.; Morelli, R.; Prodorutti, D.; Vannini, A.; Zanzotti, R. | - | |
1-gen-2022 | Can comparable vine and grape quality be achieved between organic and integrated management in a warm-temperate area? | Morelli, R.; Roman, T.; Bertoldi, D.; Zanzotti, R. | - | |
1-gen-2022 | Soil communities: who responds and how quickly to a change in agricultural system? | Coller, E.; Longa, C.; Morelli, R.; Zanoni, S.; Cersosimo Ippolito, M.C.; Pindo, M.; Cappelletti, C.; Ciutti, F.; Menta, C.; Zanzotti, R.; Ioriatti, C. | Articolo in rivista |