ZAMBANINI, JESSICA
ZAMBANINI, JESSICA
CRI [2022-01 - today]: SENSORY QUALITY
La performance dei giudici nel controllo della qualità sensoriale del formaggio Trentingrana
2022-01-01 Santoro, E.; Endrizzi, I.; Menghi, L.; Cliceri, D.; Zambanini, J.; Aprea, E.; Gasperi, F.
The sensory quality control system of Trentingrana cheese: a synergy between production and research
2020-01-01 Santoro, E.; Menghi, L.; Aprea, E.; Endrizzi, I.; Zambanini, J.; Cliceri, D.; Betta, E.; Gasperi, F.
Investigating the effect of artificial flavours and external information on consumer liking of apples
2019-01-01 Endrizzi, I.; Aprea, E.; Betta, E.; Charles, M.; Zambanini, J.; Gasperi, F.
How is the smell of a picky eater?
2019-01-01 Menghi, L.; Penza, F.; Zambanini, J.; Endrizzi, I.; Cavazzana, A.; Hummel, T.; Gasperi, F.
Acceptability of a new olive pomace enriched biscuits (PreBiÒ®) in a dietary intervention with mildly hypercholesterolemic volunteers
2018-01-01 Menghi, L.; Endrizzi, I.; Aprea, E.; Zambanini, J.; Betta, E.; Conterno, L.; Gasperi, F.
Image analysis as support for sensory evaluation of food
2018-01-01 Aprea, E.; Granitto, P.; Endrizzi, I.; Larese, M.; Menghi, L.; Zambanini, J.; Gasperi, F.
Il controllo della qualità sensoriale del Trentingrana: una sinergia tra mondo produttivo e ricerca
2018-01-01 Menghi, L.; Aprea, E.; Betta, E.; Endrizzi, I.; Zambanini, J.; Gasperi, F.; Goss, A.; Merz, A.
Effetto del congelamento sulla qualità sensoriale del latte delattosato: indagine preliminare per studi sul processo produttivo e la shelf life
2018-01-01 Bottiroli, R.; Aprea, E.; Betta, E.; Endrizzi, I.; Menghi, L.; Zambanini, J.; Gasperi, F.; Manghi, P.
Dynamic and static sensory methods to study the role of aroma on taste and texture: a multisensory approach to apple perception
2017-01-01 Charles, M.; Endrizzi, I.; Aprea, E.; Zambanini, J.; Betta, E.; Gasperi, F.
Determination of volatile compounds in apple by SPME/GC-MS and their influence on perceived sweetness
2017-01-01 Aprea, E.; Charles, M.; Endrizzi, I.; Corollaro, M.L.; Betta, E.; Zambanini, J.; Biasioli, F.; Gasperi, F.
The multisensory perception of sweetness in apple
2017-01-01 Gasperi, F.; Aprea, E.; Betta, E.; Biasioli, F.; Charles, M.C.; Corollaro, M.L.; Endrizzi, I.; Zambanini, J.
Contribution of sugars and volatile components to perceived sweetness of apple
2017-01-01 Aprea, E.; Charles, M.C.; Endrizzi, I.; Corollaro, M.L.; Betta, E.; Zambanini, J.; Biasioli, F.; Gasperi, F.
Alterazioni cromatiche in cosmetica: percezione sensoriale e misurazioni strumentali
2016-01-01 Endrizzi, I.; Aprea, E.; Charles, M.C.; Munter, E.; Zambanini, J.; Betta, E.; Miori, L.; Gasperi, F.
Uno studio sulle interazioni multisensoriali nella mela
2016-01-01 Charles, M.; Endrizzi, I.; Aprea, E.; Zambanini, J.; Betta, E.; Gasperi, F.
The multisensory dynamic experience that takes place when eating an apple
2015-01-01 Charles, M.C.; Endrizzi, I.; Aprea, E.; Zambanini, J.; Betta, E.; Gasperi, F.
Acceptability of scab-resistant apple cultivars
2015-01-01 Endrizzi, I.; Charles, M.C.; Aprea, E.; Zambanini, J.; Betta, E.; Gasperi, F.
Coltivazione biologica o integrata: confronto sensoriale di varietà di mela resistenti alla ticchiolatura
2014-01-01 Charles, M.C.; Corollaro, M.L.; Zambanini, J.; Aprea, E.; Endrizzi, I.; Magnago, P.; Gasperi, F.
Sensory comparison of organically and conventionally produced scab-resistant apples
2014-01-01 Charles, M.C.; Corollaro, M.L.; Zambanini, J.; Aprea, E.; Endrizzi, I.; Magnago, P.; Gasperi, F.
Il profilo di nuove selezioni di mela studiato attraverso un approccio combinato sensoriale-strumentale
2014-01-01 Corollaro, M.L.; Charles, M.C.; Aprea, E.; Endrizzi, I.; Zambanini, J.; Betta, E.; Costa, F.; Magnago, P.; Gasperi, F.
Il Sangiovese é per metà figlio del Calabrese di Montenuovo
2008-01-01 Vouillamoz, J.; Monaco, A.; Costantini, L.; Zambanini, J.; Stefanini, M.; Scienza, A.; Grando, M.S.
Data di pubblicazione | Titolo | Autore(i) | Tipo | File |
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1-gen-2022 | La performance dei giudici nel controllo della qualità sensoriale del formaggio Trentingrana | Santoro, E.; Endrizzi, I.; Menghi, L.; Cliceri, D.; Zambanini, J.; Aprea, E.; Gasperi, F. | - | |
1-gen-2020 | The sensory quality control system of Trentingrana cheese: a synergy between production and research | Santoro, E.; Menghi, L.; Aprea, E.; Endrizzi, I.; Zambanini, J.; Cliceri, D.; Betta, E.; Gasperi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2019 | Investigating the effect of artificial flavours and external information on consumer liking of apples | Endrizzi, I.; Aprea, E.; Betta, E.; Charles, M.; Zambanini, J.; Gasperi, F. | Articolo in rivista | |
1-gen-2019 | How is the smell of a picky eater? | Menghi, L.; Penza, F.; Zambanini, J.; Endrizzi, I.; Cavazzana, A.; Hummel, T.; Gasperi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2018 | Acceptability of a new olive pomace enriched biscuits (PreBiÒ®) in a dietary intervention with mildly hypercholesterolemic volunteers | Menghi, L.; Endrizzi, I.; Aprea, E.; Zambanini, J.; Betta, E.; Conterno, L.; Gasperi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2018 | Image analysis as support for sensory evaluation of food | Aprea, E.; Granitto, P.; Endrizzi, I.; Larese, M.; Menghi, L.; Zambanini, J.; Gasperi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2018 | Il controllo della qualità sensoriale del Trentingrana: una sinergia tra mondo produttivo e ricerca | Menghi, L.; Aprea, E.; Betta, E.; Endrizzi, I.; Zambanini, J.; Gasperi, F.; Goss, A.; Merz, A. | Poster | |
1-gen-2018 | Effetto del congelamento sulla qualità sensoriale del latte delattosato: indagine preliminare per studi sul processo produttivo e la shelf life | Bottiroli, R.; Aprea, E.; Betta, E.; Endrizzi, I.; Menghi, L.; Zambanini, J.; Gasperi, F.; Manghi, P. | Poster | |
1-gen-2017 | Dynamic and static sensory methods to study the role of aroma on taste and texture: a multisensory approach to apple perception | Charles, M.; Endrizzi, I.; Aprea, E.; Zambanini, J.; Betta, E.; Gasperi, F. | Articolo in rivista | |
1-gen-2017 | Determination of volatile compounds in apple by SPME/GC-MS and their influence on perceived sweetness | Aprea, E.; Charles, M.; Endrizzi, I.; Corollaro, M.L.; Betta, E.; Zambanini, J.; Biasioli, F.; Gasperi, F. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2017 | The multisensory perception of sweetness in apple | Gasperi, F.; Aprea, E.; Betta, E.; Biasioli, F.; Charles, M.C.; Corollaro, M.L.; Endrizzi, I.; Zambanini, J. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2017 | Contribution of sugars and volatile components to perceived sweetness of apple | Aprea, E.; Charles, M.C.; Endrizzi, I.; Corollaro, M.L.; Betta, E.; Zambanini, J.; Biasioli, F.; Gasperi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2016 | Alterazioni cromatiche in cosmetica: percezione sensoriale e misurazioni strumentali | Endrizzi, I.; Aprea, E.; Charles, M.C.; Munter, E.; Zambanini, J.; Betta, E.; Miori, L.; Gasperi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2016 | Uno studio sulle interazioni multisensoriali nella mela | Charles, M.; Endrizzi, I.; Aprea, E.; Zambanini, J.; Betta, E.; Gasperi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2015 | The multisensory dynamic experience that takes place when eating an apple | Charles, M.C.; Endrizzi, I.; Aprea, E.; Zambanini, J.; Betta, E.; Gasperi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2015 | Acceptability of scab-resistant apple cultivars | Endrizzi, I.; Charles, M.C.; Aprea, E.; Zambanini, J.; Betta, E.; Gasperi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2014 | Coltivazione biologica o integrata: confronto sensoriale di varietà di mela resistenti alla ticchiolatura | Charles, M.C.; Corollaro, M.L.; Zambanini, J.; Aprea, E.; Endrizzi, I.; Magnago, P.; Gasperi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2014 | Sensory comparison of organically and conventionally produced scab-resistant apples | Charles, M.C.; Corollaro, M.L.; Zambanini, J.; Aprea, E.; Endrizzi, I.; Magnago, P.; Gasperi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2014 | Il profilo di nuove selezioni di mela studiato attraverso un approccio combinato sensoriale-strumentale | Corollaro, M.L.; Charles, M.C.; Aprea, E.; Endrizzi, I.; Zambanini, J.; Betta, E.; Costa, F.; Magnago, P.; Gasperi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2008 | Il Sangiovese é per metà figlio del Calabrese di Montenuovo | Vouillamoz, J.; Monaco, A.; Costantini, L.; Zambanini, J.; Stefanini, M.; Scienza, A.; Grando, M.S. | Articolo in rivista |