ENDRIZZI, ISABELLA
ENDRIZZI, ISABELLA
CRI [2022-01 - today]: SENSORY QUALITY
Food neophobia mediates the variety but not the quality of food choices among adolescents
2025-01-01 Fontana, L.; Endrizzi, I.; Menghi, L.; Franchini, C.; Degli Innocenti, P.; Bontempo, L.; Gasperi, F.
Gender moderates the associations between responsiveness to alarming oral sensations, depressive symptoms, and dietary habits in adolescents
2025-01-01 Menghi, L.; Fontana, L.; Camarda, S.; Endrizzi, I.; Concas, M.; Gasparini, P.; Gasperi, F.
European consumers' involvement with date labels and implications for household food waste
2025-01-01 Cliceri, D.; Pedrotti, M.; Endrizzi, I.; Gasperi, F.
La riduzione degli sprechi nella vendita al dettaglio: i risultati dell’indagine SISTERS
2025-01-01 Romano, A.; Pedrotti, M.; Cliceri, D.; Villacampa, M.; Uriarte, A.; Aprea, E.; Khomenko, I.; Betta, E.; Zambanini, J.; Endrizzi, I.; Biasioli, F.; Gasperi, F.
Consumers’ Acceptance and CHaracterisation of Innovative food prototype (CACHI)
2025-01-01 Endrizzi, I.; Bontempo, L.; Brigante, F.I.; Domingues Galli, B.
Drivers and barriers influencing adherence to the Mediterranean diet: a comparative study across five countries
2024-07-25 Biggi, C.; Biasini, B.; Ogrinc, N.; Strojnik, L.; Endrizzi, I.; Menghi, L.; Khémiri, I.; Mankai, A.; Slama, F.B.; Jamoussi, H.; Riviou, K.; Elfazazi, K.; Rehman, N.; Scazzina, F.; Menozzi, D.
Sensory dimensions of typicality and association with affective-related responses: a study on local multifloral honey
2024-01-01 Cliceri, D.; Menghi, L.; Marcazzan, G.L.; Endrizzi, I.; Jaeger, S.R.; Gasperi, F.
Combining algorithm techniques with mechanical and acoustic profiles for the prediction of apples sensory attributes
2024-01-01 Ricci, R.; Berardinelli, A.; Endrizzi, I.; Melgani, F.; Aprea, E.; Gasperi, F.
Insect-based feed in aquaculture: a consumer attitudes study
2024-01-01 Roccatello, R.; Endrizzi, I.; Aprea, E.; Dabbou, S.
A school-based intervention to foster adherence to the Mediterranean diet in adolescents: the PROMEDLIFE project
2024-01-01 Degli Innocenti, P.; Franchini, C.; Biasini, B.; Fontana, L.; Endrizzi, I.; Gasperi, F.; Bontempo, L.; Rosi, A.; Scazzina, F.
Studio sulle scelte alimentari degli adolescenti considerando i diversi livelli di neofobia
2024-01-01 Fontana, L.; Endrizzi, I.; Menghi, L.; Bontempo, L.; Gasperi, F.
Consapevolezza, comprensione e credenze dei termini di durabilità nei consumatori italiani e implicazioni sugli sprechi alimentari domestici
2024-01-01 Cliceri, D.; Pedrotti, M.; Biasioli, F.; Endrizzi, I.; Gasperi, F.
Predizione della freschezza dei vegetali percepita dai consumatori mediante analisi sensoriale e strumentale
2024-01-01 Cliceri, D.; Pedrotti, M.; Endrizzi, I.; Khomenko, I.; Betta, E.; Aprea, E.; Biasioli, F.; Gasperi, F.
Integrated approach for the evaluation of food loss and waste of fresh spinach during its storage
2024-01-01 Khomenko, I.; Pedrotti, M.; Betta, E.; Cliceri, D.; Endrizzi, I.; Aprea, E.; Biasioli, F.; Gasperi, F.
Differenze di genere nel legame tra percezione sensoriale e sintomi depressivi subclinici nella popolazione adolescente
2024-01-01 Menghi, L.; Fontana, L.; Camarda, S.; Endrizzi, I.; Concas, M.P.; Gasparini, P.; Gasperi, F.
Esplorazione della scala della neofobia verso le tecnologie alimentari (FTNS) nel consumatore italiano
2024-01-01 Domingues Galli, B.; Endrizzi, I.; Gasperi, F.
Barriere socio-culturali, psicologiche, sensoriali ed affettive nel panorama dell’innovazione alimentare in Italia: sviluppo di questionario
2024-01-01 Domingues Galli, B.; Endrizzi, I.; Gasperi, F.
Texture, color and aroma instrumental analysis for predicting vegetables freshness perceived by consumers
2024-01-01 Pedrotti, M.; Cliceri, D.; Endrizzi, I.; Khomenko, I.; Betta, E.; Aprea, E.; Biasioli, F.; Gasperi, F.
Predicting vegetables freshness perceived by consumers by using sensory and instrumental analysis
2024-01-01 Pedrotti, M.; Cliceri, D.; Endrizzi, I.; Khomenko, I.; Betta, E.; Aprea, E.; Biasioli, F.; Gasperi, F.
Exploring food choices versus healthy food among Italian adolescents with varied levels of food neophobia
2024-01-01 Fontana, L.; Endrizzi, I.; Menghi, L.; Bontempo, L.; Gasperi, F.
| Data di pubblicazione | Titolo | Autore(i) | Tipo | File |
|---|---|---|---|---|
| 1-gen-2025 | Food neophobia mediates the variety but not the quality of food choices among adolescents | Fontana, L.; Endrizzi, I.; Menghi, L.; Franchini, C.; Degli Innocenti, P.; Bontempo, L.; Gasperi, F. | - | |
| 1-gen-2025 | Gender moderates the associations between responsiveness to alarming oral sensations, depressive symptoms, and dietary habits in adolescents | Menghi, L.; Fontana, L.; Camarda, S.; Endrizzi, I.; Concas, M.; Gasparini, P.; Gasperi, F. | - | |
| 1-gen-2025 | European consumers' involvement with date labels and implications for household food waste | Cliceri, D.; Pedrotti, M.; Endrizzi, I.; Gasperi, F. | - | |
| 1-gen-2025 | La riduzione degli sprechi nella vendita al dettaglio: i risultati dell’indagine SISTERS | Romano, A.; Pedrotti, M.; Cliceri, D.; Villacampa, M.; Uriarte, A.; Aprea, E.; Khomenko, I.; Betta, E.; Zambanini, J.; Endrizzi, I.; Biasioli, F.; Gasperi, F. | - | |
| 1-gen-2025 | Consumers’ Acceptance and CHaracterisation of Innovative food prototype (CACHI) | Endrizzi, I.; Bontempo, L.; Brigante, F.I.; Domingues Galli, B. | - | |
| 25-lug-2024 | Drivers and barriers influencing adherence to the Mediterranean diet: a comparative study across five countries | Biggi, C.; Biasini, B.; Ogrinc, N.; Strojnik, L.; Endrizzi, I.; Menghi, L.; Khémiri, I.; Mankai, A.; Slama, F.B.; Jamoussi, H.; Riviou, K.; Elfazazi, K.; Rehman, N.; Scazzina, F.; Menozzi, D. | - | |
| 1-gen-2024 | Sensory dimensions of typicality and association with affective-related responses: a study on local multifloral honey | Cliceri, D.; Menghi, L.; Marcazzan, G.L.; Endrizzi, I.; Jaeger, S.R.; Gasperi, F. | - | |
| 1-gen-2024 | Combining algorithm techniques with mechanical and acoustic profiles for the prediction of apples sensory attributes | Ricci, R.; Berardinelli, A.; Endrizzi, I.; Melgani, F.; Aprea, E.; Gasperi, F. | - | |
| 1-gen-2024 | Insect-based feed in aquaculture: a consumer attitudes study | Roccatello, R.; Endrizzi, I.; Aprea, E.; Dabbou, S. | - | |
| 1-gen-2024 | A school-based intervention to foster adherence to the Mediterranean diet in adolescents: the PROMEDLIFE project | Degli Innocenti, P.; Franchini, C.; Biasini, B.; Fontana, L.; Endrizzi, I.; Gasperi, F.; Bontempo, L.; Rosi, A.; Scazzina, F. | - | |
| 1-gen-2024 | Studio sulle scelte alimentari degli adolescenti considerando i diversi livelli di neofobia | Fontana, L.; Endrizzi, I.; Menghi, L.; Bontempo, L.; Gasperi, F. | - | |
| 1-gen-2024 | Consapevolezza, comprensione e credenze dei termini di durabilità nei consumatori italiani e implicazioni sugli sprechi alimentari domestici | Cliceri, D.; Pedrotti, M.; Biasioli, F.; Endrizzi, I.; Gasperi, F. | - | |
| 1-gen-2024 | Predizione della freschezza dei vegetali percepita dai consumatori mediante analisi sensoriale e strumentale | Cliceri, D.; Pedrotti, M.; Endrizzi, I.; Khomenko, I.; Betta, E.; Aprea, E.; Biasioli, F.; Gasperi, F. | - | |
| 1-gen-2024 | Integrated approach for the evaluation of food loss and waste of fresh spinach during its storage | Khomenko, I.; Pedrotti, M.; Betta, E.; Cliceri, D.; Endrizzi, I.; Aprea, E.; Biasioli, F.; Gasperi, F. | - | |
| 1-gen-2024 | Differenze di genere nel legame tra percezione sensoriale e sintomi depressivi subclinici nella popolazione adolescente | Menghi, L.; Fontana, L.; Camarda, S.; Endrizzi, I.; Concas, M.P.; Gasparini, P.; Gasperi, F. | - | |
| 1-gen-2024 | Esplorazione della scala della neofobia verso le tecnologie alimentari (FTNS) nel consumatore italiano | Domingues Galli, B.; Endrizzi, I.; Gasperi, F. | - | |
| 1-gen-2024 | Barriere socio-culturali, psicologiche, sensoriali ed affettive nel panorama dell’innovazione alimentare in Italia: sviluppo di questionario | Domingues Galli, B.; Endrizzi, I.; Gasperi, F. | - | |
| 1-gen-2024 | Texture, color and aroma instrumental analysis for predicting vegetables freshness perceived by consumers | Pedrotti, M.; Cliceri, D.; Endrizzi, I.; Khomenko, I.; Betta, E.; Aprea, E.; Biasioli, F.; Gasperi, F. | - | |
| 1-gen-2024 | Predicting vegetables freshness perceived by consumers by using sensory and instrumental analysis | Pedrotti, M.; Cliceri, D.; Endrizzi, I.; Khomenko, I.; Betta, E.; Aprea, E.; Biasioli, F.; Gasperi, F. | - | |
| 1-gen-2024 | Exploring food choices versus healthy food among Italian adolescents with varied levels of food neophobia | Fontana, L.; Endrizzi, I.; Menghi, L.; Bontempo, L.; Gasperi, F. | - |