MORELLI, RAFFAELLA
MORELLI, RAFFAELLA
CTT [2024-01 - today]: DIPARTIMENTO SPERIMENTAZIONE AGRARIA FORESTALE E AMBIENTALE
A multi-indicator approach to compare the sustainability of organic vs. integrated management of grape production
2024-01-01 Castaldi, S.; Formicola, N.; Mastrocicco, M.; Rodriguez Morales, C.; Morelli, R.; Prodorutti, D.; Vannini, A.; Zanzotti, R.
Biodiversità e composizione della comunità edafica di un meleto trentino in conversione
2021-01-01 Morelli, R.; Coller, E.; Cersosimo Ippolito, M.C.; Zanoni, S.; Cappelletti, C.; Ciutti, F.; Longa, C.M.; Zanzotti, R.
Bioeconomia per l’agricoltura di montagna: impiego di fertilizzanti organici per la gestione della sostanza organica e dei nutrienti in frutticoltura
2023-01-01 Bona, D.; Cristoforetti, A.; Morelli, R.; Zanzotti, R.; Zanoni, S.; Tambone, F.; Pedo', S.; Fornasier, F.; Silvestri, S.
Can comparable vine and grape quality be achieved between organic and integrated management in a warm-temperate area?
2022-01-01 Morelli, R.; Roman, T.; Bertoldi, D.; Zanzotti, R.
Conversion of an apple orchard: yield and quality
2021-01-01 Zanoni, S.; Morelli, R.; Maines, R.; Zanzotti, R.
Does green manure improve soil quality in a dry vineyard of Lake Garda?
2023-01-01 Coller, E.; Morelli, R.; Zanzotti, R.; Bertola, N.; Bertola, N.; Bertoldi, D.; Chiusole, M.; Prodorutti, D.
Dynamics of nitrogen stable isotope ratio in soil, plant and fruit in an apple orchard of Trentino: conventional vs organic farming
2018-01-01 Morelli, R.; Camin, F.; Zanzotti, R.; Mescalchin, E.
Esperienza pluriennale di confronto tra gestioni agronomiche in vigneto
2024-01-01 Zanzotti, R.; Roman Villegas, T.; Prodorutti, D.; Bertoldi, D.; Morelli, R.
Fertilità del suolo in vigneto
2020-01-01 Morelli, R.; Zanzotti, R.
Fertilizzazione dell’erbaio da sovescio: una strategia per ottimizzare la nutrizione del vigneto
2024-01-01 Morelli, R.; Bertoldi, D.; Chiusole, M.; Maines, R.; Prodorutti, D.; Zanzotti, R.
From apple pomace to soil fertility; the SMS Green project approach for understanding the contribution of digestate, compost, and hydrochar to orchards fertility
2023-01-01 Bona, D.; Bertolini, S.; Morelli, R.; Zanzotti, R.; Bertoldi, D.; Pindo, M.; Donati, C.; Silvestri, S.
Gestione biologica e integrata a confronto: valutazione vegeto-produttiva in cinque anni di sperimentazione in meleto
2023-01-01 Zanoni, S.; Morelli, R.; Maines, R.; Coller, E.; Zanzotti, R.
Gestione del suolo in viticoltura
2020-01-01 Zanzotti, R.; Morelli, R.
Gradi di stabilità del carbonio organico in suoli viticoli a diversa gestione
2019-01-01 Morelli, R.
Il suolo come organismo vivente: indicatori di qualità biologica
2021-01-01 Morelli, R.; Cersosimo Ippolito, M.
Indicatori algali dei suoli in vigneti a diversa gestione agronomica
2023-01-01 Ciutti, F.; Coller, E.; Morelli, R.; Cappelletti, C.
La sostenibilità dell’ecosistema vigneto aumenta col sovescio
2023-01-01 Morelli, R.; Zanzotti, R.; Chiusole, M.; Maines, R.; Bertoldi, D.; Coller, E.; Prodorutti, D.
Labile, recalcitrant and stable soil organic carbon: comparison of agronomic management in a vineyard of Trentino (Italy)
2022-01-01 Morelli, R.; Bertoldi, D.; Baldantoni, D.; Zanzotti, R.
Melo in conversione a biologico, valutazioni vegeto-produttive
2023-01-01 Zanoni, S.; Zanzotti, R.; Morelli, R.
Nitrogen in apple orchard: organic fertilisation strategies in a circular economy approach
2023-01-01 Morelli, R.; Zanoni, S.; Bona, D.; Pedo', S.; Bertoldi, D.; Porro, D.; Cristoforetti, A.; Zanzotti, R.
Data di pubblicazione | Titolo | Autore(i) | Tipo | File |
---|---|---|---|---|
1-gen-2024 | A multi-indicator approach to compare the sustainability of organic vs. integrated management of grape production | Castaldi, S.; Formicola, N.; Mastrocicco, M.; Rodriguez Morales, C.; Morelli, R.; Prodorutti, D.; Vannini, A.; Zanzotti, R. | - | |
1-gen-2021 | Biodiversità e composizione della comunità edafica di un meleto trentino in conversione | Morelli, R.; Coller, E.; Cersosimo Ippolito, M.C.; Zanoni, S.; Cappelletti, C.; Ciutti, F.; Longa, C.M.; Zanzotti, R. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2023 | Bioeconomia per l’agricoltura di montagna: impiego di fertilizzanti organici per la gestione della sostanza organica e dei nutrienti in frutticoltura | Bona, D.; Cristoforetti, A.; Morelli, R.; Zanzotti, R.; Zanoni, S.; Tambone, F.; Pedo', S.; Fornasier, F.; Silvestri, S. | - | |
1-gen-2022 | Can comparable vine and grape quality be achieved between organic and integrated management in a warm-temperate area? | Morelli, R.; Roman, T.; Bertoldi, D.; Zanzotti, R. | - | |
1-gen-2021 | Conversion of an apple orchard: yield and quality | Zanoni, S.; Morelli, R.; Maines, R.; Zanzotti, R. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2023 | Does green manure improve soil quality in a dry vineyard of Lake Garda? | Coller, E.; Morelli, R.; Zanzotti, R.; Bertola, N.; Bertola, N.; Bertoldi, D.; Chiusole, M.; Prodorutti, D. | - | |
1-gen-2018 | Dynamics of nitrogen stable isotope ratio in soil, plant and fruit in an apple orchard of Trentino: conventional vs organic farming | Morelli, R.; Camin, F.; Zanzotti, R.; Mescalchin, E. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2024 | Esperienza pluriennale di confronto tra gestioni agronomiche in vigneto | Zanzotti, R.; Roman Villegas, T.; Prodorutti, D.; Bertoldi, D.; Morelli, R. | - | |
1-gen-2020 | Fertilità del suolo in vigneto | Morelli, R.; Zanzotti, R. | Articolo in rivista | |
1-gen-2024 | Fertilizzazione dell’erbaio da sovescio: una strategia per ottimizzare la nutrizione del vigneto | Morelli, R.; Bertoldi, D.; Chiusole, M.; Maines, R.; Prodorutti, D.; Zanzotti, R. | - | |
1-gen-2023 | From apple pomace to soil fertility; the SMS Green project approach for understanding the contribution of digestate, compost, and hydrochar to orchards fertility | Bona, D.; Bertolini, S.; Morelli, R.; Zanzotti, R.; Bertoldi, D.; Pindo, M.; Donati, C.; Silvestri, S. | - | |
1-gen-2023 | Gestione biologica e integrata a confronto: valutazione vegeto-produttiva in cinque anni di sperimentazione in meleto | Zanoni, S.; Morelli, R.; Maines, R.; Coller, E.; Zanzotti, R. | - | |
1-gen-2020 | Gestione del suolo in viticoltura | Zanzotti, R.; Morelli, R. | Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | |
1-gen-2019 | Gradi di stabilità del carbonio organico in suoli viticoli a diversa gestione | Morelli, R. | Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | |
1-gen-2021 | Il suolo come organismo vivente: indicatori di qualità biologica | Morelli, R.; Cersosimo Ippolito, M. | Articolo in rivista | |
1-gen-2023 | Indicatori algali dei suoli in vigneti a diversa gestione agronomica | Ciutti, F.; Coller, E.; Morelli, R.; Cappelletti, C. | - | |
1-gen-2023 | La sostenibilità dell’ecosistema vigneto aumenta col sovescio | Morelli, R.; Zanzotti, R.; Chiusole, M.; Maines, R.; Bertoldi, D.; Coller, E.; Prodorutti, D. | - | |
1-gen-2022 | Labile, recalcitrant and stable soil organic carbon: comparison of agronomic management in a vineyard of Trentino (Italy) | Morelli, R.; Bertoldi, D.; Baldantoni, D.; Zanzotti, R. | Articolo in rivista | |
1-gen-2023 | Melo in conversione a biologico, valutazioni vegeto-produttive | Zanoni, S.; Zanzotti, R.; Morelli, R. | - | |
1-gen-2023 | Nitrogen in apple orchard: organic fertilisation strategies in a circular economy approach | Morelli, R.; Zanoni, S.; Bona, D.; Pedo', S.; Bertoldi, D.; Porro, D.; Cristoforetti, A.; Zanzotti, R. | - |