BERGAMASCHI, MATTEO
BERGAMASCHI, MATTEO
CRI [2011-01 - 2021-12]: DEPARTMENT OF FOOD QUALITY AND NUTRITION
A combined sensory-instrumental tool for apple quality evaluation
2014-01-01 Corollaro, M.L.; Aprea, E.; Endrizzi, I.; Betta, E.; Dematte', M.L.; Charles, M.C.; Bergamaschi, M.; Costa, F.; Biasioli, F.; Corelli Grappadelli, L.; Gasperi, F.
Effects of dairy system, herd within dairy system, and individual cow characteristics on the volatile organic compound profile of ripened model cheeses
2015-01-01 Bergamaschi, M.; Aprea, E.; Betta, E.; Biasioli, F.; Cipolat Gotet, C.; Cecchinato, A.; Bittante, G.; Gasperi, F.
Grandi aspettative per i programmi di miglioramento genetico del melo pubblici e privati operativi in Italia
2004-01-01 Sansavini, S.; Donati, F.; Tartarini, S.; Faedi, W.; Bergamaschi, M.; De Salvador, R.; Bergamini, A.; Fontanari, M.; Guerra, W.; Leis, M.; Martinelli, A.; Pellegrino, S.; Berra, L.; Magnago, P.; Komjanc, M.; Velasco, R.
Nuove mele per il futuro: a confronto i programmi di selezione in corso in Italia
2009-01-01 Sansavini, S.; Tartarini, S.; Grandi, M.; Leis, M.; Martinelli, A.; Faedi, W.; Bergamaschi, M.; Baruzzi, M.; Pellegrino, S.; Berra, L.; Magnago, P.; Salvi, S.; Velasco, R.; Guerra, W.; Höller, I.
Proton transfer reaction time-of-flight mass spectrometry: a high-throughput and innovative method to study the influence of dairy system and cow characteristics on the volatile compound fingerprint of cheeses
2015-01-01 Bergamaschi, M.; Biasioli, F.; Cappellin, L.; Cipolat Gotet, C.; Cornu, A.; Gasperi, F.; Martin, B.; Bittante, G.
Strumenti innovativi per lo studio delle relazioni tra profili aromatici dei formaggi e fattori legati all’animale e alla gestione aziendale
2014-01-01 Aprea, E.; Bergamaschi, M.; Betta, E.; Biasioli, F.; Cappellin, L.; Romano, A.; Cipolat Gotet, C.; Cecchinato, A.; Bittante, G.; Gasperi, F.
The effect of animal functional traits on volatile organic compound profile of model cheeses obtained from milk of individual cows
2013-01-01 Bergamaschi, M.; Aprea, E.; Betta, E.; Cipolat Gotet, C.; Cecchinato, A.; Bittante, G.; Gasperi, F.
The effect of two orchard light management practices on the sensory quality of apple: fruit thinning by shading or photo-selective nets
2015-01-01 Corollaro, M.L.; Manfrini, L.; Endrizzi, I.; Aprea, E.; Dematte', M.L.; Charles, M.C.; Bergamaschi, M.; Biasioli, F.; Zibordi, M.; Corelli Grappadelli, L.; Gasperi, F.
Utilizzo dell'occhio elettronico per la valutazione del colore e delle occhiature di Montasio prodotto in malga
2015-01-01 Aprea, E.; Bergamaschi, M.; Betta, E.; Bovolenta, S.; Romanzin, A.; Gasperi, F.
Valutazione delle caratteristiche visive di formaggio Montasio tramite occhio elettronico
2014-01-01 Aprea, E.; Betta, E.; Bergamaschi, M.; Bovolenta, S.; Romanzin, A.; Favotto, S.; Piasentier, E.; Gasperi, F.
Volatile organic compounds in cheese production chain (VOCHEESE)
2016-04-13 Bergamaschi, M.
Volatile Organic Compounds: key factors of the perceived quality in cheese
2013-01-01 Bergamaschi, M.; Bittante, G.; Gasperi, F.
Data di pubblicazione | Titolo | Autore(i) | Tipo | File |
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1-gen-2014 | A combined sensory-instrumental tool for apple quality evaluation | Corollaro, M.L.; Aprea, E.; Endrizzi, I.; Betta, E.; Dematte', M.L.; Charles, M.C.; Bergamaschi, M.; Costa, F.; Biasioli, F.; Corelli Grappadelli, L.; Gasperi, F. | Articolo in rivista | |
1-gen-2015 | Effects of dairy system, herd within dairy system, and individual cow characteristics on the volatile organic compound profile of ripened model cheeses | Bergamaschi, M.; Aprea, E.; Betta, E.; Biasioli, F.; Cipolat Gotet, C.; Cecchinato, A.; Bittante, G.; Gasperi, F. | Articolo in rivista | |
1-gen-2004 | Grandi aspettative per i programmi di miglioramento genetico del melo pubblici e privati operativi in Italia | Sansavini, S.; Donati, F.; Tartarini, S.; Faedi, W.; Bergamaschi, M.; De Salvador, R.; Bergamini, A.; Fontanari, M.; Guerra, W.; Leis, M.; Martinelli, A.; Pellegrino, S.; Berra, L.; Magnago, P.; Komjanc, M.; Velasco, R. | Articolo in rivista | |
1-gen-2009 | Nuove mele per il futuro: a confronto i programmi di selezione in corso in Italia | Sansavini, S.; Tartarini, S.; Grandi, M.; Leis, M.; Martinelli, A.; Faedi, W.; Bergamaschi, M.; Baruzzi, M.; Pellegrino, S.; Berra, L.; Magnago, P.; Salvi, S.; Velasco, R.; Guerra, W.; Höller, I. | Articolo in rivista | |
1-gen-2015 | Proton transfer reaction time-of-flight mass spectrometry: a high-throughput and innovative method to study the influence of dairy system and cow characteristics on the volatile compound fingerprint of cheeses | Bergamaschi, M.; Biasioli, F.; Cappellin, L.; Cipolat Gotet, C.; Cornu, A.; Gasperi, F.; Martin, B.; Bittante, G. | Articolo in rivista | |
1-gen-2014 | Strumenti innovativi per lo studio delle relazioni tra profili aromatici dei formaggi e fattori legati all’animale e alla gestione aziendale | Aprea, E.; Bergamaschi, M.; Betta, E.; Biasioli, F.; Cappellin, L.; Romano, A.; Cipolat Gotet, C.; Cecchinato, A.; Bittante, G.; Gasperi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2013 | The effect of animal functional traits on volatile organic compound profile of model cheeses obtained from milk of individual cows | Bergamaschi, M.; Aprea, E.; Betta, E.; Cipolat Gotet, C.; Cecchinato, A.; Bittante, G.; Gasperi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2015 | The effect of two orchard light management practices on the sensory quality of apple: fruit thinning by shading or photo-selective nets | Corollaro, M.L.; Manfrini, L.; Endrizzi, I.; Aprea, E.; Dematte', M.L.; Charles, M.C.; Bergamaschi, M.; Biasioli, F.; Zibordi, M.; Corelli Grappadelli, L.; Gasperi, F. | Articolo in rivista | |
1-gen-2015 | Utilizzo dell'occhio elettronico per la valutazione del colore e delle occhiature di Montasio prodotto in malga | Aprea, E.; Bergamaschi, M.; Betta, E.; Bovolenta, S.; Romanzin, A.; Gasperi, F. | Articolo in rivista | |
1-gen-2014 | Valutazione delle caratteristiche visive di formaggio Montasio tramite occhio elettronico | Aprea, E.; Betta, E.; Bergamaschi, M.; Bovolenta, S.; Romanzin, A.; Favotto, S.; Piasentier, E.; Gasperi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
13-apr-2016 | Volatile organic compounds in cheese production chain (VOCHEESE) | Bergamaschi, M. | Doctoral Thesis | |
1-gen-2013 | Volatile Organic Compounds: key factors of the perceived quality in cheese | Bergamaschi, M.; Bittante, G.; Gasperi, F. | Abstract in Atti di convegno |