COROLLARO, MARIA LAURA
COROLLARO, MARIA LAURA
CRI [2011-01 - 2021-12]: DEPARTMENT OF FOOD QUALITY AND NUTRITION
La dolcezza delle mele non è solo questione di zuccheri
2017-01-01 Aprea, E.; Charles, M.; Endrizzi, I.; Corollaro, M.L.; Betta, E.; Biasioli, F.; Gasperi, F.
Sweet taste in apple: the role of sorbitol, individual sugars, organic acids and volatile compounds
2017-01-01 Aprea, E.; Charles, M.C.; Endrizzi, I.; Corollaro, M.L.; Betta, E.; Biasioli, F.; Gasperi, F.
The multisensory perception of sweetness in apple
2017-01-01 Gasperi, F.; Aprea, E.; Betta, E.; Biasioli, F.; Charles, M.C.; Corollaro, M.L.; Endrizzi, I.; Zambanini, J.
APPLICATION OF HS-SPME-GC-MS TO EVALUATE THE POSSIBLE INFLUENCE OF ALTITUDE ON APPLE FLAVOR
2016-01-01 Aprea, E.; Corollaro, M.L.; Betta, E.; Charles, M.C.; Biasioli, F.; Gasperi, F.
Studio delle relazioni tra composti volatili e descritori sensoriali
2015-01-01 Aprea, E.; Corollaro, M.L.; Endrizzi, I.; Betta, E.; Dematte', M.L.; Biasioli, F.; Gasperi, F.
The effect of two orchard light management practices on the sensory quality of apple: fruit thinning by shading or photo-selective nets
2015-01-01 Corollaro, M.L.; Manfrini, L.; Endrizzi, I.; Aprea, E.; Dematte', M.L.; Charles, M.C.; Bergamaschi, M.; Biasioli, F.; Zibordi, M.; Corelli Grappadelli, L.; Gasperi, F.
Apple flavor: linking sensory perception to volatile release and textural properties
2015-01-01 Ting, V.; Romano, A.; Silcock, P.; Bremer, P.J.; Corollaro, M.L.; Soukoulis, C.; Cappellin, L.; Gasperi, F.; Biasioli, F.
A conjoint study on apple acceptability: sensory characteristics and nutritional information
2015-01-01 Endrizzi, I.; Torri, L.; Corollaro, M.L.; Dematte', M.L.; Aprea, E.; Charles, M.C.; Biasioli, F.; Gasperi, F.
High Pressure Carbon Dioxide pasteurization of coconut water: a sport drink with high nutritional and sensory quality
2015-01-01 Cappelletti, M.; Ferrentino, G.; Endrizzi, I.; Aprea, E.; Betta, E.; Corollaro, M.L.; Charles, M.C.; Gasperi, F.; Spilimbergo, S.
An overview of sensory quality of apple fruit
2014-01-01 Corollaro, M.L.; Gasperi, F.; Corelli Grappadelli, L.
Effects of the sound of the bite on apple perceived crispness and hardness
2014-01-01 Dematte', M.L.; Pojer, N.; Endrizzi, I.; Corollaro, M.L.; Betta, E.; Aprea, E.; Charles, M.C.; Biasioli, F.; Zampini, M.; Gasperi, F.
A combined sensory-instrumental tool for apple quality evaluation
2014-01-01 Corollaro, M.L.; Aprea, E.; Endrizzi, I.; Betta, E.; Dematte', M.L.; Charles, M.C.; Bergamaschi, M.; Costa, F.; Biasioli, F.; Corelli Grappadelli, L.; Gasperi, F.
Dolcezza e croccantezza influenzano il gradimento della mela
2014-01-01 Endrizzi, I.; Torri, L.; Aprea, E.; Corollaro, M.L.; Dematte', M.L.; Gasperi, F.
Il ruolo del suono nella percezione della croccantezza della mela
2014-01-01 Corollaro, M.L.; Dematte', M.L.; Pojer, N.; Endrizzi, I.; Betta, E.; Aprea, E.; Biasioli, F.; Zampini, M.; Gasperi, F.
Correlazioni tra composti volatili ed odori nella mela
2014-01-01 Aprea, E.; Corollaro, M.L.; Endrizzi, I.; Betta, E.; Dematte', M.L.; Biasioli, F.; Gasperi, F.
Effetto della pastorizzazione sulle proprietà sensoriali e sui composti volatili dell'acqua di cocco (Cocos nucifera L.): trattamento termico vs. anidride carbonica in pressione
2014-01-01 De Marchi, F.; Aprea, E.; Endrizzi, I.; Charles, M.C.; Betta, E.; Corollaro, M.L.; Cappelletti, M.; Ferrentino, G.; Spilimbergo, S.; Gasperi, F.
Coltivazione biologica o integrata: confronto sensoriale di varietà di mela resistenti alla ticchiolatura
2014-01-01 Charles, M.C.; Corollaro, M.L.; Zambanini, J.; Aprea, E.; Endrizzi, I.; Magnago, P.; Gasperi, F.
Influence of different climatic conditions on the sensory quality of apples
2014-01-01 Corollaro, M.L.; Charles, M.C.; Manfrini, L.; Endrizzi, I.; Aprea, E.; Zanella, A.; Corelli Grapadelli, L.; Gasperi, F.
Application of a new sensory-instrumental tool for the evaluation of promising apple genotypes
2014-01-01 Corollaro, M.L.; Aprea, E.; Endrizzi, I.; Dematte', M.L.; Charles, M.C.; Costa, F.; Magnago, P.; Biasioli, F.; Corelli Grappadelli, L.; Gasperi, F.
Il profilo di nuove selezioni di mela studiato attraverso un approccio combinato sensoriale-strumentale
2014-01-01 Corollaro, M.L.; Charles, M.C.; Aprea, E.; Endrizzi, I.; Zambanini, J.; Betta, E.; Costa, F.; Magnago, P.; Gasperi, F.
Data di pubblicazione | Titolo | Autore(i) | Tipo | File |
---|---|---|---|---|
1-gen-2017 | La dolcezza delle mele non è solo questione di zuccheri | Aprea, E.; Charles, M.; Endrizzi, I.; Corollaro, M.L.; Betta, E.; Biasioli, F.; Gasperi, F. | Articolo in rivista | |
1-gen-2017 | Sweet taste in apple: the role of sorbitol, individual sugars, organic acids and volatile compounds | Aprea, E.; Charles, M.C.; Endrizzi, I.; Corollaro, M.L.; Betta, E.; Biasioli, F.; Gasperi, F. | Articolo in rivista | |
1-gen-2017 | The multisensory perception of sweetness in apple | Gasperi, F.; Aprea, E.; Betta, E.; Biasioli, F.; Charles, M.C.; Corollaro, M.L.; Endrizzi, I.; Zambanini, J. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2016 | APPLICATION OF HS-SPME-GC-MS TO EVALUATE THE POSSIBLE INFLUENCE OF ALTITUDE ON APPLE FLAVOR | Aprea, E.; Corollaro, M.L.; Betta, E.; Charles, M.C.; Biasioli, F.; Gasperi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2015 | Studio delle relazioni tra composti volatili e descritori sensoriali | Aprea, E.; Corollaro, M.L.; Endrizzi, I.; Betta, E.; Dematte', M.L.; Biasioli, F.; Gasperi, F. | Articolo in rivista | |
1-gen-2015 | The effect of two orchard light management practices on the sensory quality of apple: fruit thinning by shading or photo-selective nets | Corollaro, M.L.; Manfrini, L.; Endrizzi, I.; Aprea, E.; Dematte', M.L.; Charles, M.C.; Bergamaschi, M.; Biasioli, F.; Zibordi, M.; Corelli Grappadelli, L.; Gasperi, F. | Articolo in rivista | |
1-gen-2015 | Apple flavor: linking sensory perception to volatile release and textural properties | Ting, V.; Romano, A.; Silcock, P.; Bremer, P.J.; Corollaro, M.L.; Soukoulis, C.; Cappellin, L.; Gasperi, F.; Biasioli, F. | Articolo in rivista | |
1-gen-2015 | A conjoint study on apple acceptability: sensory characteristics and nutritional information | Endrizzi, I.; Torri, L.; Corollaro, M.L.; Dematte', M.L.; Aprea, E.; Charles, M.C.; Biasioli, F.; Gasperi, F. | Articolo in rivista | |
1-gen-2015 | High Pressure Carbon Dioxide pasteurization of coconut water: a sport drink with high nutritional and sensory quality | Cappelletti, M.; Ferrentino, G.; Endrizzi, I.; Aprea, E.; Betta, E.; Corollaro, M.L.; Charles, M.C.; Gasperi, F.; Spilimbergo, S. | Articolo in rivista | |
1-gen-2014 | An overview of sensory quality of apple fruit | Corollaro, M.L.; Gasperi, F.; Corelli Grappadelli, L. | Articolo in rivista | |
1-gen-2014 | Effects of the sound of the bite on apple perceived crispness and hardness | Dematte', M.L.; Pojer, N.; Endrizzi, I.; Corollaro, M.L.; Betta, E.; Aprea, E.; Charles, M.C.; Biasioli, F.; Zampini, M.; Gasperi, F. | Articolo in rivista | |
1-gen-2014 | A combined sensory-instrumental tool for apple quality evaluation | Corollaro, M.L.; Aprea, E.; Endrizzi, I.; Betta, E.; Dematte', M.L.; Charles, M.C.; Bergamaschi, M.; Costa, F.; Biasioli, F.; Corelli Grappadelli, L.; Gasperi, F. | Articolo in rivista | |
1-gen-2014 | Dolcezza e croccantezza influenzano il gradimento della mela | Endrizzi, I.; Torri, L.; Aprea, E.; Corollaro, M.L.; Dematte', M.L.; Gasperi, F. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2014 | Il ruolo del suono nella percezione della croccantezza della mela | Corollaro, M.L.; Dematte', M.L.; Pojer, N.; Endrizzi, I.; Betta, E.; Aprea, E.; Biasioli, F.; Zampini, M.; Gasperi, F. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2014 | Correlazioni tra composti volatili ed odori nella mela | Aprea, E.; Corollaro, M.L.; Endrizzi, I.; Betta, E.; Dematte', M.L.; Biasioli, F.; Gasperi, F. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2014 | Effetto della pastorizzazione sulle proprietà sensoriali e sui composti volatili dell'acqua di cocco (Cocos nucifera L.): trattamento termico vs. anidride carbonica in pressione | De Marchi, F.; Aprea, E.; Endrizzi, I.; Charles, M.C.; Betta, E.; Corollaro, M.L.; Cappelletti, M.; Ferrentino, G.; Spilimbergo, S.; Gasperi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2014 | Coltivazione biologica o integrata: confronto sensoriale di varietà di mela resistenti alla ticchiolatura | Charles, M.C.; Corollaro, M.L.; Zambanini, J.; Aprea, E.; Endrizzi, I.; Magnago, P.; Gasperi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2014 | Influence of different climatic conditions on the sensory quality of apples | Corollaro, M.L.; Charles, M.C.; Manfrini, L.; Endrizzi, I.; Aprea, E.; Zanella, A.; Corelli Grapadelli, L.; Gasperi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2014 | Application of a new sensory-instrumental tool for the evaluation of promising apple genotypes | Corollaro, M.L.; Aprea, E.; Endrizzi, I.; Dematte', M.L.; Charles, M.C.; Costa, F.; Magnago, P.; Biasioli, F.; Corelli Grappadelli, L.; Gasperi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2014 | Il profilo di nuove selezioni di mela studiato attraverso un approccio combinato sensoriale-strumentale | Corollaro, M.L.; Charles, M.C.; Aprea, E.; Endrizzi, I.; Zambanini, J.; Betta, E.; Costa, F.; Magnago, P.; Gasperi, F. | Abstract in Atti di convegno |