CHARLES, MATHILDE CLEMENCE

CHARLES, MATHILDE CLEMENCE  

CRI [2011-01 - 2021-12]: DEPARTMENT OF FOOD QUALITY AND NUTRITION  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 43 (tempo di esecuzione: 0.011 secondi).
Data di pubblicazione Titolo Autore(i) Tipo File
1-gen-2022 Relationships between intensity and liking for chemosensory stimuli in food models: a large-scale consumer segmentation Endrizzi, I.; Cliceri, D.; Menghi, L.; Aprea, E.; Charles, M.; Monteleone, E.; Dinnella, C.; Spinelli, S.; Pagliarini, E.; Laureati, M.; Torri, L.; Bendini, A.; Toschi, T.G.; Sinesio, F.; Predieri, S.; Gasperi, F. Articolo in rivista
1-gen-2018 Application of a sensory-instrumental tool to study apple texture characteristics shaped by altitude and time of harvest Charles, M.; Corollaro, M.L.; Manfrini, L.; Endrizzi, I.; Aprea, E.; Zanella, A.; Corelli Grappadelli, L.; Gasperi, F. Articolo in rivista
1-gen-2017 La dolcezza delle mele non è solo questione di zuccheri Aprea, E.; Charles, M.; Endrizzi, I.; Corollaro, M.L.; Betta, E.; Biasioli, F.; Gasperi, F. Articolo in rivista
1-gen-2017 Dynamic and static sensory methods to study the role of aroma on taste and texture: a multisensory approach to apple perception Charles, M.; Endrizzi, I.; Aprea, E.; Zambanini, J.; Betta, E.; Gasperi, F. Articolo in rivista
1-gen-2017 Sweet taste in apple: the role of sorbitol, individual sugars, organic acids and volatile compounds Aprea, E.; Charles, M.C.; Endrizzi, I.; Corollaro, M.L.; Betta, E.; Biasioli, F.; Gasperi, F. Articolo in rivista
1-gen-2017 The multisensory perception of sweetness in apple Gasperi, F.; Aprea, E.; Betta, E.; Biasioli, F.; Charles, M.C.; Corollaro, M.L.; Endrizzi, I.; Zambanini, J. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2017 Contribution of sugars and volatile components to perceived sweetness of apple Aprea, E.; Charles, M.C.; Endrizzi, I.; Corollaro, M.L.; Betta, E.; Zambanini, J.; Biasioli, F.; Gasperi, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2016 Temporal dominance of sensations: a new tool to grasp multisensory interactions Charles, M.C.; Romano, A.; Yener, S.; Endrizzi, I.; Aprea, E.; Biasioli, F.; Gasperi, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2016 La percezione del gusto dolce nella mela Aprea, E.; Charles, M.C.; Endrizzi, I.; Corollaro, M.L.; Betta, E.; Biasioli, F.; Gasperi, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2016 Alterazioni cromatiche in cosmetica: percezione sensoriale e misurazioni strumentali Endrizzi, I.; Aprea, E.; Charles, M.C.; Munter, E.; Zambanini, J.; Betta, E.; Miori, L.; Gasperi, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2016 APPLICATION OF HS-SPME-GC-MS TO EVALUATE THE POSSIBLE INFLUENCE OF ALTITUDE ON APPLE FLAVOR Aprea, E.; Corollaro, M.L.; Betta, E.; Charles, M.C.; Biasioli, F.; Gasperi, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2015 Effects of pasteurization on volatile compounds and sensory properties of coconut (Cocos nucifera L.) water: thermal vs. high-pressure carbon dioxide pasteurization De Marchi, F.; Aprea, E.; Betta, E.; Charles, M.C.; Endrizzi, I.; Cappelletti, M.; Ferrentino, G.; Spilimbergo, S.; Gasperi, F. Articolo in rivista
1-gen-2015 Understanding flavour perception of espresso coffee by the combination of a dynamic sensory method and in-vivo nosespace analysis Charles, M.C.; Romano, A.; Yener, S.; Barnabà, M.; Navarini, L.; Märk, T.D.; Biasioli, F.; Gasperi, F. Articolo in rivista
1-gen-2015 The effect of two orchard light management practices on the sensory quality of apple: fruit thinning by shading or photo-selective nets Corollaro, M.L.; Manfrini, L.; Endrizzi, I.; Aprea, E.; Dematte', M.L.; Charles, M.C.; Bergamaschi, M.; Biasioli, F.; Zibordi, M.; Corelli Grappadelli, L.; Gasperi, F. Articolo in rivista
1-gen-2015 A conjoint study on apple acceptability: sensory characteristics and nutritional information Endrizzi, I.; Torri, L.; Corollaro, M.L.; Dematte', M.L.; Aprea, E.; Charles, M.C.; Biasioli, F.; Gasperi, F. Articolo in rivista
1-gen-2015 High Pressure Carbon Dioxide pasteurization of coconut water: a sport drink with high nutritional and sensory quality Cappelletti, M.; Ferrentino, G.; Endrizzi, I.; Aprea, E.; Betta, E.; Corollaro, M.L.; Charles, M.C.; Gasperi, F.; Spilimbergo, S. Articolo in rivista
1-gen-2015 Profiling of apple volatile compounds by solid phase microextraction and comprehensive two dimensional gas chromatography with quadrupole mass spectrometry Aprea, E.; Charles, M.C.; Endrizzi, I.; Betta, E.; Biasioli, F.; Gasperi, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2015 Dynamism of coffee aroma perception: a study combining real-time sensory and instrumental techniques Charles, M.C.; Romano, A.; Yener, S.; Barnabà, M.; Biasioli, F.; Navarini, L.; Gasperi, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2015 The multisensory dynamic experience that takes place when eating an apple Charles, M.C.; Endrizzi, I.; Aprea, E.; Zambanini, J.; Betta, E.; Gasperi, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2015 Acceptability of scab-resistant apple cultivars Endrizzi, I.; Charles, M.C.; Aprea, E.; Zambanini, J.; Betta, E.; Gasperi, F. Abstract in Atti di convegno