CHARLES, MATHILDE CLEMENCE

CHARLES, MATHILDE CLEMENCE  

CRI [2011-01 - 2021-12]: DEPARTMENT OF FOOD QUALITY AND NUTRITION  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 43 (tempo di esecuzione: 0.006 secondi).
Data di pubblicazione Titolo Autore(i) Tipo File
1-gen-2014 A combined sensory-instrumental tool for apple quality evaluation Corollaro, M.L.; Aprea, E.; Endrizzi, I.; Betta, E.; Dematte', M.L.; Charles, M.C.; Bergamaschi, M.; Costa, F.; Biasioli, F.; Corelli Grappadelli, L.; Gasperi, F. Articolo in rivista
1-gen-2015 A conjoint study on apple acceptability: sensory characteristics and nutritional information Endrizzi, I.; Torri, L.; Corollaro, M.L.; Dematte', M.L.; Aprea, E.; Charles, M.C.; Biasioli, F.; Gasperi, F. Articolo in rivista
1-gen-2015 Acceptability of scab-resistant apple cultivars Endrizzi, I.; Charles, M.C.; Aprea, E.; Zambanini, J.; Betta, E.; Gasperi, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2016 Alterazioni cromatiche in cosmetica: percezione sensoriale e misurazioni strumentali Endrizzi, I.; Aprea, E.; Charles, M.C.; Munter, E.; Zambanini, J.; Betta, E.; Miori, L.; Gasperi, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2014 An integrative method for identifying different types of apple lovers : who and why? Vigneau, E.; Charles, M.C.; Mehinagic, E.; Symoneaux, R.; Ouvrard, C.; Maitre, I. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2014 Application of a new sensory-instrumental tool for the evaluation of promising apple genotypes Corollaro, M.L.; Aprea, E.; Endrizzi, I.; Dematte', M.L.; Charles, M.C.; Costa, F.; Magnago, P.; Biasioli, F.; Corelli Grappadelli, L.; Gasperi, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2018 Application of a sensory-instrumental tool to study apple texture characteristics shaped by altitude and time of harvest Charles, M.; Corollaro, M.L.; Manfrini, L.; Endrizzi, I.; Aprea, E.; Zanella, A.; Corelli Grappadelli, L.; Gasperi, F. Articolo in rivista
1-gen-2016 APPLICATION OF HS-SPME-GC-MS TO EVALUATE THE POSSIBLE INFLUENCE OF ALTITUDE ON APPLE FLAVOR Aprea, E.; Corollaro, M.L.; Betta, E.; Charles, M.C.; Biasioli, F.; Gasperi, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2014 Coltivazione biologica o integrata: confronto sensoriale di varietà di mela resistenti alla ticchiolatura Charles, M.C.; Corollaro, M.L.; Zambanini, J.; Aprea, E.; Endrizzi, I.; Magnago, P.; Gasperi, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2015 Comparison of two independent trained panels: method evaluation for apple sensory profiles Lozano, L.; Charles, M.C.; Guerra, W.; Gasperi, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2014 Confronto tra panel: validazione di un metodo per il profilo sensoriale delle mele Lozano, L.; Charles, M.C.; Guerra, W.; Gasperi, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2017 Contribution of sugars and volatile components to perceived sweetness of apple Aprea, E.; Charles, M.C.; Endrizzi, I.; Corollaro, M.L.; Betta, E.; Zambanini, J.; Biasioli, F.; Gasperi, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2017 Dynamic and static sensory methods to study the role of aroma on taste and texture: a multisensory approach to apple perception Charles, M.; Endrizzi, I.; Aprea, E.; Zambanini, J.; Betta, E.; Gasperi, F. Articolo in rivista
1-gen-2014 Dynamics of flavor perception: combining sensory methods and direct injection mass spectrometry Yener, S.; Charles, M.C.; Romano, A.; Cappellin, L.; Benozzi, E.; Miori, S.; Biasoli, F.; Maerk, T.D.; Navarini, L.; Gasperi, F. Poster
1-gen-2015 Dynamism of coffee aroma perception: a study combining real-time sensory and instrumental techniques Charles, M.C.; Romano, A.; Yener, S.; Barnabà, M.; Biasioli, F.; Navarini, L.; Gasperi, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2014 Dynamism of flavour perception phenomena: complementarity of sensory and instrumental temporal methods Charles, M.C.; Romano, A.; Yener, S.; Barnabà, M.; Biasioli, F.; Navarini, L.; Gasperi, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2015 Effects of pasteurization on volatile compounds and sensory properties of coconut (Cocos nucifera L.) water: thermal vs. high-pressure carbon dioxide pasteurization De Marchi, F.; Aprea, E.; Betta, E.; Charles, M.C.; Endrizzi, I.; Cappelletti, M.; Ferrentino, G.; Spilimbergo, S.; Gasperi, F. Articolo in rivista
1-gen-2014 Effects of sensory characteristics and health information on fresh unprocessed products: conjoint studies on apple acceptability Endrizzi, I.; Charles, M.C.; Corollaro, M.L.; Dematte', M.L.; Aprea, E.; Gasperi, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2014 Effects of the sound of the bite on apple perceived crispness and hardness Dematte', M.L.; Pojer, N.; Endrizzi, I.; Corollaro, M.L.; Betta, E.; Aprea, E.; Charles, M.C.; Biasioli, F.; Zampini, M.; Gasperi, F. Articolo in rivista
1-gen-2014 Effetto della pastorizzazione sulle proprietà sensoriali e sui composti volatili dell'acqua di cocco (Cocos nucifera L.): trattamento termico vs. anidride carbonica in pressione De Marchi, F.; Aprea, E.; Endrizzi, I.; Charles, M.C.; Betta, E.; Corollaro, M.L.; Cappelletti, M.; Ferrentino, G.; Spilimbergo, S.; Gasperi, F. Abstract in Atti di convegno