CHARLES, MATHILDE CLEMENCE
CHARLES, MATHILDE CLEMENCE
CRI [2011-01 - 2021-12]: DEPARTMENT OF FOOD QUALITY AND NUTRITION
The multisensory perception of sweetness in apple
2017-01-01 Gasperi, F.; Aprea, E.; Betta, E.; Biasioli, F.; Charles, M.C.; Corollaro, M.L.; Endrizzi, I.; Zambanini, J.
Contribution of sugars and volatile components to perceived sweetness of apple
2017-01-01 Aprea, E.; Charles, M.C.; Endrizzi, I.; Corollaro, M.L.; Betta, E.; Zambanini, J.; Biasioli, F.; Gasperi, F.
Temporal dominance of sensations: a new tool to grasp multisensory interactions
2016-01-01 Charles, M.C.; Romano, A.; Yener, S.; Endrizzi, I.; Aprea, E.; Biasioli, F.; Gasperi, F.
La percezione del gusto dolce nella mela
2016-01-01 Aprea, E.; Charles, M.C.; Endrizzi, I.; Corollaro, M.L.; Betta, E.; Biasioli, F.; Gasperi, F.
Alterazioni cromatiche in cosmetica: percezione sensoriale e misurazioni strumentali
2016-01-01 Endrizzi, I.; Aprea, E.; Charles, M.C.; Munter, E.; Zambanini, J.; Betta, E.; Miori, L.; Gasperi, F.
APPLICATION OF HS-SPME-GC-MS TO EVALUATE THE POSSIBLE INFLUENCE OF ALTITUDE ON APPLE FLAVOR
2016-01-01 Aprea, E.; Corollaro, M.L.; Betta, E.; Charles, M.C.; Biasioli, F.; Gasperi, F.
Dynamism of coffee aroma perception: a study combining real-time sensory and instrumental techniques
2015-01-01 Charles, M.C.; Romano, A.; Yener, S.; Barnabà, M.; Biasioli, F.; Navarini, L.; Gasperi, F.
Acceptability of scab-resistant apple cultivars
2015-01-01 Endrizzi, I.; Charles, M.C.; Aprea, E.; Zambanini, J.; Betta, E.; Gasperi, F.
Profiling of apple volatile compounds by solid phase microextraction and comprehensive two dimensional gas chromatography with quadrupole mass spectrometry
2015-01-01 Aprea, E.; Charles, M.C.; Endrizzi, I.; Betta, E.; Biasioli, F.; Gasperi, F.
Comparison of two independent trained panels: method evaluation for apple sensory profiles
2015-01-01 Lozano, L.; Charles, M.C.; Guerra, W.; Gasperi, F.
Prediction of anise flavour in apple from GC-MS and PTR-MS volatile profiling
2015-01-01 Khomenko, I.; Cappellin, L.; Charles, M.C.; Marini, F.; Gasperi, F.; Biasioli, F.
The multisensory dynamic experience that takes place when eating an apple
2015-01-01 Charles, M.C.; Endrizzi, I.; Aprea, E.; Zambanini, J.; Betta, E.; Gasperi, F.
Innovative methods measuring sensory interactions
2014-01-01 Prost, C.; Poinot, P.; Charles, M.C.; Arvisenet, G.; Texier, F.; Lethuaut, L.; Mehinagic, E.; Vigneau, E.
An integrative method for identifying different types of apple lovers : who and why?
2014-01-01 Vigneau, E.; Charles, M.C.; Mehinagic, E.; Symoneaux, R.; Ouvrard, C.; Maitre, I.
Il profilo di nuove selezioni di mela studiato attraverso un approccio combinato sensoriale-strumentale
2014-01-01 Corollaro, M.L.; Charles, M.C.; Aprea, E.; Endrizzi, I.; Zambanini, J.; Betta, E.; Costa, F.; Magnago, P.; Gasperi, F.
Influence of different climatic conditions on the sensory quality of apples
2014-01-01 Corollaro, M.L.; Charles, M.C.; Manfrini, L.; Endrizzi, I.; Aprea, E.; Zanella, A.; Corelli Grapadelli, L.; Gasperi, F.
L’accoppiamento di due metodi dinamici per lo studio della percezione del flavour del caffè
2014-01-01 Charles, M.C.; Romano, A.; Yener, S.; Barnabà, M.; Navarini, L.; Biasioli, F.; Gasperi, F.
Confronto tra panel: validazione di un metodo per il profilo sensoriale delle mele
2014-01-01 Lozano, L.; Charles, M.C.; Guerra, W.; Gasperi, F.
Dynamism of flavour perception phenomena: complementarity of sensory and instrumental temporal methods
2014-01-01 Charles, M.C.; Romano, A.; Yener, S.; Barnabà, M.; Biasioli, F.; Navarini, L.; Gasperi, F.
Volatile secondary metabolites from organic apples by HS-SPME in combination with comprehensive two-dimensional GC-MS
2014-01-01 Aprea, E.; Betta, E.; Charles, M.C.; Endrizzi, I.; Biasioli, F.; Gasperi, F.; Sebastiani, E.; Villanelli, F.; Stani, G.; Calamai, L.
Data di pubblicazione | Titolo | Autore(i) | Tipo | File |
---|---|---|---|---|
1-gen-2017 | The multisensory perception of sweetness in apple | Gasperi, F.; Aprea, E.; Betta, E.; Biasioli, F.; Charles, M.C.; Corollaro, M.L.; Endrizzi, I.; Zambanini, J. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2017 | Contribution of sugars and volatile components to perceived sweetness of apple | Aprea, E.; Charles, M.C.; Endrizzi, I.; Corollaro, M.L.; Betta, E.; Zambanini, J.; Biasioli, F.; Gasperi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2016 | Temporal dominance of sensations: a new tool to grasp multisensory interactions | Charles, M.C.; Romano, A.; Yener, S.; Endrizzi, I.; Aprea, E.; Biasioli, F.; Gasperi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2016 | La percezione del gusto dolce nella mela | Aprea, E.; Charles, M.C.; Endrizzi, I.; Corollaro, M.L.; Betta, E.; Biasioli, F.; Gasperi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2016 | Alterazioni cromatiche in cosmetica: percezione sensoriale e misurazioni strumentali | Endrizzi, I.; Aprea, E.; Charles, M.C.; Munter, E.; Zambanini, J.; Betta, E.; Miori, L.; Gasperi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2016 | APPLICATION OF HS-SPME-GC-MS TO EVALUATE THE POSSIBLE INFLUENCE OF ALTITUDE ON APPLE FLAVOR | Aprea, E.; Corollaro, M.L.; Betta, E.; Charles, M.C.; Biasioli, F.; Gasperi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2015 | Dynamism of coffee aroma perception: a study combining real-time sensory and instrumental techniques | Charles, M.C.; Romano, A.; Yener, S.; Barnabà, M.; Biasioli, F.; Navarini, L.; Gasperi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2015 | Acceptability of scab-resistant apple cultivars | Endrizzi, I.; Charles, M.C.; Aprea, E.; Zambanini, J.; Betta, E.; Gasperi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2015 | Profiling of apple volatile compounds by solid phase microextraction and comprehensive two dimensional gas chromatography with quadrupole mass spectrometry | Aprea, E.; Charles, M.C.; Endrizzi, I.; Betta, E.; Biasioli, F.; Gasperi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2015 | Comparison of two independent trained panels: method evaluation for apple sensory profiles | Lozano, L.; Charles, M.C.; Guerra, W.; Gasperi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2015 | Prediction of anise flavour in apple from GC-MS and PTR-MS volatile profiling | Khomenko, I.; Cappellin, L.; Charles, M.C.; Marini, F.; Gasperi, F.; Biasioli, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2015 | The multisensory dynamic experience that takes place when eating an apple | Charles, M.C.; Endrizzi, I.; Aprea, E.; Zambanini, J.; Betta, E.; Gasperi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2014 | Innovative methods measuring sensory interactions | Prost, C.; Poinot, P.; Charles, M.C.; Arvisenet, G.; Texier, F.; Lethuaut, L.; Mehinagic, E.; Vigneau, E. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2014 | An integrative method for identifying different types of apple lovers : who and why? | Vigneau, E.; Charles, M.C.; Mehinagic, E.; Symoneaux, R.; Ouvrard, C.; Maitre, I. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2014 | Il profilo di nuove selezioni di mela studiato attraverso un approccio combinato sensoriale-strumentale | Corollaro, M.L.; Charles, M.C.; Aprea, E.; Endrizzi, I.; Zambanini, J.; Betta, E.; Costa, F.; Magnago, P.; Gasperi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2014 | Influence of different climatic conditions on the sensory quality of apples | Corollaro, M.L.; Charles, M.C.; Manfrini, L.; Endrizzi, I.; Aprea, E.; Zanella, A.; Corelli Grapadelli, L.; Gasperi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2014 | L’accoppiamento di due metodi dinamici per lo studio della percezione del flavour del caffè | Charles, M.C.; Romano, A.; Yener, S.; Barnabà, M.; Navarini, L.; Biasioli, F.; Gasperi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2014 | Confronto tra panel: validazione di un metodo per il profilo sensoriale delle mele | Lozano, L.; Charles, M.C.; Guerra, W.; Gasperi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2014 | Dynamism of flavour perception phenomena: complementarity of sensory and instrumental temporal methods | Charles, M.C.; Romano, A.; Yener, S.; Barnabà, M.; Biasioli, F.; Navarini, L.; Gasperi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2014 | Volatile secondary metabolites from organic apples by HS-SPME in combination with comprehensive two-dimensional GC-MS | Aprea, E.; Betta, E.; Charles, M.C.; Endrizzi, I.; Biasioli, F.; Gasperi, F.; Sebastiani, E.; Villanelli, F.; Stani, G.; Calamai, L. | Abstract in Atti di convegno |