PERENZONI, DANIELE
PERENZONI, DANIELE
CRI [2022-01 - today]: METABOLOMICS
A comprehensive LC-MS/MS study of pigment profile evolution during ageing of Brunello di Montalcino wines
2012-01-01 Arapitsas, P.; Perenzoni, D.; Mattivi, F.
A metabolomic approach to the study of wine micro-oxygenation
2012-01-01 Arapitsas, P.; Scholz, M.U.; Vrhovsek, U.; Di Blasi, S.; Biondi Bartolini, A.; Masuero, D.; Perenzoni, D.; Rigo, A.; Mattivi, F.
A metabolomic view of wine micro-oxygenation
2010-01-01 Mattivi, F.; Rigo, A.; Di Blasi, S.; Biondi Bartolini, A.; Perenzoni, D.; Vrhovsek, U.
A metabolomic view of wine micro-oxygenation
2010-01-01 Mattivi, F.; Rigo, A.; Di Blasi, S.; Biondi Bartolini, A.; Perenzoni, D.; Vrhovsek, U.
A new approach for sensory characterization of grape: relationship with chemical composition
2021-01-01 Saenz Navajas, M.P.; Ferrero del Teso, S.; Suárez, A.; Ferreira, C.; Arapitsas, P.; Perenzoni, D.; Mattivi, F.; Ferreira, V.; Fernández Zurbano, P.
An untargeted metabolomics approach to wine micro-oxygenation
2011-01-01 Arapitsas, P.; Scholz, M.U.; Masuero, D.; Biondi Bartolini, A.; Di Blasi, S.; Perenzoni, D.; Vrhovsek, U.; Mattivi, F.
An updated view of the formation of pigments in Brunello di Montalcino wines
2013-01-01 Arapitsas, P.; Perenzoni, D.; Angeli, A.; Mattivi, F.
An updated view of the formation of pigments in Brunello di Montalcino wines
2012-01-01 Arapitsas, P.; Perenzoni, D.; Roman, T.; Nicolini, G.; Mattivi, F.
Anthocyanin profiles of non-V. vinifera genotypes
2015-01-01 Ruocco, S.; Stefanini, M.; Perenzoni, D.; Stanstrup, J.; Mattivi, F.; Vrhovsek, U.
Anthocyanins in grapes and wines: old, new and recurring chemical problems
2015-01-01 Mattivi, F.; Arapitsas, P.; Ruocco, S.; Stefanini, M.; Perenzoni, D.; Vrhovsek, U.
Changes in red wines during aging under domestic and cellar conditions through an untargeted-targeted metabolomic workflow
2013-01-01 Arapitsas, A.; Perenzoni, D.; Angeli, A.; Mattivi, F.
Decoding the proanthocyanins profile of Italian red wines
2022-01-01 Arapitsas, P.; Perenzoni, D.; Ugliano, M.; Slaghenaufi, D.; Giacosa, S.; Paissoni, M.A.; Piombino, P.; Pittari, E.; Versari, A.; Ricci, A.; Curioni, A.; Marangon, M.; Mattivi, F.
Development of reliable analytical tools for evaluating the influence of reductive winemaking on the quality of Lugana wines
2012-01-01 Mattivi, F.; Fedrizzi, B.; Zenato, A.; Tiefenthaler, P.; Tempesta, S.; Perenzoni, D.; Cantarella, P.; Simeoni, F.; Vrhovsek, U.
Extracts from Hypericum hircinum subsp. majus exert antifungal activity against a panel of sensitive and drug-resistant clinical strains.
2018-01-01 Tocci, N.; Perenzoni, D.; Iamonico, D.; Fava, F.; Weil, T.; Mattivi, F.
How small amounts of oxygen introduced during bottling and storage can influence the metabolic fingerprint and SO2 content of white wines
2016-01-01 Mattivi, F.; Angeli, A.; Perenzoni, D.; Ugliano, M.; Arapitsas, P.; Pangrazzi, P.
How small amounts of oxygen introduced during bottling can influence the metabolic fingerprint of white wines
2015-01-01 Arapitsas, P.; Ugliano, M.; Perenzoni, D.; Angeli, A.; Pangrazzi, P.; Mattivi, F.
Identification of intermediates involved in the biosynthetic pathway of 3-mercaptohexan-1-ol conjugates in yellow passion fruit (Passiflora edulis f. flavicarpa)
2012-01-01 Fedrizzi, B.; Guella, G.; Perenzoni, D.; Gasperotti, M.; Masuero, D.; Vrhovsek, U.; Mattivi, F.
Il primo approccio metabolomico per lo studio della micro-ossigenazione
2011-01-01 Mattivi, F.; Arapitsas, P.; Biondi Bartolini, A.; Di Blasi, S.; Perenzoni, D.; Rigo, A.; Vrhovsek, U.
Il primo approccio metabolomico per lo studio della micro-ossigenazione
2011-01-01 Mattivi, F.; Arapitsas, P.; Biondi Bartolini, A.; Di Blasi, S.; Perenzoni, D.; Rigo, A.; Vrhovsek, U.
Improving the phloroglucinolysis protocol and characterization of Sagrantino wines proanthocyanidins
2021-01-01 Arapitsas, P.; Perenzoni, D.; Guella, G.; Mattivi, F.
Data di pubblicazione | Titolo | Autore(i) | Tipo | File |
---|---|---|---|---|
1-gen-2012 | A comprehensive LC-MS/MS study of pigment profile evolution during ageing of Brunello di Montalcino wines | Arapitsas, P.; Perenzoni, D.; Mattivi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2012 | A metabolomic approach to the study of wine micro-oxygenation | Arapitsas, P.; Scholz, M.U.; Vrhovsek, U.; Di Blasi, S.; Biondi Bartolini, A.; Masuero, D.; Perenzoni, D.; Rigo, A.; Mattivi, F. | Articolo in rivista | |
1-gen-2010 | A metabolomic view of wine micro-oxygenation | Mattivi, F.; Rigo, A.; Di Blasi, S.; Biondi Bartolini, A.; Perenzoni, D.; Vrhovsek, U. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2010 | A metabolomic view of wine micro-oxygenation | Mattivi, F.; Rigo, A.; Di Blasi, S.; Biondi Bartolini, A.; Perenzoni, D.; Vrhovsek, U. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2021 | A new approach for sensory characterization of grape: relationship with chemical composition | Saenz Navajas, M.P.; Ferrero del Teso, S.; Suárez, A.; Ferreira, C.; Arapitsas, P.; Perenzoni, D.; Mattivi, F.; Ferreira, V.; Fernández Zurbano, P. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2011 | An untargeted metabolomics approach to wine micro-oxygenation | Arapitsas, P.; Scholz, M.U.; Masuero, D.; Biondi Bartolini, A.; Di Blasi, S.; Perenzoni, D.; Vrhovsek, U.; Mattivi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2013 | An updated view of the formation of pigments in Brunello di Montalcino wines | Arapitsas, P.; Perenzoni, D.; Angeli, A.; Mattivi, F. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2012 | An updated view of the formation of pigments in Brunello di Montalcino wines | Arapitsas, P.; Perenzoni, D.; Roman, T.; Nicolini, G.; Mattivi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2015 | Anthocyanin profiles of non-V. vinifera genotypes | Ruocco, S.; Stefanini, M.; Perenzoni, D.; Stanstrup, J.; Mattivi, F.; Vrhovsek, U. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2015 | Anthocyanins in grapes and wines: old, new and recurring chemical problems | Mattivi, F.; Arapitsas, P.; Ruocco, S.; Stefanini, M.; Perenzoni, D.; Vrhovsek, U. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2013 | Changes in red wines during aging under domestic and cellar conditions through an untargeted-targeted metabolomic workflow | Arapitsas, A.; Perenzoni, D.; Angeli, A.; Mattivi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2022 | Decoding the proanthocyanins profile of Italian red wines | Arapitsas, P.; Perenzoni, D.; Ugliano, M.; Slaghenaufi, D.; Giacosa, S.; Paissoni, M.A.; Piombino, P.; Pittari, E.; Versari, A.; Ricci, A.; Curioni, A.; Marangon, M.; Mattivi, F. | - | |
1-gen-2012 | Development of reliable analytical tools for evaluating the influence of reductive winemaking on the quality of Lugana wines | Mattivi, F.; Fedrizzi, B.; Zenato, A.; Tiefenthaler, P.; Tempesta, S.; Perenzoni, D.; Cantarella, P.; Simeoni, F.; Vrhovsek, U. | Articolo in rivista | |
1-gen-2018 | Extracts from Hypericum hircinum subsp. majus exert antifungal activity against a panel of sensitive and drug-resistant clinical strains. | Tocci, N.; Perenzoni, D.; Iamonico, D.; Fava, F.; Weil, T.; Mattivi, F. | Articolo in rivista | |
1-gen-2016 | How small amounts of oxygen introduced during bottling and storage can influence the metabolic fingerprint and SO2 content of white wines | Mattivi, F.; Angeli, A.; Perenzoni, D.; Ugliano, M.; Arapitsas, P.; Pangrazzi, P. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2015 | How small amounts of oxygen introduced during bottling can influence the metabolic fingerprint of white wines | Arapitsas, P.; Ugliano, M.; Perenzoni, D.; Angeli, A.; Pangrazzi, P.; Mattivi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2012 | Identification of intermediates involved in the biosynthetic pathway of 3-mercaptohexan-1-ol conjugates in yellow passion fruit (Passiflora edulis f. flavicarpa) | Fedrizzi, B.; Guella, G.; Perenzoni, D.; Gasperotti, M.; Masuero, D.; Vrhovsek, U.; Mattivi, F. | Articolo in rivista | |
1-gen-2011 | Il primo approccio metabolomico per lo studio della micro-ossigenazione | Mattivi, F.; Arapitsas, P.; Biondi Bartolini, A.; Di Blasi, S.; Perenzoni, D.; Rigo, A.; Vrhovsek, U. | Articolo in rivista | |
1-gen-2011 | Il primo approccio metabolomico per lo studio della micro-ossigenazione | Mattivi, F.; Arapitsas, P.; Biondi Bartolini, A.; Di Blasi, S.; Perenzoni, D.; Rigo, A.; Vrhovsek, U. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2021 | Improving the phloroglucinolysis protocol and characterization of Sagrantino wines proanthocyanidins | Arapitsas, P.; Perenzoni, D.; Guella, G.; Mattivi, F. | Articolo in rivista |