Un naufrago in bottiglia
2024-01-01 Guzzon, R.
Lieviti e alcol da problema a soluzione?
2024-01-01 Guzzon, R.
Impact of two new non-conventional yeasts, Candida oleophila and Starmerella lactis-condensi, isolated from sugar-rich substrates, on Frappato wine aroma
2024-01-01 Francesca, N.; Naselli, V.; Prestianni, R.; Pirrone, A.; Viola, E.; Guzzon, R.; Settanni, L.; Maggio, A.; Vaglica, A.; Bruno, M.; Gristina, L.; Oliva, D.; Ferranti, G.; Notarbartolo, G.; Alfonzo, A.; Moschetti, G.
Gestione microbiologica delle botti: strategie tradizionali e innovative
2024-01-01 Guzzon, R.
Aroma features of Hanseniaspora vineae Hv205 wines in sequential and co-inoculation strategies
2024-01-01 Gallo, A.; Roman, T.; Paolini, M.; Cappello, N.; Guzzon, R.; Carrau, F.; Schneider, R.; Larcher, R.
Technological affinity index for interaction between lactic acid bacteria and Saccharomyces cerevisiae strains to modulate the fruity and floreal aroma of Catarratto wines
2024-07-27 Naselli, V.; Pirrone, A.; Viola, E.; Craparo, V.; Porrello, A.; Maggio, A.; Seminerio, V.; Rocca, G.; Notarbartolo, G.; Krieger-Weber, S.; Vagnoli, P.; Weidmann, S.; Guzzon, R.; Settanni, L.; Moschetti, G.; Francesca, N.; Alfonzo, A.
Una specie minore alla conquista del vino
2024-01-01 Guzzon, R.
Gli acidi organici e i microrganismi dei mosti e dei vini: un rapporto complesso
2024-01-01 Guzzon, R.
Use of non-Saccharomyces yeasts in the pris de mousse of Lambrusco: microbial evolution through alcoholic fermentation and effect on wine volatile profile
2024-01-01 Guzzon, R.; Paolini, M.; Malacarne, M.; Roman, T.; Naselli, V.; Francesca, N.; Larcher, R.
Biodiversity surveys in medicinal and aromatic plant fields
2023-01-01 Obwegs, L.; Nocker, L.; Guariento, E.; von Mörl, G.; Fontana, P.; Anderle, M.; Paniccia, C.; Plunger, J.; Tappeiner, U.; Hilpold, A.; Pramsohle, M.
Enriching barcoding markers in environmental samples utilizing a phylogenetic probe design: insights from mock communities
2024-01-01 Nota, K.; Orlando, L.; Marchesini, A.; Girardi, M.; Bertilsson, S.; Vernesi, C.; Parducci, L.
Too simple, too complex, or just right? Advantages, challenges, and guidance for indicators of genetic diversity
2024-01-01 Hoban, S.; da Silva, J.M.; Hughes, A.; Hunter, M.E.; Kalamujić Stroil, B.; Laikre, L.; Mastretta-Yanes, A.; Millette, K.; Paz-Vinas, I.; Bustos, L.R.; Shaw, R.E.; Vernesi, C.; Funk, C.; Grueber, C.; Kershaw, F.; Macdonald, A.; Meek, M.; Mittan, C.; O'Brien, D.; Ogden, R.; Segelbacher, G.
The de novo, chromosome-level genome assembly of the sweet chestnut (Castanea sativa Mill.) Cv. Marrone Di Chiusa Pesio
2024-06-22 Bianco, L.; Fontana, P.; Marchesini, A.; Torre, S.; Moser, M.; Piazza, S.; Alessandri, S.; Pavese, V.; Pollegioni, P.; Vernesi, C.; Malnoy, M.; Torello Marinoni, D.; Murolo, S.; Dondini, L.; Mattioni, C.; Botta, R.; Sebastiani, F.; Micheletti, D.; Palmieri, L.
Emerging evidence on the potential of PTR‐MS as rapid, direct and high‐sensitivity sensors to promote innovation in the fermented beverages sector
In corso di stampa Corvino, A.; Silcock, P.; Capozzi, V.; Biasioli, F.
Beyond population size: whole-genome data reveal bottleneck legacies in the peninsular Italian wolf
In corso di stampa Battilani, D.; Gargiulo, R.; Caniglia, R.; Fabbri, E.; Ramos-Madrigal, J.; Fontsere, C.; Ciucani, M.M.; Gopalakrishnan, S.; Girardi, M.; Fracasso, I.; Mastroiaco, M.; Ciucci, P.; Vernesi, C.
La sciamatura non è una malattia
2024-01-01 Fontana, P.; Zanotelli, L.
Comparative analysis of antioxidant activity and capacity in apple varieties: Insights from stopped flow DPPH• kinetics, mass spectrometry and electrochemistry
2024-01-01 Angeli, L.; Populin, F.; Morozova, K.; Ding, Y.; Asma, U.; Bolchini, S.; Cebulj, A.; Busatto, N.; Costa, F.; Ferrentino, G.; Scampicchio, M.
Dose-response and sublethal effects from insecticide and adjuvant exposure on key behaviors of Trissolcus japonicus
2024-01-01 Fouani, J.M.; Wiman, N.G.; Ragozzino, M.; Paul, R.; Walton, V.; Verrastro, V.; Mazzoni, V.; Anfora, G.
Candidate gene transcriptional signature unravels the reprogramming occurring in the peel of apple fruit of ‘Granny smith’ during postharvest storage
In corso di stampa Vittani, L.; Populin, F.; Stuerz, S.; Fava, F.; Robatscher, P.; Zanella, A.; Costa, F.; Busatto, N.
Microbial dynamics and quality characteristics of spontaneously fermented salamis produced by replacing pork fat with avocado pulp
2024-09-01 Garofalo, G.; Ponte, M.; Busetta, G.; Barbera, M.; Tinebra, I.; Piazzese, D.; Franciosi, E.; Di Grigoli, A.; Farina, V.; Bonanno, A.; Gaglio, R.; Settanni, L.
Data di pubblicazione | Titolo | Autore(i) | Tipo | File |
---|---|---|---|---|
1-gen-2024 | Un naufrago in bottiglia | Guzzon, R. | - | |
1-gen-2024 | Lieviti e alcol da problema a soluzione? | Guzzon, R. | - | |
1-gen-2024 | Impact of two new non-conventional yeasts, Candida oleophila and Starmerella lactis-condensi, isolated from sugar-rich substrates, on Frappato wine aroma | Francesca, N.; Naselli, V.; Prestianni, R.; Pirrone, A.; Viola, E.; Guzzon, R.; Settanni, L.; Maggio, A.; Vaglica, A.; Bruno, M.; Gristina, L.; Oliva, D.; Ferranti, G.; Notarbartolo, G.; Alfonzo, A.; Moschetti, G. | - | |
1-gen-2024 | Gestione microbiologica delle botti: strategie tradizionali e innovative | Guzzon, R. | - | |
1-gen-2024 | Aroma features of Hanseniaspora vineae Hv205 wines in sequential and co-inoculation strategies | Gallo, A.; Roman, T.; Paolini, M.; Cappello, N.; Guzzon, R.; Carrau, F.; Schneider, R.; Larcher, R. | - | |
27-lug-2024 | Technological affinity index for interaction between lactic acid bacteria and Saccharomyces cerevisiae strains to modulate the fruity and floreal aroma of Catarratto wines | Naselli, V.; Pirrone, A.; Viola, E.; Craparo, V.; Porrello, A.; Maggio, A.; Seminerio, V.; Rocca, G.; Notarbartolo, G.; Krieger-Weber, S.; Vagnoli, P.; Weidmann, S.; Guzzon, R.; Settanni, L.; Moschetti, G.; Francesca, N.; Alfonzo, A. | - | |
1-gen-2024 | Una specie minore alla conquista del vino | Guzzon, R. | - | |
1-gen-2024 | Gli acidi organici e i microrganismi dei mosti e dei vini: un rapporto complesso | Guzzon, R. | - | |
1-gen-2024 | Use of non-Saccharomyces yeasts in the pris de mousse of Lambrusco: microbial evolution through alcoholic fermentation and effect on wine volatile profile | Guzzon, R.; Paolini, M.; Malacarne, M.; Roman, T.; Naselli, V.; Francesca, N.; Larcher, R. | - | |
1-gen-2023 | Biodiversity surveys in medicinal and aromatic plant fields | Obwegs, L.; Nocker, L.; Guariento, E.; von Mörl, G.; Fontana, P.; Anderle, M.; Paniccia, C.; Plunger, J.; Tappeiner, U.; Hilpold, A.; Pramsohle, M. | - | |
1-gen-2024 | Enriching barcoding markers in environmental samples utilizing a phylogenetic probe design: insights from mock communities | Nota, K.; Orlando, L.; Marchesini, A.; Girardi, M.; Bertilsson, S.; Vernesi, C.; Parducci, L. | - | |
1-gen-2024 | Too simple, too complex, or just right? Advantages, challenges, and guidance for indicators of genetic diversity | Hoban, S.; da Silva, J.M.; Hughes, A.; Hunter, M.E.; Kalamujić Stroil, B.; Laikre, L.; Mastretta-Yanes, A.; Millette, K.; Paz-Vinas, I.; Bustos, L.R.; Shaw, R.E.; Vernesi, C.; Funk, C.; Grueber, C.; Kershaw, F.; Macdonald, A.; Meek, M.; Mittan, C.; O'Brien, D.; Ogden, R.; Segelbacher, G. | - | |
22-giu-2024 | The de novo, chromosome-level genome assembly of the sweet chestnut (Castanea sativa Mill.) Cv. Marrone Di Chiusa Pesio | Bianco, L.; Fontana, P.; Marchesini, A.; Torre, S.; Moser, M.; Piazza, S.; Alessandri, S.; Pavese, V.; Pollegioni, P.; Vernesi, C.; Malnoy, M.; Torello Marinoni, D.; Murolo, S.; Dondini, L.; Mattioni, C.; Botta, R.; Sebastiani, F.; Micheletti, D.; Palmieri, L. | - | |
In corso di stampa | Emerging evidence on the potential of PTR‐MS as rapid, direct and high‐sensitivity sensors to promote innovation in the fermented beverages sector | Corvino, A.; Silcock, P.; Capozzi, V.; Biasioli, F. | - | |
In corso di stampa | Beyond population size: whole-genome data reveal bottleneck legacies in the peninsular Italian wolf | Battilani, D.; Gargiulo, R.; Caniglia, R.; Fabbri, E.; Ramos-Madrigal, J.; Fontsere, C.; Ciucani, M.M.; Gopalakrishnan, S.; Girardi, M.; Fracasso, I.; Mastroiaco, M.; Ciucci, P.; Vernesi, C. | - | |
1-gen-2024 | La sciamatura non è una malattia | Fontana, P.; Zanotelli, L. | - | |
1-gen-2024 | Comparative analysis of antioxidant activity and capacity in apple varieties: Insights from stopped flow DPPH• kinetics, mass spectrometry and electrochemistry | Angeli, L.; Populin, F.; Morozova, K.; Ding, Y.; Asma, U.; Bolchini, S.; Cebulj, A.; Busatto, N.; Costa, F.; Ferrentino, G.; Scampicchio, M. | - | |
1-gen-2024 | Dose-response and sublethal effects from insecticide and adjuvant exposure on key behaviors of Trissolcus japonicus | Fouani, J.M.; Wiman, N.G.; Ragozzino, M.; Paul, R.; Walton, V.; Verrastro, V.; Mazzoni, V.; Anfora, G. | - | |
In corso di stampa | Candidate gene transcriptional signature unravels the reprogramming occurring in the peel of apple fruit of ‘Granny smith’ during postharvest storage | Vittani, L.; Populin, F.; Stuerz, S.; Fava, F.; Robatscher, P.; Zanella, A.; Costa, F.; Busatto, N. | - | |
1-set-2024 | Microbial dynamics and quality characteristics of spontaneously fermented salamis produced by replacing pork fat with avocado pulp | Garofalo, G.; Ponte, M.; Busetta, G.; Barbera, M.; Tinebra, I.; Piazzese, D.; Franciosi, E.; Di Grigoli, A.; Farina, V.; Bonanno, A.; Gaglio, R.; Settanni, L. | - |
Legenda icone
- file ad accesso aperto file disponibili agli utenti autorizzati
- file disponibili solo agli amministratori
- file sotto embargo
- nessun file disponibile
Scopri
Tipologia
- 1.01 Articolo in rivista6416
Data di pubblicazione
- In corso di stampa23
- 2020 - 20241440
- 2010 - 20192894
- 2000 - 20091647
- 1990 - 1999328
- 1980 - 198968
- 1972 - 197916
Editore
- Elsevier Science Limited152
- Wiley-Blackwell117
- Springer Science+Business Media B.V.52
- Public Library of Science42
- Oxford University Press33
- BioMed Central28
- Springer Berlin Heidelberg22
- CISBA16
- Taylor & Francis Group15
- Cambridge University Press13
Rivista
- TERRA TRENTINA643
- L'INFORMATORE AGRARIO277
- IOBC/WPRS BULLETIN235
- JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD ...86
- PLOS ONE79
- SCIENTIFIC REPORTS75
- ACTA HORTICULTURAE70
- L'APICOLTORE ITALIANO66
- VIGNEVINI66
- FRONTIERS IN PLANT SCIENCE55
Settore disciplinare
- Settore BIO/07 - ECOLOGIA706
- Settore CHIM/10 - CHIMICA DEGLI A...493
- Settore AGR/11 - ENTOMOLOGIA GENE...476
- Settore AGR/12 - PATOLOGIA VEGETALE366
- Settore AGR/07 - GENETICA AGRARIA345
- Settore AGR/03 - ARBORICOLTURA GE...334
- Settore CHIM/01 - CHIMICA ANALITICA320
- Settore AGR/15 - SCIENZE E TECNOL...255
- Settore BIO/11 - BIOLOGIA MOLECOLARE129
- Settore VET/06 - PARASSITOLOGIA E...124
Keyword
- Climate change80
- Apple74
- Grapevine70
- Remote sensing67
- Metabolomics66
- Vitis vinifera62
- Polyphenols55
- Wine53
- Biodiversity52
- Biological control48
Lingua
- eng3748
- ita1526
- ger21
- fre14
- spa11
- por5
- per1
- slv1
- swe1
Accesso al fulltext
- open2205
- no fulltext1940
- restricted1666
- reserved584
- partially open19
- mixed2
Impact Factor
- si3598
- no2813