ZANZOTTI, ROBERTO

ZANZOTTI, ROBERTO  

CTT [2024-01 - today]: DIPARTIMENTO SPERIMENTAZIONE AGRARIA FORESTALE E AMBIENTALE  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 36 (tempo di esecuzione: 0.02 secondi).
Data di pubblicazione Titolo Autore(i) Tipo File
1-gen-2025 Reshaping grapevine canopy management under climate change scenarios: the role of conservative summer pruning on leaf physiology, berry microclimate, wine aromatic and sensory profile Faralli, M.; Cliceri, D.; Zanzotti, R.; Zorer, R.; Stefanini, M.; Angeli, A.; Zanoni, S.; Vrhovsek, U.; Roman Villegas, T.; Gasperi, F.; Carlin, S.; Bertamini, M. -
1-gen-2025 Pedological origin and edaphic factors drive biota in vineyard soils of Northeast Italy Morelli, R.; Zanzotti, R.; Pindo, M.; Donati, C.; Cestaro, A.; Coller, E. -
1-gen-2024 Riduzione del dosaggio rameico possibile ed efficace Zanzotti, R.; Chiusole, M.; Bertoldi, D.; Maines, R.; Morelli, R.; Prodorutti, D. -
1-gen-2024 A multi-indicator approach to compare the sustainability of organic vs. integrated management of grape production Castaldi, S.; Formicola, N.; Mastrocicco, M.; Rodriguez Morales, C.; Morelli, R.; Prodorutti, D.; Vannini, A.; Zanzotti, R. -
1-gen-2023 Melo in conversione a biologico, valutazioni vegeto-produttive Zanoni, S.; Zanzotti, R.; Morelli, R. -
1-gen-2023 La sostenibilità dell’ecosistema vigneto aumenta col sovescio Morelli, R.; Zanzotti, R.; Chiusole, M.; Maines, R.; Bertoldi, D.; Coller, E.; Prodorutti, D. -
15-gen-2023 Atypical ageing defect in Pinot Blanc wines: a comparison between organic and conventional production management systems Delaiti, S.; Nardin, T.; Roman, T.; Pedo, S.; Zanzotti, R.; Larcher, R. -
1-gen-2023 Study for the development of a rapid and non-destructive method for copper analysis in vineyards towards a precision fungal defense strategy Celotti, E.; Sadeghian, F.; Comuzzo, P.; Iacumin, L.; Zanzotti, R.; Giovannini, O.; Trioli, G.; Torraco, N.; Visintini, O.; Mian, G. -
1-gen-2023 Spatial and seasonal structure of bacterial communities within Alpine vineyards: Trentino as a case study Guzzon, R.; Bertoldi, D.; Roman, T.; Zanzotti, R.; Franciosi, E. Articolo in rivista
14-lug-2023 Distinct and temporally stable assembly mechanisms shape bacterial and fungal communities in vineyard soils Larsen, S.; Albanese, D.; Stegen, J.; Franceschi, P.; Coller, E.; Zanzotti, R.; Ioriatti, C.; Stefani, E.; Pindo, M.; Cestaro, A.; Donati, C. -
23-nov-2022 Matured manure and compost from the organic fraction of solid waste digestate application in intensive apple orchards Bona, D.; Cristoforetti, A.; Zanzotti, R.; Bertoldi, D.; Dellai, N.; Silvestri, S. -
1-gen-2022 Labile, recalcitrant and stable soil organic carbon: comparison of agronomic management in a vineyard of Trentino (Italy) Morelli, R.; Bertoldi, D.; Baldantoni, D.; Zanzotti, R. Articolo in rivista
1-gen-2022 Can comparable vine and grape quality be achieved between organic and integrated management in a warm-temperate area? Morelli, R.; Roman, T.; Bertoldi, D.; Zanzotti, R. -
1-gen-2022 Maintaining canopy density under summer stress conditions retains PSII efficiency and modulates must quality in Cabernet Franc Faralli, M.; Zanzotti, R.; Bertamini, M. -
1-gen-2022 Soil communities: who responds and how quickly to a change in agricultural system? Coller, E.; Longa, C.; Morelli, R.; Zanoni, S.; Cersosimo Ippolito, M.C.; Pindo, M.; Cappelletti, C.; Ciutti, F.; Menta, C.; Zanzotti, R.; Ioriatti, C. Articolo in rivista
25-nov-2022 Bassi dosaggi di rame in viticoltura per il controllo della peronospora: efficacia e stabilità Zanzotti, R.; Giovannini, O. -
1-gen-2021 Study to optimize the effectiveness of Copper treatments for a low impact viticulture Mian, G.; Comuzzo, P.; Iacumin, L.; Zanzotti, R.; Celotti, E. Articolo in rivista
1-gen-2021 Curetage e mal dell’esca: buoni risultati ma serve metodo Lucin, R.; Gobber, M.; Zanzotti, R. Articolo in rivista
1-gen-2020 Più sostanza organica stabile con il sovescio nel vigneto Morelli, R.; Bertoldi, D.; Baldantoni, D.; Zanzotti, R. Articolo in rivista
1-gen-2020 Experiencias del manejo ecológico y biodinámico de Riesling y Pinot Blanco en Trentino (Italia) Nicolini, G.; Zanzotti, R.; Malacarne, M.; Roman, T. Articolo in rivista