MESCALCHIN, ENZO
MESCALCHIN, ENZO
CTT [2018-01 - 2023-12]: ENVIRONMENT AND MOUNTAIN AGRICULTURE DEPARTMENT
I vini naturali: percezione sensoriale e conoscenza del consumatore
2022-01-01 Endrizzi, I.; Favaro, A.; Mescalchin, E.; Gasperi, F.
Characterization of Trentino maize flours for polenta making using PTR-ToF-MS and SPME GC-MS
2019-01-01 Linarty, L.; Pedrotti, M.; Ekpa, O.; Oliviero, T.; Mescalchin, E.; Gobber, M.; Fogliano, V.; Biasioli, F.
Residual copper quantification on grapevine's organs
2019-01-01 Gugole, S.; Zanzotti, R.; Bertoldi, D.; Mescalchin, E.
Nutrients and heavy metals in a vineyard soil under organic, biodynamic and conventional management
2019-01-01 Morelli, R.; Zanzotti, R.; Bertoldi, D.; Mescalchin, E.
Dynamics of nitrogen stable isotope ratio in soil, plant and fruit in an apple orchard of Trentino: conventional vs organic farming
2018-01-01 Morelli, R.; Camin, F.; Zanzotti, R.; Mescalchin, E.
The comparison of organic, biodynamic and conventional farming in Pinot blanc and Rhine Riesling in the 2016 vintage year
2017-01-01 Nicolini, G.; Zanzotti, R.; Bertoldi, D.; Roman, T.; Malacarne, M.; Pellini, M.; Mescalchin, E.
Confronto tra gestione integrata, biologica e biodinamica in vigneto: caratteristiche quali-quantitative delle uve nel periodo 2012-2015
2016-01-01 Zanzotti, R.; Mescalchin, E.; Nicolini, G.; Roman, T.; Malacarne, M.
Produzione aziendale di ammendanti di qualità ottenuti con processi di maturazione controllata di letame e tralci di potatura in cumulo
2014-01-01 Zanzotti, R.; Mescalchin, E.; Devigili, L.; Cristoforetti, A.
Grape composition changes during conversion to organic and biodynamic cultivation
2013-01-01 Mescalchin, E.; Zanzotti, R.; Secchi, M.; Bertoldi, D.; Larcher, R.; Malacarne, M.; Roman, T.; Nicolini, G.
Arsenic in soil and grapes and changes in elemental content during winemaking
2013-01-01 Nicolini, G.; Roman, T.; Mescalchin, E.; Bertoldi, D.; Santato, A.; Larcher, R.
The soil microbial ecology and sustainability of organically and conventionally managed vineyards
2013-01-01 Longa, C.M.O.; Turco, E.; Nicola, L.; Zanzotti, R.; Mescalchin, E.; Pertot, I.
Comparison of the short-term effects of conventional, organic and biodynamic farming systems on the grape composition
2013-01-01 Nicolini, G.; Bertoldi, D.; Larcher, R.; Malacarne, M.; Roman, T.; Mescalchin, E.
Checking the distribution quality of agrochemicals in the vineyard through the use of field monitoring
2012-01-01 Mescalchin, E.; Agabiti, B.; Bertoldi, D.; Larcher, R.; Gobber, M.; Guerra, A.; Zanzotti, R.; Tonini, M.
Alternative al diserbo chimico per la gestione della fila
2012-01-01 Gobber, M.; Mescalchin, E.; Dalfavero, I.
Gestione del suolo per la viticoltura sostenibile: metodi di controllo delle erbe per la salvaguardia della vitalità del suolo
2012-01-01 Mescalchin, E.
Recovery of pruining waste for energy use: agronomic, economic and ecological aspects
2011-01-01 Silvestri, S.; Cristoforetti, A.; Mescalchin, E.; Spinelli, R.
Vigneto biodinamico e vigneto tradizionale: confronto triennale dei costi di gestione
2010-01-01 Mescalchin, E.
Environmental aspects of the recovery of pruning waste for energy use
2009-01-01 Silvestri, S.; Cristoforetti, A.; Mescalchin, E.; Spinelli, R.
Biodiversity of vesicular-arbuscolar mycorrhizal fungi in the viticulture as indicator of sustainable agriculture
2009-01-01 Di Marino, E.; Pedrazzoli, F.; Mescalchin, E.
Interventi di cimatura, irrigazione e fertirrigazione per una moderna gestione del vivaio viticolo
2008-01-01 Donna, P.; Tonni, M.; Valenti, L.; Gozzini, A.; Mescalchin, E.
Data di pubblicazione | Titolo | Autore(i) | Tipo | File |
---|---|---|---|---|
1-gen-2022 | I vini naturali: percezione sensoriale e conoscenza del consumatore | Endrizzi, I.; Favaro, A.; Mescalchin, E.; Gasperi, F. | - | |
1-gen-2019 | Characterization of Trentino maize flours for polenta making using PTR-ToF-MS and SPME GC-MS | Linarty, L.; Pedrotti, M.; Ekpa, O.; Oliviero, T.; Mescalchin, E.; Gobber, M.; Fogliano, V.; Biasioli, F. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2019 | Residual copper quantification on grapevine's organs | Gugole, S.; Zanzotti, R.; Bertoldi, D.; Mescalchin, E. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2019 | Nutrients and heavy metals in a vineyard soil under organic, biodynamic and conventional management | Morelli, R.; Zanzotti, R.; Bertoldi, D.; Mescalchin, E. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2018 | Dynamics of nitrogen stable isotope ratio in soil, plant and fruit in an apple orchard of Trentino: conventional vs organic farming | Morelli, R.; Camin, F.; Zanzotti, R.; Mescalchin, E. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2017 | The comparison of organic, biodynamic and conventional farming in Pinot blanc and Rhine Riesling in the 2016 vintage year | Nicolini, G.; Zanzotti, R.; Bertoldi, D.; Roman, T.; Malacarne, M.; Pellini, M.; Mescalchin, E. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2016 | Confronto tra gestione integrata, biologica e biodinamica in vigneto: caratteristiche quali-quantitative delle uve nel periodo 2012-2015 | Zanzotti, R.; Mescalchin, E.; Nicolini, G.; Roman, T.; Malacarne, M. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2014 | Produzione aziendale di ammendanti di qualità ottenuti con processi di maturazione controllata di letame e tralci di potatura in cumulo | Zanzotti, R.; Mescalchin, E.; Devigili, L.; Cristoforetti, A. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2013 | Grape composition changes during conversion to organic and biodynamic cultivation | Mescalchin, E.; Zanzotti, R.; Secchi, M.; Bertoldi, D.; Larcher, R.; Malacarne, M.; Roman, T.; Nicolini, G. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2013 | Arsenic in soil and grapes and changes in elemental content during winemaking | Nicolini, G.; Roman, T.; Mescalchin, E.; Bertoldi, D.; Santato, A.; Larcher, R. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2013 | The soil microbial ecology and sustainability of organically and conventionally managed vineyards | Longa, C.M.O.; Turco, E.; Nicola, L.; Zanzotti, R.; Mescalchin, E.; Pertot, I. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2013 | Comparison of the short-term effects of conventional, organic and biodynamic farming systems on the grape composition | Nicolini, G.; Bertoldi, D.; Larcher, R.; Malacarne, M.; Roman, T.; Mescalchin, E. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2012 | Checking the distribution quality of agrochemicals in the vineyard through the use of field monitoring | Mescalchin, E.; Agabiti, B.; Bertoldi, D.; Larcher, R.; Gobber, M.; Guerra, A.; Zanzotti, R.; Tonini, M. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2012 | Alternative al diserbo chimico per la gestione della fila | Gobber, M.; Mescalchin, E.; Dalfavero, I. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2012 | Gestione del suolo per la viticoltura sostenibile: metodi di controllo delle erbe per la salvaguardia della vitalità del suolo | Mescalchin, E. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2011 | Recovery of pruining waste for energy use: agronomic, economic and ecological aspects | Silvestri, S.; Cristoforetti, A.; Mescalchin, E.; Spinelli, R. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2010 | Vigneto biodinamico e vigneto tradizionale: confronto triennale dei costi di gestione | Mescalchin, E. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2009 | Environmental aspects of the recovery of pruning waste for energy use | Silvestri, S.; Cristoforetti, A.; Mescalchin, E.; Spinelli, R. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2009 | Biodiversity of vesicular-arbuscolar mycorrhizal fungi in the viticulture as indicator of sustainable agriculture | Di Marino, E.; Pedrazzoli, F.; Mescalchin, E. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2008 | Interventi di cimatura, irrigazione e fertirrigazione per una moderna gestione del vivaio viticolo | Donna, P.; Tonni, M.; Valenti, L.; Gozzini, A.; Mescalchin, E. | Contributo in Atti di convegno |