BERTAMINI, MASSIMO
BERTAMINI, MASSIMO
Accumulation and distribution pattern of macro- and microelements and trace elements in Vitis vinifera L. cv. Chardonnay berries
2011-01-01 Bertoldi, D.; Larcher, R.; Bertamini, M.; Otto, S.; Concheri, G.; Nicolini, G.
Affymetrix chips transcriptional analysis reveals dramatic changes in gene expression during grape (Vitis vinifera) berry ripening
2005-01-01 Perazzolli, M.; Pilati, S.; Malossini, A.; Dal Ri, A.; Bertamini, M.; Velasco, R.; Moser, C.
Alta formazione in viticoltura ed enologia
2007-01-01 Bertamini, M.; Ceschini, S.; Eccli, W.
Ambiente che trovi, vino che bevi
1998-01-01 Bertamini, M.; Iacono, F.; Mattivi, F.
Andamento giornaliero dell'efficienza fotosintetica e del potenziale idrico fogliare in fase di prematurazione in relazione alla diversa vigoria del vigneto
2008-01-01 Zorer, R.; Pedo', S.; Bertamini, M.; Porro, D.; Di Blasi, S.
Approccio psicofisico all'analisi sensoriale dei vini
1989-01-01 Romano, F.; Versini, G.; Bertamini, M.; Dalla Serra, A.; Dell'Eva, M.; Falcetti, M.; Poletti, V.
Arsenic in berries and its correlation with natural soil content: experience in Trentino (Italy)
2010-01-01 Bertoldi, D.; Larcher, R.; Nicolini, G.; Bertamini, M.; Concheri, G.
Caratterizzazione fisiologica di un vigneto di Sangiovese in fase di prematurazione in relazione alla vigoria ed all'equilibrio vegeto-produttivo
2010-01-01 Zorer, R.; Pedo', S.; Bertamini, M.; Porro, D.; Di Blasi, S.
Chlorophyll fluorescence as a tool for evaluation of viability in freeze-stressed grapevine buds
2010-01-01 Zulini, L.; Fischer, C.; Bertamini, M.
Composti fenolici dei vini rossi: ruolo dell'ambiente e delle tecniche colturali
2003-01-01 Zulian, C.; Bertamini, M.
Composti fenolici nei vini rossi: ruolo dell'ambiente e delle tecniche colturali
1999-01-01 Bertamini, M.; Mattivi, F.
Condizionamenti dell'ambiente nella viticoltura delle zone montane: esperienze in Trentino
1999-01-01 Bertamini, M.; Mescalchin, E.; Bazzanella, G.
Considerazioni sulla variabilità compositiva di alcuni parametri analitici di mosti e vini base-spumante Chardonnay del Trentino in funzione della zona e dell'annata
1989-01-01 Versini, G.; Dalla Serra, A.; Monetti, A.; Falcetti, M.; Tonon, D.; Bertamini, M.
Control de los vinos a través de la resonancia magnética nuclear (RMN)
1998-01-01 Tardaguila, J.; Pardo, J.E.; Gomez, R.; Bertamini, M.; Blanch, A.I.
Cypress canker induced inhibition of photosynthesis in field grown cypress (Cupressus sempervirens L.) needles
2005-01-01 Muthuchelian, K.; La Porta, N.; Bertamini, M.; Nedunchezhian, N.
Decline of photosynthetic pigments, ribulose-1,5-bisphosphate carboxylase and soluble protein contents, nitrate reductase, photosynthetic activities and changes in thylakoid membrane protein pattern in canopy shade grapevine (Vitis Vinifera L. cv. Moscato giallo) leaves
2001-01-01 Bertamini, M.; Nedunchezhian, N.
Differential effects of canopy manipulation and shading of Vitis vinifera L. cv. Cabernet Sauvignon. Leaf gas exchange, photosynthetic electron transport rate and sugar accumulation in berries
1995-01-01 Iacono, F.; Bertamini, M.; Scienza, A.; Coombe, B.G.
Diradamento di germogli e grappoli: esperienze su Rondinella
2004-01-01 Zulini, L.; Bergamini, D.; Bertamini, M.
Dissecting grape leaf development and senescence at the molecular level
2003-01-01 Moser, C.; Pindo, M.; Segala, C.; Fontana, P.; Blanzieri, E.; Gatto, P.; Zamboni, A.; Bertamini, M.; Nedunchezhian, N.; Velasco, R.
Distribution of rare earth elements in Vitis vinifera L. Chardonnay berries
2009-01-01 Bertoldi, D.; Larcher, R.; Nicolini, G.; Bertamini, M.; Concheri, G.