PRODORUTTI, DANIELE
PRODORUTTI, DANIELE
CTT [2024-01 - today]: DIPARTIMENTO SPERIMENTAZIONE AGRARIA FORESTALE E AMBIENTALE
Aerial dispersal of Venturia inaequalis ascospores with under-canopy sprinkler irrigation for apple scab management
2025-01-01 Prodorutti, D.; Vendrame, N.; Coller, E.; Zardi, D.; Stensvand, A.; Philion, V.; Pertot, I.
Pseudothecium development and ascospore discharge in Venturia asperata and V. inaequalis: relation to environmental triggers
2024-01-01 Prodorutti, D.; Gualandri, V.; Philion, V.; Stensvand, A.; Coller, E.; Pertot, I.
A multi-indicator approach to compare the sustainability of organic vs. integrated management of grape production
2024-01-01 Castaldi, S.; Formicola, N.; Mastrocicco, M.; Rodriguez Morales, C.; Morelli, R.; Prodorutti, D.; Vannini, A.; Zanzotti, R.
Irrigation targeted to provoke ejection of ascospores of Venturia inaequalis shortens the season for ascospore release and results in less apple scab
2024-11-30 Prodorutti, D.; Bugiani, R.; Philion, V.; Stensvand, A.; Coller, E.; Tosi, C.; Rizzi, C.; Angeli, G.; Pertot, I.
Riduzione del dosaggio rameico possibile ed efficace
2024-01-01 Zanzotti, R.; Chiusole, M.; Bertoldi, D.; Maines, R.; Morelli, R.; Prodorutti, D.
Fertilizzazione dell’erbaio da sovescio: una strategia per ottimizzare la nutrizione del vigneto
2024-01-01 Morelli, R.; Bertoldi, D.; Chiusole, M.; Maines, R.; Prodorutti, D.; Zanzotti, R.
Esperienza pluriennale di confronto tra gestioni agronomiche in vigneto
2024-01-01 Zanzotti, R.; Roman Villegas, T.; Prodorutti, D.; Bertoldi, D.; Morelli, R.
Scopazzi del melo: correlazione tra malattia e vetustà delle piante
2024-01-01 Bargna, S.; Coller, E.; Zanoni, S.; de Concini, M.; Corradini, S.; Prodorutti, D.; Angeli, G.
Nutrition of apple orchard with livestock-derived fertilisers: dynamics and losses of soil mineral nitrogen
2024-01-01 Morelli, R.; Zanoni, S.; Bona, D.; Prodorutti, D.; Bertoldi, D.; Cristoforetti, A.; Pedo', S.; Zanzotti, R.
Comparative rainfastness assessment of different copper-based fungicides
2024-01-01 Slaviero, A.; Zanzotti, R.; Giovannini, O.; Prodorutti, D.
La sostenibilità dell’ecosistema vigneto aumenta col sovescio
2023-01-01 Morelli, R.; Zanzotti, R.; Chiusole, M.; Maines, R.; Bertoldi, D.; Coller, E.; Prodorutti, D.
Frutticoltura biologica: guida pratica alla coltivazione biologica del melo
2023-01-01 Barchetti, D.; Bott, S.; Branz, A.; Cristoforetti, A.; DEL FABBRO, R.; Dorigoni, A.; Flaim, D.; Forno, F.; Gobber, M.; Maines, R.; Mazzoni, V.; Mescalchin, E.; Morten, M.; Pellegrini, F.; Prodorutti, D.; Soini, M.; Springhetti, M.; Toniolli, F.; Torresani, R.; Zanoni, S.; Zanzotti, R.
Nutrienti e attività biologica del suolo in un meleto a gestione biologica e integrata
2023-01-01 Morelli, R.; Coller, E.; Zanoni, S.; Zanzotti, R.; Maines, R.; Bertoldi, D.; Prodorutti, D.
Does green manure improve soil quality in a dry vineyard of Lake Garda?
2023-01-01 Coller, E.; Morelli, R.; Zanzotti, R.; Bertola, N.; Bertola, N.; Bertoldi, D.; Chiusole, M.; Prodorutti, D.
Sustainability evaluation of organic vs. integrated management in Italian vineyards with a multi footprint approach
2023-01-01 Castaldi, S.; Formicola, N.; Mastrocicco, M.; Morales Rodríguez, C.; Morelli, R.; Prodorutti, D.; Vannini, A.; Zanzotti, R.
Black rot in Trentino
2022-01-01 Mattedi, F.; Margoni, M.; Matte', B.; Gelmetti, A.; Prodorutti, D.; Bottura, M.
Riduzione dei dosaggi rameici e distribuzione: esperienze applicative in vigneto
2022-01-01 Zanzotti, R.; Chiusole, M.; Morelli, R.; Maines, R.; Bertoldi, D.; Bertola, N.; Bertola, N.; Prodorutti, D.
Soil biological activity in an organic vineyard managed with green manure in Northern Italy
2022-01-01 Morelli, R.; Chiusole, M.; Maines, R.; Bertola, N.; Bertola, N.; Prodorutti, D.; Zanzotti, R.
Il Black rot: analisi della situazione in Trentino
2021-01-01 Mattedi, F.; Prodorutti, D.
Progetto CHAOS: approcci multidisciplinari in viticoltura per sfide globali
2021-01-01 Zanzotti, R.; Morelli, R.; Bertoldi, D.; Bertola, N.; Bertola, N.; Maines, R.; Cristoforetti, A.; Prodorutti, D.; Cersosimo Ippolito, M.C.
Data di pubblicazione | Titolo | Autore(i) | Tipo | File |
---|---|---|---|---|
1-gen-2025 | Aerial dispersal of Venturia inaequalis ascospores with under-canopy sprinkler irrigation for apple scab management | Prodorutti, D.; Vendrame, N.; Coller, E.; Zardi, D.; Stensvand, A.; Philion, V.; Pertot, I. | - | |
1-gen-2024 | Pseudothecium development and ascospore discharge in Venturia asperata and V. inaequalis: relation to environmental triggers | Prodorutti, D.; Gualandri, V.; Philion, V.; Stensvand, A.; Coller, E.; Pertot, I. | - | |
1-gen-2024 | A multi-indicator approach to compare the sustainability of organic vs. integrated management of grape production | Castaldi, S.; Formicola, N.; Mastrocicco, M.; Rodriguez Morales, C.; Morelli, R.; Prodorutti, D.; Vannini, A.; Zanzotti, R. | - | |
30-nov-2024 | Irrigation targeted to provoke ejection of ascospores of Venturia inaequalis shortens the season for ascospore release and results in less apple scab | Prodorutti, D.; Bugiani, R.; Philion, V.; Stensvand, A.; Coller, E.; Tosi, C.; Rizzi, C.; Angeli, G.; Pertot, I. | - | |
1-gen-2024 | Riduzione del dosaggio rameico possibile ed efficace | Zanzotti, R.; Chiusole, M.; Bertoldi, D.; Maines, R.; Morelli, R.; Prodorutti, D. | - | |
1-gen-2024 | Fertilizzazione dell’erbaio da sovescio: una strategia per ottimizzare la nutrizione del vigneto | Morelli, R.; Bertoldi, D.; Chiusole, M.; Maines, R.; Prodorutti, D.; Zanzotti, R. | - | |
1-gen-2024 | Esperienza pluriennale di confronto tra gestioni agronomiche in vigneto | Zanzotti, R.; Roman Villegas, T.; Prodorutti, D.; Bertoldi, D.; Morelli, R. | - | |
1-gen-2024 | Scopazzi del melo: correlazione tra malattia e vetustà delle piante | Bargna, S.; Coller, E.; Zanoni, S.; de Concini, M.; Corradini, S.; Prodorutti, D.; Angeli, G. | - | |
1-gen-2024 | Nutrition of apple orchard with livestock-derived fertilisers: dynamics and losses of soil mineral nitrogen | Morelli, R.; Zanoni, S.; Bona, D.; Prodorutti, D.; Bertoldi, D.; Cristoforetti, A.; Pedo', S.; Zanzotti, R. | - | |
1-gen-2024 | Comparative rainfastness assessment of different copper-based fungicides | Slaviero, A.; Zanzotti, R.; Giovannini, O.; Prodorutti, D. | - | |
1-gen-2023 | La sostenibilità dell’ecosistema vigneto aumenta col sovescio | Morelli, R.; Zanzotti, R.; Chiusole, M.; Maines, R.; Bertoldi, D.; Coller, E.; Prodorutti, D. | - | |
1-gen-2023 | Frutticoltura biologica: guida pratica alla coltivazione biologica del melo | Barchetti, D.; Bott, S.; Branz, A.; Cristoforetti, A.; DEL FABBRO, R.; Dorigoni, A.; Flaim, D.; Forno, F.; Gobber, M.; Maines, R.; Mazzoni, V.; Mescalchin, E.; Morten, M.; Pellegrini, F.; Prodorutti, D.; Soini, M.; Springhetti, M.; Toniolli, F.; Torresani, R.; Zanoni, S.; Zanzotti, R. | - | |
1-gen-2023 | Nutrienti e attività biologica del suolo in un meleto a gestione biologica e integrata | Morelli, R.; Coller, E.; Zanoni, S.; Zanzotti, R.; Maines, R.; Bertoldi, D.; Prodorutti, D. | - | |
1-gen-2023 | Does green manure improve soil quality in a dry vineyard of Lake Garda? | Coller, E.; Morelli, R.; Zanzotti, R.; Bertola, N.; Bertola, N.; Bertoldi, D.; Chiusole, M.; Prodorutti, D. | - | |
1-gen-2023 | Sustainability evaluation of organic vs. integrated management in Italian vineyards with a multi footprint approach | Castaldi, S.; Formicola, N.; Mastrocicco, M.; Morales Rodríguez, C.; Morelli, R.; Prodorutti, D.; Vannini, A.; Zanzotti, R. | - | |
1-gen-2022 | Black rot in Trentino | Mattedi, F.; Margoni, M.; Matte', B.; Gelmetti, A.; Prodorutti, D.; Bottura, M. | - | |
1-gen-2022 | Riduzione dei dosaggi rameici e distribuzione: esperienze applicative in vigneto | Zanzotti, R.; Chiusole, M.; Morelli, R.; Maines, R.; Bertoldi, D.; Bertola, N.; Bertola, N.; Prodorutti, D. | - | |
1-gen-2022 | Soil biological activity in an organic vineyard managed with green manure in Northern Italy | Morelli, R.; Chiusole, M.; Maines, R.; Bertola, N.; Bertola, N.; Prodorutti, D.; Zanzotti, R. | - | |
1-gen-2021 | Il Black rot: analisi della situazione in Trentino | Mattedi, F.; Prodorutti, D. | - | |
1-gen-2021 | Progetto CHAOS: approcci multidisciplinari in viticoltura per sfide globali | Zanzotti, R.; Morelli, R.; Bertoldi, D.; Bertola, N.; Bertola, N.; Maines, R.; Cristoforetti, A.; Prodorutti, D.; Cersosimo Ippolito, M.C. | Abstract in Atti di convegno |