Sfoglia per Autore Ugliano, M.

Opzioni
Mostrati risultati da 1 a 19 di 19
Data di pubblicazione Titolo Autore(i) Tipo File
1-gen-2013 SPME vs DHS coupled to GCxGC-TOF MS to unravel the influence of air in the headspace of white wine bottles Weingart, G.; Ugliano, M.; Mantegazza, A.; Cavagnino, D.; Pangrazzi, P.; Wehrens, H.R.M.J.; Mattivi, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2015 How small amounts of oxygen introduced during bottling can influence the metabolic fingerprint of white wines Arapitsas, P.; Ugliano, M.; Perenzoni, D.; Angeli, A.; Pangrazzi, P.; Mattivi, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2015 Modified carbon paste electrodes for the voltammetric evaluation of early post-bottling oxidation of white wines: a proof of concept Ugliano, M.; Perenzoni, D.; Arapitsas, P.; Pangrazzi, P.; Mattivi, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2016 LC-MS metabolomics shows a smart way to reduce sulfites in wine Arapitsas, P.; Ugliano, M.; Perenzoni, D.; Angeli, A.; Pangrazzi, P.; Mattivi, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2016 LC-MS metabolomics shows a smart way to reduce sulfites in wine Arapitsas, P.; Ugliano, M.; Perenzoni, D.; Angeli, A.; Pangrazzi, P.; Mattivi, F. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2016 How small amounts of oxygen introduced during bottling and storage can influence the metabolic fingerprint and SO2 content of white wines Mattivi, F.; Angeli, A.; Perenzoni, D.; Ugliano, M.; Arapitsas, P.; Pangrazzi, P. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2016 LC-MS metabolomics shows a smart way to reduce sulfites in wine Arapitsas, P.; Ugliano, M.; Perenzoni, D.; Angeli, A.; Pangrazzi, P.; Mattivi, F. Poster
1-gen-2016 Wine metabolomics reveals new sulfonated products in bottled white wines, promoted by small amounts of oxygen Arapitsas, P.; Ugliano, M.; Perenzoni, D.; Angeli, A.; Pangrazzi, P.; Mattivi, F. Articolo in rivista
1-gen-2017 The diversity of tannins in Italian red wines: chemical and sensory characteristics Arapitsas, P.; Curioni, A.; Gambuti, A.; Gerbi, V.; Giacosa, S.; Marangon, M.; Mattivi, F.; Moio, L.; Parpinello, G.; Piombino, P.; Ricci, A.; Río Segade, S.; Rolle, L.; Simonato, B.; Tornielli, G.; Versari, A.; Vincenzi, S.; Ugliano, M. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2019 Multivariate characterization of Italian monovarietal red wines using FTIR spectroscopy Parpinello, G.P.; Versari, A.; Ricci, A.; Arapitsas, P.; Curioni, A.; Moio, L.; Rio Segade, S.; Ugliano, M. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2019 Multivariate characterisation of Italian monovarietal red wines using MIR spectroscopy Parpinello, G.P.; Ricci, A.; Arapitsas, P.; Curioni, A.; Moio, L.; Rio Segade, S.; Ugliano, M.; Versari, A. Articolo in rivista
1-gen-2020 Exploring olfactory–oral cross-modal interactions through sensory and chemical characteristics of Italian red wines Pittari, E.; Moio, L.; Arapitsas, P.; Curioni, A.; Gerbi, V.; Parpinello, G.P.; Ugliano, M.; Piombino, P. Articolo in rivista
1-gen-2020 Preliminary sensory characterisation of the diverse astringency of single cultivar Italian red wines and correlation of sub‐qualities with chemical composition Piombino, P.; Pittari, E.; Gambuti, A.; Curioni, A.; Giacosa, S.; Mattivi, F.; Parpinello, G.P.; Rolle, L.; Ugliano, M.; Moio, L. Articolo in rivista
1-gen-2020 Use of untargeted Liquid Chromatography–Mass Spectrometry metabolome to discriminate Italian monovarietal red wines, produced in their different terroirs Arapitsas, P.; Ugliano, M.; Maragon, M.; Piombino, P.; Rolle, L.; Gerbi, V.; Versari, A.; Mattivi, F. Articolo in rivista
1-gen-2021 Effetti delle interazioni multisensoriali sulla percezione del vino rosso: studio attraverso la caratterizzazione sensoriale e chimica di vini rossi italiani Piombino, P.; Pittari, E.; Arapitsas, P.; Curioni, A.; Gerbi, V.; Parpinello, G.P.; Ugliano, M.; Moio, M. Articolo in rivista
1-gen-2021 La diversità dei vini rossi: caratteristiche compositive di base, del colore e degli indici fenolici per descrivere la diversità dei vini rossi monovarietali italiani Giacosa, S.; Parpinello, G.P.; Rio Segade, S.; Ricci, A.; Paissoni, M.A.; Curioni, A.; Marangon, M.; Mattivi, F.; Arapitsas, P.; Moio, L.; Piombino, P.; Ugliano, M.; Slaghenaufi, D.; Gerbi, V.; Versari, A.; Rolle, L. Articolo in rivista
1-gen-2021 Diversity of Italian red wines: a study by enological parameters, color, and phenolic indices Giacosa, S.; Parpinello, G.P.; Rio Segade, S.; Ricci, A.; Paissoni, M.A.; Curioni, A.; Marangon, M.; Mattivi, F.; Arapitsas, P.; Moio, L.; Piombino, P.; Ugliano, M.; Slaghenaufi, D.; Gerbi, V.; Versari, A.; Rolle, L. Articolo in rivista
1-gen-2022 Decoding the proanthocyanins profile of Italian red wines Arapitsas, P.; Perenzoni, D.; Ugliano, M.; Slaghenaufi, D.; Giacosa, S.; Paissoni, M.A.; Piombino, P.; Pittari, E.; Versari, A.; Ricci, A.; Curioni, A.; Marangon, M.; Mattivi, F. -
1-gen-2023 Influences of SO2 addition and storage conditions in the determination of mean degree of polymerization of proanthocyanidins in aged red wines Perenzoni, D.; Moro, L.; Ugliano, M.; Rolle, L.; Piombino, P.; Versari, A.; Marangon, M.; Mattivi, F.; Vrhovsek, U.; Arapitsas, P. -
Mostrati risultati da 1 a 19 di 19
Legenda icone

  •  file ad accesso aperto
  •  file disponibili agli utenti autorizzati
  •  file disponibili solo agli amministratori
  •  file sotto embargo
  •  nessun file disponibile