Sfoglia per Autore Ugliano, M.
SPME vs DHS coupled to GCxGC-TOF MS to unravel the influence of air in the headspace of white wine bottles
2013-01-01 Weingart, G.; Ugliano, M.; Mantegazza, A.; Cavagnino, D.; Pangrazzi, P.; Wehrens, H.R.M.J.; Mattivi, F.
How small amounts of oxygen introduced during bottling can influence the metabolic fingerprint of white wines
2015-01-01 Arapitsas, P.; Ugliano, M.; Perenzoni, D.; Angeli, A.; Pangrazzi, P.; Mattivi, F.
Modified carbon paste electrodes for the voltammetric evaluation of early post-bottling oxidation of white wines: a proof of concept
2015-01-01 Ugliano, M.; Perenzoni, D.; Arapitsas, P.; Pangrazzi, P.; Mattivi, F.
LC-MS metabolomics shows a smart way to reduce sulfites in wine
2016-01-01 Arapitsas, P.; Ugliano, M.; Perenzoni, D.; Angeli, A.; Pangrazzi, P.; Mattivi, F.
LC-MS metabolomics shows a smart way to reduce sulfites in wine
2016-01-01 Arapitsas, P.; Ugliano, M.; Perenzoni, D.; Angeli, A.; Pangrazzi, P.; Mattivi, F.
How small amounts of oxygen introduced during bottling and storage can influence the metabolic fingerprint and SO2 content of white wines
2016-01-01 Mattivi, F.; Angeli, A.; Perenzoni, D.; Ugliano, M.; Arapitsas, P.; Pangrazzi, P.
LC-MS metabolomics shows a smart way to reduce sulfites in wine
2016-01-01 Arapitsas, P.; Ugliano, M.; Perenzoni, D.; Angeli, A.; Pangrazzi, P.; Mattivi, F.
Wine metabolomics reveals new sulfonated products in bottled white wines, promoted by small amounts of oxygen
2016-01-01 Arapitsas, P.; Ugliano, M.; Perenzoni, D.; Angeli, A.; Pangrazzi, P.; Mattivi, F.
The diversity of tannins in Italian red wines: chemical and sensory characteristics
2017-01-01 Arapitsas, P.; Curioni, A.; Gambuti, A.; Gerbi, V.; Giacosa, S.; Marangon, M.; Mattivi, F.; Moio, L.; Parpinello, G.; Piombino, P.; Ricci, A.; Río Segade, S.; Rolle, L.; Simonato, B.; Tornielli, G.; Versari, A.; Vincenzi, S.; Ugliano, M.
Multivariate characterization of Italian monovarietal red wines using FTIR spectroscopy
2019-01-01 Parpinello, G.P.; Versari, A.; Ricci, A.; Arapitsas, P.; Curioni, A.; Moio, L.; Rio Segade, S.; Ugliano, M.
Multivariate characterisation of Italian monovarietal red wines using MIR spectroscopy
2019-01-01 Parpinello, G.P.; Ricci, A.; Arapitsas, P.; Curioni, A.; Moio, L.; Rio Segade, S.; Ugliano, M.; Versari, A.
Exploring olfactory–oral cross-modal interactions through sensory and chemical characteristics of Italian red wines
2020-01-01 Pittari, E.; Moio, L.; Arapitsas, P.; Curioni, A.; Gerbi, V.; Parpinello, G.P.; Ugliano, M.; Piombino, P.
Preliminary sensory characterisation of the diverse astringency of single cultivar Italian red wines and correlation of sub‐qualities with chemical composition
2020-01-01 Piombino, P.; Pittari, E.; Gambuti, A.; Curioni, A.; Giacosa, S.; Mattivi, F.; Parpinello, G.P.; Rolle, L.; Ugliano, M.; Moio, L.
Use of untargeted Liquid Chromatography–Mass Spectrometry metabolome to discriminate Italian monovarietal red wines, produced in their different terroirs
2020-01-01 Arapitsas, P.; Ugliano, M.; Maragon, M.; Piombino, P.; Rolle, L.; Gerbi, V.; Versari, A.; Mattivi, F.
Effetti delle interazioni multisensoriali sulla percezione del vino rosso: studio attraverso la caratterizzazione sensoriale e chimica di vini rossi italiani
2021-01-01 Piombino, P.; Pittari, E.; Arapitsas, P.; Curioni, A.; Gerbi, V.; Parpinello, G.P.; Ugliano, M.; Moio, M.
La diversità dei vini rossi: caratteristiche compositive di base, del colore e degli indici fenolici per descrivere la diversità dei vini rossi monovarietali italiani
2021-01-01 Giacosa, S.; Parpinello, G.P.; Rio Segade, S.; Ricci, A.; Paissoni, M.A.; Curioni, A.; Marangon, M.; Mattivi, F.; Arapitsas, P.; Moio, L.; Piombino, P.; Ugliano, M.; Slaghenaufi, D.; Gerbi, V.; Versari, A.; Rolle, L.
Diversity of Italian red wines: a study by enological parameters, color, and phenolic indices
2021-01-01 Giacosa, S.; Parpinello, G.P.; Rio Segade, S.; Ricci, A.; Paissoni, M.A.; Curioni, A.; Marangon, M.; Mattivi, F.; Arapitsas, P.; Moio, L.; Piombino, P.; Ugliano, M.; Slaghenaufi, D.; Gerbi, V.; Versari, A.; Rolle, L.
Decoding the proanthocyanins profile of Italian red wines
2022-01-01 Arapitsas, P.; Perenzoni, D.; Ugliano, M.; Slaghenaufi, D.; Giacosa, S.; Paissoni, M.A.; Piombino, P.; Pittari, E.; Versari, A.; Ricci, A.; Curioni, A.; Marangon, M.; Mattivi, F.
Influences of SO2 addition and storage conditions in the determination of mean degree of polymerization of proanthocyanidins in aged red wines
2023-01-01 Perenzoni, D.; Moro, L.; Ugliano, M.; Rolle, L.; Piombino, P.; Versari, A.; Marangon, M.; Mattivi, F.; Vrhovsek, U.; Arapitsas, P.
Data di pubblicazione | Titolo | Autore(i) | Tipo | File |
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1-gen-2013 | SPME vs DHS coupled to GCxGC-TOF MS to unravel the influence of air in the headspace of white wine bottles | Weingart, G.; Ugliano, M.; Mantegazza, A.; Cavagnino, D.; Pangrazzi, P.; Wehrens, H.R.M.J.; Mattivi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2015 | How small amounts of oxygen introduced during bottling can influence the metabolic fingerprint of white wines | Arapitsas, P.; Ugliano, M.; Perenzoni, D.; Angeli, A.; Pangrazzi, P.; Mattivi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2015 | Modified carbon paste electrodes for the voltammetric evaluation of early post-bottling oxidation of white wines: a proof of concept | Ugliano, M.; Perenzoni, D.; Arapitsas, P.; Pangrazzi, P.; Mattivi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2016 | LC-MS metabolomics shows a smart way to reduce sulfites in wine | Arapitsas, P.; Ugliano, M.; Perenzoni, D.; Angeli, A.; Pangrazzi, P.; Mattivi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2016 | LC-MS metabolomics shows a smart way to reduce sulfites in wine | Arapitsas, P.; Ugliano, M.; Perenzoni, D.; Angeli, A.; Pangrazzi, P.; Mattivi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2016 | How small amounts of oxygen introduced during bottling and storage can influence the metabolic fingerprint and SO2 content of white wines | Mattivi, F.; Angeli, A.; Perenzoni, D.; Ugliano, M.; Arapitsas, P.; Pangrazzi, P. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2016 | LC-MS metabolomics shows a smart way to reduce sulfites in wine | Arapitsas, P.; Ugliano, M.; Perenzoni, D.; Angeli, A.; Pangrazzi, P.; Mattivi, F. | Poster | |
1-gen-2016 | Wine metabolomics reveals new sulfonated products in bottled white wines, promoted by small amounts of oxygen | Arapitsas, P.; Ugliano, M.; Perenzoni, D.; Angeli, A.; Pangrazzi, P.; Mattivi, F. | Articolo in rivista | |
1-gen-2017 | The diversity of tannins in Italian red wines: chemical and sensory characteristics | Arapitsas, P.; Curioni, A.; Gambuti, A.; Gerbi, V.; Giacosa, S.; Marangon, M.; Mattivi, F.; Moio, L.; Parpinello, G.; Piombino, P.; Ricci, A.; Río Segade, S.; Rolle, L.; Simonato, B.; Tornielli, G.; Versari, A.; Vincenzi, S.; Ugliano, M. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2019 | Multivariate characterization of Italian monovarietal red wines using FTIR spectroscopy | Parpinello, G.P.; Versari, A.; Ricci, A.; Arapitsas, P.; Curioni, A.; Moio, L.; Rio Segade, S.; Ugliano, M. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2019 | Multivariate characterisation of Italian monovarietal red wines using MIR spectroscopy | Parpinello, G.P.; Ricci, A.; Arapitsas, P.; Curioni, A.; Moio, L.; Rio Segade, S.; Ugliano, M.; Versari, A. | Articolo in rivista | |
1-gen-2020 | Exploring olfactory–oral cross-modal interactions through sensory and chemical characteristics of Italian red wines | Pittari, E.; Moio, L.; Arapitsas, P.; Curioni, A.; Gerbi, V.; Parpinello, G.P.; Ugliano, M.; Piombino, P. | Articolo in rivista | |
1-gen-2020 | Preliminary sensory characterisation of the diverse astringency of single cultivar Italian red wines and correlation of sub‐qualities with chemical composition | Piombino, P.; Pittari, E.; Gambuti, A.; Curioni, A.; Giacosa, S.; Mattivi, F.; Parpinello, G.P.; Rolle, L.; Ugliano, M.; Moio, L. | Articolo in rivista | |
1-gen-2020 | Use of untargeted Liquid Chromatography–Mass Spectrometry metabolome to discriminate Italian monovarietal red wines, produced in their different terroirs | Arapitsas, P.; Ugliano, M.; Maragon, M.; Piombino, P.; Rolle, L.; Gerbi, V.; Versari, A.; Mattivi, F. | Articolo in rivista | |
1-gen-2021 | Effetti delle interazioni multisensoriali sulla percezione del vino rosso: studio attraverso la caratterizzazione sensoriale e chimica di vini rossi italiani | Piombino, P.; Pittari, E.; Arapitsas, P.; Curioni, A.; Gerbi, V.; Parpinello, G.P.; Ugliano, M.; Moio, M. | Articolo in rivista | |
1-gen-2021 | La diversità dei vini rossi: caratteristiche compositive di base, del colore e degli indici fenolici per descrivere la diversità dei vini rossi monovarietali italiani | Giacosa, S.; Parpinello, G.P.; Rio Segade, S.; Ricci, A.; Paissoni, M.A.; Curioni, A.; Marangon, M.; Mattivi, F.; Arapitsas, P.; Moio, L.; Piombino, P.; Ugliano, M.; Slaghenaufi, D.; Gerbi, V.; Versari, A.; Rolle, L. | Articolo in rivista | |
1-gen-2021 | Diversity of Italian red wines: a study by enological parameters, color, and phenolic indices | Giacosa, S.; Parpinello, G.P.; Rio Segade, S.; Ricci, A.; Paissoni, M.A.; Curioni, A.; Marangon, M.; Mattivi, F.; Arapitsas, P.; Moio, L.; Piombino, P.; Ugliano, M.; Slaghenaufi, D.; Gerbi, V.; Versari, A.; Rolle, L. | Articolo in rivista | |
1-gen-2022 | Decoding the proanthocyanins profile of Italian red wines | Arapitsas, P.; Perenzoni, D.; Ugliano, M.; Slaghenaufi, D.; Giacosa, S.; Paissoni, M.A.; Piombino, P.; Pittari, E.; Versari, A.; Ricci, A.; Curioni, A.; Marangon, M.; Mattivi, F. | - | |
1-gen-2023 | Influences of SO2 addition and storage conditions in the determination of mean degree of polymerization of proanthocyanidins in aged red wines | Perenzoni, D.; Moro, L.; Ugliano, M.; Rolle, L.; Piombino, P.; Versari, A.; Marangon, M.; Mattivi, F.; Vrhovsek, U.; Arapitsas, P. | - |
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