Sfoglia per Autore Giacosa, S.
Optimization of a method based on the simultaneous measurement of acoustic and mechanical properties of winegrape seeds for the determination of the ripening stage
2012-01-01 Torchio, F.; Giacosa, S.; Segade, S.R.; Mattivi, F.; Gerbi, V.; Rolle, L.
Use of instrumental acoustic parameters of winegrape seeds as possible predictors of extractable phenolic compounds
2013-01-01 Rolle, L.; Giacosa, S.; Torchio, F.; Perenzoni, D.; Río Segade, S.; Gerbi, V.; Mattivi, F.
The diversity of tannins in Italian red wines: chemical and sensory characteristics
2017-01-01 Arapitsas, P.; Curioni, A.; Gambuti, A.; Gerbi, V.; Giacosa, S.; Marangon, M.; Mattivi, F.; Moio, L.; Parpinello, G.; Piombino, P.; Ricci, A.; Río Segade, S.; Rolle, L.; Simonato, B.; Tornielli, G.; Versari, A.; Vincenzi, S.; Ugliano, M.
Phenolic parameters explaining different astringency properties in res wines
2019-01-01 Gambuti, A.; Piombino, P.; Pittari, E.; Rinaldi, A.; Curioni, A.; Giacosa, S.; Mattivi, F.; Parpinello, G.P.; Perenzoni, D.; Slaghenaufi, D.; Moio, L.
Preliminary sensory characterisation of the diverse astringency of single cultivar Italian red wines and correlation of sub‐qualities with chemical composition
2020-01-01 Piombino, P.; Pittari, E.; Gambuti, A.; Curioni, A.; Giacosa, S.; Mattivi, F.; Parpinello, G.P.; Rolle, L.; Ugliano, M.; Moio, L.
La diversità dei vini rossi: caratteristiche compositive di base, del colore e degli indici fenolici per descrivere la diversità dei vini rossi monovarietali italiani
2021-01-01 Giacosa, S.; Parpinello, G.P.; Rio Segade, S.; Ricci, A.; Paissoni, M.A.; Curioni, A.; Marangon, M.; Mattivi, F.; Arapitsas, P.; Moio, L.; Piombino, P.; Ugliano, M.; Slaghenaufi, D.; Gerbi, V.; Versari, A.; Rolle, L.
Diversity of Italian red wines: a study by enological parameters, color, and phenolic indices
2021-01-01 Giacosa, S.; Parpinello, G.P.; Rio Segade, S.; Ricci, A.; Paissoni, M.A.; Curioni, A.; Marangon, M.; Mattivi, F.; Arapitsas, P.; Moio, L.; Piombino, P.; Ugliano, M.; Slaghenaufi, D.; Gerbi, V.; Versari, A.; Rolle, L.
Decoding the proanthocyanins profile of Italian red wines
2022-01-01 Arapitsas, P.; Perenzoni, D.; Ugliano, M.; Slaghenaufi, D.; Giacosa, S.; Paissoni, M.A.; Piombino, P.; Pittari, E.; Versari, A.; Ricci, A.; Curioni, A.; Marangon, M.; Mattivi, F.
Data di pubblicazione | Titolo | Autore(i) | Tipo | File |
---|---|---|---|---|
1-gen-2012 | Optimization of a method based on the simultaneous measurement of acoustic and mechanical properties of winegrape seeds for the determination of the ripening stage | Torchio, F.; Giacosa, S.; Segade, S.R.; Mattivi, F.; Gerbi, V.; Rolle, L. | Articolo in rivista | |
1-gen-2013 | Use of instrumental acoustic parameters of winegrape seeds as possible predictors of extractable phenolic compounds | Rolle, L.; Giacosa, S.; Torchio, F.; Perenzoni, D.; Río Segade, S.; Gerbi, V.; Mattivi, F. | Articolo in rivista | |
1-gen-2017 | The diversity of tannins in Italian red wines: chemical and sensory characteristics | Arapitsas, P.; Curioni, A.; Gambuti, A.; Gerbi, V.; Giacosa, S.; Marangon, M.; Mattivi, F.; Moio, L.; Parpinello, G.; Piombino, P.; Ricci, A.; Río Segade, S.; Rolle, L.; Simonato, B.; Tornielli, G.; Versari, A.; Vincenzi, S.; Ugliano, M. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2019 | Phenolic parameters explaining different astringency properties in res wines | Gambuti, A.; Piombino, P.; Pittari, E.; Rinaldi, A.; Curioni, A.; Giacosa, S.; Mattivi, F.; Parpinello, G.P.; Perenzoni, D.; Slaghenaufi, D.; Moio, L. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2020 | Preliminary sensory characterisation of the diverse astringency of single cultivar Italian red wines and correlation of sub‐qualities with chemical composition | Piombino, P.; Pittari, E.; Gambuti, A.; Curioni, A.; Giacosa, S.; Mattivi, F.; Parpinello, G.P.; Rolle, L.; Ugliano, M.; Moio, L. | Articolo in rivista | |
1-gen-2021 | La diversità dei vini rossi: caratteristiche compositive di base, del colore e degli indici fenolici per descrivere la diversità dei vini rossi monovarietali italiani | Giacosa, S.; Parpinello, G.P.; Rio Segade, S.; Ricci, A.; Paissoni, M.A.; Curioni, A.; Marangon, M.; Mattivi, F.; Arapitsas, P.; Moio, L.; Piombino, P.; Ugliano, M.; Slaghenaufi, D.; Gerbi, V.; Versari, A.; Rolle, L. | Articolo in rivista | |
1-gen-2021 | Diversity of Italian red wines: a study by enological parameters, color, and phenolic indices | Giacosa, S.; Parpinello, G.P.; Rio Segade, S.; Ricci, A.; Paissoni, M.A.; Curioni, A.; Marangon, M.; Mattivi, F.; Arapitsas, P.; Moio, L.; Piombino, P.; Ugliano, M.; Slaghenaufi, D.; Gerbi, V.; Versari, A.; Rolle, L. | Articolo in rivista | |
1-gen-2022 | Decoding the proanthocyanins profile of Italian red wines | Arapitsas, P.; Perenzoni, D.; Ugliano, M.; Slaghenaufi, D.; Giacosa, S.; Paissoni, M.A.; Piombino, P.; Pittari, E.; Versari, A.; Ricci, A.; Curioni, A.; Marangon, M.; Mattivi, F. | - |
Legenda icone
- file ad accesso aperto file disponibili agli utenti autorizzati
- file disponibili solo agli amministratori
- file sotto embargo
- nessun file disponibile