Sfoglia per Autore Ferrarini, R.
Nitrogen source affects yeast fermentation kinetics, acetic acid and glycerol production in wine
2003-01-01 Caputo, M.; Cavazza, A.; Ferrarini, R.; Bocca, E.; Giudici, P.
Nitrogen source and timing of addition affect fermentation kinetics and wine composition
2004-01-01 Caputo, M.; Cavazza, A.; Poznanski, E.; Bocca, E.; Ferrarini, R.
Aroma peculiarities in Amarone and in others renowned North Italian raisin wines
2004-01-01 Versini, G.; Moser, S.; Carlin, S.; Nicolini, G.; Ferrarini, R.
Fonti di azoto: tempi e dosi modificano cinetiche di fermentazione e qualità del vino
2005-01-01 Cavazza, A.; Caputo, M.; Poznanski, E.; Rinaldi, S.; Bocca, E.; Ferrarini, R.
Aromi di tannini ad uso enologico
2005-01-01 Moser, S.; Versini, G.; Carlin, S.; Ferrarini, R.
Mechanical dispersion procedures improve the rehydration of active dry yeast
2007-01-01 Ferrarini, R.; Bocca, E.; Cavazza, A.
Il processo di reidratazione come primo strumento per la valorizzazione del lievito
2008-01-01 Bocca, E.; Cavazza, A.; Ferrarini, R.
White grape extended skin contact winemaking technique
2009-01-01 Ferrarini, R.; Casarotti, E.M.; Zanella, G.; Mattivi, F.
First crushing experiences in an inert environment
2009-01-01 Ferrarini, R.; Nicolis, E.; Furlan, E.; Zanella, G.; Mattivi, F.
Sulfur compounds in still and sparkling wines and in Grappa: analytical and technological aspects
2011-01-01 Fedrizzi, B.; Versini, G.; Ferrarini, R.; Finato, F.; Nicolini, G.; Magno, F.
δ 18O/16O ratio changes due to innovative wine dealcoholization approaches
2011-07-22 Ferrarini, R.; Nicolis, E.; Bocca, E.; Finato, F.; Casarotti, E.; Barbieri, P.; Fedrizzi, B.
Membrane contactor process to reduce ethanol in wine: volatile compounds and stable isotope ratios changes
2013-01-01 Ferrarini, R.; Ciman, G.M.; Cugini, L.; Gostoli, C.; Simoni, M.C.; Camin, F.
Effetti sui rapporti degli isotopi stabili dei vini
2014-01-01 Ferrarini, R.; Ciman, G.M.; Cugini, L.; Lonardi, F.; Bonetti, L.; Paolini, M.; Camin, F.
Stable isotope ratios and aroma profile changes induced due to innovative wine dealcoholisation approaches
2014-01-01 Fedrizzi, B.; Nicolis, E.; Camin, F.; Bocca, E.; Carbognin, C.; Scholz, M.U.; Barbieri, P.; Finato, F.; Ferrarini, R.
Determinazione del rotundone, l'aroma pepato, nelle varietà principi della Valpolicella: Corvina e Corvinone
2015-01-01 Ferrarini, R.; Guantieri, V.; Mattivi, F.; Carlin, S.; Vrhovsek, U.; Lonardi, F.
Variation of oxygen isotopic ratio during wine dealcoholization by membrane contactors: Experiments and modelling
2016-01-01 Ferrarini, R.; Ciman, G.M.; Camin, F.; Bandini, S.; Gostoli, C.
Microcalorimetric monitoring of grape withering
2016-01-01 Morozova, K.; Romano, A.; Lonardi, F.; Ferrarini, R.; Biasioli, F.; Scampicchio, M.
Data di pubblicazione | Titolo | Autore(i) | Tipo | File |
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1-gen-2003 | Nitrogen source affects yeast fermentation kinetics, acetic acid and glycerol production in wine | Caputo, M.; Cavazza, A.; Ferrarini, R.; Bocca, E.; Giudici, P. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2004 | Nitrogen source and timing of addition affect fermentation kinetics and wine composition | Caputo, M.; Cavazza, A.; Poznanski, E.; Bocca, E.; Ferrarini, R. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2004 | Aroma peculiarities in Amarone and in others renowned North Italian raisin wines | Versini, G.; Moser, S.; Carlin, S.; Nicolini, G.; Ferrarini, R. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2005 | Fonti di azoto: tempi e dosi modificano cinetiche di fermentazione e qualità del vino | Cavazza, A.; Caputo, M.; Poznanski, E.; Rinaldi, S.; Bocca, E.; Ferrarini, R. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2005 | Aromi di tannini ad uso enologico | Moser, S.; Versini, G.; Carlin, S.; Ferrarini, R. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2007 | Mechanical dispersion procedures improve the rehydration of active dry yeast | Ferrarini, R.; Bocca, E.; Cavazza, A. | Articolo in rivista | |
1-gen-2008 | Il processo di reidratazione come primo strumento per la valorizzazione del lievito | Bocca, E.; Cavazza, A.; Ferrarini, R. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2009 | White grape extended skin contact winemaking technique | Ferrarini, R.; Casarotti, E.M.; Zanella, G.; Mattivi, F. | Articolo in rivista | |
1-gen-2009 | First crushing experiences in an inert environment | Ferrarini, R.; Nicolis, E.; Furlan, E.; Zanella, G.; Mattivi, F. | Articolo in rivista | |
1-gen-2011 | Sulfur compounds in still and sparkling wines and in Grappa: analytical and technological aspects | Fedrizzi, B.; Versini, G.; Ferrarini, R.; Finato, F.; Nicolini, G.; Magno, F. | Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | |
22-lug-2011 | δ 18O/16O ratio changes due to innovative wine dealcoholization approaches | Ferrarini, R.; Nicolis, E.; Bocca, E.; Finato, F.; Casarotti, E.; Barbieri, P.; Fedrizzi, B. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2013 | Membrane contactor process to reduce ethanol in wine: volatile compounds and stable isotope ratios changes | Ferrarini, R.; Ciman, G.M.; Cugini, L.; Gostoli, C.; Simoni, M.C.; Camin, F. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2014 | Effetti sui rapporti degli isotopi stabili dei vini | Ferrarini, R.; Ciman, G.M.; Cugini, L.; Lonardi, F.; Bonetti, L.; Paolini, M.; Camin, F. | Articolo in rivista | |
1-gen-2014 | Stable isotope ratios and aroma profile changes induced due to innovative wine dealcoholisation approaches | Fedrizzi, B.; Nicolis, E.; Camin, F.; Bocca, E.; Carbognin, C.; Scholz, M.U.; Barbieri, P.; Finato, F.; Ferrarini, R. | Abstract in rivista | |
1-gen-2015 | Determinazione del rotundone, l'aroma pepato, nelle varietà principi della Valpolicella: Corvina e Corvinone | Ferrarini, R.; Guantieri, V.; Mattivi, F.; Carlin, S.; Vrhovsek, U.; Lonardi, F. | Articolo in rivista | |
1-gen-2016 | Variation of oxygen isotopic ratio during wine dealcoholization by membrane contactors: Experiments and modelling | Ferrarini, R.; Ciman, G.M.; Camin, F.; Bandini, S.; Gostoli, C. | Articolo in rivista | |
1-gen-2016 | Microcalorimetric monitoring of grape withering | Morozova, K.; Romano, A.; Lonardi, F.; Ferrarini, R.; Biasioli, F.; Scampicchio, M. | Articolo in rivista |
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