Sfoglia per Autore Ferrarini, R.

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Data di pubblicazione Titolo Autore(i) Tipo File
1-gen-2003 Nitrogen source affects yeast fermentation kinetics, acetic acid and glycerol production in wine Caputo, M.; Cavazza, A.; Ferrarini, R.; Bocca, E.; Giudici, P. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2004 Nitrogen source and timing of addition affect fermentation kinetics and wine composition Caputo, M.; Cavazza, A.; Poznanski, E.; Bocca, E.; Ferrarini, R. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2004 Aroma peculiarities in Amarone and in others renowned North Italian raisin wines Versini, G.; Moser, S.; Carlin, S.; Nicolini, G.; Ferrarini, R. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2005 Fonti di azoto: tempi e dosi modificano cinetiche di fermentazione e qualità del vino Cavazza, A.; Caputo, M.; Poznanski, E.; Rinaldi, S.; Bocca, E.; Ferrarini, R. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2005 Aromi di tannini ad uso enologico Moser, S.; Versini, G.; Carlin, S.; Ferrarini, R. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2007 Mechanical dispersion procedures improve the rehydration of active dry yeast Ferrarini, R.; Bocca, E.; Cavazza, A. Articolo in rivista
1-gen-2008 Il processo di reidratazione come primo strumento per la valorizzazione del lievito Bocca, E.; Cavazza, A.; Ferrarini, R. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2009 White grape extended skin contact winemaking technique Ferrarini, R.; Casarotti, E.M.; Zanella, G.; Mattivi, F. Articolo in rivista
1-gen-2009 First crushing experiences in an inert environment Ferrarini, R.; Nicolis, E.; Furlan, E.; Zanella, G.; Mattivi, F. Articolo in rivista
1-gen-2011 Sulfur compounds in still and sparkling wines and in Grappa: analytical and technological aspects Fedrizzi, B.; Versini, G.; Ferrarini, R.; Finato, F.; Nicolini, G.; Magno, F. Contributo in volume (Capitolo o Saggio)
22-lug-2011 δ 18O/16O ratio changes due to innovative wine dealcoholization approaches Ferrarini, R.; Nicolis, E.; Bocca, E.; Finato, F.; Casarotti, E.; Barbieri, P.; Fedrizzi, B. Abstract in Atti di convegno
1-gen-2013 Membrane contactor process to reduce ethanol in wine: volatile compounds and stable isotope ratios changes Ferrarini, R.; Ciman, G.M.; Cugini, L.; Gostoli, C.; Simoni, M.C.; Camin, F. Contributo in Atti di convegno
1-gen-2014 Effetti sui rapporti degli isotopi stabili dei vini Ferrarini, R.; Ciman, G.M.; Cugini, L.; Lonardi, F.; Bonetti, L.; Paolini, M.; Camin, F. Articolo in rivista
1-gen-2014 Stable isotope ratios and aroma profile changes induced due to innovative wine dealcoholisation approaches Fedrizzi, B.; Nicolis, E.; Camin, F.; Bocca, E.; Carbognin, C.; Scholz, M.U.; Barbieri, P.; Finato, F.; Ferrarini, R. Abstract in rivista
1-gen-2015 Determinazione del rotundone, l'aroma pepato, nelle varietà principi della Valpolicella: Corvina e Corvinone Ferrarini, R.; Guantieri, V.; Mattivi, F.; Carlin, S.; Vrhovsek, U.; Lonardi, F. Articolo in rivista
1-gen-2016 Variation of oxygen isotopic ratio during wine dealcoholization by membrane contactors: Experiments and modelling Ferrarini, R.; Ciman, G.M.; Camin, F.; Bandini, S.; Gostoli, C. Articolo in rivista
1-gen-2016 Microcalorimetric monitoring of grape withering Morozova, K.; Romano, A.; Lonardi, F.; Ferrarini, R.; Biasioli, F.; Scampicchio, M. Articolo in rivista
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