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Characterization of six Saccaromyces cerevisiae strains on the basis of their volatile compounds production as found in wines of different aroma profiles
1989-01-01 Cavazza, A.; Versini, G.; Dalla Serra, A.; Romano, F.
Controllo della purezza fermentativa: i lieviti non-Saccharomyces
1992-01-01 Cavazza, A.; Grando, M.S.; Zini, C.
The environmental adaptability of clones: influence of the yeast strains and must clarifying in the modification of wine quality
1993-01-01 Cavazza, A.; Iacono, F.; Stefanini, M.; Nicolini, G.; Romano, F.
Entrapment of viable microorganisms by SiO2 sol-gel layers on glass surfaces: trapping, catalytic performance and immobilization durability of Saccharomyces cerevisiae
1993-01-01 Inama, L.; Dire, S.; Carturan, G.; Cavazza, A.
Ceppo di lievito e biogenesi di ammine nella fermentazione del mosto d'uva
1995-01-01 Cavazza, A.; Cerutti, G.; Gozzi, G.
Il controllo sensoriale di un lotto di tappi di sughero da destinare all'imbottigliamento
1995-01-01 Cavazza, A.; De Ros, G.; Zini, C.
Production of good-quality big bale silage and its effects on a semi-hard cheese
1997-01-01 Sicher, L.; Gallerani, G.; Gasperi, F.; Ventura, W.; Cavazza, A.; Monetti, A.
Changes in grape must microbial flora as affected by winemaking operations before yeast inoculation: an investigation on 12 wineries in Trentino (north Italy)
1997-01-01 Cavazza, A.; Zini, C.
Facilitare i rapporti fra produttore e grande distribuzione
1998-01-01 De Ros, G.; Poznanski, E.; Cavazza, A.
Le analisi microbiologiche nel laboratorio enologico
1998-01-01 Cavazza, A.; Poznanski, E.
Wine fermentations performed by dominating Saccharomyces cerevisiae vs. contaminated by different amounts of natural flora
1998-01-01 Cavazza, A.; Poznanski, E.
Vini più tipici grazie ai lieviti selezionati
1998-01-01 Tedeschi, M.S.; Cavazza, A.
Impiego di colture di batteri lattici selezionati in vinificazione: inoculo diretto o riattivazione?
1999-01-01 Cavazza, A.; Vavassori, L.; Volonterio, G.
Produzione di pane a lunga fermentazione e derivati dolciari mediante biotecnologie
2000-01-01 Colato, L.; Cavazza, A.; Poznanski, E.
Caratterizzazione e tutela delle produzioni tipiche di montagna: accertamenti microbiologici innovativi
2000-01-01 Cavazza, A.; Poznanski, E.; Tedeschi, M.S.; Gasperi, F.; Cocconcelli, P.; Cappa, F.
Good practices in HACCP training
2000-01-01 Battistel, G.A.; Bazzanella, G.; Cavazza, A.; Poznanski, E.
Progetto Food quality: giudizio mediamente positivo
2000-01-01 De Ros, G.; Cavazza, A.; Poznanski, E.
Qualità microbiologiche ed enologiche in preparati di lievito secco usati in Trentino negli ultimi 5 anni
2001-01-01 Cavazza, A.; Poznanski, E.; Zini, C.
Biodiversità batterica nel formaggio Nostrano di Primiero
2001-01-01 Cavazza, A.; Poznanski, E.; Gasperi, F.; Cocconcelli, P.; Cappa, F.
Caratteristiche fermentative ed aromatiche dei ceppi di lievito La ClaireTM
2002-01-01 Nicolini, G.; Volpini, A.; Moser, S.; Cavazza, A.
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