Sfoglia per SSD Settore AGR/16 - MICROBIOLOGIA AGRARIA
5 Insect vectors efficiently convey complex endophytic communities across grapevine plants
2015-01-01 Lopez Fernandez, J.S.; Mazzoni, V.; Bianchedi, P.; Pertot, I.; Campisano, A.
Acidità del vino e lieviti non convenzionali: ricerche e applicazioni
2023-01-01 Guzzon, R.; Passerelli, A.
Addition of herbal supplement to in vitro fermentation of dairy cow rumen modulates the microbial community
2023-01-01 Andersen, J.; Massaro, S.; Secchi, G.; Giannuzzi, D.; Schiavon, S.; Tagliapietra, F.; Franciosi, E.
Agenti di biocontrollo contro le contaminazioni microbiche
2020-01-01 Guzzon, R.
Alle origini del difetto di tappo
2019-01-01 Guzzon, R.
Alpine grazing management, breed and diet effects on coagulation properties, composition, and microbiota of dairy cow milk by commercial mountain based herds
2024-06-12 Zanon, T.; Franciosi, E.; Cologna, N.; Goss, A.; Mancini, A.; Gauly, M.
Ammine biogene nel vino: il ruolo dei batteri lattici
2020-01-01 Guzzon, R.
Application of an early monitoring tool to assess the effects on soil microbial biomass of organic fertilizers and soil conditioners in different soils
2017-01-01 Bona, D.; Antognoni, S.; Fornasier, F.; Mondini, C.; Silvestri, S.
The application of flow cytometry in microbiological monitoring during winemaking: two case studies
2015-01-01 Guzzon, R.; Larcher, R.
Aroma features of Hanseniaspora vineae Hv205 wines in sequential and co-inoculation strategies
2024-01-01 Gallo, A.; Roman, T.; Paolini, M.; Cappello, N.; Guzzon, R.; Carrau, F.; Schneider, R.; Larcher, R.
Azoto e lieviti: equilibrio essenziale per la qualità
2020-01-01 Guzzon, R.
The bacterial biota of laboratory-reared edible mealworms (Tenebrio molitor L.): from feed to frass
2018-01-01 Osimani, A.; Milanović, V.; Cardinali, F.; Garofalo, C.; Clementi, F.; Pasquini, M.; Riolo, P.; Ruschioni, S.; Isidoro, N.; Loreto, N.; Franciosi, E.; Tuohy, K.; Petruzzelli, A.; Foglini, M.; Gabucci, C.; Tonucci, F.; Aquilanti, L.
Bacterial endophytic communities during phytoplasmas infection highlight taxa associated with plant health
2015-01-01 Bulgari, D.; Bergna, A.; Albanese, D.; Casati, P.; Donati, C.; Bianco, P.; Campisano, A.
Bacterial endophytic communities in the grapevine depend on pest management
2014-01-01 Campisano, A.; Antonielli, L.; Pancher, M.; Yousaf, S.; Pindo, M.; Pertot, I.
Bacteriophages biodiversity and quality of natural whey starter cultures in Trentingrana cheese production
2022-01-01 Mancini, A.; Zago, M.; Cologna, N.; Goss, A.; Merz, A.; Franciosi, E.
Beneficial soil microbiome for sustainable agricultural production
2018-01-01 Crecchio, C.; Mimmo, T.; Bulgarelli, D.; Pertot, I.; Pii, Y.; Perazzolli, M.; Scagliola, M.; Cesco, S.
Biodiversità microbica dei bagni di erba utilizzati per la fitobalneoterapia in Trentino
2018-01-01 Franciosi, E.; Narduzzi, L.; Paradiso, A.; Tuohy, K.; Mattivi, F.
Biodiversità microbica e caratteristiche organolettiche dei Formaggi di Malga trentini, ruolo delle popolazioni batteriche e del tempo di stagionatura
2021-01-01 Schiavon, S.; Guzzon, R.; Roman Villegas, T.
Biodiversity and oenological attitude of Saccharomyces cerevisiae strains isolated in the Montalcino district: biodiversity of S. cerevisiae strains of Montalcino wines
2021-01-01 Guzzon, R.; Roman, T.; Larcher, R.; Francesca, N.; Guarcello, R.; Moschetti, G.
Bioformulation of microbial biocontrol agents for a sustainable agriculture
2020-01-01 Bejarano, A.; Puopolo, G.
Data di pubblicazione | Titolo | Autore(i) | Tipo | File |
---|---|---|---|---|
1-gen-2015 | 5 Insect vectors efficiently convey complex endophytic communities across grapevine plants | Lopez Fernandez, J.S.; Mazzoni, V.; Bianchedi, P.; Pertot, I.; Campisano, A. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2023 | Acidità del vino e lieviti non convenzionali: ricerche e applicazioni | Guzzon, R.; Passerelli, A. | - | |
1-gen-2023 | Addition of herbal supplement to in vitro fermentation of dairy cow rumen modulates the microbial community | Andersen, J.; Massaro, S.; Secchi, G.; Giannuzzi, D.; Schiavon, S.; Tagliapietra, F.; Franciosi, E. | - | |
1-gen-2020 | Agenti di biocontrollo contro le contaminazioni microbiche | Guzzon, R. | Articolo in rivista | |
1-gen-2019 | Alle origini del difetto di tappo | Guzzon, R. | Articolo in rivista | |
12-giu-2024 | Alpine grazing management, breed and diet effects on coagulation properties, composition, and microbiota of dairy cow milk by commercial mountain based herds | Zanon, T.; Franciosi, E.; Cologna, N.; Goss, A.; Mancini, A.; Gauly, M. | - | |
1-gen-2020 | Ammine biogene nel vino: il ruolo dei batteri lattici | Guzzon, R. | Articolo in rivista | |
1-gen-2017 | Application of an early monitoring tool to assess the effects on soil microbial biomass of organic fertilizers and soil conditioners in different soils | Bona, D.; Antognoni, S.; Fornasier, F.; Mondini, C.; Silvestri, S. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2015 | The application of flow cytometry in microbiological monitoring during winemaking: two case studies | Guzzon, R.; Larcher, R. | Articolo in rivista | |
1-gen-2024 | Aroma features of Hanseniaspora vineae Hv205 wines in sequential and co-inoculation strategies | Gallo, A.; Roman, T.; Paolini, M.; Cappello, N.; Guzzon, R.; Carrau, F.; Schneider, R.; Larcher, R. | - | |
1-gen-2020 | Azoto e lieviti: equilibrio essenziale per la qualità | Guzzon, R. | Articolo in rivista | |
1-gen-2018 | The bacterial biota of laboratory-reared edible mealworms (Tenebrio molitor L.): from feed to frass | Osimani, A.; Milanović, V.; Cardinali, F.; Garofalo, C.; Clementi, F.; Pasquini, M.; Riolo, P.; Ruschioni, S.; Isidoro, N.; Loreto, N.; Franciosi, E.; Tuohy, K.; Petruzzelli, A.; Foglini, M.; Gabucci, C.; Tonucci, F.; Aquilanti, L. | Articolo in rivista | |
1-gen-2015 | Bacterial endophytic communities during phytoplasmas infection highlight taxa associated with plant health | Bulgari, D.; Bergna, A.; Albanese, D.; Casati, P.; Donati, C.; Bianco, P.; Campisano, A. | Poster | |
1-gen-2014 | Bacterial endophytic communities in the grapevine depend on pest management | Campisano, A.; Antonielli, L.; Pancher, M.; Yousaf, S.; Pindo, M.; Pertot, I. | Articolo in rivista | |
1-gen-2022 | Bacteriophages biodiversity and quality of natural whey starter cultures in Trentingrana cheese production | Mancini, A.; Zago, M.; Cologna, N.; Goss, A.; Merz, A.; Franciosi, E. | - | |
1-gen-2018 | Beneficial soil microbiome for sustainable agricultural production | Crecchio, C.; Mimmo, T.; Bulgarelli, D.; Pertot, I.; Pii, Y.; Perazzolli, M.; Scagliola, M.; Cesco, S. | Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | |
1-gen-2018 | Biodiversità microbica dei bagni di erba utilizzati per la fitobalneoterapia in Trentino | Franciosi, E.; Narduzzi, L.; Paradiso, A.; Tuohy, K.; Mattivi, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2021 | Biodiversità microbica e caratteristiche organolettiche dei Formaggi di Malga trentini, ruolo delle popolazioni batteriche e del tempo di stagionatura | Schiavon, S.; Guzzon, R.; Roman Villegas, T. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2021 | Biodiversity and oenological attitude of Saccharomyces cerevisiae strains isolated in the Montalcino district: biodiversity of S. cerevisiae strains of Montalcino wines | Guzzon, R.; Roman, T.; Larcher, R.; Francesca, N.; Guarcello, R.; Moschetti, G. | Articolo in rivista | |
1-gen-2020 | Bioformulation of microbial biocontrol agents for a sustainable agriculture | Bejarano, A.; Puopolo, G. | Contributo in volume (Capitolo o Saggio) |
Legenda icone
- file ad accesso aperto file disponibili agli utenti autorizzati
- file disponibili solo agli amministratori
- file sotto embargo
- nessun file disponibile